Oprashtanje

Zapravo kod oprashtanja uopshte nije poenta u onom drugom, kome oprashtamo...poenta je u nama, da mozzemo zziveti dalje bez ozziljaka, gorchine i straha.

Samo na ovom forumu je bilo toliko tema o tome kako je neko povredjen i tuzzan... svi povredjeni a niko ne povredjuje? Nije to bash tako...koliko smo uopshte sposobni da vidimo sebe realno ili makar ochima drugih...kad bi bili iskreni prema sebi iskopali bi svashta...shta smo uradili drugima (nema veze da li je opravdano ili ne, uvek mislimo da je opravdano) postali bi bolji, i lepshi i srechniji.

Kada neko nosi bol koji mu je neko naneo i ne dozvoljava sebi da zaboravi i oprosti, ona sam sebi baca klipove pod tochak, a onog drugog bash briga, da se ne lazzemo...
Bezgreshnih nema, samo onih koji ne priznaju ni sebi ni drugima svoje greshke pa tako i ne uche iz njih.
Ja sam povredila bar isto toliko puta koliko sam bila povredjena...

Svidelo mi se ono "guranje pod tepih"...kao oprosti se pa onda kod prve svadje se izvuche to iz rukava...a ti si meni onda...upropastio zzivot...zaebala..prevarila...
Kako neka veza mozze opstati ako nikad ne oprashtamo i nikad nam nije oproshteno?

Vragana:
kao npr. sta? evo, bas me zanima...

ps otkud ti uopce ideja da si ti u poziciji da meni nesto...oprastas?
to Golume nit je "put ka samospoznaji" nit je put ka "ozdravljenju"...
to je prosto; licemjerno, drsko i bezobrazno, al tebi to ne smeta...zar ne?
realnost je ono sto tebi smeta, al jbga ona je...takva kakva je...

Evo upravo ti oprastam za ovaj uvredljivi post... Released.

kojica:
А како се опрашта?

Tako sto se ponasas kao da se nije dogodilo ono negativno sto rusi medjuljudske odnose. Jer se ne vrti ceo svet
oko jednog neprijatnog ili traumaticnog trenutka. Zivi se dalje, i opterecivanje necijim greskama se gubi vitalnost,
energeticnost i mladost.. mada sve se gubi.. i razum i memorija. :)

Oprastajte... kad ste u situaciji. Kazu da to i nesto reformise DNK, popravlja, oslobadja... nesto slicno.

Ponekad mislim da nasha srecha u zzivotu zavisi od nashe sposobnosti da oprostimo i sebi i drugima.
Shta je bilo najtezze da oprostite u zzivotu?
Koliko vam je trebalo vremena?
Do koje mere oprashtate? Ono da nema ni najmanje senke ili samo da se ne bakchete a ostane gorak ukus?
Shta je najkrupnija stvar koju je vama neko oprostio?

Paa...potrebno mi je dooosta vremena da oprostim, ali kada oprostim, ja i zaboravim.
Oprostila sam prevaru, a isto to je i meni oprosteno.

Evo upravo ti oprastam za ovaj uvredljivi post... Released.

Tako sto se ponasas kao da se nije dogodilo ono negativno sto rusi medjuljudske odnose. Jer se ne vrti ceo svet
oko jednog neprijatnog ili traumaticnog trenutka. Zivi se dalje, i opterecivanje necijim greskama se gubi vitalnost,
energeticnost i mladost.. mada sve se gubi.. i razum i memorija. :)

Oprastajte... kad ste u situaciji. Kazu da to i nesto reformise DNK, popravlja, oslobadja... nesto slicno.

Ovde na forumu su svi pametni, sve sami psiholozi! :klap:

Ponekad mislim da nasha srecha u zzivotu zavisi od nashe sposobnosti da oprostimo i sebi i drugima.
Do koje mere oprashtate? Ono da nema ni najmanje senke ili samo da se ne bakchete a ostane gorak ukus?

Sto bi mi bilo tesko da nesto oprostim, to je "o prosto" - sama ti rec kaze!:rtfm:

:D Evo ponovichu ja, bash si lepo napisala:
@vau
"Po meni, stvarna patnja u ljubavi se javlja kada propustimo pravu priliku, a posle nema povratka, kasno je
Onda treba sebi oprostiti!"

Da, imas priliku u ljubavi koja je i platonska i stvarna, nisi spremna, dovoljno zrela, propustis sansu samo zato sto cujes glas u sebi koji ti kaze da ako je pravi, pronaci cete opet. Posle 10 ak godina se ponovo pojavi, ne prepoznas ga godinu dana (ili samo neces da priznas sebi), drasticno se fizicki izmenio, a osecas platonsku ljubav (pri tome je on sada ima porodicu - znaci sada je prepreka velika) i polako vracas film i kapiras! Deluje neverovatno i blesavo, ali je tako! Hemija i ljubav dostizu tacku kljucanja. I on ponovo nesto pokusa, a ti si kao u nekom ludilu, jer ne mozes da verujes, a ne smes da ga pitas, ili si samo kukavica. Pri tome poznajes njegovu porodicu i zenu koja je "ne daj boze". Gade ti se spanske sapunice i zelis da pobegnes ponovo! Vreme prolazi, i definitivno-sansa je propustena - njega vise nema
Sta reci?

ima stvari koje nikad nisam oprostila. i necu.
neke ljude treba zatuci. da ih nema.
lepo je sto ste vi plemeniti i divni, ali za megasranja najvise sto mogu da uradim je da se izolujem od skota.

(i ne pricam o ljubavnim prevarama i slicnim sitnicama)

Ако већ не може другачије, онда би макар требало имати толику дозу свести и рећи:''Јесте, повредио сам некога, али, ***, није могло другачије, а тај неко може да ми опрости, може да ми не опрости, ја стојим иза својих одлука и поступака!''
ko bi rekao da si ti toliki optimista...

Најтеже сам опростио последњој бившој девојци.
Лагала је као да учествује на Олимпијади.
На крају смо дошли у ситуацију да јој не бих веровао ни кад би ми о временским приликама говорила...
Неки дан смо се срели и ја сам јој пришао да јој кажем да сам јој давно прешао преко свега.
И драго ми је што је срећна...
Све се може опростити, само треба времена...
Појма немам кад сам ја у питању...
Углавном не правим велике грешке...

a kako mogu da boodem srećan kad me neko izyebao....??
najteže izdaju...u stvari samo izdaju....kolaborisanje sa moralnim kretenima...
nema vremena..ne opraštam.....
nema mere...ne opraštam......
preteroojem...ako nekog mnogo volim...mogu svašta da oprostim.....pa i malo izdajničko jaje koje mi podmeće....ako ukapira da će me stvarno zaoovek izgoobiti...i stalo mu-joj više nego mu....do mene...ali znaš ša...nije to sreća...to je veliki goobitak.....nije isto kao pre i ne mož da bidne isto...

Back