OPEL

ne delim tvoje misljenje, vozim opele zadnjih dvadeset godina i stvarno me limar jos nije video :)
a astra 1,7 d, prvi model sto je izaasao, karavan, bela :) na otvorenom trosi ispod 5 lit/100 km i verujte mi jos nije videla generalnu, prodao sam je posle nepunih 200.000 km komsiji i koliko vidim jos uvek je ok. istina da je zadnji desni blatobran nacet korozijom i zreo za limara ali to je sve za punih 10 godina!!

da nema neko 17" felne za calibru ?
;)

:)
Koliko se isplati uzeti calibru, da li nudi dosta za svoju cenu, da li su im motori izdrndani, dal se puno kvare, delovi pretpostavljam da nisu mnogo skupi, to je ipak opel. Koji motor je najbolji( najmanje se kvari)? Uzeo bih i neku sa malo slabijim motorom, nema veze, nemam trkackih ambicija, cisto sam sebi obecao nekad davno da moram imati taj auto. Prodao bih je za nekih godinu dana. Saveti?

ja sam jos 1990 god kupio prvu 8 ventilku, 115 ks, i bio prezadovoljan :)

cim je izasla 16 ventila i tadasnjih ~ 155ks /posle su taj motor redukovali na 134 ks/ imao sam je pa jos doradjenu kod firme mating na 184 ks!! sa takvim motorom u astri sam se i trkao u klasi 2000 N, vozio je zuka - zoran pavlovic 2 god i osvojili smo u generalnom plasmanu 2 mesto u tadasnjoj jugi.

prvu turbo 4x4, 204 ks, full, sam kupio 1995 god na sajmu u frankfurtu i to kao sajamski uzorak bez atesta!

sve u svemu veoma zahvalan auto, nikad ali bas nikad za desetak godina koliko sam je imao , nije mi se pokvarila!!!!! nisam popravljao ni limariju...............sada vidim dosta 8 ventilki, koju ti i preporucujem, sa ugradjenim gasom, voze se sasvim lepo neki novi klinci, koji za sasvim pristojne novce imaju naslednika mante, sportski automobil sa zadovoljavajucim sportskim perfomansama :)
sve u svemu PREPORUCUJEM :):):)

na nekoliko lokaciji u evropi, antverpenu, bohumu i u elmest portu, u 2005 godini opel je proizveo 513.300 ASTRI u svim verzijama!!!!!!!!

podatak iz auto magazina :)

Mako:
ima li neko iskustva sa ovim vozilom, koje su mu mane, koje vrline, udobnost, potrosnja ?

Obicni bezvezni pokusaj da se napravi terenac. Spolja i lici na nesto, unutra i tako i tako, voznja da te bog sacuva. A ako se prevaris pa ukljucis sve cetiri vuce ili ne daj boze reduktor moras da ides 100 metara u rikverc da bi to uspeo da razlepis jedno od drugoga. Naravno dok je novo to i radi ali mi novo i ne kupujemo.

Kypck:
Pre 6 meseci sam kupio Opel Astru '95.godiste.Posle par meseci sam imao problem sa kocionim diskovima (ventilirajuci,ABS),neravnomerno je kocio pro manjim brzinama a pri vecim je tresao volan.Diskovi su se iskrivili(fabricki GM).Zamenio sa diskove (DELPHI diskovi iz euroauta).Par meseci je bilo ok,medjutim opet mi se javio isti problem.
Predpostavljam da ja nekako prouzrokujem to(jer su fabricki prajali 10 godina).Neki put malo ostrije vozim,ali ne stalno.Zbog cega se krive diskovi?? Mozda zbog pranja u servisu kada pod pritiskom prskaju na njih?(mada do servisa za pranja predjem samo nekih 500 metara-da verujem da mogu da se zagreju za toliko malu relaciju)

Delphi diskovi nisu losi. Jesi li ti siguran da te tresu diskovi?

Espanol:
Skinute diskove kod dobrog strugara (sa preciznim strugom) koji će da proveri koliko disk "baca". Ako je u granicama tolerancije samo ih obradi da dođu u centar i na dimenziju koja nije ispod remontne debljine. Zatim kod dobrog majstora koji će da postavi klješta i proveri da li su u osi sa diskom kada se postave pločice. Svi simptomi govore da su deformisana klješta. Želim ti da prođeš što jeftinije!

Svaki disk odnesen kod strugara ispadne kriv pa ga on obradi i posle ga bacis.

Izbor je jednostavan sta god da kupis neces pogresiti.
Audi je preciznije izradjen poseduje dosta naprednija resenja mada ni opel nije za potceniti
(u nekim stvarima je i opel bolji i napredniji ).
Budi precizniji daj konkretno poredjenje recimo A4 vectra pa onda koji je motor u audiju
recimo 1.9 tdi AHU . 1Z ili opel vectra 2.0 DTL ili DTH pa cu ti dati precizniji odgovor.
Ne slusaj savete ljudi koji nisu nikad ni saf odvrnuli sa agregata a polemisu kao da su
experti i bezmalo konstruktori.

pera_nish:
Svaki disk odnesen kod strugara ispadne kriv pa ga on obradi i posle ga bacis.
Potpuno tacno diskovi se menjaju a ne obradjuju
Ne rizikujte sa naizgled bezazlenim stvarima .
Licno sam merio zaustavni put novih diskova sa 160 km/h na 0 58 m
obradjeni su sa 160 km/h na nulu zaustavili za 78 m //////???????
ne igrajte se sa svojom bezbednoscu.

Kupio sam prosle godine u ovo vreme Opel Astru 2002 godiste 2000 kubika 74 kw dti.
Platio sam je 8000 evra! Mislim dao prodavcu. posle me je izasla jos 500 evra vise!
Posto sam platio registraciju,zeder bravu, promenio sve filtere ulja i naravno ulje. Ugradio u auto rucne komande za upravljane autom. znaci 8500 evra.
Ima abs,airbegove centralnu bravu fabricki alarm el podizace prednje servo volan i dobar kastofon koji kosta 200 evra i solidne gume njegove fabricke firestone, firehawk 700 195.60.r15.koje su za godinu dana kod mene presle 20.000 km. i mogu jos ja mislim 10.00 km
Auto je presao dosad 68 000 km. kod mene 20.000 km.
Auto kada sam ga ja uzeo je bio spolja i iznutra kao nov nije imao ogrebotinu na autu sada malo ima, valjda od pranja auta kada ga ja perem ili prilikom voznje se ponekad malo ogrebe to su sve sitne ogrebotine ali iritira mene pa sam mislio da ga ispoliram vi mi kazite jeli to dobra ideja ili ne? Nema toga nesto puno ali nervira me.I sada je on dobro ocuvan.
Auto do sada koliko ga ja vozim nije imao nijedan kvar osim sto sam mu zamenio 2 grejaca za paljenje i dve sijalice za kratka svetla. Nije mi stao ni jednom do sada.
Pre neki dan sam ga testirao koliko prelazi na otvorenom putu- Beograd- S.Sarajevo potrosio mu je 5.6 litara na 100 km petoro nas je bilo u autu. pitam vas jeli to normalna potrosnja za Opela s obzirom da nas je u autu bilo pet odraslih ljudi pa mi odgovorite!!!
potrosnja ulja mu je na 1.000 km 0.25l pa me to iritira! Procitao sam ako auto trosi ulje ko moj da mu mozda nisu otisle gumice ventila. molim vas da mi odgovorite i na to pitanje. u knjizi pise da na otvoreno astra trosi 4,7l na 100km
e sada dilema jeli taj auto da prodam za nekih 7.300 to mu je sada cena koliko ja znam ili da uzmem drugi za te pare bez poreza i carine s tim sto porez refundiraju posle 4 meseca. kada se uveze auto placa se porez ali ti drzava posle refundira novac koji je dat na porez. znaci auto koji imam ide super nijedne mane nema ako me sreca posluzi mogu ga voziti najmanje jos dve godine. bez ja se nadam nijednog ulaganja. Do sada nije bilo.
ili da ga prodam pa za te pare opet nesto polovno i naravno automatik i dissel..
veliki pozdrav od googija i ko zna nesto o mojim pitanjima neka odgovori....
i jos nesto prodao bi ga samo sto nije automatik tu sam pogresio...

Back