Servant,ja ne sporim da ti sve ovo pricas sa najboljom namerom,ali cini mi se da te informacije iznosis sa blago prekornim tonom,posebno to tako pada nama koji smo izgubili drage osobe.Mozda se mi tako sad osecamo krivi ili barem razmisljamo u tom pravcu sta ako ovo ili ono...,Sta bi bilo da smo probali ovo ili ono... Svi smo procitali tvoje postove u kojima ima dosta istine,ali slazem se sa ostalima da ne treba vise da prolongiras te teze....
Druga stvar,moje misljenje je da ta presna ili ziva hrana,bez makar minimalnog unosa mesa je iskljucivo fanatizam,i zaista se pitam koliko je to zdravo i od pomoci.
Treca stvar,kum mog oca je nazalost umro,a poslednjih godinu dana svog zivota hranio se tako,to mu je samo obaralo krvnu sliku,covek se prepolovio...Mada je uz takav nacin ishrane uzimao i neki lek tj.citav sistem lekova,cajeva,ulja ,kasa...nekog privatnog lekara...i nazalost nije se dobro zavrsilo.. :8
Da, postovi su mi krajnje dobrnamerni, i nije mi cilj da me bilo ko pogrešno razume. Onaj ko mi traži manu neka traži, neću ga ometati.
Mislim da je teško naći osobu koja nije izgubila bar jednu dragu osobu, kako od tumora, tako i od sličnih bolesti. Bolest se toliko raširila da je morala svakog pogoditi, kako direktno tako i indirektno. Te stvari ne treba da nam pomute pamet i da nam blokiraju mozak, razumem ja sve te poteškoće kroz koje se prolazi, ali tapšanje po ramenu nije uvek od pomoći. Ne mogu ja da tapšem vatrogasca po ramenu, a da mi kuća gori, za to se nema vremena, izgoreće kuća. Kada se požar ugasi biće vremena za tapšanje po ramenu i aplauz. Daj sad da se gasi. Požar se gasi vodom, ne benzinom kako nas uče savremeni "vatrogasci" (doktori).
Ti si izneo svoje mišljenje, i ja mogu da se složim i da se ne složim sa tobom, da te prijateljski savestujem, da razmenimo mišljenja i sve to u želji da dođemo da zajedničkog odgovora. I sve to ako sagovornik želi. Ako ne, nikog ne prisiljavam zaista.
Moje mišljenje je da je unos isključivo biljnih namernica prava stvar i najidealnija za čoveka, i to će ti svaka, ali svaka studija pokazati. E sad, svako odbijanje bilo čega što je životinjsko, gladovanje zbog toga i sl. je fanatizam. Mi treba da konzumiramo ono što je najbolje za naš organizam, a što nam je dostupno. Ja kada dođem negde u goste, jedem ono što ima na trpezi, gledam da izaberem ono najzdravije, ali ne fanatizujem i ne sablažnjavam ljude koji su godinama učeni u jednu ideologiju. Shvatam u kom svetu živim i živim najbolje što mogu. Za bolesnika je mnogo važno da gleda šta jede, jer je oboleo, i da se što bolje informiše.
Već sam pisao da mi je poznat današnji način "zdravog života". Ja kažem da to nije ni Z od zdravog života, i zbog toga me sad svi ovde napadaju.
Dobro mi je poznat način na koji se pristupa bolesniku,..moj pokojni ujak, imao je tumor na plućima, sve i svašta je pokušano, mnogo toga je nazvano "zdrav način života", ali ništa od toga nije ni bluzu onog izvornog kako bi trebalo da bude. Imam mnogo takvih primera, i dobro znam šta ljudi u takvim slučajevima biraju. Ja kažem da su ljudi neinformisani i da ne znaju šta je zdrav nači života.