Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bikilix, drustvo iz vrtica ostavi za neku drugu godinu. Ako ikako mozes - sad malo uspori.
Pa valjda je i njima Badnjak i izadjete ranije. Niste bas ni morali raditi. Ako smes, kada dodjes kuci
pij malo rasola , ako ti je od pica. Ma znam da nisi bas toliko preterala, al kazu- da dobro leci mamurluk.
A jos bolje, malo prosetaj, idi po badnjak - valjda i tu dele... , a jesi bila preaktivna ... i znam da ti nije lako,
ali , izdrzaces ti to . Sutra ko nova.

Hehehe...jesi blesava,drustvo iz vrtica dogodine,boze zdravlja,pozz i poljubac!

SRECAN BOZIC
Vesna, jednom sam pisala o dve zenice iz moga mesta koje su bile na eksperimentalnoj terapiji Avastinom u
Sr.Kamenici. Proslo je 3 godine od tada i svasta se pisalo i pricalo na tu temu , ali njima je koristilo.
Danas su kao i pre bolesti . U tom periodu nisu imale kosu, bile su malo oblije , ali to si sve vec prosla .
U vezi te terapije bio je ukljucen dr. Donat - nemam pojma jeli jos u Kamenici, znam da je radio i u jednoj
privatnoj ordinaciji i mogu nabaviti broj, ako ti to ista znaci.
Dobile su da procitaju neku silnu brosuru sta moze da se desi - ove nisu citale nego prihvatile -bilo je
sve , skoro da im plate . Probacu da kontaktiram jednu od njih pa mozda, ako ima volje, da se ukljuci
na Forum i iz prve ruke da dobijes informaciju.

SRECAN BOZIC
Vesna, jednom sam pisala o dve zenice iz moga mesta koje su bile na eksperimentalnoj terapiji Avastinom u
Sr.Kamenici. Proslo je 3 godine od tada i svasta se pisalo i pricalo na tu temu , ali njima je koristilo.
Danas su kao i pre bolesti . U tom periodu nisu imale kosu, bile su malo oblije , ali to si sve vec prosla .
U vezi te terapije bio je ukljucen dr. Donat - nemam pojma jeli jos u Kamenici, znam da je radio i u jednoj
Dobile su da procitaju neku silnu brosuru sta moze da se desi - ove nisu citale nego prihvatile -bilo je
sve , skoro da im plate . Probacu da kontaktiram jednu od njih pa mozda, ako ima volje, da se ukljuci

E,bilo bi dobro da mi napravis kontakt sa nekom od njih-telefon,mail...Jao,za sve te ima!

SRECAN BOZIC

E,bilo bi dobro da mi napravis kontakt sa nekom od njih-telefon,mail...Jao,za sve te ima!
h055.gif

Malo pre na B92 na vestima da na medicinskom fakultetu u Kragujevcu je u toku ispitivanje nekih lekova sa prirodnim sastojcima ( koriste ih inace u bolnivci Nova Vita ) koje ubijaju celije raka ..Ispitivanje da deluju potvrdili i na Rudjer Boskovicu u Zg a kazu da se ukljucuje i institut Marija Kiri iz Pariza .Eto sanse za sve koji se bore sa opakom bolescu,ne znam koliko je sve ovo tacno ali kome treba nek se raspita

Gledala sam i ja .Neka samo istazuju - red je vec da smisle nesto ugodnije za lecenje.
Lepo me iznenadili. Ubijaju samo one rdjave, i nema posledica .

Vesna, danas je nedelja i pobrkala sam dane od ovih svetaca . Sutra idem kod jedne na posao pa
se pisemo.
A Bikilix - ni u tragovima... ala je preterala ...

Poslednja izmena:
U 02h nestala mi struja izgleda ceo moj kraj i jezivo je , a pecka mi puna drveta i molim Boga da dodje - grejanje mi radi pomocu pumpe
i hebes samo zensko - panika uhvati , nemas pojma gde su lampe ,jedva pronadjoh svecu i jos jednu i srecom vode ima / uglavnom bude u paketu/
onako, uz svece barem oprala sudove koje zabatalim pored neta. Kako me je bio strah da ce pecka eksplodirati....srecom nije, a zaboravila sam
sta sve treba u isto vreme da zavrnem i odvrnem . Sauvaj Boze. Srecom stigla za sat vremena. Sta sve jos moram da savladam , a varijnta prodaje
kuce odlozena - kazu- nije vreme. A kada malo bolje razmislim u odnosu na vase strahove -ovo i nije nesto. Tek sada vidim da nema musko zenskih poslova.
Treba to sve savladati na vreme. Nije nista, al bolje mi kada sam , makar i napisala. Odoh probati zaspati...

Gledala sam i ja .Neka samo istazuju - red je vec da smisle nesto ugodnije za lecenje.
Lepo me iznenadili. Ubijaju samo one rdjave, i nema posledica .

Vesna, danas je nedelja i pobrkala sam dane od ovih svetaca . Sutra idem kod jedne na posao pa
se pisemo.
A Bikilix - ni u tragovima... ala je preterala ...
Evo me,prezivela sam!!!!!!!!! Ne brini za mene,usla sam u stosz:shock:
Gledala sam i ja tu emisiju i znam za Nova vitu,preporucila mi drugarica ciji je muz tamo poslednje mesece zivota proveo,kazu doktori sa te klinike da je na zalost kasno dosao.Najefikasniji su kazu kad se ti njihovi preparati koriste uporedo sa hemioterapijom,100 evra je dan kod njih...:zroll:odustala sam naravno odmah,ne znam sta da kazem,ko ima mogucnosti nek izvoli z:poz:

Moj otac je koristio te preparate iz nove vite... Od samog pocetka bolesti. Dugo ih je pio. To je sve na bazi meda i propolisa, uz dodavanje zeolita i jos ponecega... Generalno, od tih preparata mu je bila ok krvna slika, izuzev pada trombocita povremeno, ali ostali parametri su bili ok. Za tumor mu nije pomoglo... A placali su papreno... Oko 40000 dinara mesecno su izdvajali za te lekove i noni. On je pio korbazol, megamin i imunark. Imunark je u kapsulama, a ostala dva u malim teglicama. Ukus je ok, oseca se dosta propolis.
Otac je isao u nova vitu da razgovara sa lekarom i on mu je preporucio bas tu kombinaciju plus jos neki caj. Posle je sve to majka postom narucivala. Ako se ne varam ta tri preparata su kostala 26000 dinara. Za mesec dana. I stalno mu je to kupovala i jadnicko je sve to revnosno pio, ali mu nije pomoglo...nazalost..tumor je i dalje rastao...
Sa malim zakasnjenjem Hristos se rodi svima i sve najbolje vam zelim!!

Vesna, ako ti je od neke pomoci, moj tata je primao Avastin uz hemo od marta do decembra prosle godine. To je bioloski citostatik i on ga je relativno dobro podnosio. U stvari sam Avastin i ne pravi neke probleme jer ciljano deluje samo na tumor i njegove krvne zile, dok zdrave celije ne unistava. To je kao vazilo za najbolju hemo za metastatski kancer debelog creva. Njemu je Oxaliplatina pravila probleme, ali Avastin nije.

Ala mi se komplikuje...Iz Kamenice javise da nemogu dobiti Avastin,on je samo za njihov region(i ako je rec o donaciji fabrike),moja dr.iz Nisa popljuvala Avastin kad je dojka u pitanju,a za donacije kaze"to su navlakuse,poklone 1-2 pa se snalazite samo,a to je papreno)Za ovaj Vinerelbin sto mi odredise u Nisu i u Namenici i u Krusevcu kazu da je slab,predlazu Gemzar i oxyplatinu..odjednom ludnica!
Slag na tu tortu je odlazak u Knez selo-znala sam da je zapusteno,ali onako nesto nisam mogla da zamislim...Oronula zgrada,pusti hodnici,nigde nista obelezeno,neke klupe,nema svlacionice..uzas!Sta me snadje....

Ala mi se komplikuje...Iz Kamenice javise da nemogu dobiti Avastin,on je samo za njihov region(i ako je rec o donaciji fabrike),moja dr.iz Nisa popljuvala Avastin kad je dojka u pitanju,a za donacije kaze"to su navlakuse,poklone 1-2 pa se snalazite samo,a to je papreno)Za ovaj Vinerelbin sto mi odredise u Nisu i u Namenici i u Krusevcu kazu da je slab,predlazu Gemzar i oxyplatinu..odjednom ludnica!
Slag na tu tortu je odlazak u Knez selo-znala sam da je zapusteno,ali onako nesto nisam mogla da zamislim...Oronula zgrada,pusti hodnici,nigde nista obelezeno,neke klupe,nema svlacionice..uzas!Sta me snadje....
Vesna ,ne znam šta reći na sve to...........ludnica!Taman mislite nešto će se riješiti kad ono cvrc!Nedajte se,ostanite tako hrabri i snažni kao do sada!Šaljem vam jedan veliki :zag: :kiss: :heart2:

Vesna, danas sam razgovarala sa jednom od njih 3 koje su bile u programu. Tesko joj je o tome da prica, ali mojoj je rodjaki kuma pa mi sutra javi.
Ona misli da nije bila na istom, ali je bila na programu . Ima to neka tehnika kao svi misle da to primaju, a zapravo jedni primaju , a drugi ne.
Uglavnom, sve tri su dobro i sutra valjda nesto konkretnije saznam. Jedna od njih je izdrzala 4 terapije, ona druga svih 6, a sta je- vidimo sutra.
Avastin je bio u svakom slucaju i ime dr., ti posaljem na pp.

Poslednja izmena:
Bas mi je zao Vesna sto se to toliko komplikuje..Al bice ok na kraju, samo treba izdrzati.. A seti se sta sam ti pricala za Knez selo... Kao iz filmova o zlim naucnicima iz strave i uzasa...Al eto bar imas srecu pa ne moras da lezis tamo...Ma bice ok na kraju..

E,kao slag na sve-sinoc zavrsih na internom,uhvatila me zestoka tahikardija koja nikako da prodje..Tamo su mi do ponoci regulisali stanje i sad je sve o.k.Moram malo da se distanciram u glavi od svih pametovanja na temu terapija,sva ta misljenja,mogucnosti i nemogucnosti- ubise u pojam!Da iskljucim neko dugmence bar privremeno...

Vesna imas pravo. Zapravo, imamo nesrecu da o terapijama pacijent mora brinuti i dodatno sebe opteretiti, a to je najmanje
korisno. Pokvari to dugmence- da se nikada ne ukljuci , od silnih informacija i meni lose ..... slude coveka i eto ti tahikardija.
Nemoj se junaciti - nego zvizni neki lekic , deluje .... , i jesu ovi ludaci malo zakomplikovali sa istima, ali ja sam se snabdela
na vreme i.... bas me briga sto se eventualno na njih navucem - imam dovoljno godina. Moja maka ih je pila barem 30 godina ,
vec vise nisu ni delovali, ali ajde, za svaki slucaj pila je i to koje joj padnu pod ruku. Nije bilo nikakve stete.
Pozdrav tebi

e pa srecna svima nova godina , i ja napokon uplatih net , likili pec ne moze a da pumpa nije na akumulator povezana , to je pod obavezno , onda i kad nisi tu nije frka , a ostalima zelim da ova godina bude bolja nego prosla , ja dobro , na dijeti da skinem ovih 10 kg sto sam dobila , pa savete davajte , inace cekam skener u februaru pa videcemo

Uh,Vesna .nemoj se nervirati za Knez Selo.Znas i sama kakve su nase bolnice.
Meni nista strasnije nije nego onaj hodnik onkologije gde su konzilijumi u Nisu.
A to sa citostaticima.te ovaj je slab,ovaj je navlakusa.Uhhhhhhh
Toliko me zivcira taj stav naseg zdravstva,za te stvari da poludim.
Koji djavo celog zivota placamo zdravstveno osiguranje?nekad se pitam
Draga,Bice ti bolje.Znam i osecam to

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back