Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpisujem svaku riječ (kao da sam ja pisala)!!!!
Ma jedva čekam da se okupimo, svi sa ove teme su naravno pozvani :zurka:
A ja još ne znam tačno kad mi je kontrola,dok iskupim sve nalaze,pa profa dođe,nekad u martu...............ma samo da prođe :whistling: :sad2: :evil: :rida:
Proci ce naravno )) I ja jedva cekam taj susret,samo da se ne izjalovi,budite od reci,pozz,kisssssssss.........

gde se ti lecis Peco?
Operisan sam i lecim se na IORS,kontrole kod hirurga koji me je operisao,a kod onkologa ovde u lokalu.Ne bi me sve ovo sa koncem toliko zbunjivalo da od toga nije nastala izraslina skoro na istom mestu na laktu odakle je odstranjen melanom.Nesto je jutros sumnjivo i onkologu,petnaest dana posle redovne kontrole opet trazi detaljne analize krvi i uz abdomena i obe resekcije.Ma sa ovim nikad nije dosadno..eto i mene u martu,a mislio sam da sam miran do juna..Mima,koliko tih zlezda uopste postoji u aksili,meni je izvadjeno 19 od kojih je jedna bila meta.Inace,cestitao sam ti peticu na temi ,,melanom,,pa da se ovde ne repriziram
Jos jednom hvala svima na podrsci i ostanite hrabre i jake

Operisan sam i lecim se na IORS,kontrole kod hirurga koji me je operisao,a kod onkologa ovde u lokalu.Ne bi me sve ovo sa koncem toliko zbunjivalo da od toga nije nastala izraslina skoro na istom mestu na laktu odakle je odstranjen melanom.Nesto je jutros sumnjivo i onkologu,petnaest dana posle redovne kontrole opet trazi detaljne analize krvi i uz abdomena i obe resekcije.Ma sa ovim nikad nije dosadno..eto i mene u martu,a mislio sam da sam miran do juna..Mima,koliko tih zlezda uopste postoji u aksili,meni je izvadjeno 19 od kojih je jedna bila meta.Inace,cestitao sam ti peticu na temi ,,melanom,,pa da se ovde ne repriziram
nikad nisi miran , i ja sam na iors

Ma ko bi ga znao koliko ih ima,meni su izvadili 13 od kojih je jedna imala meta....
Hvala i tebi i samo hrabro ))))))))))

Petre, svaka cast, samo napred! Peco, evo da ti cisto posluzim za utehu... Ja sam jos novembra 2009. operisala aterom na vratu, i od tad do danas JOS UVEK imam konac unutrasnji koji mi nekad smeta nekad ne, ali kad sam otisla do hirurga da mi to izvadi, rekao mi je da ce sam ispasti i da ga ne treba dirati. Sad .... ako mu je za verovati. Ali da znas da ima i gorih od tebe :)
Likita,dobro si ovo rekla ,,ako mu je za verovati,,Kad malo vratim film unazad i setim se skidanja konca...cist horor.Hirurg koji me je operisao otisao na odmor,ovaj drugi,inace veoma zvucno ime,poredjao nas po krevetima u ambulanti pa rafalno.Ne znam dali mi je bilo neprijatnije od poluobnazenih zena okolo ili od samog doktora koji se makazama ustremio na desnu umesto na levu,operisanu aksilu ili sto moram da ga vucem za rukav da se vrati i bukvalno mi pocupa konce i iz rane na laktu.Ali kao sto Mima kaze,iz svega izadjemo jaci.Ne povratilo se ni kod koga.Hvala ti jos jednom za reci utehe

Nemamo svi isti br.zlezdi,a i one se ne vide tek tako kad otvoris podrucje,nego se cupa masno tkivo u kome su one skrivene,pipas prstima pa osetis tvrdo..treba u datoj regiji isprazniti sto vise tog tkiva,ali da se ne povrede krvni sudovi i nervi koji su tu,i sve je jako ispreplitano-nije ni malo lak posao-skinuti sto vise,a ne ugroziti pacijenta.E,tu je faktor iskustvo operatora i samo stanje datog pacijenta(nije svaki teren iste povoljnosti za operaciju).Posle patolozi odatle odvajaju zlezde i pregledaju ih.Najveci broj za koji sam cula da je izvadjen iz pazuha je 38 zlezdi.Tako da je to sa zlezdama macka u dzaku,ali ipak dijagnosticki znaci.

Ne znam da li moj problem spada pod ovu temu, ali vi ste mnogo prošle i možete mi bar okvirno reći šta još da proverim ili kome da se obratim.
U mojoj porodici sa mamine strane sve žene imaju problem sa tumorima, miomima ili kancerom, pa i mene polako hvata panika. Miome već imam, a ovo je nešto novo.
Od pre 3-4 meseca osećam blagi bol u žlezdama ispod pazuha. U početku svakih par dana, a sada već svakodnevno. Bol se širi na levu dojku. Nemam nikakve ni čvoriće ni podlive niti išta što se može videti ili napipati.
Pregledao me je onkolog, doduše samo prepipao, i kaže da ništa ne primećuje ali da uradim mamografiju.
Juče sam bila na snimanju, kažu da mamografija ne treba, ali su mi uradili ultrazvuk i sve je dobro, samo "na obe dojke u spoljašnjim kvadrantima vide se diskretne displazične promene".
Rekli su mi da to nije ništa, ali mene ipak stalno pomalo bolucka. Kažu da obratim pažnju jesam li možda u sredini ili na kraju men. ciklusa, ali mene boli svakog dana.
Da li je moguće da je to ludovanje hormona zbog približavanja menopauze? Ili može biti nešto drugo?

Ne znam da li moj problem spada pod ovu temu, ali vi ste mnogo prošle i možete mi bar okvirno reći šta još da proverim ili kome da se obratim.
U mojoj porodici sa mamine strane sve žene imaju problem sa tumorima, miomima ili kancerom, pa i mene polako hvata panika. Miome već imam, a ovo je nešto novo.
Od pre 3-4 meseca osećam blagi bol u žlezdama ispod pazuha. U početku svakih par dana, a sada već svakodnevno. Bol se širi na levu dojku. Nemam nikakve ni čvoriće ni podlive niti išta što se može videti ili napipati.
Pregledao me je onkolog, doduše samo prepipao, i kaže da ništa ne primećuje ali da uradim mamografiju.
Juče sam bila na snimanju, kažu da mamografija ne treba, ali su mi uradili ultrazvuk i sve je dobro, samo "na obe dojke u spoljašnjim kvadrantima vide se diskretne displazične promene".
Rekli su mi da to nije ništa, ali mene ipak stalno pomalo bolucka. Kažu da obratim pažnju jesam li možda u sredini ili na kraju men. ciklusa, ali mene boli svakog dana.
Da li je moguće da je to ludovanje hormona zbog približavanja menopauze? Ili može biti nešto drugo?

moze biti i od brijanja i od preterane upotrebe dezodoransa i rolona-antiperspiranta
dolazi do zacepljenja izvoda lojnih zlezda pa se iste upale i boluckaju
probaj da stavljas odloge 1/2 alkohola 1/2 vode

To je najvjerov.od hormonalnih promijena.............meni su takođe fibrocistične dojke i zna tako nekad oko ciklusa da me boli i to kao da peče, baš zna da bude neprijatan bol,a posle svega se odmah tripujem da nije šta ne daj Bože!Prestane i samo od sebe ali nekad znam stavljati i hladniju oblogu pa mi prija!

moji su bili mali sin 6g a cerka beba tj 1g tako da ...
uh ne zelim ni da se prisecam

a to da deca nisu zabrinuta za nas to stvarno samo tako deluje,
oni ma koliki bili ne znaju to da pokazu na pravi nacin i u pravo vreme
ali su i te kako zabrinuti

Da,evo ja vam kažem kao dete čiji je roditelj bolestan da se to samo tako čini.Od početka sam znala da moram da budem jaka i ne pokazujem ocu koliko me sve to pogađa.Nekad mi je uspevalo,nekad,nažalost,nije.On uđe u sobu a ja grcam u suzama.To su mi bili najteži trenuci jer on ne pita ništa,zna da zbog njega plačem,pa se i on onako snuždi...Pa onda ja plačem drugu turu što se on snuždio...:) Čak sam imala i upaljeno grlo zbog zadržavanja plača.Briga je pokazatelj da nekoga volimo,toga se ne treba stideti niti kome treba braniti da ponekad brine o nama umesto nas samih.

Ne znam zenu koja nije imala opis displazicnih dojki ili fibrocisticnih....valjda nikada nisu idealne na pregledima.Neke nikada ne obole,neke obole.Treba pratiti stanje svoga tela,opipavati redovno dojke,pregledati se periodicno(ali sve to bez preterivanja i frke u glavi"sta ako ovo,ono...vec sa jasnim ubedjenjem u mislima"moje zdravlje je suuuupeeeeer!")

Hmmm, antiperspiranti su i meni bili sumnjivi, mada ne koristim rol-on već sprej, ali probaću i to da izbacim i da pratim kretanje ciklusa.
Baš ste zlatne.

Tražite u apoteci rol-on bez Al soli i bez parabena i ostalih konzervanasa za osjetljivu kožu! Ja ga koristim,u pitanju je neka njemačka komp.,ali imaju i dezod.!
Kako god,izbjegavajte i širokom luku one koji imaju u sebi,a malo koji da nema,aluminijum hlorhidrat! Kiiiiiisssss

images

ja samo ovo koristim
po preporuci mog dobrog druga onkohirurga na IORS

Da,evo ja vam kažem kao dete čiji je roditelj bolestan da se to samo tako čini.Od početka sam znala da moram da budem jaka i ne pokazujem ocu koliko me sve to pogađa.Nekad mi je uspevalo,nekad,nažalost,nije.On uđe u sobu a ja grcam u suzama.To su mi bili najteži trenuci jer on ne pita ništa,zna da zbog njega plačem,pa se i on onako snuždi...Pa onda ja plačem drugu turu što se on snuždio...:) Čak sam imala i upaljeno grlo zbog zadržavanja plača.Briga je pokazatelj da nekoga volimo,toga se ne treba stideti niti kome treba braniti da ponekad brine o nama umesto nas samih.
Strasno z:(
Veruj mi da se u takvim situacijama ne zna kome je teze,podjose mi suze...pozz..

Biki, svakako da je obolelom najteže, jer on sam treba mnogo toga da iznese na svojim već natovarenim leđima.. mislim na terapije i onaj grozan period posle njih... I plus što imaju grižu savesti što opterećuju svoje bližnje, a kad sve to pogledaš.... sve je to jedno vrzino kolo iz koga nema kraja... Ja sam pred ocem bila jaka, gutala sam knedle, ali sam njega uvek tešila i opravljala, ali zato kad ostanem sama ili sa svojom porodicom baš me stigne sva ta nemoć i plačem...pa onda moj sinčić dođe pored mene, poljubi me i kaže mi "a zašto plačeš mama? Ja te mnogo volim i tužan sam kad ti plačeš" E onda meni još veća muka bude, što kaže Night nurse, pa otplačem duplu turu, a sinčiću kažem da me mnogo boli stomak....Ma... najbolje je kad bi svi bili srećni i zdravi! Al to izgleda ne može...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back