onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nedo, o tome pricam! Samo sto ja nisam ni znala da je to dekubit! Neko mi je slucajno u nekom razgovoru pomenuo, jao pazi da se ne otvore rane od lezanja i meni kliiiik, proradi negde u malom mozgu da je to to. Tek onda primetim jos gomilu cvorica po ledjima.

Liki, komfora nema ni u kom slucaju. A sto se porodice tice, porodica je tu da da drzi za ruku, pruza ljubav, mazi, a ne da stavlja cepice u cmar, drzi lavor za povracanje, previja otoke i rane i slusa jaukanje i krije trodone da bolesnik zbog muka ne dodje u iskusenje da popije tablu ili sto je najgore da uhvatim sebe u razmisljanju da li da joj ipak stavim na dohvat ruke! Muka mi je od toga i ne vidim opravdanje za odjeb koji smo uglavnom svi popili

Dina slažem se sa tobom potpuno. Svi lekari polaze od dijagnoze. Kad je medicinsko lečenje iscrpljeno, kad se zna da pacijent umire i da više nema pomoći, onda se teži ka tome da se obolelom omogući sav komfor znači lekovi za bolove i najčešće briga porodice, jer kad već umire nek bar bude okružen porodicom i ljudima koji ga vole, ali tad nastupa problem, jer bližnji kako i koliko god činili sve i svašta nisu pripremljeni na ono što ih čeka... a nema ničeg potresnijeg od toga dok gledaš kako voljeno biće umire pred tvojim očima...
Pa nema svako porodicu, barem ne porodicu koja ga voli, zeli da brine o njemu.
Tu je problem. Sama rec porodica jako lepo zvuci, ali je stvarnost surova.

Nedo, o tome pricam! Samo sto ja nisam ni znala da je to dekubit! Neko mi je slucajno u nekom razgovoru pomenuo, jao pazi da se ne otvore rane od lezanja i meni kliiiik, proradi negde u malom mozgu da je to to. Tek onda primetim jos gomilu cvorica po ledjima.

Liki, komfora nema ni u kom slucaju. A sto se porodice tice, porodica je tu da da drzi za ruku, pruza ljubav, mazi, a ne da stavlja cepice u cmar, drzi lavor za povracanje, previja otoke i rane i slusa jaukanje i krije trodone da bolesnik zbog muka ne dodje u iskusenje da popije tablu ili sto je najgore da uhvatim sebe u razmisljanju da li da joj ipak stavim na dohvat ruke! Muka mi je od toga i ne vidim opravdanje za odjeb koji smo uglavnom svi popili
I ja sam sa svojom majkom prosla sve te strashne stvari, i ja sam razmisljala da joj stavim neke tabletice da joj budu pri ruci, ali je hvala Bogu umrla je pre nego sto
bi i sama dosla na tu ideju

Izvinjavam se sto pisem ovde, ali........
Ove mi stranice deluju bas sablasno....
Kao stranice nekrologa svih onih koje je zakacila teska bolest, te njihov testament pisan na ovim stranama.
Ako ste dosli ovde, iz bilo kog razloga, podrske, saveta, brige, straha, i trosite vreme i to maloz dravlja sto vam je ostalo, ne neku beskonacnu prepisku, onda ste vi vec sami sebe otpisali.
Ustajte odavde, mars napolje, na svez vazduh, mars u narucje svojih bliznjih, mars u borbu za ozdravljenje.

Kao stranice nekrologa svih onih koje je zakacila teska bolest, te njihov testament pisan na ovim stranama.
Ako ste dosli ovde, iz bilo kog razloga, podrske, saveta, brige, straha, i trosite vreme i to maloz dravlja sto vam je ostalo, ne neku beskonacnu prepisku, onda ste vi vec sami sebe otpisali.
Ustajte odavde, mars napolje, na svez vazduh, mars u narucje svojih bliznjih, mars u borbu za ozdravljenje.

Izabrao si rđav momenat , ybg.,
Računam da je ovo podrška , nebrigaj , zivotnije su od tebe :zcepanje:

Ne bih zelela da budem bezobrazna ali bih te ljubazno zamolila da sjases sa ovih stranica... I sam si rekao da ti sve ovo deluje sablasno tako da nema potrebe da se zadrzavas ovde...Hvala

Ja tebe znam sa Politike kao jako pristojnog coveka, od kud ovde sada, nadam se neki crni humor?
Svako od nas je ovako ili onako imao jako bliskog kontakta sa ljudima koji su tesko bolesni, svako od nas da je u bolesti podrska, savet,
zapravo samo i kratak pozdrav, neko sitno zezanje, osmeh, jako0, jako vazan.

Ja sam Krstarici zahvalna da je ovaj topik pinovan i da svako ko zeli ovde je dobrodoshao svejedno da li je zdrav, bolestan.
Moguce je da si zadnjom recenicom to sve i ti hteo, ali mogao si samo nju da napises.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back