Opozicija

Da li mi uopste imamo opoziciju?

Kad su svojevremeno bili protesti protiv Slobe opozicija je bila jasno definisana i ujedinjena.
Imala je i svoje medije, pokrenuli su i svoje novine koje su deljene na skupovima.

Sad deluje potpuno drugacije... anemicno..
Nzm, Mila Pajić je živ dokaz da ima građsnostičke opcije tj antinacionalističke NVO opozicije, za razliku od partija ona je unapred znala da će doći do nesreće u Novom Sadu pa je započela sa blokadama Rektorata mnogo pre toga. Pre tri meseca (pre nadstrešnice) je davala i intervju. Soroševe NVO umeju i da predviđaju budućnost…

E771918E-B722-4955-8B16-705A69795A75.jpeg

Demokratska opozicija Srbije- DOS

Na početku je bilo 19 političkih stranaka, kasnije 18 jer je SPO izašao iz koalicije koju je sam napravio...slično kao SSP danas.

POKS se podelio na dva dela. Jedan se priklonio SNS-u, a drugi na čelu sa Vojislavom Mihailovićem bio je u koaliciji sa Novim DSS-om.

Kada se razgovaralo o formiranju bloka stranaka desnog centra, Vojislav Mihailović je, zbog neke, ko zna koje svađe sa Jeremićem odlučio da se priključi NDSS-u. Zbog njega i zbog Miloša Jovanovića i Milice zavetnice, tj njenog muža nije formiran blok stranaka desnog centra.

Sve političke stranke imaju svoje Programe u kojima stoji šta će raditi posle smene aktuelne vlasti.

Ali, konkretne planove za "Dan posle" imaju Narodna stranka i SSP ( možda imaju i druge stranke, ali za ove dve stranke sam sigurna ).
Tadić o pomenutom problemu u intervjuu iz 2009-te:

301B2198-3B6D-4AFA-B333-259B00A21537.jpeg

Postoje periodi kada se opozicija ujedinjavala. Recimo od 2012 do 2019 bila je baš razjedinjena. Onda se od 2019 do 2023 ukrupnjavala i pravila koalicije. Zatim se posvadjala 2024 oko BG izbora gde su jedni bojkotovali a drugi izašli. Ne mogu to da prevazidju jer obe grupacije vide onu drugu kao lažnu opoziciju. Svakako i njihovi birači slede isto, pa neki vide Đilasa/Miloša kao lažnjake a neki Ćutu/Savu/Nestora kao to. Sa takvim stanjem ne mogu predvoditi proteste a ne mogu ni na izbore. Taj prazan prostor sad ispunjavaju studenti i školarci izmedju te dve grupe.

Postoje periodi kada se opozicija ujedinjavala. Recimo od 2012 do 2019 bila je baš razjedinjena. Onda se od 2019 do 2023 ukrupnjavala i pravila koalicije. Zatim se posvadjala 2024 oko BG izbora gde su jedni bojkotovali a drugi izašli. Ne mogu to da prevazidju jer obe grupacije vide onu drugu kao lažnu opoziciju. Svakako i njihovi birači slede isto, pa neki vide Đilasa/Miloša kao lažnjake a neki Ćutu/Savu/Nestora kao to. Sa takvim stanjem ne mogu predvoditi proteste a ne mogu ni na izbore. Taj prazan prostor sad ispunjavaju studenti i školarci izmedju te dve grupe.

Otprilike tako nekako, stim što studenti ne mogu popuniti taj prostor. Mogu samo da "drže" situaciju neko vreme a onda nastavi opozicija. Međutim, opozicije nema. Otišli tetki da odnesu lek. I sad nema ko da preuzme i to je sve osuđeno na propast. Nažalost. Ja i dalje verujem u čuda, da će opozicija naći način da prevaziđe sujete i izađe na sunce u nekom zajedničkom formatu. Ali vreme prolazi, ništa se ne dešava a uskoro sledi zamor materijala. Jbg.

Nema opozicije u Srbiji. Opozicija se tek treba stvoriti. Sa jedne strane imamo marodere koje je na vlast dovela okupatorska NATO klika u Srbiji. Kontrolom političkih dešavanja i svih medija, njihova jedina alternativa su političke stranke koje su takođe pod kontrolom NATO okupatora. Jedina je razlika je što ovi NATO puleni na vlasti promovišu jeftini populizam i lažno se predstavljaju kao nacionalna opcija. Dok se ovi drugo uopšte ne predstavljaju lažno i sa ponosom ističu da su deca Bulajevićeve Sutjeske i Neretve, iz sve snage zagledana u američki imperijalizam, predstavljajući ga najuzvišeniji stepenik razvoja čovečanstva i demokratije.
Srbi u Srbiji praktično nemaju svoje političke predstavnike i opcije za koje mogu glasati. Studenti su za sada jedna opcija, ali za njih se ne može glasati na fingiranim komunističkim izborima.

Kad su svojevremeno bili protesti protiv Slobe opozicija je bila jasno definisana i ujedinjena.
Imala je i svoje medije, pokrenuli su i svoje novine koje su deljene na skupovima.

Sterilna podrska studenta i protesta opozicije isto kao i Djokoviceva izjava podrske!

Ja ne znam zasto ne formiraju studenti svoju stranku i pokret strucnih novih ljudi i iznenade sve.Sad mozda lupam ali uopste be vidim iskrenu pomoc i podrsku od ni jedne opozicione stranke.Blejaci i kukavice!

Imam utisak da se opozicija ili bilo ko plasi da preuzne vlast, kao da ce da ih neko drzati pod nisan snajpera ili sta vec...

Mozda i sada mogu da sruse Vucica ali ih strah sta posle, kao da ce neko da ih drzi od sluzbi na nisan pa strah za zivot.

Ima li hrabrog popa da istera djavola!?
Drekavac, ni mrtav ni ziv!!!

Poslednja izmena:

Pa sad, jasno definisana i ujedinjena je možda malo preterano. Seti se svih koalicija, raskida, promena, saveza i pretumbavanja DSS, DS, SPO, GSS, SRS. Nova demokratija,...

Nema opozicije u Srbiji. Opozicija se tek treba stvoriti. Sa jedne strane imamo marodere koje je na vlast dovela okupatorska NATO klika u Srbiji. Kontrolom političkih dešavanja i svih medija, njihova jedina alternativa su političke stranke koje su takođe pod kontrolom NATO okupatora. Jedina je razlika je što ovi NATO puleni na vlasti promovišu jeftini populizam i lažno se predstavljaju kao nacionalna opcija. Dok se ovi drugo uopšte ne predstavljaju lažno i sa ponosom ističu da su deca Bulajevićeve Sutjeske i Neretve, iz sve snage zagledana u američki imperijalizam, predstavljajući ga najuzvišeniji stepenik razvoja čovečanstva i demokratije.
Srbi u Srbiji praktično nemaju svoje političke predstavnike i opcije za koje mogu glasati. Studenti su za sada jedna opcija, ali za njih se ne može glasati na fingiranim komunističkim izborima.
Tako si mogao i 2003-2011 da pričaš da su svi isti i da te ne zanima smena

ali si ipak Sedeo Na Stiroporu

Питање можеш поставити било где у свету, добићеш исти одговор а он гласи формално да.

Зашто формално, то је за предмет шире дискусије.

Back