Opozicija

Kad daš ravnopravne uslove onda nema potrebe za pomoći sa strane. Ne zanima me ko će vladati Sirijom, samo sam dao kao primer.
Može i domaći primer. Karađorđevski šljam je uz pomoć Rusije i Crne ruke ubio kralja i kraljicu i promenio dinastiju.
Primer bi trebalo da dokaže poentu, a ne da bude tako kao "ja to samo onako". Zapad je itekako imao uticaj u dešavanjima u Siriji, tako da ti primer nije dobar.

Primer bi trebalo da dokaže poentu, a ne da bude tako kao "ja to samo onako". Zapad je itekako imao uticaj u dešavanjima u Siriji, tako da ti primer nije dobar.
Fiksacija Zapadom. Sve velike države kroz istoriju pomažu zemljama da zadrže vlast ili da je sruše. Afrika, J. Amerika ili Azija je nebitno. CIA ruši Vlade po celome svetu, a KGB sedi i kaže - Bože, što su ovi drugovi iz Lenglija sposobni...

Fiksacija Zapadom. Sve velike države kroz istoriju pomažu zemljama da zadrže vlast ili da je sruše. Afrika, J. Amerika ili Azija je nebitno. CIA ruši Vlade po celome svetu, a KGB sedi i kaže - Bože, što su ovi drugovi iz Lenglija sposobni...
Nije fiksacija zapadom, nego odgovor na tvoj primer. Ja sam spomenuo pomoć sa strane (nisam pominjao zapad), ti si pomenuo Siriju kao primer bez pomoći sa strane, ukazao sam ti na grešku, i odmah se vadiš na "fiksaciju"...

Da li mi uopste imamo opoziciju?

Kad su svojevremeno bili protesti protiv Slobe opozicija je bila jasno definisana i ujedinjena.
Imala je i svoje medije, pokrenuli su i svoje novine koje su deljene na skupovima.

Sad deluje potpuno drugacije... anemicno..
Otvoreno pitanje je da li su neki od njih opozicija SNS-u i Vučiću ili Srbiji i Srbima kao takvima.

Ma, otišli su i Srbija i srpstvo u tri...
… термин који означава припаднике српског народа који не могу да поднесу да буду припадници народа који је обележен на Западу као агресор и непожељан те заступају ставове других група.[1]

Занимљиво да то "овај може, а овај не може" замераш опозицији, али то никада ниси замерио Ђиласу, а он је први и највећи алфа који одређује ко може а ко не може.
EE637FCA-1639-4AAF-A948-91158944402E.jpeg

Pa nisam baš siguran. Dok je Đilas "okupljao", imao si najšire moguće koalicije. Bili su zajedno SNP+NADA+Proglas. Aj mi reci kada je u istoriji bila napravljena šira koalicija? Imao si i evropejce i desnicu i poznate ličnosti. Dream team opozicije. Ali jbg, ti gledaš samo očima mržnje pa tražiš dlaku u jajetu. I onda nađeš da nisu recimo uključili Radula pa obesmisliš ceo trud. Jbg, moraš da skapiraš da se nikada neće desiti da se obuhvate aposlutno i totalno svi, moraš da budeš malo realniji. To ne znači da je bio urađen loš posao, baš naprotiv, urađen je nadrealno dobar posao. I sad smo došli u situaciju da nam dream team SNP+NADA+Proglas nije bilo dovoljno dobar, jer je tu tobože Đilas, pa ćemo sada bez njega da napravimo jedno veliko NIŠTA.
NADA i Proglas, baš prirodna koalicija. Samo napred, glavno da je režim zadovoljan…

Nije fiksacija zapadom, nego odgovor na tvoj primer. Ja sam spomenuo pomoć sa strane (nisam pominjao zapad), ti si pomenuo Siriju kao primer bez pomoći sa strane, ukazao sam ti na grešku, i odmah se vadiš na "fiksaciju"...
Nisam spomenuo da nema pomoć sa strane nego generalno kad imaš iste uslove onda ti ne treba nikakva pomoć. Pa odlično se zna da su iza sadašnje vlasti u Siriji stali Turci pa svi ostali.

Sad, vidiš, mi se svakodnevno trujemo. Ogromne količine čađi i zagađujućih supstanci ispuštaju elektrane. Mi nemamo selekciju otpada. Vinča se pali. Kogod zaista voli svoju zemlju to treba da mu bude među prvim agendama, a ne neka retorika
Izvini Paula, koliki je bio prosečan životni vek u kameno doba kad je (osim po koje logorske vatre) sve bilo prirodno?

Lekovi, električna mreža, šporeti, frižideri, tekuća voda, sapun, baš ništa od toga nije prirodno: jednostavno toga u prirodi nema.

Mediji i uticaj na medije. Najslabija karika.

Trebalo bi nekako vaspitavati ljude kod nas da gledaju na dela a me na reči. Kao kad imaš supružnika pa te bije svaki dan ali ti posle kaže da te voli.

Kod nas ljudi gledaju ko je kome rekao, da li ga je spustio, plus ima ko valjano udara na nacionalne emocije. Pri čemu ljudi ne gledaju konkretno šta to znači već emotivno doživljavaju politiku. Recimo neko može i da ostavi KiM, bukvalno sve uradi, ali ako priča kako nije onda je ok. Red domaći izdajnici, red strani plaćenici, ne mora nikakav dokaz da postoji, samo udri na osećanja.

To je primitivan nivo svesti i dok je tako pobeđivaće onaj ko bolje laže
N1 i Nova S po tom pitanju nisu ništa bolji od RTS-a, tj ljudi koji su ih poredili, (Pink nisam gledao nikad u životu) kažu da je prava suprotnost N1 upravo Pink. Pozivam se na procenu kolege @Straks92.

Њихово зеленило није од хлорофила, то је политика која је Европу довела на танке гране.
Nigde nisu vlast. Ali su dobri da budu deo vlasti i sprovode čišćenje srbije koja je među najzagađenijim zemljama u Evropi.
I to je vrsta patriotizma.
Još uvek jesu, tj Berbokovka, inače imaju i svoje ekspoziture po zavisnim državama, kao nekada komunisti, u Hrvatskoj Možemo u Srbiji Moramo - i jedne i druge sponzoriše i pomaže zeleni lobi u EP.

Tačno! Studenti su napravili opozicionu kritičnu masu. I razbili su strah naroda. Tako da i oni koji su terani na mitinge ava, glasaće protiv njega.
Studenti su se nametnuli kao moralni autoritet. Kad oni pozovu na jedinstvo opozicije i na bojkot/izlazak na izbore, svaka opoziciona stranka koja ih ne posluša, nema budućnost. Prestaje da bude opoziciona. Studenti treba direktno da imenuju takve, a ne da bacaju neutralne apele u vazduh.
Divno rečeno. Vi ste Aleksije prijatno iznenađenje na forumu.

Šta znači patriotska opozicija ili patriotska stranka?
Kontam da bi patriotska stranka trebala da bude stranka čija se politika svodi na politiku poboljšanja/rešavanja problema u državi, takođe i matičnog naroda, kao i drugih pojedinaca i grupacija koje ova prethodna dva.
Patriotska opozicija mi je donekle sporan termin jer je nekako u fazonu radićemo protiv aktuelne vlasti za interes države i našeg naroda verujete nam na reč...

Pa nisam baš siguran. Dok je Đilas "okupljao", imao si najšire moguće koalicije. Bili su zajedno SNP+NADA+Proglas. Aj mi reci kada je u istoriji bila napravljena šira koalicija? Imao si i evropejce i desnicu i poznate ličnosti. Dream team opozicije. Ali jbg, ti gledaš samo očima mržnje pa tražiš dlaku u jajetu. I onda nađeš da nisu recimo uključili Radula pa obesmisliš ceo trud. Jbg, moraš da skapiraš da se nikada neće desiti da se obuhvate aposlutno i totalno svi, moraš da budeš malo realniji. To ne znači da je bio urađen loš posao, baš naprotiv, urađen je nadrealno dobar posao. I sad smo došli u situaciju da nam dream team SNP+NADA+Proglas nije bilo dovoljno dobar, jer je tu tobože Đilas, pa ćemo sada bez njega da napravimo jedno veliko NIŠTA.

Demokratska opozicija Srbije- DOS

Na početku je bilo 19 političkih stranaka, kasnije 18 jer je SPO izašao iz koalicije koju je sam napravio...slično kao SSP danas.

Kao monarhista sam 2022.glasao za Nadu.
I taj Poks ode kod Djilasa da pjevaju zajedno ,,po sumama i gorama".
Jel taj Poks?

POKS se podelio na dva dela. Jedan se priklonio SNS-u, a drugi na čelu sa Vojislavom Mihailovićem bio je u koaliciji sa Novim DSS-om.

Kada se razgovaralo o formiranju bloka stranaka desnog centra, Vojislav Mihailović je, zbog neke, ko zna koje svađe sa Jeremićem odlučio da se priključi NDSS-u. Zbog njega i zbog Miloša Jovanovića i Milice zavetnice, tj njenog muža nije formiran blok stranaka desnog centra.

a da .. zaboravio sam i da se dobije po koji sendvič :hahaha1:

Ja nisam za AV ali definitivno nisam ni za partiju koja nema plan šta će da radi sa zemljom

Sve političke stranke imaju svoje Programe u kojima stoji šta će raditi posle smene aktuelne vlasti.

Ali, konkretne planove za "Dan posle" imaju Narodna stranka i SSP ( možda imaju i druge stranke, ali za ove dve stranke sam sigurna ).

Mnogi su skloni da u ova mračna vremena malo zaborave šta se sve dešavalo tokom proteklih decenija pa da za stanje u opoziciji krive ljude koji su u opozicionim strankama.

Ali onda se postavlja pitanje, a što oni sami nisu ušli u te opozicione stranke ili napravili svoje, pa da ruše vlast.
pa evo ja vam stojim na raspolaganju cro.Izaberite mene za opozicionog cara i dajem časnu reč da ću promeniti ovo što izgleda nepromenljivo.
https://www.blic.rs/vesti/politika/...-nije-profitirala-vlast-nije-izgubila/xr0z0zg
a posle vas vodim u srećnu budućnost.

Da li mi uopste imamo opoziciju?

Kad su svojevremeno bili protesti protiv Slobe opozicija je bila jasno definisana i ujedinjena.
Imala je i svoje medije, pokrenuli su i svoje novine koje su deljene na skupovima.

Sad deluje potpuno drugacije... anemicno..
Zapad nema razloga da menja svog potrčka Vučića, tako da im nikakva opozicija i ne treba.
Sem toga, svim svojim akcijama su samo služili Vučiću, tako da imaju jako mizeran kredibilitet u narodu.

Back