OPEL

Pa mnogo je lep auto,bolji od golfa 5.
opel_astra_h_gtc_r_lumma_back.jpg

A ciji je Saturn?GMC?Znai sve od Opela u Americi je Saturn?
Vidjao sam po netu neke Saturn modele ali ne znam za Opel.

I Saturn i Opel pripadaju General Motorsu.

Saturn treba da predstavlja Americki auto sa karakteristikama Evropskih auta; medjutim, to nije bio slucaj do sada jer je Saturn imao tipican Americki dizajn. Zato je GM krenuo da uvozi Opelove modele i da ih prodaje pod Saturn oznakom. I dalje ce biti auta sa Americkim dizajnom sto znaci da nece svi Saturn modeli biti Opel sa Saturn oznakom.

Za sada su 2 auta potvrdjena - Astra i Vectra Wagon.

Evo ti recimo novi Saturn Aura

1nc9.jpg

Nije kao Omega nego kao Vectra 2006.
0509_frankfurt+2006_opel_vectra+front_side_view.jpg

GM would like us to believe that these are all-new models, but essentially this is just a mid-cycle freshening of Europe's best-selling mid-size sedan. (See, GM can beat the Japanese). The Vectra and longer-wheelbase Signum gain fresh front-end styling, updated interiors with higher-grade materials, and improved chassis tuning--Opel's adaptive electronic damping is now available among more models. There is a new top-line 227-hp, turbocharged 2.8-liter V-6 engine, rounding out a line of five gasoline engines, while the most powerful diesel powerplant is a 3.0-liter V-6 that makes 181 hp and a whopping 295 pound-feet of torque. The next generation of these cars will appear in the U.S. as the Saturn Aura.
0509_frankfurt+2006_opel_vectra+front_interior_view.jpg

U U.K.Opelovi modeli se prodaju kao Vauxhall
vx_showroom_new_vectra_hz.gif

http://www.opelauto.co.yu/site/showroom/vectra/desc1.html

Ajde, molim vas, da mi neko kaze, -gde servisirati servo uredjaj za volan ? Na samoj pumpi curi ulje, verovatno semering itd. U pitanju je Opel-Omega 1.8 / ' 88 god. ???????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A-man:
Ajde, molim vas, da mi neko kaze, -gde servisirati servo uredjaj za volan ? Na samoj pumpi curi ulje, verovatno semering itd. U pitanju je Opel-Omega 1.8 / ' 88 god. ???????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neko je spominjao da je servisiranje pumpi dosta skupa akrobacija. Mozda bi ti jeftinija varijanta bila da odes do nekog auto-otpada i uzmes polovnu, sa recimo mladje Omege ili Vektre, sa cega vec pase.

Posedujem opel astru 2000 kubika 74 kw presla 67 hiljada disel 2002 godista club oprema
trosi mi ulje to je najveca boljka auto ide dobro i nisam imao problema oko kvarenja trosi ispod 5,5 litara na otvorenom, u beogradu potrosi 2 litre vise negde oko 7,3 potrosi u bgd-u.moje pitenje glasi. Oko potrosnje ulja potrosi mi na 3000 hiljade km litru ulja, ja mislim da to nije normalno za ovaj auto. Kada sam isao za bosnu presao sam sa novim uljem 1000 kilometara i nije mi potrosio mozda 0,2 ulja na tih 1000 km ali sam sipao gorivo u republici srpskoj a posle toga za 2000 hiljade kilometara u beogradu potrosi mi celih 0.8 litara ulja. molim vas recite mi zbog cega moze da trosi toliko ulja.
Jesu li mozda otisle gumice na ventilima i bili bilo pametno njih prvo zamijeniti. ili nesta drugo. i koje ulje da sipam u motor do sada sam sipao opelovo seleniju i najzadnje castrol gth 7 power tek kosta negde oko 750 dinara litar. bili valjalo uzeti ulje koje ima veci viskozitet na primer 15w60 sto mobill ima ili motul iste gradicije. dosada sve sto sam sipao je polusintetika 10w40 veliki pozdrav od googija i molim ako iko ista zna neka kaze.

googi 77:
Posedujem opel astru 2000 kubika 74 kw presla 67 hiljada disel 2002 godista club oprema
trosi mi ulje to je najveca boljka auto ide dobro i nisam imao problema oko kvarenja trosi ispod 5,5 litara na otvorenom, u beogradu potrosi 2 litre vise negde oko 7,3 potrosi u bgd-u.moje pitenje glasi. Oko potrosnje ulja potrosi mi na 3000 hiljade km litru ulja, ja mislim da to nije normalno za ovaj auto. Kada sam isao za bosnu presao sam sa novim uljem 1000 kilometara i nije mi potrosio mozda 0,2 ulja na tih 1000 km ali sam sipao gorivo u republici srpskoj a posle toga za 2000 hiljade kilometara u beogradu potrosi mi celih 0.8 litara ulja. molim vas recite mi zbog cega moze da trosi toliko ulja.
Jesu li mozda otisle gumice na ventilima i bili bilo pametno njih prvo zamijeniti. ili nesta drugo. i koje ulje da sipam u motor do sada sam sipao opelovo seleniju i najzadnje castrol gth 7 power tek kosta negde oko 750 dinara litar. bili valjalo uzeti ulje koje ima veci viskozitet na primer 15w60 sto mobill ima ili motul iste gradicije. dosada sve sto sam sipao je polusintetika 10w40 veliki pozdrav od googija i molim ako iko ista zna neka kaze.
Ne znam kako je za disel, ali benzinci imaju uhglavnom tri vrste ulja koja se mogu sipati u motor s obzirom na to u kojoj se klimatskoj zoni nalazis. Za nasu "umerenu", je ulje sa srednjim viskozitetom 15w40, tako da bi mogao pogledati u knjizi auta, ako si je dobio uz auto, ako ne onda moze da se nadje na internetu, koje ulje se sipa u taj motor.

Back