Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da,evo ja vam kažem kao dete čiji je roditelj bolestan da se to samo tako čini.Od početka sam znala da moram da budem jaka i ne pokazujem ocu koliko me sve to pogađa.Nekad mi je uspevalo,nekad,nažalost,nije.On uđe u sobu a ja grcam u suzama.To su mi bili najteži trenuci jer on ne pita ništa,zna da zbog njega plačem,pa se i on onako snuždi...Pa onda ja plačem drugu turu što se on snuždio...:) Čak sam imala i upaljeno grlo zbog zadržavanja plača.Briga je pokazatelj da nekoga volimo,toga se ne treba stideti niti kome treba braniti da ponekad brine o nama umesto nas samih.

iako-nisam-dete-i-ja-se-slicno-osecam-kad-je-mama-u-pitanje.Moj-deda-je-bio-slicni-slucaj-kao-tvoj-tata,prosao-operacija-bez-ikakve-terapije.zivio-je-jos-dugo,bez-da-mu-se-vrati-bolest.umro-je-od-srce.podrav.

Jel neko provereno zna kako najbrze podici pritisak? Ako bude nuzda oticicu na hitnu, do ponedeljka svejedno nema laboratorij,
solim vodu, solim paradajz corbu, pila Colu , al sve kratko traje.......... nocas je bilo gadno

idem po supu iz kesice i kis.vodu. Imas pravo, ovo bucka ..... a spusti se 80/40 - inace imam nizak, ali ovo sad vec nije
dobar osecaj. A za pivo se moram najesti, a sad kad treba meni problem, al probam....Pozz... dobro da si tu, malo mi
laknulo . Cao i odoh u prodavnicu

pa drugari stigao skener , evo

u karlici desno uz ilijacne krvne sudove i desni zid besike vidi se lobulirana mekotkivna promena , konglomerat igl ,34/36/52mm koja kranijalno adherira crevnu vijugu ileuma veca i ekstezivnija u poredjenju sa proslim skenerom , parijalicno levo i uz zid sigmoidnog kolona vidljiv mekotkivni tumor nodus 19mm nije bio na proslom skeneru , zakljucak nalaz u pogorsanju na prosli skener
pa sad mi to na srpski , prevedite

Postoje tablete za podizanje pritiska.
Kada budeš išla kod svog lekara zamoli ga da ti prepiše ili bar da ti kaže koje da kupiš, čisto da imaš kad zagusti. Bolje i to nego da se ovako patiš kad su vremenske promene.

images

ja samo ovo koristim
po preporuci mog dobrog druga onkohirurga na IORS
Da li postoji verzija za decake?

u karlici desno uz ilijacne krvne sudove i desni zid besike vidi se lobulirana mekotkivna promena , konglomerat igl ,34/36/52mm koja kranijalno adherira crevnu vijugu ileuma veca i ekstezivnija u poredjenju sa proslim skenerom , parijalicno levo i uz zid sigmoidnog kolona vidljiv mekotkivni tumor nodus 19mm nije bio na proslom skeneru , zakljucak nalaz u pogorsanju na prosli skener

Uh,napokon je stigao petak.. Jedva docekah... isao sam do sad u shoping ;) ;) ,) i zamislite sta mi se desilo....poletim niz stepenice u trznom centru i skocim sa 6-7 stepenika i od jednom me je secnulo negde u lumbalnom(krsnom) delu ledja...boli neopisivo...ne znam sta da radim...a nesto mi se ne pije ni nimulid ni brufen ??? :O Ostali kako ste???
@Liki Lee,bice bolje,moja baka je jedno pila neke lekove za hipotenziju,ali i djumbir,mnogo je dobar za bolju cirkulaciju ;)
@ Lili,ne sekiraj se puno,jaka si ti ,proci ces kroz sve to jos jaca i potpuno zdrava :) samo guraj napre ;) :cmok::cmok2::zag::mazipsa:

Pozdrav svima !!! :)

idem po supu iz kesice i kis.vodu. Imas pravo, ovo bucka ..... a spusti se 80/40 - inace imam nizak, ali ovo sad vec nije
dobar osecaj. A za pivo se moram najesti, a sad kad treba meni problem, al probam....Pozz... dobro da si tu, malo mi
laknulo . Cao i odoh u prodavnicu
Liki,a da malo duze gledas cene?meni se od toga redovno duplira pritisak

Uh,napokon je stigao petak.. Jedva docekah... isao sam do sad u shoping ;) ;) ,) i zamislite sta mi se desilo....poletim niz stepenice u trznom centru i skocim sa 6-7 stepenika i od jednom me je secnulo negde u lumbalnom(krsnom) delu ledja...boli neopisivo...ne znam sta da radim...a nesto mi se ne pije ni nimulid ni brufen ??? :O Ostali kako ste???
@Liki Lee,bice bolje,moja baka je jedno pila neke lekove za hipotenziju,ali i djumbir,mnogo je dobar za bolju cirkulaciju ;)
@ Lili,ne sekiraj se puno,jaka si ti ,proci ces kroz sve to jos jaca i potpuno zdrava :) samo guraj napre ;) :cmok::cmok2::zag::mazipsa:

Pozdrav svima !!! :)
ja ne trpim bol , ja odmah popijem nesto

to je sve jer nisam htela cveklu :rida::poludeo::amen::jede:

Ajde, sacekaj da vidi onkolog . Neko vece slusam na TV da nemamo dovoljno obucenog kadra sto radi na tim visokoso..... aparatima, te moze da se desi , ono na brzaka sto se
obuci, da rdjavo ocita, pa i da te operisu, a nije moralo..... jel moze neko da poveruje u tako nesto. Mislim da je Ministar dao takvu izjavu. Ja sam se zaledila, a znam sta prozivljavamo .
Izdrzaces sve sto treba, ako treba , ma... jesces i cveklu .....

Ajde, sacekaj da vidi onkolog . Neko vece slusam na TV da nemamo dovoljno obucenog kadra sto radi na tim visokoso..... aparatima, te moze da se desi , ono na brzaka sto se
obuci, da rdjavo ocita, pa i da te operisu, a nije moralo..... jel moze neko da poveruje u tako nesto. Mislim da je Ministar dao takvu izjavu. Ja sam se zaledila, a znam sta prozivljavamo .
Izdrzaces sve sto treba, ako treba , ma... jesces i cveklu .....
jel ti bolje sada liki

jel ti bolje sada liki

Nije, ima utisak da trnem, a posle ovih pica otisao je na 105, ali tako bilo i nocas . Brzo se skljoka .
Mozda odem na hitnu, ako vidim da ga ne mogu savladati, a tabletica za dizanje pritiska nema -
ukinuto , kaze apotekarka, trebala bi i ja preci na cveklu. Ona regulise isti .... ma hebes i pritisak,

a ja se prepala od njega ili to sto sam sama, nemam pojma, ali desavalo se to i ranije, ali meni bilo
drugacije.... i svima bilo drugacije bez bolesti.... valjda svi izdrzimo nekako ...

a sada idem da usisam kucu - mozda rad podigne. Ovo lezanje nije.

Poslednja izmena:

Dakle,ta hemio nije odradila svoje!Secas se,i kod mene je bilo tako,ja crkavam,a tumor je rastao kao lud,ja onda prekinula hemio samo posle 2 ture.Dakle istu hemio ti nece dati(i ako pokusaju-ne prihvataj),mozda drugu,ili te ostave ovako pa kontrola za 3 meseca.Nemoj da te to mnogo plasi,vidis kako sam ja prosla-i sa i bez terapije ovo cudo tera svoje,ali me opet ne ugrozava zivotno.A bez terapije sam jos i jaca da mu se suprostavim.Cudna je nasa prica,ali smo i mi cudna sorta!Ne damo se devojko!

Dakle,ta hemio nije odradila svoje!Secas se,i kod mene je bilo tako,ja crkavam,a tumor je rastao kao lud,ja onda prekinula hemio samo posle 2 ture.Dakle istu hemio ti nece dati(i ako pokusaju-ne prihvataj),mozda drugu,ili te ostave ovako pa kontrola za 3 meseca.Nemoj da te to mnogo plasi,vidis kako sam ja prosla-i sa i bez terapije ovo cudo tera svoje,ali me opet ne ugrozava zivotno.A bez terapije sam jos i jaca da mu se suprostavim.Cudna je nasa prica,ali smo i mi cudna sorta!Ne damo se devojko!
istu necu sigurno , videcu sta ce reci ali me bas iznenadilo , sve vreme sam mislila da nije maligno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back