Opet napad na Srbe...

Да 1986
косово гори већ годин 5
у сплиту пише то што пише

а Слоба није ни на видику
нити један митинг
ни меморандум

1986.

Svi beogradski autobusi nose natpise "Oj Srbijo iz 3 dela, kad ćeš jednom biti cela!".
Reklama za aftershave "VOŽD je stigao".

Milošević se munjevito diže na ljestvici.

Srbija je uzburkana i sve se priprema za 1989.-tu, za odlučujući potez u pokušaju oživljavanja srpske hegemonije.

E moj pinki, ima nas koji smo dovoljno stari da pamtimo neke stvari.

..nitnitnitnit..
happyhare.gif

1986.

Svi beogradski autobusi nose natpise "Oj Srbijo iz 3 dela, kad ćeš jednom biti cela!".

Srbija je uzburkana i sve se priprema za 1989.-tu, za odlučujući potez u pokušaju oživljavanja srpske hegemonije.

1986 ОЈ СРБИЈО ИЗ ТРИ ДЕЛА?
телетабису поново на гугл

1986.

Znas li sta je Srbija iz tri dela..tu nema Hrvtaske
Vozd..ma daj bre
da uzburkani smo ajde bre prekinite vise...a sad odo gore na brisanje

1986.

I????:think:

Znas li sta je Srbija iz tri dela..tu nema Hrvtaske
Vozd..ma daj bre
da uzburkani smo ajde bre prekinite vise...a sad odo gore na brisanje

Naravno da znam, a znao sam i onda šta je Srbija iz 3 dela.

Radi se o tome da je već te 1986. bila na djelu organizirana kampanja, dok se u vezi Hrvatske pravi problem radi nekoliko grafita.

A koliko je bilo oduševljenje novim voždom u ono vrijeme, govori i jedna reklama koja se vrtila na tv kad jedna žena pita drugu šta to slika, a ova odgovara "Pa Slobodana bre!".
Ne mogu se više sjetiti za šta je bila reklama, ali znam da j bila popularna.

Naravno da znam, a znao sam i onda šta je Srbija iz 3 dela.

Radi se o tome da je već te 1986. bila na djelu organizirana kampanja, dok se u vezi Hrvatske pravi problem radi nekoliko grafita.

A koliko je bilo oduševljenje novim voždom u ono vrijeme, govori i jedna reklama koja se vrtila na tv kad jedna žena pita drugu šta to slika, a ova odgovara "Pa Slobodana bre!".
Ne mogu se više sjetiti za šta je bila reklama, ali znam da j bila popularna.

da i?...tema je Opet napad na Srbe

ануара 1986. године изабран је за председника ЦК СК Србије, упркос отпорима, на залагање Ивана Стамболића.
Милошевић изговара речи: „Нико не сме да вас бије!“ (24. април 1987)

У пролеће 1987. године, српски и црногорски активисти на Косову и Метохији планирали су да организују марш на Београд у знак незадовољства због ситуације на Косову. Милошевић је, невољно, 24. априла 1987. послат на Косово како би смирио ситуацију. Према Стамболићу, Милошевић је био београдски бирократа не баш заинтересован за Косово и Метохију и потпуно неспреман за оно што ће га тамо сачекати. Током састанка са локалним представницима у Косову Пољу, група српских радника напољу покушавала је да уђе у зграду и представи своје проблеме београдском изасланику. У покушају да приђу ближе, сукобили су се са већински албанском полицијом која је почела да их туче. Милошевић је покушао да са балкона зграде смири окупљене раднике, али није успео. Немајући други излаз, Милошевић је изашао напоље да поприча са радницима. Радници су пробили полицијски кордон, а Милошевић је, праћен ТВ камерама, прошао полицијску линију и ушао међу раднике. На опаску једног радника да их туку, Милошевић је одговорио: „Нико не сме да вас бије!“ Ова његова изјава је добила огроман публицитет и од Милошевића је у очима српске јавности створила хероја. Након његовог говора тог дана уследиле су нове, још агресивније притужбе косовских Срба на рачун албанског косовског руководства и косовских Албанаца уопште.

Милошевићев ментор и близак пријатељ Иван Стамболић је у септембру 1987. године постао председник Председништва СР Србије и подржао Милошевића на изборима за новог вођу партије. Милошевић је остварио тесну победу на изборима. После Милошевића, вођа партије је постао Драгиша Павловић, који Милошевићу није одговарао. Милошевић је тврдио да је Павловић био исувише благ према Албанцима на Косову.[4] 23. и 24. септембра на Осмој ванредној седници Централног Комитета СК Србије, која је трајала 30 сати и била преношена уживо на државној телевизији, Милошевић је свргнуо Павловића. Иван Стамболић је поднео оставку под притиском Милошевићевих присталица пар дана после тога.

На лето и јесен 1988. године, на таласу незадовољства изазваног албанским шовинизмом и сепаратизмом Милошевић окупља Србе и постаје харизматични национални вођа. 5. октобра 1988. године у такозваној „Јогурт-револуцији“ серија митинга искоришћена је за обрачун са војвођанским руководством које је, користећи уставни положај, пружало отпор Милошевићевој офанзиви. Дезоријентисани војвођански функционери су покушавали да спрече кризу састанком са Милошевићем. 19. новембра 1988. године на митингу на Ушћу, Милошевић исказује приврженост Косову и Метохији, Југославији и, у мањој мери, комунизму. Према извештају ТВ Београд било је око милион људи, по осталим медијима неколико стотина хиљада.

1986.

Kakve veze ima reklama VOŽD?:dontunderstand:

A jel misliš na autobuse GSP-a ili...?:think:

конзаб да ли ти није јасно да они желе да се ова тема затвори?
исто као што спамују у преусмерсвају сваку тему у вези са хрватском политиком према србима
тако то раде и овде

исто као што спамују у преусмерсвају сваку тему у вези са хрватском политиком према србима
тако то раде и овде

..i vrlo su dobro organizovani..;)

тако то раде и овде

Pa obično je ti ili presretač ili neko sličan usmjeri na WW2 i Jasenovac, tako da se mi ne moramo truditi da bilo šta preusmjeravamo. :D

Ime teme je Opet napad na Srbe uz kojekakve glupe komentare.
Srbi nisu napadnuti,policija je maloljetne huligane uhvatila i roditeljima će doći primjerena kazna.

Nož,žlica Srebrenica sigurno nije omiljeni slogan većine Srba.
Iz toga bi bilo glupo razvezati temu koja nema veze sa većinom normalnih Srba.

Samo jedna ispravka, nije "žlica" nego žica. Mada, pretpostavljam da si se śetio vojvodinih zarđalih "žlica" :hahaha:

Back