OPEL

Znam to,nego kavke li su ove nove RX8 one nemaju bas slabasnu litrazu 2.6 a imaju 211hp.Inace skoro sam tek cuo da su i citroen i lada imali osamdesetih u nekim serijama Wankel motore.

Ja sam pogresio mislio sam na 231hp a postoji i slabiji od 192hp.E sad ovo sto ti kazes1,3 ja mislim da je 2x1.3 i to je ustvari 2.6 e sad ovamo se gleda kao 2.6 mozda ga Amerikanci drugacije tumace!

Ajd ziv bio :-D
c118_p1056m.jpg

Mazda je jedina Japanska kompanija cije vozilo bi voleo imati, a razlog tome je sto je Ford vlasnik Mazde.

Obozavam MazdaSpeed3, ali ipak mislim da bi za te pare kupio V8 Mustanga.

1ky9.jpg

Koliko tebe placa Ford a?Kad ne bi imao novcanih ogranicenja od Forda bi u svojoj garazi jedino pozeleo GT.Takodje od Americkih auta rado bi posedovao jednog Salena s7,ovo je takoreci ogranak Forda cim ih finansira Ford,ali je Salen jedini americki auto koji bi mozda mogao da bude konkurentan evropskim supermodelima
salenS7.jpg
2co.jpg

Mozda?

http://www.caranddriver.com/comparisons/7565/the-megastars.html

$150,000 Ford GT protiv $101,965 Porsche 911 GT3 i $193,324 Ferrari Challenge Stradale.
GT ima ubrzanje do 150 mph za cak 7 sekundi brze nego Porsche i Ferrari.

"It wasn't even a contest. The Ford GT so completely dusted off its two highly recognized competitors that if we had wanted to make this a real challenge, we would have had to go way up the "supercar" price ladder. The $401,000 Saleen S7 is about as quick as the Ford GT, and we know of only one car that would surely outrun the Ford—the $659,000 Ferrari Enzo."

1212003123240.jpg

68Charger440+6:
To je 1.3L rotary motor, sto jeste 2.6L.

Ali i dalje gde god procitas uvek pise 1.3L.

Naravno da pise kada i jeste 1.3 L, ali samo zbog registracije, tj. zato sto izvlaci mnogo vise (duplo) vise snage iz iste zapremine, racuna se kao dupla kubikaza. Zbog cega je taj motor unapred bio osudjen na propast a ne na dodatno usavrsavanje, iako se po meni radi o mnogo naprednijoj ideji od klasicnog motora sa klipom i cilindrom. Sto se tice prelaska od 60.000 km, potseticu da prvi klipni motori, u razdoblju ranog razvoja, mogli samo da sanjaju o ovoj cifri, a da se ovaj motor nastavio razvijati u svim firmama, mozda bi se sad vozili "sportski" sa 5-6l/100km...

U Americi velicina motora ne igra ulogu pri registraciji, ali i dalje se koristi 1.3L. Ovde je registracija jako jeftina, ja za mog pickupa sa 4.6L V8 motorom placam nekih $50 godisnje.

Ti rotary motori su vise unistili Mazdu nego sto su joj pomogli. Jer Mazda danas ima fenomenalna vozila, po mom misljenju su odmah iza Toyote od Japanaca, ali imaju tu reputaciju loseg kvaliteta vec duzi period, a tu reputaciju su dobili "zahvaljujuci" rotary motorima

Back