Operacija srca

Da li je neko od vas bio na rehabilitaciji, gde i kako se tamo proveo...

Ja bio, a o mom mišljenju o tome ste verovatno pročitali u ranijim postovima. Dakle, da ponovim još jednom (zato što sam iznerviran postupkom prema tvojoj mami): Rehabilitacija posle operacije srca u Niškoj Banji je jedno gubljenje vremena. Leti je grozna vrućina (ja bio usred leta) a zimi je nenormalno hladno (bio na terenu kad sam bio zdrav). Medicinska nega je nikakva ... Hrana je reciklaža ... Nego lepo mamu pod ruku, pa u šetnju ...z:poz:

Hvala vam puno na prenesenim iskustvima, pogledali smo malo unazad u forum! :)

Doktor Micovic je trebao da operise i moju mamu, ali zbog tezine operacije profesor Djukanovic je izvrsio operaciju, a dr. Micovic je asistirao.

Sve pohvale za celu ekipu i sve je dobro proslo!

Hvala!

Vista 1337, procitao si predhodne stranice pa ti je jasnije. Ono sto mislim da je bitno je da mama nauci one vezbe koje pomazu da se oslobodi straha od bilo kakvih pokreta vezanih za grudnu kost. A koliko znam u N. banji gotovo svaka kuca u zimskom periodu lozi nesto, tako da setnje i ta vrsta oporavka koja je razlikuje od Sokobanjske pada u vodu. Svi koji su sa mnom bili u bolnici bili su negde (na jednom ili drugom mestu, sasvim svejedno), ako nista drugo - dobro dodje operisanima da shvate da mogu puno toga sami a i porodici da se malo oslobodi brige i odmori.
Srecno vam z:poz:

Odbrojavanje je krenulo, hvala na pitanju. Jutros sam krenula da skupljam nalaze, ali sam i psihijatra zakazala ovih dana, nemam sanse vise sama da se nosim sa svim. Sto rece mspopovic, vrlo z:cry: period zivota, trudila sam se da razmisljam optimisticno i sve slicno tome, ali ....Sad mi je jos od silnog kasljanja iskocila hernia na kraju oziljka tako da sam se bas potrosila. Do skoro sam mogla i da pravim salu od svega, a sad bih najradje da se pokrijem preko glave da me vise ni jedan lekar i ni jedna bolest ne pronadju.
Dobro, iskukala sam se a ti sad: "ufff, kud sam i pitala !" Ali nadam se da na ovom forumu mozemo malo i da se isplacemo, spada i to u deo i bolesti i oporavka - valjda?

Učlanjen: 24.08.2003.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 20
Re: operacija srca

--------------------------------------------------------------------------------

"Kad bih rekla lako, lagala bih.
Svi mi imamo strah od nepoznatog, pogotovo kada se radi o zdravlju.
Treba biti realan, imam problem, taj problem mora da se resi i resiv je.
Idem u bolnicu da bih nakon toga mogla da nastavim normalno svoj zivot.
I stalno ponavljati u sebi, sve ce biti ok.
Pre operacije se daje malo sedativa da se pacijent umiri, polako, samo dan po dan bez stresiranja ".

Sanjka, ovo je odgovor lekarke sa naseg foruma, kad sam saznala da cu biti operisana. Zena je shvatila da sam uzasno isprepadana i njene reci su me umirile. Po njenom savetu, sam, kao sto znas, bila kod neuropsihijatra, koji mi je stvarno pomogao. Samo napred, sigurno ce i tebi pomoci.z:)

I tako sam ja zahvaljujuci svima vama i takvim recima na ovom forumu prakticno otplesala na op. srca. Zdravorazumski.
Za ovu operaciju bas i nemam zdrav razum ali pokupicu ga negde usput. Bila danas kod psihomodelatora i lepo kaze covek da sigurno nije lepo u dve ipo godine se 4 puta prostirati po operacionim stolovima.I da ne bi bilo normalno da sam "opustena" Ali kaze i da sam borac (valjda je ucio da moze da prepozna, uf nadam se) i da cu izgurati. I dao bi mi lekice mada ja bas nesto ne vidim svrhu kad za desetak dana treba da gostujem u totalnoj. A i imam problem kao i mspopovic sa lekovima - bas ih ne volim!
A vas ovde volim pa vam hvala za optimizam i podrsku.:heart:
I mspopovicu, sad je negde 90 dana ima li poziva i ima li snage bar jos malo?

Hvala što pored svega možeš da misliš i na mene. Očekujem svaki dan poziv, možda se red poremetio zbog ove fantomske epidemije? Inače, stanje je postalo podnošljivo, terapija je konačno počela da daje neke rezultate ... Baš su se dobro navežbali na meni ... Snage ima, hvala na pitanju, uvek je i bilo, promenljivo je samo raspoloženje ... Kad se sad presaberem, prošle godine (najgore u mom životu), sem 24 dana godišnjeg odmora (u dve rate) ni jedan dan bolovanja ... Daklem, razmišljam pozitivno, trt mrt ne mogu da se setim šta sam sve izjavljivao ...

E moj dragi :heart:-ni, ovo tvoje trt mrt me je tako slatkoi iskreno nasmejalo, prvi put posle mnoooooogoooo vremena.
Sto se IKVB tice i ja verujem da ce te zvati brzo,ali da ti bude lakse, oni nisu radili uopste do ovog ponedeljka a i do 20-og ovog meseca nema intervencija, te sam ja jos uoci N.Godine isla da dogovorim kad cu im opet u goste.
Drago mi je da terapija konacno daje neke rezultate i da ti je malo bolje.

Sanjka, ni ja ne volim lekove i uvek sam ih izbegavala. I ja sam, kao ti sada, samo 10 dana pre operacije pocela terapiju, koju mi je prepisao neuropsihijatar. Mogu ti reci da je delovalo jer nikada, ranije, nisam pila tu vrstu lekova. Moja je greska sto sam na svoju ruku, posle operacije, obustavila terapiju , bez konsultacije sa lekarom i sada moram da vrsim opravku.
A sto se tice prostiranja (hahaha) po operacionim stolovima, rezultat je neresen (4 : 4).
Ti si stvarno veliki junak, pobeda je tvojaz:)

Sto volim kad me neko :mazi: ! Hvala, hvala, hvala!
A sto se psihica i ostalog tice, gutala bih ja lekice, jeste da mrzim ali kad mora nije problem, samo - ne vidim svrhu. Nemam ja problem sa tim /pa pisale smo o tome na pp/ , vec me ubi moj analiticni um. Za op.srca sam znala da je lek jedino hirurgija, za ono predhodno isto a ovo je glupost sto jos uvek nisu resili zasto mi se sve desava. I svako iz svoje oblasti gadja sa svojom dijagnozom / a ne znas koja je gora iliti gadnija/, a preventivno treba da operisu da se ne bi situacija jos vise iskomplikovala. E tu je caka - imas u postu koji si prosledila - imam problem, taj problem mora da se resi i resiv je. A za ovo niko nije siguran ni da moze da pridje, ni da je to to sto izaziva gubitak vida....Ali sta je pa u zivotu sigurno?
I onda sto da krenem sa lekovima. Nece mi resiti vid. Ja nemam strah od bolnice, operacije i sl. meni je samo zlo sto idem pod noz, u veliki rizik zbog oblasti kojoj treba da pridju a ne znam da li je to resenje. I imam paniku kad se desi slepilo da ostanem sama.
E sad, ako op.prodje kako treba i problem se resi - sta ce mi lekovi. Ako se ispostavi da nije caka u tome i oke moje nastave da luduju - tu su lekici da podupru gde ja posrnem.
Tako da se razumemo -mislim da je dobar dr i dobar lek / sta bih ja bez concora, muko moja/ lepota zivota i dar Boziji. Samo, sve u svoje vreme! :heart::heart::heart:

Ustvari 5:4 za mene. Potpuno sam zaboravila prvo prostiranje. Uskoro cemo biti izjednacene
(5:5) i duboko se nadam, cak znam da ces resiti svoj problem. Svi navijamo za tebe i mora delovati, samim tim sto i ti tako osecas. Sanjka, pa nisam ja dzabe blokirala kompjuter u stanici policije, kad sam davala otisak za pasos i licnu kartu. Morala sam skloniti sa saltera da bi ponovo podigli sistem.z:)

Vec dva dana mozgam da li da javljam sta se desava, imam li pravo da pisem o svemu na ovom forumu, pa rezultat je ocigledan dok kuckam ovde.
Operacija je ja kazem otkazana, oni to zovu odlozena. Prica ide u decembar mesec kad su me primili prvi put a ako hocemo mozemo da se vezemo i za jul kad je srce operisano. Ali, mislim da ce biti jasnije ako odemo u ne tako daleku proslost. I pisem zato sto je veza bas sa operacijom srca.
U decembru krene skidanje sa farina i uvodjenje heparinskih injekcija. Svi vec znate cemu sluze da ne trosim prstice. Kad sam se prehladila i vratili me kuci, vracanje na farin i nikako da dodjem bar oko 2.Dva dana po dve tablete,INR 2.75 i normalnim tempom nastavim i desi mi se prvi put od jula da 4 dana vidim bez ikakvih problema. Onda se vratim na staro/ i kolicina i rezultat i ispadi po pola sata sa vidom, kontrola u zavodu, opet lose vreme. Pojacamo i ja vise od 10 dana veselo gledam sa oba oka. Uoci prijema opet ispadi, prime me preko reda u zavodu za transfuziju, vreme 2.15.
Kaze hirurg - sve otkazujemo, idemo da vreme bude od 2.5 - 3.5 pa cemo znati, za operaciju nikad nije kasno.
E zato ovde pisem!
Po pravilu, problemi sa ocima se ne desavaju kad se radi anuloplastika. Po pravilu, farin se pije samo 3 - 6 meseci kad je anuloplastika u pitanju. Po pravilu INR kod anuloplastike nije toliko bitan, dovoljno je drzati ga oko 2, sto je kod mene stalno bio slucaj, svih 6 meseci. Po pravilu ti pre op. rade col.dop. katotida, jesu ali ...
Uvek postoji izuzetak i izgleda da tu spadam. Srecna sam da nisam ni u ludnici ni u bolnici, nadam se da ovo jeste to i da zavrsimo sa groznim dijagnozama. Karotidu cu u svakom sl. jednom morati da operisem ali za sad ceznem, zudim da vodjstvo ostane tajamashici! I da nikog vise ne ceka nista slicno.
Big, big :zag: za sve.

Poslednja izmena:
Ne mogu da dodjem sebi, koliko sam se iznervirala, kad sam procitala sta ti se desava. Ovo je preslo sve granice.
Sanjka, stvarno si veliki junak. Ovi su u driblanju bolji od Pelea. Nije uredu da ti prvo daju nadu, a posle te ubiju u pojam. Resenje ce se sigurno naci, nisu oni jedini na svetu.z:)

Ali ja ovo zaista dozivljavam kao pomak pozitivan. Konacno da se uhvatimo za nesto sto ima smisla. Ono sto me je sve vreme sludjivalo to je upravo to - ajd da probamo pa mozda uspe a ako ne uspe -***!
Malo me plasi aneurizma na toj karotidi, ali koliko sam uspela da izbunarim te aneurizme najredje pucaju /samo 4 %/ a sad kad znas za nju ides redovno na kontrolu pa reagujes ako pocne da se uvecava. Sama karotida / e to mi je zao sto nemam kuci skener pa da vidite to cudo/ to je kao da se mace igralo koliko je spetljana i dodje bukvalno na samom ulasku u mozak. Bas mi nije da raspetljavaju ako ja vec ceo zivot sa njom zivim i dubila sam na glavi milion jutara bez problema.
Jesu mi zivci skroz potroseni ali se IPAK nadam da je farin razlog i da vise necu bas svaki dan visiti po cekaonicama
A niko nije kriv sto se moj organizam ne ponasa po pravilima. :bye:

Negde na forumu sam procitala da je koncentracija sintroma ujednacena, a da kod farina varira. Mozda je to jedan od razloga tvojim nevoljama. U svakom slucaju treba videti sa hematologom, INR je njegova oblast.:heart:

Kad ti tvoje zaliske preprave /skrate/ da bi zatvarali kako treba i onda pod njih ugrade prsten da budu sigurni da ce da drzi. Imas na you tube snimak, samo ukucaj annuloplasty i eto edukacije :lol: Ziveo net!

Back