Meda
Elita
- Poruka
- 18.736
Za sta da se izvinim tacno? Kako sam ja to sve vas uvredio? Vidi, tako i ja mogu da kazem da ona vredja sve lekare kada iznosi klevete. Ili to nije isto?
Naravno da nisam mislio bukvalno ono za mitohondrije, mada bih mogao da se kladim da u vecini slucajeva vazi i bukvalno.
Jedno je podrska, drugo je nipodastavanje ljudi i iznosenje pausalnih ocena u vezi sa stvarima o kojima prosto ne znas dovoljno, kao sto se ovde radi. A sasvim je trece kada opravdavas ubistvo.
To je kleveta.
ali svakako imam pravo da pisem, kao i svi ostali forumasi. nadam se da je to jasno. i kada neko ide okolo stalno i pljuje po celoj profesiji, cesto precutim. kada taj neko kaze da razume ljude koji ubiju lekara, onda moram da napisem nesto. ili to nije uvredljivo?
Ti se nikada nisi naljutio na nekoga u nekoj profesiji jer nisi ispoštovan onako kako znaš da bi trebalo da bude? Nisi se osećao prevareno i iznevereno? Čisto sumnjam. Šta je neznanje u situaciji kada ti je onemogućeno lečenje na vreme? Kada ti godinama nije postavljena tačna dijagnoza, a ti sve vreme odlaziš kod raznih stručnjaka i specijalista kojima veruješ? Iz godine u godinu? Šta je tu neznanje? Čije
neznanje? Lekara ili pacijenta? Pacijent nije dužan da zna šta mu je, nije dužan da zna gde i kod koga treba da ode na pregled, nije dužan da zna razna tumačenja koja dobija, a situacija na terenu je sasvim
drugačija. Mi pacijenti smo prisiljeni da znamo mnogo više jer se inače dogode takve stvari kao što su pogrešna tumačenja tumora koji raste, pa od tromba odjednom postane tumor. Ili kad pacijent ima temperaturu 6 meseci a lekar opšte prakse ga ne pošalje u laboratoriju i proveri sedimentaciju i krvnu sliku, a o rendgenu ni da ne pričam.
To nisu klevete, to su relevantni događaji, iskustvo koje svi mi imamo u većoj ili manjoj meri i ako pišemo o tome to su istine koje su potkrepljene dokazima na papiru. crno na belo. Kleveta je ako kažem da mi je neko
tražio novac za lečenje, ali ja to nikad nisam doživela pa o tome ni ne pričam, ali se dešavalo, lekari bili uhapšeni za primanje mita. Može to tebi sve da se ne sviđa, ali se to dešava i mi imamo pravo da o tome pričamo. Pisanje ovde je vid terapije za sve nas koji smo aktivni.
Što se tiče tvog pisanja ovde, pa naravno da možeš da pišeš, svašta s tobom, samo se moraš jasno izjasniti kad kako pišeš, kao moderator ili kao običan član foruma. Nekad je ta granica malo nejasna, pa da ne bude zabune.
Niko ne pljuje po celoj profesiji i ne vidim nešto da su gomile mrtvih lekara po bolnicama, ne preteruj, ali pogrešno lečenih ljudi jesu i pokojnih zbog pogrešnog lečenja. Pa kad mi to proživimo na sopstvenoj koži onda moramo i da napišemo.