onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima...
Žao mi je što se ne javljam ovde češće, ali stvarno nisam u mogućnosti, nemam vremena uopšte.
Kao što reče likilee, mami je danas bilo jako loše, temperatura, puls, povraćanje... Zvala sam hitnu i zatim terensku službu DZ, dobila je diklofen, antibiotik i lek za visok puls. Sada je dosta bolje. Već treći dan uopšte nema bolove, dajem joj trodon na 4 sata...
U bolnicu kao što vam je već poznato neće da ide (dok nije baš baš loše) jer, citiram - "nepokretna je i ne može da brine o sebi". Što je s obzirom na naše bolnice jako bitno.
Slobodno me pozovite, ili mamu pa ću se javiti jer ona ne može da priča. Retko kad može i poruku da otkuca.
Sve vas puno pozdravljamo i nadam se da ste mi svi dobro. <3

Irena,puno je pozdravi :heart:
Dobro je da nema bolove.............a to ju je vjerovatno i ovaj virus uhvatio,jer svi se žale na temp.i povraćenje!
Treba je razumjeti što neće u bolnicu..................jeste da su tamo ljekari,ali opet kad si kući i kad su oko tebe dragi ljudi,nekako se sve "lakše "podnosi.........

Videćemo kako će da deluje ovaj antibiotik (Olacef) pa ako ne pomogne vodiću je u bolnicu. Znam da je lakše kada je kod kuće, ali sa upalom pluća na sve ovo... U svakom slučaju treba da ide na transfuziju sledeće nedelje, nema temperaturu više uopšte pa ako se to tako održi super...
Mnogo bolje jede od juče, jutros je jela slaninu, čvarke, sira :mrgreen: Par puta dnevno uzme dva-tri gutljaja Prosure napitka, da nadoknadi vitamine i minerale... Masiram je i mažem losionima i alkoholom zbog limfedema, jbg, to se mnogo pogoršalo :neutral: Jako joj teško da ustane, sedne, hoda... Ne može više sama uopšte...
Teško je sve ovo baš, ali držimo se nekako. Samo da se oseća bolje koliko god je to moguće. :)

gde za transfuziju,pile,Zemun?
i jedan mali savet za tebe dušo,kad god možeš i nisi potrebna mami,odmori,lezi,trebaće ti puno snage i jedi obavezno,
ljubni je za mene,a i tebi jedan ogroman ljubac i zagrljaj :heart:
:heart:

Zemun, išla sam prošle nedelje da vidim da li mogu da je prime pa s obzirom da ima samo jedno mesto za one koji su životno ugroženi! nisu hteli da je prime, pokušala sam kod načelnice to da sredim ali ne vredi... Doduše imala je i temperaturu tada. Sada može tamo samo da primi krv i nazad kući, što joj baš i ne odgovara. Odmaram, kada nisam sa mamom pozavršavam obaveze, učim ili sređujem kuću po malo, :) Kako si ti?

:heart:

Zemun, išla sam prošle nedelje da vidim da li mogu da je prime pa s obzirom da ima samo jedno mesto za one koji su životno ugroženi! nisu hteli da je prime, pokušala sam kod načelnice to da sredim ali ne vredi... Doduše imala je i temperaturu tada. Sada može tamo samo da primi krv i nazad kući, što joj baš i ne odgovara. Odmaram, kada nisam sa mamom pozavršavam obaveze, učim ili sređujem kuću po malo, :) Kako si ti?

kako će da ode tamo,ako ne može da hoda od otoka?da je prebaci hitna - transport za to treba nalog i da se veoma rano zove,a ni to nije sigurno da će stići na vreme za bolnicu,zavisi i od toga gde će primati krv,na odelenju ili u njihovoj transfuziji, jao al je komplikovano....jel ona baš,baš nikako neće u bolnicu da legne? na stranu da li ima mesta ili ne,jel ona sigurna da neće? ja kotrljam kao i uvek

- - - - - - - - - -

Jao šta ga je žena na ovoj kaVani... je l' primate jednog pingvina u društvo?!

ovo nije kafana u klasičnom smislu, samo da ne bude zabune, dobrodošao je svako, nismo isključivi

Ako ne sa nalogom za transport, onda bi je neko odvezao... Baš baš ne želi u bolnicu, jedva smo je nagovorili prošle nedelje da ide zbog transfuzije i onda ništa.. Ne znam, možda samo par dana da ostane, dok ne primi krv pa kući. Jbg, stvarno je teško biti u bolnici u takvom stanju. Činjenica je da niko ne brine o takvim pacijentima, pa i sama je videla. Kada je to spomenula ovima iz kućne nege, samo su klimnuli glavom...

zemunska ima svoju transfuziologiju,valjda još uvek postoje,
ako kod njih prima krv onda ne ostaje da leži mislim,to iscuri
i ide kući,samo se mora voditi računa posle,hoće da krene
reakcija,ali to će sve tamo da objasne,
razumem je skroz i u pravu je,ovako se izmuči dok sve to
završi,ali dođe kući u svoj krevet

Ako ne sa nalogom za transport, onda bi je neko odvezao... Baš baš ne želi u bolnicu, jedva smo je nagovorili prošle nedelje da ide zbog transfuzije i onda ništa.. Ne znam, možda samo par dana da ostane, dok ne primi krv pa kući. Jbg, stvarno je teško biti u bolnici u takvom stanju. Činjenica je da niko ne brine o takvim pacijentima, pa i sama je videla. Kada je to spomenula ovima iz kućne nege, samo su klimnuli glavom...

Uh, pa to stvarno dotle došlo da te niko neće pogledati, ako nisi sposobna sam da se posluziš :eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back