Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne moraš propitivati, hvala, nije to ništa strašno, prođe samo od sebe...
Nego me malo kopkalo...nisam čuo nikad da može da se odrazi i na glas...
Na tvom mestu ja bi doci prijavila sve neobično što primetiš,a može biti ima veze sa terapijom.
ne čekati sledeću terapiju nego odmah
Bolje da oni to znaju, pa ako kažu da je to sve očekivano, onda ok.
Malo sam čitala o tom lekiću inaletela na ovo....
Srećno!

Tokom postmarketinškog praćenja leka, kod pacijenata sa reumatoidnim artritisom prijavljene su teške reakcije vezane za infuziju leka sa smrtnim ishodom. Kod reumatoidnog artritisa najveći deo događaja vezanih za infuziju, prijavljenih iz kliničkih studija, su bili blagog do umerenog intenziteta. Najčešći simptomi su bili alergijske reakcije kao što su glavobolja, svrab, iritacija grla, crvenilo, osip, urtikarija, hipertenzija i pireksija. Uopšteno, proporcija pacijenata koji su doživeli neku infuzionu reakciju je bila veća nakon prve infuzije nego nakon druge infuzije u bilo kom ciklusu lečenja. Incidenca reakcija vezanih za infuziju se smanjivala u sledećim ciklusima(videti odeljak 4.8). Zabeležene reakcije su se obično povlačile nakon smanjenja brzine infuzije ili obustavljanja infuzije leka MabThera i primene antipiretika, antihistaminika i povremeno kiseonika, i.v. fiziološkog rastvora ili bronhodilatatora i glukokortikoida po potrebi. Pacijente sa postojećim srčanim ....

Došla kućici mojoj umorna kao pas. Posle hemo danas trčala na Stomatološki da zakažem ct glave, grudnog koša i abdomena. Nisam uspela kako je trebalo, pa ću morati da primim još jednu terapiju da bi dobacila do tog ct-a. Valjda uspeju da uklope taj nov termin, nadam se.

била сам убеђена да си са прошлом терапијом завршила - да си имала три циклуса,
па заказивање ЦТ!

зашто би морала да примиш још једну терапију да добациш до ЦТ?
након терапије треба да прође неко време до ЦТ...
Ne znam, videću sa mojim onkologom. Primih juče i danas 4-tu. Zakazali bi mi oni ali, samo su još danas snimali neke odavno zakazane, i sad neće raditi CT-e naredna 2,5 meseca jer se dole buši, ruši, adaptira. To su razlozi.

Ne znam, videću sa mojim onkologom. Primih juče i danas 4-tu. Zakazali bi mi oni ali, samo su još danas snimali neke odavno zakazane, i sad neće raditi CT-e naredna 2,5 meseca jer se dole buši, ruši, adaptira. To su razlozi.

значи имала си четири циклуса,а не како сам ја мислила 3!
ништа,види са онкологом шта ти је чинити.
је л пуно да чекаш два и по месеца или је то прихватљиво.
ако се ти добро будеш осећала онда мислим да је ок да сачекаш термин.
еботе, па зар само тамо ради ЦТ у целом Београду?

значи имала си четири циклуса,а не како сам ја мислила 3!
ништа,види са онкологом шта ти је чинити.
је л пуно да чекаш два и по месеца или је то прихватљиво.
ако се ти добро будеш осећала онда мислим да је ок да сачекаш термин.
еботе, па зар само тамо ради ЦТ у целом Београду?
Pitala sam ne može da se čeka, zato sam išla da zakažem na Stomatološkom fakultetu, ali mislili smo da će oni imati termin pre 17.05.kad mi je zakazan sledeći termin sa opisanim ct nalazom. Nije jedan ali ne možeš da upadneš samo u neku bolnicu i tražiš sa njigovom otpusnom da ti zakažu ct kad ti treba, ovde ima 2 miliona stanovnika. Videću ja njim po prazniku šta da radimo dalje. Inače je bilo nenormalno mnogo pacijenata na Onkologiji ovih dana, to se opisati ne može.

па шта је ово са Крстарицом?
од модератора остала Рајка, а докторка одустала :eek:
па лепоо ...
сад је време да Петар постане модератор на Здрављу!
ијао, што би тај филм волела да гледам :zcepanje:(овај смајлић ме увек подсети на нашу Драгану)
ја сам за за, а ви?

све и свашта заборавим,али ми редовно 27.6. кликне.
на данашњи дан, 2012 Весна је отишла :(
сећам се да ми је мамамиа послала поруку.
штета, не појављује се више ни она ни Дина,Боба, Гага...
надам се да су добро...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back