Operacija srca

Nikako nije logično. Pa pred operaciju smo dobijali one famozne injekcije u stomak, to je antikoagulant, a tablete počinju čim se izađe iz intenzivne ... I dok se ne izađe, svakodnevno se kontroliše INR, kod nekih pacijenata i više puta na dan. Moguće je, ali to je samo špekulacija, da je tromb već bio negde zalepljen, pa krenuo ...

:klap:Tacno! Jedino sto mi koji smo casceni sa nekim vestackim delom dobijamo farin a bypass-evi nemam pojma sta, ali pre op svi dobijamo injekcije a karta antikoagulantne terapije mi krece sa drugim danom od op. Medjuitm, antikoagulansi nemaju dejstvo na vec formirani tromb. Malo sam tragala o tome nakon pisanja o vasim desavanjima sa okicama a ja sam u problemu pa tako: antitrombociti su u sustini svi ti lekovi koji pomazu i postoje tri grupe - antikoagulansi /heparini i antagonisti vit.K / -inhibitori agregacije trombocita /plavix i andol.../ i fibrinolitici -e oni jedini mogu da pomognu ukoliko se daju vrlo brzo nakon udara, mozdanog ili srcanog i polako istope tromb.

Ta ideja o brošurama nije nova. I ja sam svima dosađivala u bolnici da nam daju nešto o postoperativnom toku, ali nema ničega

Ja sam prosle godine na kontroli kod nacelnika kardiohirgije u Sremskoj Kamenici Zivoina Jonjeva dobio njegovu knjigu Srce u kojoj ima dosta toga sto nama koji smo imali operacije moze pomoci, preporucujem svima da procitaju ovu knjigu od sjajnog kardiohirurga. Evo ovdje imate sve o toj knjizi http://www.srce.in.rs/

Dobro ljudi, ja sam izgleda pesimista po prirodi ipak, kad mi prva misao nije - dobro je svima dok ih nema ovde. Mene cim nema nije mi potaman, ali se nadam da vi ne spadate u moju grupu. Tako da: mspopovicu dezurni smo ipak oko n.godine. Mada mi je BAS muka od toga i tragam za drugim resenjem. Danas sam dobila rezultate sc.:eek: i ipak mora op. jer ne samo da je kinking na desnoj strani vec je dvostruki a izmedju je aneurizma. Tako da cu pitati rade li jos nesto tamo da uplatim clanarinu na sve usluge. E sad Kajo za tebe: sve moze, nema nikakvih problema sto se srca tice i INR-a, tako mi kazu. A ako su mene bacili na konzilijum posle nepuna cetiri meseca od "one" op, onda bi trebalo da znaju sta rade. Postupak je isti kao i za ovo, prikupis sve nalaze, samo sto dodjes malo ranije u bolnicu, menjaju farin nekim drugim lekom i dok to ne proradi moras biti pod kontrolom.

Paralisana sam od straha / stvarno mi je mnogo hirurgije/ jedva cekam da mi dodje termin za profu da cujem njegovo misljenje. Kao da ce mi on reci: "bezi", ali ja bih to najradje, ufff kakav dan:sad2:

Prvi put se javljam,ali vas citam odavno.Imam brigu oko majke koja sutra ide u Institut Dedinje na operaciju by-pass-a i hitnu revaskularizaciju miokarda.
Zanima me da li neko ima neka iskustva u vezi s tim. Bojim se ihoda i njenog oporavka. Osim toga ne znam kada da odem u BG, posto zivim u Nisu, i radim kod privatnika. Koja je procedura nakon operacije. Kajem se sto sutra ne mogu da podjem s njom, a opet samo bih je otpratila do bolnice. Molim Vas da mi neko napise nesto ako ma sta yna o ovoj vrsti zahvata. Srdacan pozdrav:cry:

ma ne brini.... sve to ima svoj redosled...

Dobro ljudi, ja sam izgleda pesimista po prirodi ipak, kad mi prva misao nije - dobro je svima dok ih nema ovde. Mene cim nema nije mi potaman, ali se nadam da vi ne spadate u moju grupu. Tako da: mspopovicu dezurni smo ipak oko n.godine. Mada mi je BAS muka od toga i tragam za drugim resenjem. Danas sam dobila rezultate sc.:eek: i ipak mora op. jer ne samo da je kinking na desnoj strani vec je dvostruki a izmedju je aneurizma. Tako da cu pitati rade li jos nesto tamo da uplatim clanarinu na sve usluge. E sad Kajo za tebe: sve moze, nema nikakvih problema sto se srca tice i INR-a, tako mi kazu. A ako su mene bacili na konzilijum posle nepuna cetiri meseca od "one" op, onda bi trebalo da znaju sta rade. Postupak je isti kao i za ovo, prikupis sve nalaze, samo sto dodjes malo ranije u bolnicu, menjaju farin nekim drugim lekom i dok to ne proradi moras biti pod kontrolom.

Paralisana sam od straha / stvarno mi je mnogo hirurgije/ jedva cekam da mi dodje termin za profu da cujem njegovo misljenje. Kao da ce mi on reci: "bezi", ali ja bih to najradje, ufff kakav dan:sad2:

Eh, šta reći ... Ali kakve su nam karte podeljene, tako igramo ... Ne odustajemo ...:bye:

Ali čega se plašiš :dontunderstand: - već si prošla ono najgore, sve ostalo je sića.
Bar ja tako razmišljam. Ubedio me je moj doktor da ipak idem na operaciju, i uopšte se ne sekiram. Tako mi je svejedno - kao da idem na sladoled. :aha::flert:
Sad mi je najveća sekiracija ako dovučem laptop - kako da se konektujem...:manikir:

Sanjka, drzimo ti pesnice i mislimo na tebe. Glavno si pregrmela, a ovo ces usput. Posle te niko nece moci stici, kad krenes da laufas po Beogradu jer vise nece biti zastajkivanja. Radi na tome, da zavrsis to sto pre.:heart:

Draga Sanjka, jesi u nezavidnoj situaciji, samo tvoja odluka je, sta ces uraditi ali mislim da je medicina toliko napredovala, to si vec i iskusila, da mislim da ne treba da imas dilemu o operaciji. Samo da te operise neko, kao sto je drMicovic. Sto sa njim ne porazgovaras, da ti on preporuci sta da radis i ko da te operise. Samim tim sto te je on operisao imas moralno pravo da ga zamolis za pomoc. On je srce od coveka i sigurno ce ti pomoci. Sigurno ces dobro proci:heart:

Znas, kad je bila op. srca uopste nisam imala strah. Mislim, jesam od same operacije kao i svaki normalan covek, ali negde sam znala da ce biti sve kako treba a i ovaj forum mi je pomogao da se potpuno oslobodim. Sad je potpuno druga prica, mozda je prekratko vreme od jednog do drugog zahvata, sumnje vaskularaca o tome moze li se to uopste izvesti...I ovako dr Micovica moram da vidim /a to jedva cekam/ zbog ovih zica kojim su nas spojili, kod mene su potpuno izbile do koze i kardiolog smatra da bi hirurg koji me je operisao trebao da pogleda i vidi da li da ih vadi. Muz me zove -ARMIRANA!:mrgreen:....
Pitacu i njega nije ti uopste losa ideja, ali uglavnom odoh ovih dana i do Sv. Save, oni su bas za ove stvari a konacno cu znati sta cu kad odem kod profesora, nema veze sto je kardiolog, mspopovic mi je ulio poverenje u coveka unapred

Ma hajde, samo hrabro. Vaskularni hiruzi na Dedinju su isto tako dobri kao i kardiohirurzi. Ali me čudi kako si im promakla na prvoj operaciji. Pa meni su između ostalog radili i dopler karotida, " .. kad te već sečemo, da uradimo sve što treba... " Ali znam da i karotide rade odlično. Hteo sam da ti kažem i da, što se tiče profe, on je stvarno sjajan lik, ali nemoj se spremati kao da će ti reći ono što želiš da čuješ. Glavu gore, nema nazad. Biće sve dobro.

Sanjka, drMicovic se vratio iz Pariza. Boravio je na klinici kod drSajo. DrSajo je operisao 4 najteza slucaja, bas kad sam ja operisana. Nije bez razloga pozvao bas drMicovica na svoju kliniku. Zato sam ti i napisala da iskoristis to sto te je operisao drMicovic, on ce ti dati pravi savet. Sem toga, jedan je od retkih, koji ti se potpuno posveti.Sigurno ce sve dobro proci:heart:

im promakla na prvoj operaciji. Pa meni su između ostalog radili i dopler karotida, " .. kad te već sečemo, da uradimo sve što treba...

Eto desilo se. Radili i meni i nisu videli, oni traze prolaznost odn. plak u karotidama kao i na koronarografiji a posto su moje arterije u super formi niko nije zagledao previse. Tek kad se ispostavilo da imam problem onda su isli vislje i ...:eek::eek::eek: .ali kako iz dana u dan saznajem vise ovo ce da bude problem neurohirurga a ne vaskularaca. U svakom slucaju HVALA sto ste na mojoj strani:heart:

U svakom slucaju HVALA sto ste na mojoj strani

Zar si sumnjala u to.Ukopcala sam da si super licnost, pozitivna i zato ces proci dobro. Kazu, sve ide iz glave. Moju je morao srediti neuropsihijatar pred operaciju i uspeo je u tome.
Tvoju ce srediti neurohirurg i on ce uspeti u tome:heart:

Svi mi koji smo ovde smo super licnosti i borci, ne sumnjam ja u to! SVAKA NAM CAST!
Nadam se da se tvoj dr vratio i da si ga videla, a ja iz godine u godinu remontujem deo po deo. Donji trap. Pa motor. Sad farove i instalaciju. Ali sam blizu i tome da kad ovo odradim lepo kazem - cuvajte me bre kao oldtimer, nemoj vise da me vozate po majstorima :bye:

Ovo je bilo kratko i jasno, a sad: obisla sam sve moguce ustanove u ovom gradu i svi imaju isto misljenje- cackati nije pozeljno jer je mnogo visoko, a ziveti sa ovim BAS nije pozeljno. Svi su uzeli u razmatranje i svi imaju broj tel. i niko me ne zove sto dovoljno govori:roll:
I dodje dan da odem na zakazani pregled kod "profe" mspopovica. I sad sabiram utiske.
Dakle, mspopovicu, covek je sjajan. Samo sto sam ja ocekivala nekog sedog starijeg cutologa i ono:think:,ma sve sto ide uz "profa". Doduse cutanja je bilo gotovo sat vremena dok nije obavio sve sto je mislio, a onda sam ja cutala i mislila kako se isplatio svaki dan cekanja da stignem do njega. Zakljucak je da bi bilo mnogo lepo da su ovo videli pre op. srca. Sama op. srca je uspela maksimalno, a ovo cu ipak morati da obavim. Bilo bi lepo da moze da saceka ali on smatra da ne moze. Do tad jos novih lekica da probam da izbegnem slog, nije dovoljan farin /sto smo vec apsolvirali na pocetku ove strane/ I jos par imena gde on smatra da treba da odem po konacno resenje.
I tako...zahvaljujuci vama moje vene sada pevaju a nervni sistem pokusava da otkoci:heart::heart::heart:
Sta se desava kod vas? Mspopovicu imas li termin? Kajo, otisla si, nisi, cekas? Tajamasho stize li tvoj dr i ima li pomaka?

Ja još čekam, a živci su mi sve tanji i tanji. Utopio sam se u posao, počeo opet da pušim i pijem kafe, ugojio se jer mi je teško da hodam, zamaram se, Mislim da ću sad da uzmem neko duže bolovanje da se odmorim pre nego me pozovu. I to je to ... Ali, dogovorili smo se da igramo na pobedu, jel tako? :heart::bye:

Da bre, DA! :ok:
Ma mislim da caka jeste da se slomis psihicki, tako da kad dodje glavno desavanje nemas vise energije za histeriju, pa onda svi budemo hrabri i cili pred operacionu salu i jedva cekamo samo da se problem vec jednom resi.
Koji kg prebaci na ovde prisutnu lady, ja to obrnuto, cim krene nervoza i moji dragi kg se gube, o pusenju ne smem ni da pricam izbacice nas moderatori.....

Da bre, DA! :ok:
Ma mislim da caka jeste da se slomis psihicki, tako da kad dodje glavno desavanje nemas vise energije za histeriju, pa onda svi budemo hrabri i cili pred operacionu salu i jedva cekamo samo da se problem vec jednom resi.
Koji kg prebaci na ovde prisutnu lady, ja to obrnuto, cim krene nervoza i moji dragi kg se gube, o pusenju ne smem ni da pricam izbacice nas moderatori.....

Naravno da nece,vasi moderatori su uz vas... ;)

Back