Operacija srca

Sanjka, molim te, nikako depresija. Ne pises da li si bila na konsultacijama kod drMicovica. Imam neki predosecaj da bi te on uputio na pravo mesto, napisala sam ti vec da se skoro vratio iz Pariza, gde je bio kod najpoznatijeg profesora, kardiohirurga ili sta vec, prof.Sajo. Taj prof. dolazi na "Dedinje" da operise komplikovane slucajeve i ujedno obucava nase hirurge. Zapazio je drMicovica i pozvao ga u Pariz. Iskoristi situaciju, sto te je on operisao i konsultuj se sa njim.:heart::heart::heart:

Tajamasho, mnogo si dobar i pozitivan lik!:kiss:
Ma sta da ti kazem, nisam ja neki bedak i nikad ne odustajem, samo mi se malo slosilo, juce sam ceo dan provela u hitnoj, 2 puta po 35 min. bez vida a INR pada li pada i bez toga da jedem bilo sta i tako.....Sutra sam na Dedinju i pravim ceku, saznacu kad ce biti / ako ne bude sutra na poslu dr Micovic pa i njega pod ruku, druge mi nema/, on je bar svoj posao odradio kako treba, cak i vise, kaze profa- srculence 120%. I ovome cemo stati na put, postoji negde neko resenje, ne sumnjam. Druzicemo se mi jos...

Osecam se optimisticno, razmisljam pozitivno, sve ce biti dobro. Osecam se optimisticno, razmisljam...........:heart:
Ovo ce da bude moja mantra ubuduce!
Divni ste oboje, al sto biste da ubrzate!!!!? Pa svi znamo postupak, zvali su, treba da se spremim, ono rezultati, snimanje pluca i sve tako, a jos i hoce li kardiolog odobriti?
Zestoko dobra stvar je sto sam saznala da jedan od najvecih strucnjaka koji se bavi upravo aneurizmama karotida i pristupom ovakvih zez*** istih, jeste prof. Radak i radi na Dedinju. Tako da:
Osecam se optimisticno, razmisljam pozitivno, sve ce biti dobro :D
Divno je sto ste tu i hvala Bogu na tome.

Profesor Radak i prof.Miric su partneri. Gostovali su, nesto malo manje od godinu dana na TV i kao hipnotisana sam odgledala tu emisiju. Zaista, vrhunski strucnjaci.
Sanjka, u sigurnim si rukama i treba da budes pozitivna. I sama znas, kad se udje u bolnicu, covek se potpuno prilagodi novonastaloj situaciji i sve je normalno i sve se podrazumeva. Najgori je strah od straha, to ti govorim iz iskustva. Puno analiza mozes uraditi u Zavodu za transfuziju Srbije, gde radis INR, samo uzmi uput od svog lekara. Ja sam to saznala, naknadno, kad sam vec sve zavrsila.:heart:

Bila danas i u zavodu i tako mi je vreme za INR - promenjen zakon, ne moze uput, sve se placa, samo dobrovoljni davaoci. Ali to me nece najediti.
Bila na Dedinju. I sad, sta reci nego: hvala Bogu za svaki suncan dan ,ali mu pre svega hvala da na ovom svetu postoji dr Micovic
Nemam jos puno saznanja o svemu, ali zahvaljujuci njemu bice resena enigma sta se to meni desava. I onda mozda cak i necu morati na operaciju. Znacemo svi vise u toku sl. nedelje, mada cu ja uredno pripremiti sve nalaze i pidzame, jos da mi je da saznam da li opet moram da budem cosava?

Cuj, mozda previse znam, ali sto sam bre takav glupsooooon da te ne poslusam odmah????
E toliko o znanju i pameti a glava ti u torbi! :dash: Sve kao - ima on bitnijih stvari, sad cu ja bas da ga smaram a on nekom vadi srce.....Sad bih bas onako sa zadovoljstvom samu sebe nasamarala.
A njemu apsolutno verujem. I pre operacije, ma koliko da su me hvatale ruzne zute minute, onog trenutka kad sam njega upoznala jednostavno sam znala da ce sve da bude dobro. I spavala sam cak i noc pre operacije bez ikakvih sedativa, kao beba. I potpuno opusteno otisla u onu salu /veselicu mi nisu ni dali, promenjen raspored i umesto u 13 mene na program u 12/ . Jadan onaj ko mora na operaciju ali srecan li je ako dobije dr Micovica za hirurga.
Tako da sam i sad relativni cooler, jos sam puna grozote jer mi nemaju logike simptomi i datum pojave sa dijagnozom. Ali i on sumnja u to, tako da cu uz njegovu pomoc saznati i izgurati. Ma sto rece onomad mspopovic, da treba i srce ponovo, lako bih samo da znam da ce to da resi problem

Основна пристојност налаже да се дају неке информације о себи (старост, претходне болести, болести у породици, потенцијални стресови, трауме у ближој прошлости, проблеми са тежином...) кад се постављају таква питања

Poslednja izmena:
Ниси рекао да ли си пушач ?

Ја нисам доктор, али мени се то исто догађало приликом остављања цигара, односно то није било због недостатка истих него због зачепљених дисајних путева услед пушења и физичке неактивности. Догађало ми се да ми пулс у потпуном мировању буде и 120 откуцаја у минути, што је врло ружан осећај. То је трајало око 1,5 месец. И сад имам повишен пулс, али не толико да се гушим због тога

Ако јеси, остави цигаре, а у било ком случају иди код кардиолога, ако се то настави. Реци муда ти то причињава тешкоће и да имаш у породици срчано обољење. Ако будеш имао среће урадиће ти ЕКГ у мировању и под оптерећењем (не знам да ли је тај апарат за динамичко испитивање срца ЕКГ или неки други). Требао би да добијеш и упут за ендокринолога јер и мали поремећаји лучења хормона изазивају тегобе са срцем

Bila danas i u zavodu i tako mi je vreme za INR - promenjen zakon, ne moze uput, sve se placa, samo dobrovoljni davaoci. Ali to me nece najediti.
Bila na Dedinju. I sad, sta reci nego: hvala Bogu za svaki suncan dan ,ali mu pre svega hvala da na ovom svetu postoji dr Micovic
Nemam jos puno saznanja o svemu, ali zahvaljujuci njemu bice resena enigma sta se to meni desava. I onda mozda cak i necu morati na operaciju. Znacemo svi vise u toku sl. nedelje, mada cu ja uredno pripremiti sve nalaze i pidzame, jos da mi je da saznam da li opet moram da budem cosava?

:vatromet:
huf1nk.gif
:vatromet:

Back