OPEL

Zagor BG:
Proveri dihtung dekla i njegovu zategnutost. Moguće je da ti pushta pumpa ili crevo serva. Pozdrav!
Чекај бре Загоре, зашто да проверим дихтунг декла? Затегнут је и чист? Влажи ми дихтунг картера, иако сам мењао исти.
А зашто мислиш да ми пушта сад и серво пумпа или црево? Не губи ми уље од серва волана...
Не капирам...

Kypck:
Чекај бре Загоре, зашто да проверим дихтунг декла? Затегнут је и чист? Влажи ми дихтунг картера, иако сам мењао исти.
А зашто мислиш да ми пушта сад и серво пумпа или црево? Не губи ми уље од серва волана...
Не капирам...
Dekla zovu neki i poklopac glave motora i karter jer ovaj gore sprečava prskanje a ovaj drugi izlivanje motornog ulja i sushtinski prestavljaju limene posude, a shto se tiče ovog drugog moguće je da se ulje sliva od pumpe za servo (naravno ako ti gubi ulje iz čantre za servo ulje). Morash naći koje je to ulje (servo, motorno ili menjačko) najbolje po mirisu i viskozitetu. Ako je motorno mora se dotegnuti shrafovi kartera jer izgleda da ti auto troshi samo motorno ulje dok su ostala na merki. Uzgred, imam jednu pumpu za servo skinutu sa Opel Astre bezinca 1,6 i neznam da li odgovara na dizela. Lično mislim da ide jer su servo pumpe samo dodaci tako da je, na primer, servo pumpa ista za sve Golfove III (imam jednu i za njega). Pozdrav!

Zagor BG:
Dekla zovu neki i poklopac glave motora i karter jer ovaj gore sprečava prskanje a ovaj drugi izlivanje motornog ulja i sushtinski prestavljaju limene posude, a shto se tiče ovog drugog moguće je da se ulje sliva od pumpe za servo (naravno ako ti gubi ulje iz čantre za servo ulje). Morash naći koje je to ulje (servo, motorno ili menjačko) najbolje po mirisu i viskozitetu. Ako je motorno mora se dotegnuti shrafovi kartera jer izgleda da ti auto troshi samo motorno ulje dok su ostala na merki. Uzgred, imam jednu pumpu za servo skinutu sa Opel Astre bezinca 1,6 i neznam da li odgovara na dizela. Lično mislim da ide jer su servo pumpe samo dodaci tako da je, na primer, servo pumpa ista za sve Golfove III (imam jednu i za njega). Pozdrav!
Ма моторно је уље, нема шта друго. Не може баш толико да се слива... Све контолишем редовно, све је на месту, једино што се спушта ниво моторног уља, али није страшно, поготово јер је ретко и још цурка доле. Знам шта је декл вентила, а шта је картер. Него ми није било јасно зашто си мислио да ми чак одозго или са серва цури уље. Ма није ми толико мотор мастан. Само мало доле око картера, шак и не оставља капљице кад паркирам...
Купио сам ја ту серво пумпу.. Генерално можда је слична, али се можда разликује онај део где иде каиш (али то може да се замени). Чисто сумњам да је иста код голфа, јер он има једно дупло лакши серво од мог...

Kypck:
Ма моторно је уље, нема шта друго. Не може баш толико да се слива... Све контолишем редовно, све је на месту, једино што се спушта ниво моторног уља, али није страшно, поготово јер је ретко и још цурка доле. Знам шта је декл вентила, а шта је картер. Него ми није било јасно зашто си мислио да ми чак одозго или са серва цури уље. Ма није ми толико мотор мастан. Само мало доле око картера, шак и не оставља капљице кад паркирам...
Купио сам ја ту серво пумпу.. Генерално можда је слична, али се можда разликује онај део где иде каиш (али то може да се замени). Чисто сумњам да је иста код голфа, јер он има једно дупло лакши серво од мог...
Mislio sam da svi Golfovi III imaju istu servo pumpu. Pozdrav!

Pozdrav,
ima dosta tema oko euro 3 motora i uvoza... mene zanima da li vectra B (1999 i novije (ali taj model)) imaju euro 3 motor?
Da li neko ima Vectru B 2.0 Dti? Znam da opel nije radio nesto dobre dizel motore,al kazu da su ti dti noviji motori dosta dobri...jel to tacno? Kako bi ocenili taj model vectre, vredi li da se kupi?
Meni treba dizel karavan, za prevoz malo teze robe do 6000 eura, preporucite mi neki drugi model.
HVALA

"Opel je bio prilično brz sa Astrom II, pa su neke verzije ovog modela već krajem 1999. godine dobile Euro 3 motore. Ovaj nemački proizvođač takođe ima svoje šifre, tako da nigde nećete pronaći oznaku Euro 3. Međutim, ukoliko je na oznaci prvo slovo Y, onda možete drešiti kesu jer je to dokaz da agregat ispunjava Euro 3 standard. Opel slovom Z označava Euro 4 motore, a kao što verovatno znate možete bez problema uvesti i modele sa takvim motorom."

valjda je to isto ;-)

Moj 1,7DTL ima oznaku X tj da je evro2. Taj motor 2,0dti, je motor novije generacije, koji je jos tishi, manje troshi iako ima preko 100 ks. Mislim da se neces prevariti ako uzmes njega.

Ako mozete da mi kazete vasa misljenja o vektri 1.6 16v. 99. 105000km. Trenutno sam pred kupovinom istog pa ako moze malo pomoci i informacija (na sta da obratim paznju i da li to uopste vredi kupovati). Inace cena je 6500e.

tikatina:
Ako mozete da mi kazete vasa misljenja o vektri 1.6 16v. 99. 105000km. Trenutno sam pred kupovinom istog pa ako moze malo pomoci i informacija (na sta da obratim paznju i da li to uopste vredi kupovati). Inace cena je 6500e.
Dodaj malo i kupi nov auto.

Skoro sam kupio astru 99.god. pa me zanima da li ona ima blokadu u slucaju pucanja zupcastog kajisa i ako moze neko da mi da adresu nekog sajta gde mogu da nadjem spojlere za nju a da nije www.fandjo.co.yu. Inace astra G je 1.7 td. Mislim da je euro 2 i ima oznaku u broju motora DTL. . Naravno vasa misljenja i savete u vezi ovog auta cu rado procitati. POZDRAV

Prosle godine je nemacka sluzba koja popravlja automobile na nemackim putevima izbacila koji su automobili najpouzdaniji tj najmanje kvarova
1. mesto po najpouzdanijim su bili japanci mazda, tojota, honda,
odmah iza njih opel!!!
zatim kasnije se ne secam pa negde na 9, 10 mestu mercedes na 15 mestu negde audi a VW na 20 mestu!! Imam negde taj kompletak spisak skinuo sam negde na nekom cd-u cini mi se...

Evo auta koji zadaje domaci zadatak svakom golfu sto se tice stabilnosti... Normalno to vazi i za astru :)
Specification:
Vectra OPC

-
-
Layout
Front-engined, Fwd
-
-
L / W / H / WB (mm)
4611 / 1798 /1460 / 2700
-
-
Engine
V6, dohc, 4v/cyl, VVT,
turbo.

-
-
Capacity
2792 cc
-
-
Power
255 hp
-
-
Torque
262 lbft
-
-
Transmission
6M
-
-
Suspension (F/R)
strut / multi-link
-
-
Tyres (F/R)
All: 235/40 R18
-
-
Weight
1580 kg
-
-
Top speed
161.5 mph (260km) (c)

-
-
0-60 mph (0-100km)
6.4 sec (c)

Prilozi

• index1..JPG
    index1..JPG
    37 KB · Pregleda: 16
  • index2.JPG
    index2.JPG
    35,4 KB · Pregleda: 12
  • index3.JPG
    index3.JPG
    33,1 KB · Pregleda: 7
Sta predlazete u ovoj klasi?Naravno mislim na novu Dachia...a astra neka oko 2002-2003,mora da ima klimicu,abs...to je to uglavno...da li je bolje uzeti novu dachiu ili neku polovnu astru...jel'neko imao iskustva sa dachiom?
hvala
pozz

Nemoj ni da razmisljas. Astra u svakom slucaju.
1. Ne mogu da se porede
2. Stara Astra ce preci vise od nove Dachie
3. Posle par godina ce vredeti vise nego Dachia i lakse ces je prodati.

zoranpetrovic84:
Sta predlazete u ovoj klasi?Naravno mislim na novu Dachia...a astra neka oko 2002-2003,mora da ima klimicu,abs...to je to uglavno...da li je bolje uzeti novu dachiu ili neku polovnu astru...jel'neko imao iskustva sa dachiom?
hvala
pozz

Moj predlog je UVEK na strani novog automobila. Negde na ovom forumu imas moj post vezan za Dacia Logan - sluzbeni auto.
I dalje tvrdim da je odlican auto bez obzira sto se sklapa u Rumuniji. Znas kada se pojavila Skoda Felicia svi su je kritikovali jer je SKODA...a u praksi se pokazalo sasvim suprotno. Prosetaj do IntegraMotors-a i zamoli ih za probnu voznju. Videces..nije nikakvo savrsenstvo vizuelno ali sve u svemu veoma udoban, dobar i pouzdan auto. Nikakva, cak ni najmanja zamerka ne postoji za ovaj auto. Mi ovih dana (u firmi) kupujemo jos jednu...mislim da ti to sve govori.

a sta je sa astrom gtc?????????

2.0 Turbo ECOTEC® [147 KW])
Motoren Daten, ALLGEMEIN 2.0 Turbo ECOTEC® [147 KW]

Anzahl Zylinder 4 in Reihe

Hubraum 1998 cm³

Ventile 16V

Bohrung / Hub 86,0 / 86,0 mm

Verdichtungsverhältnis 8,8 :1

max. Leistung (kW (PS) / min-1) 147 (200) / 5400

max. Drehmoment (Nm bei U/min) 262 / 4200

Antriebsart Vorderradantrieb

Kraftstoffart Super

Kraftstoffmenge 52 l

Kraftstoffverbrauch, kombiniert (l/100km): 9.3-9.4 *

CO2-Emissionen, kombiniert (g/km) 223-226 *

sve navedeno sa www.opel.de

Voleo bih da cujem misljenje poznavaoca i onih koji misle da to jesu o automobilu Opel OMEGA.
Preciznije : -najcesci kvarovi
-kriticne pozicije-delovi na motoru i sasiji
-licni stav
zahvaljujem na svakom izrecenom iskustvu i savetu

mogu da iznesem samo svoj licni stav...
mislis na nov ili polovan automobil? na koju generaciju omege tacno mislis?

meni iskreno nikad nisu bili do kraja jasni ljudi koji se odluce za kupovinu nove 'omege'... jedan od automobila koji najbrze gube cenu a pritom nema ni S od stila i individualnosti (ok, ovo je vec subjektivno)... u 'omegi' (kao i ostalim opelima vise klase svih generacija....rekord, senator...pa cak i vektra) svako izgleda kao vozac direktora drzavnog preduzeca...
sto se polovnog automobila tice, limarija je krsh losa, pogotovo zadnji blatobrani (stara opelova boljka), vidjao sam cak i omege nove generacije trulkaste oko zadnjih tockova...verujem da nije bas ni stedljiv automobil (imajuci u vidu moje iskustvo sa 'opelom'), a ni registracija za tu kubikazu nije bas zanemarljiva investicija...dakle, iako u startu jeftin, ne deluje mi kao pametna investicija na duze staze...

underwater,

nisi u pravu, ja vozim omegu 2.2 dti, karavan, fuuuuuulllllllll, koza, automatska klima sa vebastom /greje motor i kabinu pre nego upalim motor!!!!!/, navigacija, i sve ali bas sve po redu........................

trosi na otvorenom, po kompjuteru, ispod 7 lit/100 km !!!!!!!!!!! tacka, bez diskusije molim, pricam o mome iskustvu sa navedenim autom sa kojim imam dosad preko 180000 km bez generalne!!!!

tockovi 17", gume napred 225/45 nazad 245/45, lezi kao pegla po dasci :)

inace, vucem gliser od 8m, sto znaci sa prikolicom preko 9 m duzine, ne oseti nase puteve ni crnogorska brda :)

imam nameru da je prodam i kupim opet omegu, kao iz prethodnog posta :) :)

Back