Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti Snovak:cmok2:
Znas kako,mozda ce neko reci da sam kukavica,nesposobna,deriste,ne znam sta vec,ali ja ne umijem bas njega da bodrim,mislim umijem nekad,podrska sam mu uvijek i sve sto kaze uradicu,sto mogu pomoci cu
Ali ja da sam mom muzu stalno govorila bice to ok,nije to strasno i slicno on niti bi ovo shvatio ozbiljno(sam je od straha i nevjerice dosta vremena dok se osjecao ok sebi poricao da ima ovu bolest),niti bi se trudio da uzima sve sto smo uzimali,sto za imunitet i slicno,niti bi reagovao za neke stvari,za mnogo toga nikad nije htio da se pozali doktoru,niti da ode u bolnicu nista slicno
Meni je jako tesko kad vidim da nije dobro,da se desava nesto sto nije ok,da odlucim da ga tetosim i kazem ma nista to nije strasno,to je od neceg desetog,bice ok ili da odreagujem tako da kazem ma ne mora znaciti da je nesto ozbiljno,ali moglo bi biti bolje da javimo Dr. ili da odemo da pitamo,ja se uvijek prije odlucim za ovo drugo
Od pocetka sam takva,mozda previse gruba,surova,direktna,vjerovatno su ga neki put moje rijeci i povrijedile,ali svaki put je to bio moj strah i panika,koju slabo umijem kontrolisati,jednostavno to je moja narav
Ja da sam obolila kao on ne bi se ovako drzala,do sad me vjerovatno ne bi ni bilo,ne kazem da je to ok,ali to sam ja
Jer ne moze se porediti kad neko dobije lupam sada dijagnozu karcinoma dojke,koji je operabilan pa ima oko 50% sanse da se izvuce covjek ili kad dobije karcinom pluca i da mu Dr. prognozu par mjeseci,znaci nema nikakvu sansu ni 10% za izlijecenje,znam da te njihove prognoze ne treba slusati,da oni ne znaju u mjesec koliko ce ko zivjeti,ali isto tako znaju oni a i mi da lijeka za potpuno izljecenje nema,i onda je jako tesko uz svu tu patnju biti pozitivan,kad gledas kako ,,vene,, svaki dan,a sve si probao i nista nije pomogli,jako,jako tesko je tu naci nadu i biti pozitivan
Imam ja i takvih momenata,nisu oni svi crni,ali svaki njegov uzdah,jauk,me vrati na dno
Nadam se da razumijete sta hocu da kazem

Apsolutno te razumem! Ko bi to bolje shvatio od onog koji je se to preziveo i ponovo prezivljava.
I veruj mi, svaka tvoja rec me vrati u proslost....Sve mi je poznato: i neprospavane noci, i trud i preklinjanje da pokusa da nesto pojede, i smisljanje sta bi mu prijalo, ugadjanje, masaza po desetak puta dnevno sto rakijom, sto raznim kantarionima, zapostavljanje dece i njihovih potreba i sl. i pre svega briga i neverica da ce se najgore desiti... Pa i kad se dogodi neki grozni, nerealni osacaj da sam mogla jos nesto uciniti.
Zato sam ti i rekla sve ono, znam -nije ni malo lako a tako ste mladi (moja cerka je 86. godiste) Ne znam, ...ali mislim da je vazno da pred njim ne klones duhom, a kad ti je tesko imas nas ovde, iskukaj se, isplaci.... i guraj dalje. Takav je zivot - nema nam druge...:dash:
:heart:

Ja sam 85:)
Znam i zao mi je sto vas podsjecam na nesto tako tesko,jos sad kad ste u takvoj situaciji,zato nisam ni pisala ovde ovih dana,do sinoc,da samo ne kukam,svi ste pozitivni i divni,a ja...
Hvala vam jos jednom i sve najbolje

Znam i zao mi je sto vas podsjecam na nesto tako tesko,jos sad kad ste u takvoj situaciji,zato nisam ni pisala ovde ovih dana,do sinoc,da samo ne kukam,svi ste pozitivni i divni,a ja...

Sto se mene tice - bez ustrucavanja. Proslo je vise od 5 godina....i rana zaceljuje postepeno.
I "pozitivni i divni" (ako si primetila to su uglavnom ljudi koji su sami bolesni) ponekad zakukaju, :besna:

Da,ali je sigurno lakse kada mozes nekome mozes i da se pozalis,da se izjadas.Znam kako ti je kada gledas nekoga ko se muci,a ne mozes da mu pomognes...grozan osecaj nemoci -.-:zag:

D&J,ovde mozes pisati slobodno,mnogi koji su ovde mogu da razume to kako se osecas.Nekad smehom se sakrije tuga.Verujem da ce biti bolje.:heart:

D&J ti si baš mlada da bi prolazila kroz sve to, a i on je mlad da bi bio tako bolestan. :(

Moje prijateljice sin, 90. godište je juče operisao zloćudni tumor na butnoj kosti. Teška i duga operacija, ugrađena mu je proteza. Kažu da nema udaljenih metastaza, primio je 4 ture HT, i sada se nadamo da će biti dobro.

Čuje li se neko sa Vesnom?

D&J ti si baš mlada da bi prolazila kroz sve to, a i on je mlad da bi bio tako bolestan. :(

Moje prijateljice sin, 90. godište je juče operisao zloćudni tumor na butnoj kosti. Teška i duga operacija, ugrađena mu je proteza. Kažu da nema udaljenih metastaza, primio je 4 ture HT, i sada se nadamo da će biti dobro.

Jeste,zalosno je to sve i tesko,ali ne bira bolest ni ljude ni godine,svi je mozemo dobiti,nikad se ne zna...
I nasi poznanici,sugradjani su izgubili prije 2-3 godine sincica od 9 godina zbog karcinoma kosti,kako je divan i sladak djecak bio,a koje dijete nije takvo
Oko 2 godine su borili bitku,i nisam sigurna ali iz prica ljudi on nije dao da mu se nogica amputira,kasnije se prosirilo i bilo je kasno,a jedna djevojcica koja je bila sa njima u bolnici je amputirala nogu i prezivjela je,ako je to bas tako istina ne mogu ni da zamislim sa kakvom on sad krivicom i kakvim bolom zivi,sve gore od goreg,pa se tjesim da meni nije najgore,najteze je bolesnim i majkama i ocevima kada svoju djecu gledaju u patnji i bespomocni su:(
Liki se cuje sa Vesnom,prije dan-dva je pisala da su se cule i da je sve bolje i bolje,mozda ce uskoro izaci iz bolnice pa se javiti,ja joj zelim brz oporavak i pozdravljam je iako nas jos ne cita:bye:

Moj drug je pocetkom rata trebao iz istih razlog ovde u Vojvodini ici na amputaciju. Nije hteo pa su ga odveli u Francusku, malo su mu skratili nogu, a preminu je pre 5 godina, i samo zato ,
tako su meni rekli, sto kod nas zdravstvo nije na nekom zavidnom nivou. Mete su se pojavile na plucima, a niko od dr., nije kao o tome vodio racuna.... Znam da mi je on rekao da ima
nocne more , da je strasno sto mora umreti, a mogli su ga operisati. Valjda se bez jednog plucnog krila moze ziveti ... i da bi u svetu drugacije bilo, ali sta da radimo kada smo nesvet.

Probala sam sada da je dobijem, ali nije se javila, kasnije moza, valjda ih vizitiraju....

Strasno, 90-to godiste...

Moj drug je pocetkom rata trebao iz istih razlog ovde u Vojvodini ici na amputaciju. Nije hteo pa su ga odveli u Francusku, malo su mu skratili nogu, a preminu je pre 5 godina, i samo zato ,
tako su meni rekli, sto kod nas zdravstvo nije na nekom zavidnom nivou. Mete su se pojavile na plucima, a niko od dr., nije kao o tome vodio racuna.... Znam da mi je on rekao da ima
nocne more , da je strasno sto mora umreti, a mogli su ga operisati. Valjda se bez jednog plucnog krila moze ziveti ... i da bi u svetu drugacije bilo, ali sta da radimo kada smo nesvet.

Probala sam sada da je dobijem, ali nije se javila, kasnije moza, valjda ih vizitiraju....

Pozdravite je puno od svih nas! ;) pozdrav i Vama ! ;)

Nakanih se na jedvite jade da izadjem do Knez Mihajlove da pogledam perike ili nesto da pokrijem ovu glavu kad bude neophodno.
Udjoh u TC Milenijum, butik Gisela Mayers, tamo sedi starija gospodja, rekla bih da je vlasnica jer tu butici uglavnom rade od 12 do podne (salim se, ali samo jednu smenu, pa im se ne isplati da placaju radnike), ja malo preleteh pogledom, cene od 26.000 do 86.000 din.
Na moje ptanje da li su ove od 26000 od sintetike, tako me je sa gadjenjem pogledala i pocela da objasnjava da nisu, vec da je to vestacka kosa (nije sija nego vrat) u kombinaciji sa japanskom dlakom, bla, bla.. .Imaju i dve - tri neke kapice, sa trakom vezanom oko njih, kapica 4.000 din. a sa trakicom 4.500!
Pa ko je ovde lud, ko to kupuje i za koje prilike?

Jeste,zalosno je to sve i tesko,ali ne bira bolest ni ljude ni godine,svi je mozemo dobiti,nikad se ne zna...
I nasi poznanici,sugradjani su izgubili prije 2-3 godine sincica od 9 godina zbog karcinoma kosti,kako je divan i sladak djecak bio,a koje dijete nije takvo
Oko 2 godine su borili bitku,i nisam sigurna ali iz prica ljudi on nije dao da mu se nogica amputira,kasnije se prosirilo i bilo je kasno,a jedna djevojcica koja je bila sa njima u bolnici je amputirala nogu i prezivjela je,ako je to bas tako istina ne mogu ni da zamislim sa kakvom on sad krivicom i kakvim bolom zivi,sve gore od goreg,pa se tjesim da meni nije najgore,najteze je bolesnim i majkama i ocevima kada svoju djecu gledaju u patnji i bespomocni su:(
Liki se cuje sa Vesnom,prije dan-dva je pisala da su se cule i da je sve bolje i bolje,mozda ce uskoro izaci iz bolnice pa se javiti,ja joj zelim brz oporavak i pozdravljam je iako nas jos ne cita:bye:

Kada mu je u februaru dijagnostikovan sarkom, roditeljima su rekli da je najlakše da mu odmah amputiraju nogu, ali da opet mora ići na lečenje, pa da je bolje da pokušaju da mu sačuvaju nogu. Napravili su mu protezu, jer je odstranjeno 2/3 dužine kosti. Kako će dalje biti, kako će teći oporavak, videćemo.

Inače, oni su prilično imućni, a i da nisu, borili bi se najbolje što mogu, pa su pitali doktora da li postoji neko bolje rešenje za njega i njegovu 21. godinu, ali je dr rekao da se tako radi i u svetu, i da je to najbolje što može da se uradi. Moraju da mu veruju, jer to im je jedino ostalo.

Lili uzivaj samo,meni je tetka do rata zivjela u Zadru,sad vise ne,mi smo prosle godine bili 2 puta na moru-Karin,pa obavezno odemo do Zadra,imamo i slikice
Brcni se i za nas,mi bi isli i ove ali on je preslab

D&J jako mi je žao što sve to proživljavate,a jako ste mladi oboje............................ali znam po sebi da bolest ne bira godine,ili mi se čak čini da smo mi mlađi nekako na udaru,mlađe-slađe (malo humora,pa i na moj je račun)!!!!
Znam da šta god napišem neće moći da ublaži nečiju nemoć,ali ova tema i postoji da bi mogli da se izjadamo jedni dr.,da podijelimo i po neki savijet i utješimo onoga kome je to potrebno,jer mi koji se borimo to najbolje razumijemo..............zato kad god ti je teško piši,izbaci sve iz sebe!!!A njemu naravno moraš kao i do sada biti bezrezervna podrška!Želim vam svako dobro!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back