Oprez blokaderi - vojna parada je zamka!

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Parada bi mogla biti paravan. Ja vjerujem tim mladim i pametnim ljudima. Procijeniće oni situaciju i donijeti prave odluke.

Vojska Srbije nema kapacitet da izvede paradu (pravilno rečeno "vojnu svečanost") ovolike velicine koliko zahteva umobolnik, bez da naruši sopstvenu redovnu borbenu gotovost.

Zato, na primer, imamo i situaciju da su unajmili privatno obezbedjenje da cuva vojnu opremu na Nbgd-u, jer nema kapaciter da organizuje čuvarsku službu.

Opusti se, nema tu nista osim beskorisnog paradiranja.

Ja se samo nadam da se sve zavrsi bezbedno jer postoji rizik od otkaza raspale tehnike i incidenata poput gušenja podoficira na vežbi na Pešteru onomad.

Vojna parada zakazana za 20. septembar je zamka koju vlast priprema da uguši svaki vid pobune.
Ne usuđuje se oružano obračunati sa pobunjenicima, ali vojna parada bi bila odličan paravan za žestoke udarce blokaderima.
Dok drugi misle da je u pitanju još jedan marketinški potez SNS-a, on planira kraj svake vrste pobune, na očajnički i podao način. Uvlači vojsku u demonstracije.
Vojna parada ne samo da nije potrebna, već je veoma opasna u ovome trenutku. Poduzimaju odlučan korak da preduhitre najavljene masovne jesenje demonstracije.
Mislim da Hrvatska, Slovenija i Bugarska imaju saznanja o tome šta će de desiti i zato je i došlo do vojnog saveza.
Mislim da Hrvatska, Slovenija i Bugarska imaju saznanja o tome šta će de desiti i zato je i došlo do vojnog saveza.
:rotf:

Војска није обучена да разбија демонстрације, изузев војне полиције, али неће војска нарушити поредак параде, па да возила војне полиције искачу из поретка и јуре демонстранте. Проблем би могао да буде ако неко нападне војску, било да је протестант или провокатор, али верујем да војска у том смислу не би реаговала, јер опет није то њихов посао.
A tenkovi? Da li si nekada bio blizu tenka sa upaljenim motorom?

Војска није обучена да разбија демонстрације, изузев војне полиције, али неће војска нарушити поредак параде, па да возила војне полиције искачу из поретка и јуре демонстранте. Проблем би могао да буде ако неко нападне војску, било да је протестант или провокатор, али верујем да војска у том смислу не би реаговала, јер опет није то њихов посао.
“Ne bi reagovala”? Dok krenu rafali u vazduh, svaka žurka prestane. Video si u Nepalu.

Vojska Srbije nema kapacitet da izvede paradu (pravilno rečeno "vojnu svečanost") ovolike velicine koliko zahteva umobolnik, bez da naruši sopstvenu redovnu borbenu gotovost.

Zato, na primer, imamo i situaciju da su unajmili privatno obezbedjenje da cuva vojnu opremu na Nbgd-u, jer nema kapaciter da organizuje čuvarsku službu.

Opusti se, nema tu nista osim beskorisnog paradiranja.

Ja se samo nadam da se sve zavrsi bezbedno jer postoji rizik od otkaza raspale tehnike i incidenata poput gušenja podoficira na vežbi na Pešteru onomad.
Samo za tebe.
A0BF423A-3028-4866-87AE-9D93F868A814.webp

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back