Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Можда је фора у постепеном преласку на живу храну, не одједном?:think:

mislim da nije..
otac mog druga je odjednom presao..i to je prvo bilo samo sokovi cedjenog povrca i voca 40 dana, a onda je presao i na formu hrane od istog..oslabio je strasno, ali se ni jedan dan nije osecao slabo..

verujem da je stvar u cvrstoj odluci i prelamanju odluke u glavi..prosto veri da je bas to ono sto ce ti pomoci..
i isto verujem da je u trenutku kada se ta odluka donese..
rekli ste mi vec ovde da kad je mom prijatelju dijagnoza napokon postavljena - vec je bilo kasno da se bilo sta promeni..
da je preduzeo nesto po tom pitanju onog momenta kad je osetio prve simptome, imao bi punih 11 meseci i mnogo vise snage..
u tom trenutku se i dalje bavio aktivno sportom i radio svoj posao..
kad je saznao sta je - ostala su mu samo 2 meseca zivota..i proces mu se u prethodnih godinu dana prosirio po celom telu..prekasno da bilo sta promeni..

Uh procitah ovo za hranu ,za zivu hranu za zdravu ishranu.
Meni su sve te knjige o nazovi zdravoj hrani propaganda iskreno.
Moja mama je dosta zdravo jela u zivotu,pa eto sta se desilo na zalost.Al necu o tome.
Dok sam pokusavala da joj pomognem,ja sam sprovela eksperiment na sebi sa zivom hranom ,prepisala od Maje Volk.Htela sam ja prva da probam,pa onda da moja mama eventualno pokusa.
I onda sam ja sa 34 godine,apsolutno zdrava,ne pijem nikakve lekove,8 dana jela zivu hranu.Voce ,povrce,cedjena ulja.I oko 3 dana mi se katastrofalno vrtelo u glavi,vec oko 6-7 dana sam pocela da kolabiram,da mi pritisak bude nizak,ruke su mi se tresle.Dok me moji nisu naterali da prestanem.Cim sam prestala vratila sam se u normalu.Jedina dobra stvar za mene je sto sam smrsala 4 kg.{mislim zato sto sam podebela}.
I onda na majci nisam sprovodila ni u ludilu.Mada ona i nije htela.
Htela sam da kazem,da zene i muskarci oboleli od kancera,ne treba da se zezaju sa hranom.PO principu cula sa tv-a.
Akosam ja zdrava ko dren,jedva izdrzala i to 8 dana,kako je nekom ko pije il prima citostatike.
Ok su razne travke,i sve te stvari treba probati ako imaju smisla, jer znam da ima ljudima kojima su pomogle.
Poznat mi je današnji način zdravog života. Jedini razlog zašto se jede zdrava hrana je: 1. Da bi izgledali lepo (a ovamo se nerviramo što ne izgledamo lepo i jedemo na silu što je opet dodatni stres), a uz to uzimamo razne preparate koji se reklamiraju na TV-u uz parolu "zdrav način života". 2. Kada obolimo pa klonutog duha počnemo zdravo da se hranimo jer smo čuli od nekog tamo da se izlečio zdravim načinom života (pa se onda jede na silu, sa mnogo nervoze i depresije - jer smo do tada navikli da se prežderavamo crkotinama). I pod 3. ogrovna manjima koja na vreme misli, pa svom organizmu daje ono što on zahteva, biljnu prvostepenu hranu, bez stresa.
Ne znam šta ti se desilo mami, ali da se pridržavala zdravog načina života ne bi joj ništa bilo.
Što se tiče tvog iskustva, baš bih voleo da sam prisustvovao tvom pokušaju da živiš zdravo. Opet ponavljam, neznanje i neinformisanost je glavni problem u svetu. Ne želim da "gatam" zašto si imala te probleme, ali ljudi koji mene okružuju uključujući moje lično iskustvo, govori nešto sasvim, sasvim suprotno. Ja sam znao da je poželjno preći na biljnu ishranu postepeno, ali ja nisam čekao ni trunku, već sam se u jednom danu odrekao svih životinjskih namernica, ali svih. Ne kažem da je ovo što sam uradio ispravno, to je u neku ruku i fanatizam, ali mene je istina toliko dotakla, da sam se naglo pormenio. Da ne govorim kakva mi je ishrana do tada bila, jer sumnjam da bi verovala. Retke su bili biljni proizvodi koje sam voleo i koje sam jeo. I jedino što sam osetio je poboljšanje. Moguće da postoje neka klonuća kada se naglo pređe na biljnu ishranu, ja to nisam osetio, ali moguće da je to slučaj kod tebe. Sva iskustva koja imam, kako moje, kako mojih prijatelja, je isključivo pozitivno. Ja sam sada toliko ubeđen da je pravilna ishrana ključ svih ozdravljenja, ključ boljeg života, da ne postoji slučaj koji će mi reći da biljne namernice škode čoveku. Voleo bih da mi dođe taj čovek koji će mi reći da je imao bilo kakvih problema kada je prešao na biljnu ishranu, da je imao bilo kakve poteškoće, zaista bih voleo...sumnjam da mu ne bih našao bar jednu veoma lošu naviku koja je prouzrokovala probleme.

Oboleli ne treba da se "zezaju sa hranom", preporučljivo je da se zezaju sa hemoterapijama, zračenjem i td??? Da li je moguće da imaš toliko loše razmišljanje? Pa da li si svesna koliko savremeno lečenje ubija čoveka? Mali broj pacijenata umre od same bolesti, uglavnom je to zbog načina lečenja. Ali pošto smo toliko naivni, naivni da nas mogu ubediti da je rak neizlečiv i da njihovo ubijanje nije ništa strašno, već nešto što se svakodnevno dešava. Mi danas, u 21 veku, i dalje mislimo da će se pojaviti prvi oboleli od raka kojeg će savremena medicina izlečiti svojim preparatima. Pa ja se divim vama koji imate toliku veru...svaka čast na veri, ali ne i na razmišljanju.

Servant,aj spusti malo loptu,vazi? Hvala ti na predlogu,cula je vecina nas ovde vec sve o presnoj hrani i sl.
svaka cast svakome ko ima volje i snage da izdrzi na tom rezimu ishrane neki duzi period,ja probala par dana i odustala,pored sve muke koja me snasla iznenada zaista nisam imala zivaca da se mucim jos i sa novim,totalno drugacijim nacinom ishrane od ovog na koji smo negde od samog rodjenja nauceni,veruj mi.
O tudjim razmisljanjima ne treba tako komentarisati,tipa,,svaka cast na razmisljanju,,ne na ovoj temi.
Pozz

Servant,aj spusti malo loptu,vazi? Hvala ti na predlogu,cula je vecina nas ovde vec sve o presnoj hrani i sl.
svaka cast svakome ko ima volje i snage da izdrzi na tom rezimu ishrane neki duzi period,ja probala par dana i odustala,pored sve muke koja me snasla iznenada zaista nisam imala zivaca da se mucim jos i sa novim,totalno drugacijim nacinom ishrane od ovog na koji smo negde od samog rodjenja nauceni,veruj mi.
O tudjim razmisljanjima ne treba tako komentarisati,tipa,,svaka cast na razmisljanju,,ne na ovoj temi.
Pozz
Zašto se odmah šikanira suprotno mišljenje od većine? Daj pustite malo da se čuje i druga priča, ima i onih što žele da se malo informišu, ne da drugi razmišljaju umesto njih.

"Ja sam dobio bolest jer sam se nezdravo hranio, i ja nemam živaca da menjam način ishrane." To je isto kao da kažem: "Ja želim da živim, ali ipak nemam živaca, umre ću."

Servant pa sta ti hoces? Primljeno sve kznanju , hvala na preporukama , a da nisi ti promasio Forum?
Jel moze neko ovo da kontrolise - tipa da makne njegove preporuke i prekine ovo , njemu zabavno, proterivanje.
Jel postoje neka pravila ? Bolja varijanta je izgleda bila ignoracija .... al eto... ispalo kako ispalo.
Pozdrav

Servant pa sta ti hoces? Primljeno sve kznanju , hvala na preporukama , a da nisi ti promasio Forum?
Jel moze neko ovo da kontrolise - tipa da makne njegove preporuke i prekine ovo , njemu zabavno, proterivanje.
Jel postoje neka pravila ? Bolja varijanta je izgleda bila ignoracija .... al eto... ispalo kako ispalo.
Pozdrav
Ako si ovo što sam napisao "primila kznanju" ne moraš to naglašavati, pokaži u praksi. Zašto misliš da sam promašio forum?
Ovo je valjda forum gde se iznose razna mišljenja, trebalo bi da budeš spremna na to. Ja ovde nisam nikog vređao, koristio ružne reči i sl. da bi mi postovi bili uklonjeni.
Imaš pravilnik ovde negde po forumu pa pročitaj, to bi bila najbolja varijanta.
I nemoj da se nerviraš bez potrebe.
Veliki pozdrav i tebi.

Ako si ovo što sam napisao "primila kznanju" ne moraš to naglašavati, pokaži u praksi. Zašto misliš da sam promašio forum?
Ovo je valjda forum gde se iznose razna mišljenja, trebalo bi da budeš spremna na to. Ja ovde nisam nikog vređao, koristio ružne reči i sl. da bi mi postovi bili uklonjeni.
Imaš pravilnik ovde negde po forumu pa pročitaj, to bi bila najbolja varijanta.
I nemoj da se nerviraš bez potrebe.
Veliki pozdrav i tebi.

Servant,ja ne sporim da ti sve ovo pricas sa najboljom namerom,ali cini mi se da te informacije iznosis sa blago prekornim tonom,posebno to tako pada nama koji smo izgubili drage osobe.Mozda se mi tako sad osecamo krivi ili barem razmisljamo u tom pravcu sta ako ovo ili ono...,Sta bi bilo da smo probali ovo ili ono... Svi smo procitali tvoje postove u kojima ima dosta istine,ali slazem se sa ostalima da ne treba vise da prolongiras te teze....
Druga stvar,moje misljenje je da ta presna ili ziva hrana,bez makar minimalnog unosa mesa je iskljucivo fanatizam,i zaista se pitam koliko je to zdravo i od pomoci.
Treca stvar,kum mog oca je nazalost umro,a poslednjih godinu dana svog zivota hranio se tako,to mu je samo obaralo krvnu sliku,covek se prepolovio...Mada je uz takav nacin ishrane uzimao i neki lek tj.citav sistem lekova,cajeva,ulja ,kasa...nekog privatnog lekara...i nazalost nije se dobro zavrsilo.. :8

Ostali kako ste???
Jel se neko cuo sa Lilihip?
Ako neko moze da mi u pp. ostavi njen broj mobilnog,bio bih zahvalan,voleo bih da joj posaljem bar sms...
Vesna,citam da se lepo provodis,bas mi je drago zbog toga...

Veliki pozdrav svima !!! ;) :heart: ;) ;)

E,svi bi na ove teme voleli da budemo pametni-ali jedini je zakljucak da-nema pravila!Medicina bombarduje teskim stvarima-neki tumori reaguju,neki ne...Ipak sve koje znam licno da su vise godina posle dijagnoze zivi i dobro-prosli su medicinski tretman.Uz to-pojacali cajeve,sokove od povrca itd..Ja sam ona cetiri meseca bila iskljucivo na biljkama-zaista sam se o.k.osecala(terapije su donosile tegobe,naravno),skinula 10kg...ali moj tumor je lokalno ohoho porastao.Ja i dalje jedem prilicno zdravo(dva puta nedeljno po kockicu belog mesa ili ribe),ali ne sve presno.Veliko je pitanje sta ce kome pomoci.Ja tipujem na-mozak!

E ljudi sto me smorio....covek samo sto nije poceo da puca u nas:eek:
Da ima ovakav problem kakav je nas i nekih nama bliskih ljudi verovatno bi na neki
mirniji nacin podelio sa nama to sto je zeleo:dontunderstand:
Pozz svima gde god da ste,ja se evo lecim od nocasnje lumperajke,dobila sam kumce,porodila se kuma koja 20 godina nije mogla da ostane u drugom stanju:worth:
Ljudi koja je to radost,ma popila sam 2 flase vranca ko od sale:rumenko:
nista mi nije falilo,sta vise,spavala sam ko beba:whistling:
Nema te hrane i tog leka ako nisi u glavi nacisto sa samim sobom :lol:
Pozz svima,odo na reprizu:bye:

Ako nije dobro jesti sve po redu - zasto dr., kazu jedite sve osim.... recimo- mleko- kada je u pitanju zeludac.
Kada preterujes u jelu naprosto ti nije dobro od preterivanja. Jeli naucno dokazano da hrana izaziva tu bolescugu?
Ili je to samo preporuka kod nekih tipova Ca. Citajuci brosure iz Sr.Kamenice , koju smo mi dobili, sve je uopsteno
i nisam primetila da je bez mesa, Jedino dr., koji je inace vetarijanac , pa jos i Subotar , preporucio bez mesa.
Gledajuci njega i njegovu porodicu - vidim da je to izvodljivo. Organizam oseti sta mu godi pa to treba i jesti.
Siliti se na nesto meni je zaludan posao imati meru u svemu to je super ko savlada.

Ako nije dobro jesti sve po redu - zasto dr., kazu jedite sve osim.... recimo- mleko- kada je u pitanju zeludac.
Kada preterujes u jelu naprosto ti nije dobro od preterivanja. Jeli naucno dokazano da hrana izaziva tu bolescugu?
Ili je to samo preporuka kod nekih tipova Ca. Citajuci brosure iz Sr.Kamenice , koju smo mi dobili, sve je uopsteno
i nisam primetila da je bez mesa, Jedino dr., koji je inace vetarijanac , pa jos i Subotar , preporucio bez mesa.
Gledajuci njega i njegovu porodicu - vidim da je to izvodljivo. Organizam oseti sta mu godi pa to treba i jesti.
Siliti se na nesto meni je zaludan posao imati meru u svemu to je super ko savlada.
Tako je:klap:
Necu vise da komentarisem na tu temu,imam pametnija posla:orkestar:
pozz tebi Liki:bye:

Servant,ja ne sporim da ti sve ovo pricas sa najboljom namerom,ali cini mi se da te informacije iznosis sa blago prekornim tonom,posebno to tako pada nama koji smo izgubili drage osobe.Mozda se mi tako sad osecamo krivi ili barem razmisljamo u tom pravcu sta ako ovo ili ono...,Sta bi bilo da smo probali ovo ili ono... Svi smo procitali tvoje postove u kojima ima dosta istine,ali slazem se sa ostalima da ne treba vise da prolongiras te teze....
Druga stvar,moje misljenje je da ta presna ili ziva hrana,bez makar minimalnog unosa mesa je iskljucivo fanatizam,i zaista se pitam koliko je to zdravo i od pomoci.
Treca stvar,kum mog oca je nazalost umro,a poslednjih godinu dana svog zivota hranio se tako,to mu je samo obaralo krvnu sliku,covek se prepolovio...Mada je uz takav nacin ishrane uzimao i neki lek tj.citav sistem lekova,cajeva,ulja ,kasa...nekog privatnog lekara...i nazalost nije se dobro zavrsilo.. :8
Da, postovi su mi krajnje dobrnamerni, i nije mi cilj da me bilo ko pogrešno razume. Onaj ko mi traži manu neka traži, neću ga ometati.
Mislim da je teško naći osobu koja nije izgubila bar jednu dragu osobu, kako od tumora, tako i od sličnih bolesti. Bolest se toliko raširila da je morala svakog pogoditi, kako direktno tako i indirektno. Te stvari ne treba da nam pomute pamet i da nam blokiraju mozak, razumem ja sve te poteškoće kroz koje se prolazi, ali tapšanje po ramenu nije uvek od pomoći. Ne mogu ja da tapšem vatrogasca po ramenu, a da mi kuća gori, za to se nema vremena, izgoreće kuća. Kada se požar ugasi biće vremena za tapšanje po ramenu i aplauz. Daj sad da se gasi. Požar se gasi vodom, ne benzinom kako nas uče savremeni "vatrogasci" (doktori).

Ti si izneo svoje mišljenje, i ja mogu da se složim i da se ne složim sa tobom, da te prijateljski savestujem, da razmenimo mišljenja i sve to u želji da dođemo da zajedničkog odgovora. I sve to ako sagovornik želi. Ako ne, nikog ne prisiljavam zaista.
Moje mišljenje je da je unos isključivo biljnih namernica prava stvar i najidealnija za čoveka, i to će ti svaka, ali svaka studija pokazati. E sad, svako odbijanje bilo čega što je životinjsko, gladovanje zbog toga i sl. je fanatizam. Mi treba da konzumiramo ono što je najbolje za naš organizam, a što nam je dostupno. Ja kada dođem negde u goste, jedem ono što ima na trpezi, gledam da izaberem ono najzdravije, ali ne fanatizujem i ne sablažnjavam ljude koji su godinama učeni u jednu ideologiju. Shvatam u kom svetu živim i živim najbolje što mogu. Za bolesnika je mnogo važno da gleda šta jede, jer je oboleo, i da se što bolje informiše.

Već sam pisao da mi je poznat današnji način "zdravog života". Ja kažem da to nije ni Z od zdravog života, i zbog toga me sad svi ovde napadaju.
Dobro mi je poznat način na koji se pristupa bolesniku,..moj pokojni ujak, imao je tumor na plućima, sve i svašta je pokušano, mnogo toga je nazvano "zdrav način života", ali ništa od toga nije ni bluzu onog izvornog kako bi trebalo da bude. Imam mnogo takvih primera, i dobro znam šta ljudi u takvim slučajevima biraju. Ja kažem da su ljudi neinformisani i da ne znaju šta je zdrav nači života.

E,svi bi na ove teme voleli da budemo pametni-ali jedini je zakljucak da-nema pravila!Medicina bombarduje teskim stvarima-neki tumori reaguju,neki ne...Ipak sve koje znam licno da su vise godina posle dijagnoze zivi i dobro-prosli su medicinski tretman.Uz to-pojacali cajeve,sokove od povrca itd..Ja sam ona cetiri meseca bila iskljucivo na biljkama-zaista sam se o.k.osecala(terapije su donosile tegobe,naravno),skinula 10kg...ali moj tumor je lokalno ohoho porastao.Ja i dalje jedem prilicno zdravo(dva puta nedeljno po kockicu belog mesa ili ribe),ali ne sve presno.Veliko je pitanje sta ce kome pomoci.Ja tipujem na-mozak!
Potrebno je da se upoznaš sa tim kako nastaje rak, kako se razvija, i kako reaguje naš organizam na savremeni pristup lečenja. Sva filozofija.

Uh,pogodi me neciji post.Da se moja mama hranila zdravo,ne bih umrla.
Nije bas tako.
Tako kao ona se hrani i njena sestra starija i ziva je hvala bogu.A od iste majke i oca.
Jednostavno nekom nesto prija nekom ne.I kad spadne imunitet verovatno se aktiviraju maligne celije.
Veliko je pitanje i kolko je biljna hrana zdrava.Moja porodica na selu svu hranu proizvodi,tako da ne jedemo skoro nista kupljeno nepoznatog porekla hvala Bogu.
Ali...Sve voce i povrce se prska,mi jos minimum ono sto je za nase potrebe.
A pouzdano znam da se jabuke prskaju 11-14 puta,[u mom selu,a i svim okolnim gde se proizvodi voce]za siru potrosnju,ono sto se prodaje po pijacama i fabrikama za sokove i prodavnicama zdrave hrane.
I onda mu dodje da tu nije nista zdravo.Mi kao ovo sto je za nas ne prskamo,al opet...Atmosfera je zagadjena hemijom i to je to.Ko nepusac u zadimljenoj prostoriji.
Zdrava hrana je verovatno ono sto nekom prija.
Meni presna hrana pomogne jedino da smrsam[bar sam ovde na forumu pronasla savrsenu dijetu za sebe]Ne treba se prezderavati mesa ,ni masnoca,nikako.Al jogurt,surutka,mlecni proizvodi,med,posnija mesa,riba su po meni ok.

E ljudi sto me smorio....covek samo sto nije poceo da puca u nas:eek:
Da ima ovakav problem kakav je nas i nekih nama bliskih ljudi verovatno bi na neki
mirniji nacin podelio sa nama to sto je zeleo:dontunderstand:
Evo da ti odgovorim na post iako nisam nameravao.
Nađi samo jednu jedinu rečenicu iz mojih postova, možeš ih tražiti i po ostalim pdf, gde se i naslućuje da ja želim u nekog da "pucam"? Bio bih ti do neba zahvalan.
Ne želim da ti se ovde pravdam na bilo koji način, kroz kakva sam iskustva prošao neka bude moja lična stvar.
P.S.
Pročitaj ponovo moje postove, ali sa normalnim očima, bez tamnih naočara, i videćeš da mi ni jedan deo posta nije zlonameran, uvredljiv, i sl.
Svo ovo dizanje tenzije je od strane sagovornika koji se ne slažu samnom.

Necu da se svadjam ovde,al sto ovaj Servant rece Vesni da se upozna kako nastaje rak?Pa ona je lekar .Na ovom forumu je ona apsolutno najstrucnija .
Ja verujem u medicinu vala.Ne mogu da kazem ,ako mi je mama umrla,da je to od hemioterapije.Nije .Jendostavno kasno dijagnostifikovana bolest,telo nije reagovalo na hemio ,i to je to.mada je super podnosila hemioterapije ko da ide da primi injekciju.
Nije hemioterapija i zracna terapija zezanje lekarsko i fakrmako industrije.Ja o lekarima za sada imam pozitivno misljenje.Bar o onim u Prokuplju i NIsu na onkologiji.

Uh,pogodi me neciji post.Da se moja mama hranila zdravo,ne bih umrla.
Nije bas tako.
Tako kao ona se hrani i njena sestra starija i ziva je hvala bogu.A od iste majke i oca.
Jednostavno nekom nesto prija nekom ne.I kad spadne imunitet verovatno se aktiviraju maligne celije.
Veliko je pitanje i kolko je biljna hrana zdrava.Moja porodica na selu svu hranu proizvodi,tako da ne jedemo skoro nista kupljeno nepoznatog porekla hvala Bogu.
Ali...Sve voce i povrce se prska,mi jos minimum ono sto je za nase potrebe.
A pouzdano znam da se jabuke prskaju 11-14 puta,[u mom selu,a i svim okolnim gde se proizvodi voce]za siru potrosnju,ono sto se prodaje po pijacama i fabrikama za sokove i prodavnicama zdrave hrane.
I onda mu dodje da tu nije nista zdravo.Mi kao ovo sto je za nas ne prskamo,al opet...Atmosfera je zagadjena hemijom i to je to.Ko nepusac u zadimljenoj prostoriji.
Zdrava hrana je verovatno ono sto nekom prija.
Meni presna hrana pomogne jedino da smrsam[bar sam ovde na forumu pronasla savrsenu dijetu za sebe]Ne treba se prezderavati mesa ,ni masnoca,nikako.Al jogurt,surutka,mlecni proizvodi,med,posnija mesa,riba su po meni ok.
Ne znam na koji način te je pogodilo, ali ne želim da bilo ko oseća grižu savest i sl. Treba da znaš da Isus Hrist nije stradao uzalud, već da bi pokazao nama malovernim ljudima da je smrt pobeđeni neprijatelj i da ćemo jednog dana biti ponovo sa nama milim i dragim ljudima.
Nezahvalno bi bilo da ovde pojedinačno komentarišem razne slučajeve i iskustva. Ponavljam da je glavna informisanost. Ali, najvažniji aspekt zdravog života je život bez stresa. Mogu ja da se hranim najidealnije, a da se nerviram i da mi bude loše i da obolim. Mi znamo da je stres nešto loše, ali nismo upoznati sa tim kako naš organizam reaguje na stresove, pa samim tim ni ne obraćamo mnogo pažnje na taj deo.
Upravo tako, kada nam oslabi imunitet ćelije raka počinju da se umnožavaju. Mi treba da potstaknemo naš imuni sistem da pobedi rak, on ima sve da pobedi, ali to sve zahteva da mu mi pomognemo, tj da mu damo ono što traži, a to je adekvatan život, nikako tablete, vakcine, i razne terapije.
Činjenica je da su mnogi biljni proizvodi zagađeni raznim pesticidima, herbicidima, prskanjem sa neba, kisele kiše, i mnogo, mnogo toga, ali sve to nije u tolikoj meri da mi kažemo: "Pa sve je zagađeno, ješću šta stignem." Itekako treba da vodimo računa o svemu tome.
Zdrava ishrana svima prija, samo se treba malo informisati u ovom okrutnom svetu gde se sve reklamira kao zdravo.

Necu da se svadjam ovde,al sto ovaj Servant rece Vesni da se upozna kako nastaje rak?Pa ona je lekar .Na ovom forumu je ona apsolutno najstrucnija .
Ja verujem u medicinu vala.Ne mogu da kazem ,ako mi je mama umrla,da je to od hemioterapije.Nije .Jendostavno kasno dijagnostifikovana bolest,telo nije reagovalo na hemio ,i to je to.mada je super podnosila hemioterapije ko da ide da primi injekciju.
Nije hemioterapija i zracna terapija zezanje lekarsko i fakrmako industrije.Ja o lekarima za sada imam pozitivno misljenje.Bar o onim u Prokuplju i NIsu na onkologiji.
Pa lepo ako je lekar, nisam to primetio. Neka nam kaže svoje stručno mišljenje kako nastaje rak, kako se razvija, i kako ga leči savremena medicina. Ovo bi trebao da zna jedan lekar. I nadam se da sam dobro napisao, da se neće pojaviti neko sa tamnim naočarima i reći da ovde pucam, vređam, i šta sve ne.

E sad, malo da prokomentarišem tvoje mišlenje.
Stvarati autoitete je veoma pogrešan pristup. Doktor je neko ko želi da leči ljude i kom je stalo da pomogne. Ali doktor ne zavisi od sebe, već od onoga iznad sebe. Od farmaceutske industrije. Da bi lekar radio i primao platu, mora da igra kako pomenuta industrija svira. Da li je suvišno govoriti o farmaceutskoj industriji? Ja mislim da jeste, ali i dalje ima neobaveštenih. Kada bih pisao bio bih opširan, a ako ti postavim materijale o tome ne bi ih pročitala/odgledala.
Ti sebe ubeđuješ da je hemoterapija nešto što pomaže našem organizmu. Ali hajde da Vesna iznese način na koji deluje hemoterapija. Šta misliš o tome? Hajde malo i to da se ovde pročita, jer sumnjam da se postavljaju ova pitanja, to nikog ne zanima svi veruju slepo.
Ako misliš da hemoterapija i zračenje niije zezanje farmaceutske industrije, onda stvarno ne znaš u kom svetu živiš.
Slepo verovanje nikada nije dobrodošlo.
Pozdrav, i nadam se da će Vesna pročitati i odgovoriti.

A sta mislis ti da je zdrav nacin ishrane? Izbaciti ono na cega smo navikli tj ono sto nam je potrebno za rast i razvoj od malena? Ne znam da li si cuo za slucaj bebe koja je upala u borbu za zivot jer su roditelji zeleli da je hrane "zdravo"? Da nam je u genima negde zapisano da nismo svastojedi verovatno bismo mogli tako odrastati od rodjenja i na taj nacin ziveti. Ovako bez ishrane koja je za nas ljude takva od postanka coveka ne verujem da bi dugo opstali. Rekao si da si uveo soju u ishranu kao zamenu za meso... jesi li se informisao koliko soja moze da bude pogubna za nas organizam?
Postujem da treba pojacati unos povrca i voca a smanjiti kolicine mesnih i mlecnih preradjevina jer nije zdravo da nam se svaki obrok bazira na njima, ali se ne slazem da ih treba u potpunosti izbaciti i zameniti nekim proizvodima koji su nista drugo nego preradjevina i vetsacki napravljena ishrana.
Biljojedi nek se hrane biljkama, ta bica su takva od nastanka, mi nismo. Ima razloga za to i treba ih sagledati i prihvatiti.

Ja kao neko ko redovno prati ovaj forum zbog bolesti svoje majke, ca dojke....koji je sva sreća bio in situ.....pa se nije puno namučila sa tim zlotvorom ali je od tada potpuno promenila svoj pristup jelu i hrani uopšte i ja sa njom.....nas dve se zajedno hranimo samo biljnom hranom i hranom bez šećera vec skoro godinu dana.....
Cela filozofija sa biljnom hranom jeste da je ona lakše svarljiva, odnosno organizam troši manje energije na varenje pa samim tim i ima više energije za borbu sa svim ostalim......ja samo mogu reći da preći na hranu bez šećera prvestveno nije lako.....ja kao psiholog mogu reci da pored zavisnosti od alkohola, droga u literaturi je dobro poznata i zavisnost od šećera koja nije nista blaža.
Budite sigurni da sa biljnom hranom vam više nikada, ali stvarno nikada neće biti zlo od hrane i nema onog osećaja da posle dobrog ručka ne možete da se mrdnete jer morate da varite...i sama vidim da sada imam više energije za sve, al nije ni ta energija došla odma sama po sebi nakon promene režima ishrane....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back