Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хвала Лики и теби. :)
Имам 30 година, изгледам млађе, знам.:lol:
Дешавало ми се да ме у ходнику заутаве пацијенти и обрате ми се са ''секо'', ''сестрице''...и увек ми то буде симпатично. :D
Иначе, имам потребу да рационалишем све живо. Одатле иде тај ледени доживљај.
Али сам у реалу увек насмејана и јако сам љубазна. Никад нисам ''наџак'' према непознатим људима. Лако комуницирам са свима и свакаквима. Е сад, једино што у радном окружењу, с колегама, имам мало дистанциранији однос. Али тако ме је научио професор Слободан Апостолски да треба. Допала ми се та животна лекција.:)

Vera molim te poruci Lilihip neka ih se ne plasi. Moraju joj napisati sta joj sve
daju na otp. listi, posle zavrsene ture hemio. Srecom da je ovaj dosao, a ona
neka svaki put pogleda sta to muckaju. Mora znati. I nije zdravstvo nesto posebno,
nego je sve povezano. Skole nam pune profesora kojima parta viri iz dzepa, i nece
da odu, ljudima lepo, a to sto ih je pregazilo vreme - nema veze. Posebna prica sto
su placeni po uceniku, oni moraju zaboga" ici na posao" , deca dolaze svakojaka iz O.S., nema veze, ali zato privatni casovi funkcionisu tokom celog skolovanja. Da mi je znati ko je njima davao privatne casove? E pa i oni su jedna karika u lancu... dobri su primeri bili ovim dr., sto lece Lilihip.I u prosveti ima svasta, sada najmanje dobrog.Setite se onih nadrndanih profesora, a rade tako lep posao - sa decom. Pa da pevaju svaki dan kad krenu na posao - moj suprug jeste. I pomislim cesto i na dr., samo bolescuge..., a opet - to su izabrali . Pa jel tako? Meni je sumanuto da neko upise medicinu samo zbog novaca. I ne samo medicinu. Boze sve je
devalvirano.Ali menjacemo se mi - pa ce morati i svi koji zavise od nas.

Dobro te je naucio.
Blago meni, al sam luda...

Poslednja izmena:
Sofija, pa ti na pocetku karijere.
Bogami, tezak posao u zlo vreme.
Daj boze da vi mladi preovladate.

Primetila sam u Hitnoj, uglavnom su sve mladi.
Svi smo prezadovoljni njima. Najradije bi zaobisli izabrane dr.,
a to i ide uz mladost.

Pozz

Sofija, pa ti na pocetku karijere.
Bogami, tezak posao u zlo vreme.
Daj boze da vi mladi preovladate.

Primetila sam u Hitnoj, uglavnom su sve mladi.
Svi smo prezadovoljni njima. Najradije bi zaobisli izabrane dr.,
a to i ide uz mladost.

Pozz

Па да, на самом почетку. Проблема колико хоћеш. Али моја филозофија је да то лоше мора проћи. Увек прође. Само ето, нама се заломило од младости тешко.
Твоју генерацију је дрмнуло у средњим годинама. Мислим да је нама младима ипак некако лакше. Не знамо за боље па се сналазимо у овоме што имамо. Ја гледам моју маму. Она се предала, не може да ради, не може да изнесе темпо који диктира ово време. Гладна би била да нема нас али заиста. Тата се лакше прилагодио али он је по дефиницији радохолик. Увек је радио нон-стоп и као млад и сад са 60 година. Ништа му није тешко. Само да га здравље послужи. :)

Sofija, moze biti da je bilo tesko i kada sam ja bila mlada, ali nesto nas to i nije doticalo.
Mi smo, kao i vi sada, uzivali u svemu sto mladost nosi. Meni je malo muka , nocas mi ponestalo
citareta i hajde u prodavnicu - na uglu birtija - prava , a u njoj srednjoskolci organizuju svake subote
druzenje , uz pevaljke. Pitam mog komsiju pa jel i ti budes tu, a on , sav sretan kaze - pa da.
Nekako me podsetilo na 90-te, a prestalo je 2000-te i evo opet, a on sav u firmiranoj robi.....
nekad je bilo aut slusati narodnjake, ali izgleda da se pokazalo da je to korisno negovati - pa sta ispadne...
Ja nekako ne osecam godine, imam 57 , i valjda zivot koji smo vodili ima veze ... uglavnom mlad svet ... volim
otici u kafic radije negoli nekome u kucu , jos uvek jesam malo pogubljena, ali navikavam se , a moram
napisati da mi je sa vama na ovom Forumu mnogo lakse. Ubaci mamu na neki Forum - nemoj da kljokne,
a sedenje u kuci i rad - samo u kuci - ubija. Ej 60 godina, pa sad tek vrede - puni zivotnog i radnog iskustva
ali samo da nisu namcorasti . Za zadovoljstva se uvek nadje vremena- samo treba znati i zeleti .Ja se samo
osvrcem oko sebe pa vidim , jeste mi tuzno i sve je drugacije, ali vidim da ima i strasnije. Nismo prosli onu
patnju, nismo stigli.... mozda ga Bog i pogledao i svi ga se secaju .... onako nam je, kako bih rekli , uteko.

Uzivaj koliko znas i mozes - proleti zivot .
Pozdrv od mene svima

Godine su relativni pojam,tako ih razlicito nosimo i osecamo...Meni sad svi kazu"mnogo si radila"ali ja ne mislim tako.Jeste bilo dezurstava,priv.rada,pa po kuci,pa druzenja,rekreacije-ali meni je to godilo,ja se nisam osecala premoreno!Imam snazan duh i telo,lako vracam energiju(zato se tako brzo i oporavjam od raznih hemio,operacija itd...)U svakom slucaju-sa 52 godine(i rakom pride) se odlicno jurca po Diznilendu!!!:zper:

Ej pametnice - samo jurcaj .....mi se raspisasmo juce, ajde da ne zamre Forum dok ti jurcas po
belom svetu. Pa nije nuzno samo o bolescugama .... Malo se i vidosmo , a prikljucio se i jedan dr., i
pitaj boga sta sad misli... a ja ocekivala sad ce on lepo traziti da mu Lilihip doturi rezultate pa eventualno
negde da joj organizuje ozbiljniji prijem, ako smatra da treba, a meni se sve nesto cini tako.

Primljeno k znanju i samo mi se smenjuju lepa desavanja i malo sam nesto i zvnula i
zelim ti mnoooogo - svega sto valja.

Pozdrav

Godine su relativni pojam,tako ih razlicito nosimo i osecamo...Meni sad svi kazu"mnogo si radila"ali ja ne mislim tako.Jeste bilo dezurstava,priv.rada,pa po kuci,pa druzenja,rekreacije-ali meni je to godilo,ja se nisam osecala premoreno!Imam snazan duh i telo,lako vracam energiju(zato se tako brzo i oporavjam od raznih hemio,operacija itd...)U svakom slucaju-sa 52 godine(i rakom pride) se odlicno jurca po Diznilendu!!!:zper:

Svaka cast,Vesna:klap: Tako trebamo svi da razmisljamo:super:
Zelim ti sve najbolje,da istrajes u borbi i da nastavis tako vedra duha,uzivaj:bye:

Da vas obavestim - sada obavih razgovor sa Lilihip. Prekinuli su terapiju
zato- jer pretpostavljaju da je alergicna na cisplatinu - koju i inace prima, a
i zamislite "promenili su dobavljace". Imala je po sebi crvene pecati i
svasta nesto. Leukociti su bili 3.100 , hemoglobin 113 ili tako nesto, pre
terapije.
Povraca , sada pije Ondasan - Reglan, mislim da se tako zove, vise je
koristio. I sad , treba docekati februar - kada je zakazano snimanje na
Onkologiji u Bgd. Trebala je primiti jos 2 ture HT.
A opet, ko zna zasto je i to dobro. Mozda ovo bilo sasvim dovoljno
da ubije gada.
Pozdrav svima

Cao,nadam se da ste mi dobro.A ja-u sred San Franciska-kao da sam usla u neki film!Bas me kuma lepo voda-predjosmo puno milja,obidjosmo slatka mestasca i sinoc stigosmo u S.F.-sve bljesti,sija-impozantno.Sada cu videti kako sve deluje po danu.Bas mi je lepo!:heart:

Vesna , tebi osim lepo - ne prilici drugacije.
Samo uzivajte!!! Sreca tvoja pa ti kuma srodna dusa.
Moju nije moguce pomeriti iz kuce.Jedino sto ode na posao.
Trunke zivota u njoj nema osima, ima troje divne dece, ako
je zivot posao , kuvanje-jedenje, lezanje,gledanje spanskih,
turskih i kojekakvih serija, a zena zavrsila fakultet.

Zato otimaj od zivota sve .....
Ja se malo prizivam pameti - verovatno vreme cini svoje ali
sam najpre sama sekla kosu - pa sam danas otisla frizeru
da popravi, izvukla pramenove, a sada sam KREMIRALA rucak
za sutra. Zaboravih, al nema veze.... odvikla se od kuvanja,a
i inace mi je bilo zao vremena provedenog uz sporet .Toliki trud,
a za cas pojedes.

Radujem se zbog tebe i pozdrav.

Cao,nadam se da ste mi dobro.A ja-u sred San Franciska-kao da sam usla u neki film!Bas me kuma lepo voda-predjosmo puno milja,obidjosmo slatka mestasca i sinoc stigosmo u S.F.-sve bljesti,sija-impozantno.Sada cu videti kako sve deluje po danu.Bas mi je lepo!:heart:

Samo uživajte Vesna ,nego kako,putovanje je najbolji bijeg iz stvarnosti,još ako je tako sadržajno kao vaše-milina!!! Mada kažu,gdje god da odete nosite sebe sa sobom,ali ja se uvijek uspijem isključiti i uživati!
Veliki pozdrav!

Koliko imate godina?
Ako ste procitali instrukciju, verovatno ste videli kako deluje evaj preparat, i kakvi su nezeljne efekte. Ova situacija je normalna jer
- ostecuju se celije jetre, a u jetre se nalazi komplikovani sistem (mnogofunkcionalni sistem monooksidaz), taj lek inhibira ovaj sistem i kao rezultat - hormonalni disbalans, koji dovode do gojaznosti, a jos moze da pokrene stvaranje cista.... Tako da vodite racuna o tome.
- postoju alternativne variante, ako zelite obratite se privatnom porukom, u kojoj detalnije ispricate sta je u pitanju onda vam detalnije objasnim.

Servant, moze biti, a ne mora da znaci. Sta sa onima koji tako zive pa opet nadrljaju? To mozda moze, ali ako nije na terapijama ovako .... nisam sigurna da se mozes spasiti samo sa vocem i povrcem. Volela bih da se neko javi i dokumentuje dijagnozu pre i posle takve hrane. Ima informaciju da je zena operisana od Ca zeluca pre 6 godina, odbila terapiju, lepo prozivela taj period od 5 godina, dalje mozete pretpostaviti. Zaboravila na bolest, malo se i opustila , razgovarala sam sa njenim suprugom i sta reci- B17, ampuliran iz Meksika tokom 6 meseci primanja nije koristilo. Desilo se jako brzo, a cinilo se da pomaze. Nisam vise pametna .
Od silnog citanja o Hemi o zracnoj terapiji ... bas mi se i ne dopada, al nema nista drugo. Nisam ljubitelj ovdasnjeg mesa pa cunjam po selima, vise im platim,ali
kupim koku koja trci po dvoristima. Malo tvrdje meso, ali daleko ukusnije. Malo jedem, jednostavnije mi je pripremati povrce i zitarice, ali tesko ziveti na tome ko mora mnogo da radi.
Ovom mladom coveku zelim sve najbolje
Pozdrav svima

Ej Vesna , pa palo i meni to na pamet, ali ajde ....ti si sve bar probala

Poslednja izmena:
Servant, moze biti, a ne mora da znaci. Sta sa onima koji tako zive pa opet nadrljaju? To mozda moze, ali ako nije na terapijama ovako .... nisam sigurna da se mozes spasiti samo sa vocem i povrcem. Volela bih da se neko javi i dokumentuje dijagnozu pre i posle takve hrane. Ima informaciju da je zena operisana od Ca zeluca pre 6 godina, odbila terapiju, lepo prozivela taj period od 5 godina, dalje mozete pretpostaviti. Zaboravila na bolest, malo se i opustila , razgovarala sam sa njenim suprugom i sta reci- B17, ampuliran iz Meksika tokom 6 meseci primanja nije koristilo. Desilo se jako brzo, a cinilo se da pomaze. Nisam vise pametna .
Od silnog citanja o Hemi o zracnoj terapiji ... bas mi se i ne dopada, al nema nista drugo. Nisam ljubitelj ovdasnjeg mesa pa cunjam po selima, vise im platim,ali
kupim koku koja trci po dvoristima. Malo tvrdje meso, ali daleko ukusnije. Malo jedem, jednostavnije mi je pripremati povrce i zitarice, ali tesko ziveti na tome ko mora mnogo da radi.
Glavni faktor je neznanje. Ja bih iskreno voleo da vidim tu osobu koja po tebi živi zdravim životom. Jer sumnjam da su ti kriterijumo onakvi kakvi bi trebalo da budu. Danas se mnogo šta reklamira kao zdravo, "zdrav način života",...mnogo, mnogo dezinformacija.
Mi nemamo dovoljno znanja, pa onda dolazi do nesigurnosti, straha, napetosti, nepoverenja, i td. Čovek koji oboli od tumora, ili bilo koje druge bolesti, je u veoma teškom stanju, nije u stanju racionalnog razmišljanja, već sve ide brzopleto bez mnogo dubinskog razmišljanja. Prvo što je na spisku to radimo. Prvo je da se obratimo doktorima i njihovom načinu lečenja. Zašto? Pa jer se to danas reklamira i danas to svi rade. Ako svi to rade, onda ja ne ostavljam ni trunku mesta za mogućnost da je to pogrešan pristup. Ja sam u stanju gde užurbano tražim rešenje, odmah mi se nameće hemoterapija, zračenje i td. i ja to biram. Da li sam se ja raspitao kako to utiče na moj organizam, koliko je to u stanju da me izleči, kako sam uopšte dobio rak, i sl pitanja, ja u tom trenutku ne postavljam. Ako mi se i jave u glavi, odgovor je: "Pa svi to rade, medicina napreduje, to je najveće dostignuće"...i td. Dakle, glavni i osnovni problem obolelih je neznanje. Nesvesno idu dželatima u ruke, misleći da je to ispravno.
Za koji god primer da čuješ, gde je osoba bila proglašena mrtvom, a da je preživela i ozdravila, su primeri slično ovom gore pomenutom. Dakle, zdrav način života, adekvatana hrana koja odgovara našem organizmu. Čovek je biljojed, ja u to mogu da te uveravam ako je potrebno...i očekivano je da neadekvatna hrana i neadekvatan život izazove bolest. Ako ne bi udaranje glavom u zid bilo bolno, čovek bi udarao dok mu glava ne bi prsla. Pošto postepeno ubijanje organizma nije bolno, čovek ga ubija dok ga ne zaboli, tj dok se ne razboli. Ljudi koji me okružuju, meni dragi, koje savetujem da se sklanjaju od raznoraznih otrova, mi kažu: "Šta me briga, sad me ništa ne boli, kada me zaboli onda ću da batalim otrove". Mislim da je ovo filozofija mnogih. U mnogome pogrešna. Mi treba na vreme da mislimo, a ne sutra da tražimo krivca u nekom drugom, sudbina i sl.
Ja ovde mogu da ti navedeme dva primera, koja su snimljena, a mnogo, mnogo slučajeva koji nisu snimljeni. Imaš poznatu doktorku Lorin Dej, doktorka koja je obolela od raka dojke, s obzirom da je bila dobro upoznata sa lečenjem savremene medicine, odbila je hemoterapiju, i počela zdravo da živi...postaviću ti knjigu pa možeš da čitaš u kakvom je stanju bila, i na koji način se izlečila. Evo knjige: Kako sam pobedila rak. A evo i vedo materijala iste doktorke: Pobedila sam rak - Dr Lorin Dej (1. deo) I drugi deo: Pobedila sam rak - Dr Lorin Dej (2. deo).
Pa imaš i osobu sa naših prostora koja se izlečila od iste bolesti na isti način: Pobedila sam rak - intervju sa Snezanom Blagojevic.
A evo i korisna knjiga o svemu ovome: Lečenje raka sirovom hranom.
Bilo bi dobro da se više informišeš o svemu ovome, jer je ovo danas alternativa, nešto po strani, i ovome se ne pridaje mnogo važnosti. A ja kažem, i odgovorno tvrdim, da se svaka, ali svaka bolest leči na ovaj način. Znam kao manjem su mi roditelji uvek govorili kako su biljke zdrave, kako treba da jedem supe i td. Ali na mene to nije mnogo uticalo...reč "zdravo" je kod mene bila kompromitovana i žargonski rečeno "isfurana" reč, svakodnevno je čujemo. Mnogo toga nisam voleo, meso mi je bilo u svakom jelu, tj životinjske namernice..i pored toga što su mi govorili da to nije dobro, ja tome nisam pridavao mnogo pažnje. Kako je vreme odmicalo, kako sam odrastao, došao je period da se susretnem sa činjenicom, sa dokazima, sa nepobitnim izvorom kako treba da živim. To je na mene toliko uticalo, da sam automatski rešio da prekinem sa dugo, dugogodišnjim načinom ishrane, i da je promenim za 360 stepeni. Sve ono što nisam voleo sam počeo da jedem, i naravno, prilagodio sam čulo ukusa i sada mi je to normalna hrana. Godine i godine pogrešnog načina života, ja sam u toku jedne godine skroz promenio. Dakle, ono što hoću da kažem, mogu ja tebi sve ovo pisati i pričati ti da je zdrav način života lek za svaku polest, ako se ti sama ne uveriš u to sve je ovo uzalud. Poziv ti je da se što bolje informišeš, jer ljudi ginu zbog neznanja. Rak se smatra neizlečivom bolešću, ali daj da vidimo ko to smatra...ako vidimo ko to smatra znaćemo da su to neozbiljni ljudi kojima je samo materijalizam u glavi. Tumori i mnoge druge bolesti, šećerne, vaskularne....sve se to veoma lako leči...Jedini problem je što mi moramo nešto preduzeti, tj odreći se svih otrova zbog kojih smo i oboleli. To je za nekoga teži slučaj, ali ako sa druge strane imamo život, šta je onda teško? Zar da dopustimo lenjosti da vlada, da nismo u stanju da pobedimo cigarete, kafu, stres, nezdravu ishranu? Dato nam je sve da pobedimo, samo je pitanje da li mi to hoćemo.
Izvini na opširnosti. O ovim temama se može mnogo toga napisati, pogotovo o savremenom lečenju, ali pitanje je smao da li smo spremni da prihvatimo sve to.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Uh procitah ovo za hranu ,za zivu hranu za zdravu ishranu.
Meni su sve te knjige o nazovi zdravoj hrani propaganda iskreno.
Moja mama je dosta zdravo jela u zivotu,pa eto sta se desilo na zalost.Al necu o tome.
Dok sam pokusavala da joj pomognem,ja sam sprovela eksperiment na sebi sa zivom hranom ,prepisala od Maje Volk.Htela sam ja prva da probam,pa onda da moja mama eventualno pokusa.
I onda sam ja sa 34 godine,apsolutno zdrava,ne pijem nikakve lekove,8 dana jela zivu hranu.Voce ,povrce,cedjena ulja.I oko 3 dana mi se katastrofalno vrtelo u glavi,vec oko 6-7 dana sam pocela da kolabiram,da mi pritisak bude nizak,ruke su mi se tresle.Dok me moji nisu naterali da prestanem.Cim sam prestala vratila sam se u normalu.Jedina dobra stvar za mene je sto sam smrsala 4 kg.{mislim zato sto sam podebela}.
I onda na majci nisam sprovodila ni u ludilu.Mada ona i nije htela.
Htela sam da kazem,da zene i muskarci oboleli od kancera,ne treba da se zezaju sa hranom.PO principu cula sa tv-a.
Akosam ja zdrava ko dren,jedva izdrzala i to 8 dana,kako je nekom ko pije il prima citostatike.
Ok su razne travke,i sve te stvari treba probati ako imaju smisla, jer znam da ima ljudima kojima su pomogle.

Samo da napisem,da ne zelim nikog da obeshrabrim po pitanju hrane.Samo sam prenela svoje iskustvo.
Ja sam imala u familiji baba tetku,koja je imala rak ,sa metastazama,i sve se kod nje tako i zaustavilo.Na zalost kod moje mame nije.
Za nju znam,da je pila kukurek [al ne znam ni kako ni sta.]Sad mi je beskrajno krivo sto nisam znala,mozda je moglo mami mojoj da pomogne.Al se nismo usudili da joj dajemo jer kolko znam kukurek je otrovan.
I ta moja baba tetka je zivela 86 godina.Isla nekada na zracnu terapiju,al je prekinula jer se nije imalo para ,a tada se islo u Zagreb.
Jela slaninu,pila rakiju,pusila duvan,ne cigarete nego duvan umotan u novinu.Umrla tako sto je pala sa oraha,od zadobijene povrede.Ona je medicinski fenomen.
I jednostavno ona i nije imala pojma u zivotu da se nasekira.Takav tip ,kazu moji bila od rodjenja.Po principu,kako cemo,lako cemo.bas svi koje znam su mi rekli da se nikad nije sekirala,ekstremni hedonista.Mozda ju je to i spaslo.
Al ne znaci to da svako treba tako da radi.I da ce svima njen primer pomoci.

moj prijatelj j, kada mu je napokon dijagnostikovan uzrok nesnosnih bolova koje je trpeo, presao na zdravu hranu i cajeve..
i jako tesko je podneo, tako da je posle nekoliko dana zavrsio u bolnici na infuziji i dijalizi..
sad sa ove distance - verovatno bi se isto desilo i da nije promenio drasticno nacin ishrane jer je kod njega bolest prekrasno dijagnostikovana..iako je bio doktor..

pre dvadesetak godina ocu mog druga je dijagnostikovan karcinom glasnih zica u samom zacetku..operisan je..presao je na ishranu gladovanja samo cajevima i sokovima cedjenog voca i povrca i izlecio se..i danas je ziv i zdrav..
kod zive hrane pravila nema..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back