Opravdavanje i razumevanje svega i svacega

joj kako volim sto je sve uvek crno belo:zcepanje:
ima jedan super stari fazon, ide nekako ovako
srele se dve prijateljice, i pita jedna drugu
kako si draga ,kako su ti deca?
a on kaze jao pa cerka je odlicno, udala se za jednog divnog coveka, dobro zaradjuje, sve joj pare daje, i pri tom kuva, pere sudje, pegla, ma sve joj pomaze
a sin mi je totalno nastradao, ozenio neku kucku, mora sve pare da joj da, i jos od njega ocekuje da kuva, pere sudje, i da joj pomaze..:evil:

life is life

Ja imam osjecaj da si pomjesala dvije pojave, ispraznu politicku korektnost za koju se slazem da je jako zastupljena i ovaj primjer koji je rijetkost u praxi.

exactement!
htedoh da pitam da li se baziram na slučaj ili na opštu temu
generalno razumevanje zavisi od kapaciteta za razumevanje bilo čega
a (ne)opravdavanje je moralni sud kojim dajemo sebi na vrednosti kao da ikoga normalnog zanima nečije opravdanje
e sad ljudi, odredjeni broj i soj, su zadojeni tom političkom korektnošću
i onda postoje ljudi koji su uhvaćeni u zamku lažne tolerancije
koji misle da treba da prihvate stvari koje prosto njihov rezon ne može da prihvati
i onda iako u njima vlada duboko nerazumevanje javno istupaju sa komentarom kako im je ok
valjda jer žele da se uklope u neki trend "sve je ok"
a može da bude i ono samoubedjivanje sebe u sopstvenu dobrotu

Juliš-bači, zdravorazumsko sagledavanje istine, bez licemerja i foliranja :ok:

Ljudska vrsta je iskvarena do praga podmuklosti. Licemerje je postalo privilegijom poštenja oblačeći najrazličitije nijanse zlobe presvučene "šlagom od jagoda"
LAž je kategorija perspektivnih i naprednih, i to ona bez da se trepne..
Porodice su najnesrećnija mesta jer vremenom sebičluk dobija dimenziju paranoje i opravdanja za meru zaštite od drugih..
Gadno je danas živeti u blaziranom svetu, manipulaciji i neiskrenosti
Opravdanje za tudju nekorektnost proklamuju sitne , nesigurne duše koje žele da postanu svecima savremenog društva
"dobronamernici"..ježim se od te reči, jer opisuje perfidne osobe sklone gadostima iza paravana -privida slatkosti i ljubaznosti
Proceniti ljubaznost, bez repova "naplate" je jako teško..sem ako je to pokazatelj-maska neemotivnog -oficijelnog ponašanja poslovne etike...

ne znam, teško je verovati u dobrotu-dobru nameru bilo koga..ne ulazi ovo u paranoičnost, ali oprez- distanca je neophodan uvek.
Uh, ti baš zvučiš tužno. I kako sad da se kaže bilo šta društveno (ne)korektno nekome, bilo kome, ko objektivno ima prava da se oseća rezignirano?
Nije bez razloga to što je sve veći broj ljudi utučen, depresivan, malodušan, gnevan....
Ne tražim opravdanja za sve i svakoga, ne opravdavam neopravdivo, ali se iskreno vodim time da ko zna koja muka muči tog nekog drugog, jer hej, svakog od nas neka muka muči u nekom trenutku, a svakome je njegova muka najveća....
Ne mislim da je kukavički da se u ljudima traži samo dobro i vau, kako bih se sobom ponosila da mogu da tako sagledavam stvari, bez pitanja o zadnjim namerama....ali eto, ne mogu.

a on kaze jao pa cerka je odlicno, udala se za jednog divnog coveka, dobro zaradjuje, sve joj pare daje, i pri tom kuva, pere sudje, pegla, ma sve joj pomaze
a sin mi je totalno nastradao, ozenio neku kucku, mora sve pare da joj da, i jos od njega ocekuje da kuva, pere sudje, i da joj pomaze..:evil:

:hahaha: :hahaha: Tako je da...

Niko nije savrsen ali neki ljudi su jednostavno osteceni i nije ih briga za zlo koje nanose drugima zato sto nemaju savesti. Osecaju olaksanje kad se istresaju na drugima zato sto mrze sebe i uvek su u potrazi za novom i slabijom zrtvom. Veruju da je zrtva sama kriva za ono sto je snaslo. Takvi nisu u stanju da prime ni profesionalnu pomoc.

a na stranu sto tema izgleda kao sitna osveta,i sto mi dodje lose kad vidim ko sve podrazumeva da je bas njegov razum-zdrav :malav:

- - - - - - - - - -

Niko nije savrsen ali neki ljudi su jednostavno osteceni i nije ih briga za zlo koje nanose drugima zato sto nemaju savesti. Osecaju olaksanje kad se istresaju na drugima zato sto mrze sebe i uvek su u potrazi za novom i slabijom zrtvom. Veruju da je zrtva sama kriva za ono sto je snaslo. Takvi nisu u stanju da prime ni profesionalnu pomoc.

naravno ti nisi takva :malav:

Nemaju baš ljudi lični stav, nisu baš karakterna bića, samo slede kolektivno, psihologija mase - ako te pljuje uticajni pljuvač, onda ću i ja, iako se to od mene ne traži jer nemam nikakve posledice, eventualno mogu da imam korist. Gledaću i da se od mene ne podrazumeva da reagujem kad ti ustreba moja podrška, nego da se izvučem kao puvanjak.

jel da shvatim bukvalno ili da citam izmedju redova? :lol:

nemaju, tacno... od njih 10 bar ce 8 da sledi tog prvog hejtera... ali generalno, danas treba imati mooda pa izneti misljenje koje se ne poklapa sa misljenjem vecine, ili biti mudriji pa ga precutati

- - - - - - - - - -

A što ne bi moglo, ako je čovek principijelan i psihički zdrav.
Nepodnošljivo je kad je neko stalno kritičar, oportunista, a niđe samokritike.

maa nadovezala sam se na post od crnokoznog al sam zaboravila da citiram

Naravno da nisam ali ne kapiras. Kad sam ti rekla da mi licis na vesticu i da ti samo metla fali to je bilo zato da te ne ureknem :heart:

Htela sam i smokvi da napisem da joj je suknja na slici koju je okacila horor ali bi me pogresno shvatila.Od vase sujete se ne moze ziveti:D

da li imas neku dijagnozu :(
ne pricamo ni o meni ni o smokvi nego o tvom savrsenstvu koje ti daje za pravo da s visine gledas ostatak planete :malav:

Back