Vec dva dana mozgam da li da javljam sta se desava, imam li pravo da pisem o svemu na ovom forumu, pa rezultat je ocigledan dok kuckam ovde.
Operacija je ja kazem otkazana, oni to zovu odlozena. Prica ide u decembar mesec kad su me primili prvi put a ako hocemo mozemo da se vezemo i za jul kad je srce operisano. Ali, mislim da ce biti jasnije ako odemo u ne tako daleku proslost. I pisem zato sto je veza bas sa operacijom srca.
U decembru krene skidanje sa farina i uvodjenje heparinskih injekcija. Svi vec znate cemu sluze da ne trosim prstice. Kad sam se prehladila i vratili me kuci, vracanje na farin i nikako da dodjem bar oko 2.Dva dana po dve tablete,INR 2.75 i normalnim tempom nastavim i desi mi se prvi put od jula da 4 dana vidim bez ikakvih problema. Onda se vratim na staro/ i kolicina i rezultat i ispadi po pola sata sa vidom, kontrola u zavodu, opet lose vreme. Pojacamo i ja vise od 10 dana veselo gledam sa oba oka. Uoci prijema opet ispadi, prime me preko reda u zavodu za transfuziju, vreme 2.15.
Kaze hirurg - sve otkazujemo, idemo da vreme bude od 2.5 - 3.5 pa cemo znati, za operaciju nikad nije kasno.
E zato ovde pisem!
Po pravilu, problemi sa ocima se ne desavaju kad se radi anuloplastika. Po pravilu, farin se pije samo 3 - 6 meseci kad je anuloplastika u pitanju. Po pravilu INR kod anuloplastike nije toliko bitan, dovoljno je drzati ga oko 2, sto je kod mene stalno bio slucaj, svih 6 meseci. Po pravilu ti pre op. rade col.dop. katotida, jesu ali ...
Uvek postoji izuzetak i izgleda da tu spadam. Srecna sam da nisam ni u ludnici ni u bolnici, nadam se da ovo jeste to i da zavrsimo sa groznim dijagnozama. Karotidu cu u svakom sl.
jednom morati da operisem ali za sad ceznem, zudim da vodjstvo ostane tajamashici! I da nikog vise ne ceka nista slicno.
Big, big

za sve.