Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma jesam,ali mi ceo dan sirota Vesna u glavi,bas mi vo tesko palo -.- Nije zasluzila da ode ovako,a nismo je ni upoznali,nadali smo se da ce da dodje...ali eto.... :(

To sto se svi ovako osecamo samo pokazuje kakva je velicina bila.
Nemoj se ti sekirati,zivot je tako surov i nikako nije bajka,samo treba vremena
da se covek nauci kako se nositi sa tako teskim situacijama,a ti si jos
jako mlad da bi se vec toliko patio i borio sa ovako teskim stvarima u zivotu.
Ljubim te i pozdravljam,kad nam dodje Lilica idemo na adu,vazi?
Vesni bi bilo drago i oticicemo tamo gde je i ona zelela sa nama 16.juna.

kad sam bila u bolnici upoznala sam jednog mladica noc pre njegove operacije...dugo smo razgovarali i danas se secam svake recenice koju smo razmenili a volela bih da se ne secam... tesila sam ga da ne brine, da ce sve biti dobro... operacija je trajala satima, danima je bio u komi a onda su jednog dana odlucili da ga skinu sa aparata...njegova slika i reci su i danas zivi u mojoj glavi...bio je tako mlad i pun zivota...pitala sam se zasto je to moralo da mu se desi... nisam mogla da prestanem da placem ceo dan a onda mi je mama rekla da se i ona oseca uzasno ali da moram da prestanem da placem i da mislim na svoj oporavak i da tako mogu da placem celog zivota jer se takve stvari stalno desavaju...kad bolje razmislim drago mi je da sam ga upoznala poslednje noci njegovog zivota... uvek cu se secati njega i njegovog osmeha i zahvaljivati Bogu zato sto sam ziva i zdrava...takve stvari se sa razlogom desavaju da bi razumeli koliko je zivot istovremeno i dragocen i nista

.takve stvari se sa razlogom desavaju da bi razumeli koliko je zivot istovremeno i dragocen i nista

Ima istine u ovome, ali nikada neću moći da shvatim, zašto uvek odlaze ljudi koji su to najmanje zaslužili? Koji su samo svojom pojavom plenili i uvek činili dobro drugima? I gde je tu ravnoteža? Onima koji vrede puno, život je naglo ukinut bez mogućnosti da dobiju novu šansu, dok oni drugi gube svoje šanse svakodnevno.. Ne shvatam...
A kad smo izgubili Vesnu koja je bila čelična žena, zlatnog srca, za koju se činilo da nikada neće da umre, bez obzira na bolest, šta da očekujemo mi, da kažem obični ljudi?

vesnina zelja je bila more , vesna ovo je za tebe

20120628_035.jpg

galesnjak.jpg

20120628_059.jpg

Moram da vam se pozalim.
Pisala sam i tako se i osecala da je ova terapija "maciji kasalj" do juce popodne... Doduse, ne znam jeli od Ht ili ne, jer sam se prethodna dva dana bas preforsirala - u sredu isla sa cerkom i unucicom kod Kineza i hodala po onoj guzvi i vrucini min. 3 sata, a juce pijaca, spremanje stana malo detaljnije (obicno to u zadnje vreme uradim ko macka repom), zatim spremanje rucka...
I pred kraj tog, za mene ogromnog posla, krenu neko ludacko znojenje, koje nisam mogla da zaustavim (natopih tri majice, kosu, jastuk...) i neka slabost, klecanje nogu, sum u usima, mrak na oci. I nakon nekog vremena krene groznica -hladnoca i drhtavica na 37 stepeni C! Uvece se sve smiri, ali dobijem temperaturu.
Jutros, u pola 6 me probudi, ponovo znojenja do besvesti i opet hladnoca...
Sta je to? Uopste ne lici na prethodne reakcije na Ht. Jel imao neko ovakve tegobe od terapije ili je ovo nesto drugo?:sad2:

Moram da vam se pozalim.
Pisala sam i tako se i osecala da je ova terapija "maciji kasalj" do juce popodne... Doduse, ne znam jeli od Ht ili ne, jer sam se prethodna dva dana bas preforsirala - u sredu isla sa cerkom i unucicom kod Kineza i hodala po onoj guzvi i vrucini min. 3 sata, a juce pijaca, spremanje stana malo detaljnije (obicno to u zadnje vreme uradim ko macka repom), zatim spremanje rucka...
I pred kraj tog, za mene ogromnog posla, krenu neko ludacko znojenje, koje nisam mogla da zaustavim (natopih tri majice, kosu, jastuk...) i neka slabost, klecanje nogu, sum u usima, mrak na oci. I nakon nekog vremena krene groznica -hladnoca i drhtavica na 37 stepeni C! Uvece se sve smiri, ali dobijem temperaturu.
Sta je to? Uopste ne lici na prethodne reakcije na Ht. Jel imao neko ovakve tegobe od terapije ili je ovo nesto drugo?:sad2:
ne znam ali svaki citostatik ima svoje , cisplatin bio za povracanje dusu da pustis ovaj bice tako pa ako bi da biram ne znam sta bi , ne smes toliko na sunce svakako moyda je od toga

Moram da vam se pozalim.
Svaka hemoterapija znatno oslabi organizam i njegove odbrambene moći. A kad je taj organizam dodatno oslabljen još i operacijom, takve reakcije su očekivane.. Ovo vreme i vrućine ni zdravima ne odgovaraju, a kamoli bolesnima. Moraš više da paziš na sebe, a svaku aktivnost smanji na minimum, naročito po suncu! Sve može da sačeka i ručak i prašina i prljav pod i veš, ali tvoje zdravlje i tvoj život ne mogu i ne smeju da čekaju!! Odleži malo danas i sutra i ako se ne smiri do ponedeljka, pravac kod lekara.

Svaka hemoterapija znatno oslabi organizam i njegove odbrambene moći. A kad je taj organizam dodatno oslabljen još i operacijom, takve reakcije su očekivane.. Ovo vreme i vrućine ni zdravima ne odgovaraju, a kamoli bolesnima. Moraš više da paziš na sebe, a svaku aktivnost smanji na minimum, naročito po suncu! Sve može da sačeka i ručak i prašina i prljav pod i veš, ali tvoje zdravlje i tvoj život ne mogu i ne smeju da čekaju!! Odleži malo danas i sutra i ako se ne smiri do ponedeljka, pravac kod lekara.
snovak poslusaj dobro jer ljiljana ce i da bije ako ne slusas hehe
ali to je zato sto se puno brine za nas:)

.takve stvari se sa razlogom desavaju da bi razumeli koliko je zivot istovremeno i dragocen i nista

Ima istine u ovome, ali nikada neću moći da shvatim, zašto uvek odlaze ljudi koji su to najmanje zaslužili? Koji su samo svojom pojavom plenili i uvek činili dobro drugima? I gde je tu ravnoteža? Onima koji vrede puno, život je naglo ukinut bez mogućnosti da dobiju novu šansu, dok oni drugi gube svoje šanse svakodnevno.. Ne shvatam...
A kad smo izgubili Vesnu koja je bila čelična žena, zlatnog srca, za koju se činilo da nikada neće da umre, bez obzira na bolest, šta da očekujemo mi, da kažem obični ljudi?

Pozzz drugari!
O ovome sam bas prije par dana pisala sa zenom ciji je muz takodje obolio od karcinoma pluca,pa cu sad da nadjem tekst koji sam njoj otkucala,moje neko vidjenje stvari,dogadjaja,mozda nisam nista pametno rekla,ali pokusavam da nadjem odgovor i da razumijem zasto bas oni...

Raaazumem!
Ali, meni nista nije jasno!
Kome se vi obracate kad imate probleme ovakve prirode: onkologu ili izabranom lekaru? Vidim, mnogi ovde mogu da se obrate onkologu "u pola dana i noci" - meni niko takvu mogucnost nije dao. A, koliko znam ide na odmor 01.jila.
A sto odabranu doktorku imam.... da sam je svecom trazila:dash: Jedan dzuturum, samo takav....Udjem kod nje "Dobar dan", ona meni "Izvolite" - kao da sam usla u prodavnicu: "Treba mi uput za labotatoriju, CT, rengen..." Ona napise,odstampa i cao! Kad sam joj se, u samom pocetku na nesto pozalila - jednostavno je odcutala i kao, bulji nesto u monitor.:besna:
To je sva moja kominikacija sa njom.
A pre nje - sto sam imala doktorku - na ranu da je privijes. Ne samo sto je bila divna i ljubazna nego je bila zainteresovana za svoj posao - cesto je znala da preporuci i neku "alternativu", neki caj, rastvor, kapi...
Meni je to mnogo znacilo - preporodim se i psihicki i fizicki posle razgovora sa njom

Znate kako,mene moji u kuci nikad nisu ucili vjeri,Bogu,niko od mojih ne ide u crkvu,ja nisam bila ni krstena do pred svadbu,ali su preposteni,zlo niti misle niti cine i to me nekako tjesilo,mislila sam da je bolje biti takav covjek a ne ici u crkvu i ne moliti se nego obrnuto,ali sam se prevarila!
Ja ucim da vjerujem,sad kako se sve ovo desava,pa narod nudi,nosi,daje knjige o vjeri,Bogu i zivotnim stvarima,sta bi i kako trebali,preduboka je to i teska tema
Nasi ljudi nisu upuceni kako prava vjera izgleda,sve se okrenulo,ljudi zli,vrijeme lose i onda nesto ocekujemo od Boga!?
Ne ide to tako
Ja ne znam maltene ni jednog covjeka koji se bar trudi da zivi cisto kako bi po Bogu trebalo,pa kod nas ni Monasi,Popovi ne cine kako treba,cast izuzecima,ali jako,jako rijetko
I ja sam tako razmisljala kao vi,milion puta me boli dusa kad vidim kako se posten muci a fukara uziva,uvijek sam se pitala dje je tu pravda i Bog!?
Ali ako procitate te knjige,i ako vjerujete u Boga,onda vjerujete i u Vaskrsnuce-zivot vjecni,e pa po Bogu i svemu tome ovo na zemlji je nista,bezvrijedno i prolazno,ono sto nakon toga slijedi treba da se cijeni,za to da zivimo i za to da se molimo,da ispravljamo svoje greske,da cijenimo sitnice,ma da zivimo potpuno drugacije od onoga sto mi cinimo
Ja mislim da na zemlji nema pravde,ako Bog i postoji ona ce doci tek kasnije,e sad ko u to vjeruje vjeruje,ko ne...
Kazem vam o tome bi se moglo razmatrati danima,prekomplikovana je to tema i preduboka,mi smo svi neupuceni u mnoge stvari oko Boga i vjere,a mnogo toga ocekujemo da nam se da u zivotu,ne ide to tako
I ja se tesko mirim da mi ga Bog uzima,ali ako Bog postoji on zna zasto tako i svaka zrtva ce se na kraju isplatiti...
A ako Boga nema....

Evo ovo je jedna od mojih poruka njoj,bas smo o tome pisale zasto dobri ljudi,dje je tu Bog itd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back