Ne znam da li moj problem spada pod ovu temu, ali vi ste mnogo prošle i možete mi bar okvirno reći šta još da proverim ili kome da se obratim.
U mojoj porodici sa mamine strane sve žene imaju problem sa tumorima, miomima ili kancerom, pa i mene polako hvata panika. Miome već imam, a ovo je nešto novo.
Od pre 3-4 meseca osećam blagi bol u žlezdama ispod pazuha. U početku svakih par dana, a sada već svakodnevno. Bol se širi na levu dojku. Nemam nikakve ni čvoriće ni podlive niti išta što se može videti ili napipati.
Pregledao me je onkolog, doduše samo prepipao, i kaže da ništa ne primećuje ali da uradim mamografiju.
Juče sam bila na snimanju, kažu da mamografija ne treba, ali su mi uradili ultrazvuk i sve je dobro, samo "na obe dojke u spoljašnjim kvadrantima vide se diskretne displazične promene".
Rekli su mi da to nije ništa, ali mene ipak stalno pomalo bolucka. Kažu da obratim pažnju jesam li možda u sredini ili na kraju men. ciklusa, ali mene boli svakog dana.
Da li je moguće da je to ludovanje hormona zbog približavanja menopauze? Ili može biti nešto drugo?