Oprashtanje

Ponekad mislim da nasha srecha u zzivotu zavisi od nashe sposobnosti da oprostimo i sebi i drugima.
Shta je bilo najtezze da oprostite u zzivotu?
Koliko vam je trebalo vremena?
Do koje mere oprashtate? Ono da nema ni najmanje senke ili samo da se ne bakchete a ostane gorak ukus?
Shta je najkrupnija stvar koju je vama neko oprostio?

Mislim da je praštanje zdravo za međuljudske odnose. Svi smo mi nesavršeni i pravimo greške u životu. Ja umem da budem ljuta kad me neko povredi i to me drži neko vreme, ali brzo zaboravim i oprostim. Jer, ebi ga, koliko sam ja puta napravila neku glupost i povredila nekog...

Meni je neko oprostio nešto što baš i nije za priču. Ja sam i i dan danas zahvalna zbog toga i to mu nikad neću zaboraviti...

Ponekad mislim da nasha srecha u zzivotu zavisi od nashe sposobnosti da oprostimo i sebi i drugima.
Shta je bilo najtezze da oprostite u zzivotu?
Koliko vam je trebalo vremena?
Do koje mere oprashtate? Ono da nema ni najmanje senke ili samo da se ne bakchete a ostane gorak ukus?
Shta je najkrupnija stvar koju je vama neko oprostio?

..............oprostila mi bivsha devojka shto sam se u nekom strashnom pijanstvu dovatio sa takodje njenom pijanom kevom ........rakijanje je uzrok svemu :dash:

oprostila sam dechku shto je kresnuo neku :roll: na nekom rodjendanu, bili smo u svadji tad....jesam ja oprostila, ali me je dugo to izjedalo i bolelo...

a najveca stvar koja mi je oproshtena :mrgreen: prevarila sam ga sa najboljim drugom :mrgreen:

ja nisam sigurna da imam šta da praštam bilo kome
nekako kao da sebi dajem previše značaja..

ko sam ja pa da osuđujem nešto pa posle kao da praštam.
mogu ljudi da me svojim postupcima iznerviraju ili rastuže ili povrede mnogo.. e sad mi se plače
al svako ima prava da u svom životu radi šta god hoće, a ja sam tu da odlučim kome ću da dam koliku moć.

to ne važi za roditelje, al tu na sreću nemam iskustvo koje iziskuje praštanje..

I ja mislim ovo, kad su u pitanju neke osobe vise-manje drage... mnoge su me povredile, jest' da nisu trazile oprostaj al' i da jesu oprostila bi...
Ali osobe koje jako volis, koje ti mnogo znace u zivotu... kad te povrede, ti zelis da se one pokaju, da traze tvoj oprostaj u nadi da to vise nikada nece uraditi... jer nije lako otvoriti bezrezervno srce a da neko te stalno bocka u njega... boli mnogo vise nego bilo koja prevara... a najvise od svega te boli sto ne znas da li ta osoba zna koliko te povredjuje ili to radi ne svesno...

Back