onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nedo, da ti na reputaciju odgovorim ovde, znam da ćeš pročitati, i da ostale cure neće zameriti.

Nisam nervozna, o operaciji ne razmišljam uopšte. Kao da neko drugi treba da se operiše, a ne ja. Delom zato što je još daleko (u decembru), a delom zbog toga jer mi je tata u bolnici u vrlo teškom stanju. Tako da sam trenutno preokupirana brigom o njemu, šta ću ako umre, šta ću ako ga puste kući, a nepokretan je, i trenutno mi je moja operacija tek tamo negde u malom mozgu.

Nedo, da ti na reputaciju odgovorim ovde, znam da ćeš pročitati, i da ostale cure neće zameriti.

Nisam nervozna, o operaciji ne razmišljam uopšte. Kao da neko drugi treba da se operiše, a ne ja. Delom zato što je još daleko (u decembru), a delom zbog toga jer mi je tata u bolnici u vrlo teškom stanju. Tako da sam trenutno preokupirana brigom o njemu, šta ću ako umre, šta ću ako ga puste kući, a nepokretan je, i trenutno mi je moja operacija tek tamo negde u malom mozgu.

to se kod njega brzo razvilo, pa pre par meseci ste slavili godišnjicu braka tati i mami i vidi sad ovo, baš mi je žao,
jedno zlo nikad ne ide samo na žalost

Afro, samo polako, kad krenes sve ce se to brze odvijati i neces imati vremena za sekiraciju, veruj mi..
Budi jaka, hrabra i odlucna u borbi koja ti predstoji pa kad se sve zavrsi imaces svo vreme ovog sveta da uzivas na nasem najlepsem keju sa devojcicama :)

- - - - - - - - - -

Dzaftaro jedna :zcepanje:

...hvala draga, nadam se i ja bas tome, da cu imati jos puno vremena za puno igre i druzenja sa njima....a uskoro stize i druga beba:heart:

.inace danas me zvali sa Radioloskog da dodjem kao da mi urade magnetnu jer navodno eto imaju malo mesta....ja se zahvalila, sta da me
zrace opet kad sam vec platila i uradila skener:mrgreen: kao jao pa dobro, ali trebali ste da cekate, aha, cekala bih ja da sam znala do kad...bzvz...

ZD, a šta je sa tatom? Starost, hronična bolest? Šta se dešava? Nisi ga pominjala još od onda kad je išao na koronarografiju

Tati je u subotu postavljena dijagnoza Parkinsonove bolesti, ali su mu usput našli neku promenu na plućima, i zadržali ga u bolnici. Kako on teško sam ustaje i iz sedećeg, a kamoli iz ležećeg položaja, nema ko da mu pomaže pri ustajanju, pa je zbog toga skroz nepokretan, sa pelenom i kateterom. :(

Nisam znala da si i ti domacice u nekom zdravstvenom problemu... :(
Jos i tata...
Sta da ti kazem sem drzi se... bas bez veze bre..

Nadam se da nisam u problemu, samo idem da operišem štitnu žlezdu. Ogromna je, mora napolje, ranije je vladalo mišljenje da se strume ne leče hirurškim putem, ali, bla, bla, bla...Bilo kako bilo, stvarno je velika, sa desne strane je već počela da mi pritiska velike krvne sudove u vratu, za šta dr kaže da bi moglo da bude problem prilikom operacije, i tako...A tata, tata je posebna priča.

to se kod njega brzo razvilo, pa pre par meseci ste slavili godišnjicu braka tati i mami i vidi sad ovo, baš mi je žao,
jedno zlo nikad ne ide samo na žalost

Ma oni su u julu mesecu išli u Prolom banju, on vozio 360km u jednom pravcu. Neurolog kaže da ima Parkinsonovu bolest najmanje dve godine, ali su kod njega tako dobro bili prikriveni simptomi, da nemam reči. Strašno se promenio za 10 dana, a motorika mu se pogoršala bukvalno za jedan dan. Od nekog ko je tovio svinje i obavljao sve radove u polju, za pet dana se pretvorio u nekog skroz nepokretnog.

Tati je u subotu postavljena dijagnoza Parkinsonove bolesti, ali su mu usput našli neku promenu na plućima, i zadržali ga u bolnici. Kako on teško sam ustaje i iz sedećeg, a kamoli iz ležećeg položaja, nema ko da mu pomaže pri ustajanju, pa je zbog toga skroz nepokretan, sa pelenom i kateterom. :(
Nadam se da nisam u problemu, samo idem da operišem štitnu žlezdu. Ogromna je, mora napolje, ranije je vladalo mišljenje da se strume ne leče hirurškim putem, ali, bla, bla, bla...Bilo kako bilo, stvarno je velika, sa desne strane je već počela da mi pritiska velike krvne sudove u vratu, za šta dr kaže da bi moglo da bude problem prilikom operacije, i tako...A tata, tata je posebna priča.
Ma oni su u julu mesecu išli u Prolom banju, on vozio 360km u jednom pravcu. Neurolog kaže da ima Parkinsonovu bolest najmanje dve godine, ali su kod njega tako dobro bili prikriveni simptomi, da nemam reči. Strašno se promenio za 10 dana, a motorika mu se pogoršala bukvalno za jedan dan. Od nekog ko je tovio svinje i obavljao sve radove u polju, za pet dana se pretvorio u nekog skroz nepokretnog.

Ne znam šta da ti kažem a da nisi svesna toga vezano za tatu. Strašno je kad neko jak preko noći padne u krevet potpuno nemoćan. Kad bi uspeli u bolnici bar da ga podignu na noge koliko toliko da ne leži stalno.
Što se strume tiče, operisali su i pre samo gledaju da odlože što više mogu i da ostave bar jedan deo zbog hormona. Ako mora cela napolje pa nek je izvade, dobićeš lekove da piješ stalno i normalno ćeš funkcionisati.

Bog je stvoritelj svega, i ako mu se molimo, dobijemo ono sto trazimo, ali treba verovati, ne samo ofrlje, i nema nikaki hokus pokus , preparandus, vec zivotna "magija", koja moze da spasi molioca.:)

Ovako, ja jesam vernik, ali ako sam vernik, necu nikoga da vrbujem da bude vernik i fanatik i sl. O'ladi malo, ovde su ljudi bolesni, pruzi im podrsku, reci im da se pomole Bogu, da poste i pricescuju se, i na svaki drugi nacin da preciste dusu i telo, ali ne da budeš dosadan i neprijatan.

-hvala :)

Bog je stvoritelj svega, i ako mu se molimo, dobijemo ono sto trazimo, ali treba verovati, ne samo ofrlje, i nema nikaki hokus pokus , preparandus, vec zivotna "magija", koja moze da spasi molioca.:)

аранђеле, лепо ти Ликита написала да шеташ, теби не вреди говорити.
Са Богом смо у добрим односима, али ти нам реметиш равнотежу, и зато
ћу употребити трокутић па се објашњавај са модерацијом.
Поштено је да знаш да сам те ја пријавила ;)

и, поздрав свима:)

Poslednja izmena:
Dakle, ovde se ne bavimo religijom. Postoji poseban podforum za to. Kada ljudi dodju ovde, oni ocekuju konkretnu pomoc oko pitanja koja ih muce, ili ocekuju ljudsku podrsku i iskustva od onih koji imaju slicne probleme.
Oni koji veruju u Boga molice se i bez sugestije na forumu. Svakako im ta sugestija nije od pomoci, a moze samo da donese dodatni stres, jer niko ne voli smarace.
Da ne brisemo sada ovo sto je vec napisano, ali dosta vise o tome.

Zaista ne vidim razloga da se prijavljuje netko samo zato jer želi pomoći i pružiti utjehu...netko vjeruje, netko ne, a sama gesta, pa bila ona i sa religijskom osnovom, vrijedna je hvale.
I mnogi psiholozi se slažu da molitva pomaže vjerujućima, jer je pozitivna i često vodi do samoiscjeljenja.
Bez obzira šta mi mislili, ljudski um je još uvijek velika nepoznanica.

i, pozdrav tebi :cao:

Divno, hvala na prijavi, da nije ozbiljno, bilo bi tragikomicno.
Ja cu tebi da dam repku, za tvoje razumevanje trenutacne situacije.
Svako dobro.-:))

Ultra zvuk abdomena - ok ;)
Ultra zvuk uterusa - ok ;)
Rentgen pluca - ok ;)
Dexa - ok;)
Ostaje u ponedeljak mamografija i tumor market i biohemija...sto je pretpostavljam takodje - ok ;)
Lagano otkacinjem famoznu 5. godinu :zper:
Poljubac svima, drzite ze, borite se, ne odustajte na prvoj prepreci nego jos jace napred, zivite zivot i
postedite svoje vreme i nerve od nebitnih ljudi, pokvarenih, zlih, zavidnih i isfoliranih "prijatelja" i uzivajte u svakoj sitnici koja vas cini srecnim i zadovoljnim :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back