Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvi put se javljam na ovoj temi, sa zeljom da neke licne opservacije i utiske podelim sa vama.........
Procitao sam knjigu doktora Brajsa, i sa stanovista nekoga ko posmatra sa strane, naoruzan logikom i zdravorazumskim razmisljanjem, veoma sam blizak idejama koje Brajs pokusava da nam priblizi svojom knjigom.
Danasnja medicina leci kancer na taj nacin sto unistava obolele celije, time ustvari tretirajuci simptome, i ne lececi uzroke same bolesti.
Ne ulazeci u sam nacin lecenja doktor Brajs zagovara tezu da je vaznije leciti uzroke bolesti.
Jedan citat , koji verovatno mnogi od vas preskoce citajuci Brajsovu knjigu(zato sto odmah odu na same bolesti i nacine lecenja) me je opredelio za njegov "nacin".Sitat je jednog drugog doktora koji objasnjava nacin na koji deluje terapija doktora Brajsa.

citat:
Buduci da belancevine doprinose odvijanje kancerogenog procesa,tj. izopacivanju telsnog tkiva u tumor, i njegoovm naglom uvecavanju,u lecenju uz pomoc terapije sokovima, preseca se dovod belancevina spolja,sto znaci da su u svakodnevnoj ishrani iskljucene belancevine.
buduci da organizam bez belancevina ne moze da zivi-krv,koja je "gladna" belancevina pocinje da "krcka" u telu sve sto je suvisno i telu strano,sve izrasline, nagomilane otpadne materije i bolesne otekline,stetne produkte metabolizma,cime se sve to pokrece s mesta i polazi na put bez povratka.
To je operacija bez skalpela, koju crvena tecnost izvrsava sama, najfinije dozirano.
kraj citata

Ima li sta logicnije i razumnije od ovoga?
Organizam kao jedan uzrocno-posledicni mehanizam, mora sam da se izbori sa time....
umesto toga, danasnja medicina mu "pomaze" tako sto unistava simptome, u isto vreme slabeci imuni sistem tog organizma.sta time radimo?
Samo krijemo bolest od sebe samih?

Ono sto bih takodje rekao, nevezano za metode, i nacine lecenja , je generalni utisak da je u ozdravljenju veoma vazna VERA.
Vera u ozdravljenje, pozitivna klima, pozitivan stav........Mozda cak vaznije od samog metoda lecenja.......

Nisam se lecio, i nadam se da necu imati prilike da se lecim ..........
Ali bih svakako(ne daj boze) takvoj terapiji dao sansu, koja traje 42 dana.....
Uostalom, na samom pocetku Brajsove knjige jasno kaze da je do 1972.g lecenjem njegovim metodom , medicinski potvrdjeno izlecenje preko 10 000 ljudi.
Ovo nije 10 ljudi, niti 100, niti 1000.
10 000 izlecenih je suvise velika cifra za bilo kakvu manipulaciju, ili laz.......
Uostalom, posotji jedan egzaktan podatak, koji onkolozi kriju kao zmija noge.....Procenat izlecenja posmatran na nivou 5,10,20 godina....
Videces da su rezultati porazavajuci.
Ne zelim pogresno da me shvatite, ja ovde iznosim moje vdjenje, moja misljenje o temi.
Misljenje zasnovano ne na licnom iskustvu sa bolescu, nego na posmatranom iskustvu ljudi oko mene....

Hvala Vesni na odgovoru i na lijepim riječima.Pokušavam da svaki dan uzivam u životu i da radim stvari koje mi prijaju,ali je ironično što je trebalo da mi se desi ovako nešto da bih gledala život drugim očima.Da se nadovežem na Kostin komentar kao neko sa iskustvom,nažalost sa 28 god.,vjera,nada podrška i ljubav bližnjih,pozitivne misli je ono što je mene u ovih pola godine održalo,mada to svako može da potvrdi ko se suočava sa karcinomom bilo koje vrste.Mislim da bi svi trebalo tako da razmišljaju u svim životnim situacijama.
P.S.nadam se Vesna da je sve ok kod tebe i da cemo mi to jednog dana pobijediti!;):ok:

Zakazana mi MR za 20.12.Sve ovo lici na edem(kao ono kad zenama otice ruka posle ove operacije i zracenja),Postoji i druga opcija,mnoooogo ruznija,ali nekako osecam da mi nije nista strasno.
A smesno je to sto i ako je unelo nemir sve ovo,ta dojka izgleda mnooooogo lepo:zcepanje:

A sto se Brojsa tice...cula sam i ja za primere izlecenja,ali iz svoje sredine konkretno znam nekoliko primera i od njih sam samo mogla nahvatati strah-ljudi su tako brzo kopnili i propadali i ubrzo umirali...Mozda zato jer su svi ovo pokusavali u veoma uznapredovalom stadijumu bolesti.Ali kada i poceti?Kad se dijagnoza postavi i krene sva ona muka od hemioterapije-nemas snage za tako nesto.Kad ti je posle dobro-jedva cekas da se vratis u normalu.E kad dodju metastaze-najcesce se tada pokusava sve zivo...

Sama terapija je veoma ozbiljna stvar, koja podrazumeva mnogo promena u izovtu, ne samo gladovanje.....
Cak bih rekao da je u normalnim uslovima veoma tesko postici potpuno idealno okruzenje za takvu vrstu terapije, posebno za osobe koje imaju porodice, tj. ne zive same.....
ali kako kaze.....Onome ko veruje, cuda ce se i dogoditi.....
Ja opet mislim, da je pravo vreme za terapiju odmah posle dijagnoze.. Najgore je sto nas strah prvo daje za pravo zvanicnoj medicini, koja je nazalost sve vise postala marketinsko bojiste farmaceutskih kompanija, preko kojeg ostvaruju svoje ekstra profite, a sve manje lecenje pacijanta..
Ionako nas po merilima tih kompanija , kao i drugih "vladara iz senke" ima previse na Zemlji....
Posle zvanicne medicine, organizam cesto vise ne moze sam da se bori ni protiv najbezazlenijih bolesti, a kamoli protiv tako velikog poremeceja metabolizma kakav je kancer.
http://www.advance.hr/zdravlje/hrana/108/rudolf-breuss-brojs-ii-dio.html
Zanimljivo za procitati, sa aspekta ljudi koji su tu oko nas, koji se raspituju probaju, imaju neke svoje recepte, iskustva.

Poslednja izmena:
Ne vjerujem da je nešto strašno u pitanju i nadam se da te ne boli i da nije crvena i upaljena dojka.Znaćeš više 20.12. a do tada nemoj paničiti i pozitivno razmišljaj;)(kaže ti neko ko je paničar al vremenom i uz sve ovo učim da se kontrolišem jer tako više pomažem sebi)!A što se tiče limfedema ruke stalno se zagledam i bojim se da bi mogla oteći,jer toga nismo pošeđene ni godinama posle,ali radim neke vježbe ruke ked mi počne zatezati.:(

Mene zanima da li neko zna nesto o tumoru mozga,tacnije o meningeomu atipicnom.
Zanimaju me iskustva ljudi,pre i posle operacije.Kakva su iskustva nakon operacije,i kakvih sve tretmana ima u lecenju istog.Hvala.

Ok knjiga je veoma poucna,ali kao sto rekoh mene zanimaju iskustva ljudi koji si imali ovakav problem,ili ljudi koji su prozivljavali bolest zajedno sa obolelim.
Sta nakon operacije je konkretno pitanje.
Hvala za knjigu u svakom slucaju.

Pozdrav
Da li neko ima iskustva sa karcinomom zeluca ili trbusne maramice?
Svaka informacija, savet , predlog bio bi mi od koristi.Imam 29 god. a suprug zbog cije bolesti trazim pomoc ima citavih 36 god.Volela bih da pisem na lepsu temu ali zivot nije uvek divan.
Unapred hvala

I to nije jedini slučaj da su injekcije nekom spasle život, ta biljka ima prosto nevorovatna svojstva. Mislim da su je kelti, ili neki drugi stari narod jako poštovali zbog njene lekovitosti ...

Poslednja izmena:
Jozla pomenuo si da je tvoj rodjak imao slobodnu tečnost u stomaku, to je verovatno bilo zbog metastaze na trbušnu maramicu.Da li je tvoj rođak imao većih problema sa tečnošću, da li mu je puno oticao stomak,da li je morao da ide na punkciju ili je krenuo na hemio t.

Poslednja izmena od moderatora:
Jozla pomenuo si da je tvoj rodjak imao slobodnu tečnost u stomaku, to je verovatno bilo zbog metastaze na trbušnu maramicu.Da li je tvoj rođak imao većih problema sa tečnošću, da li mu je puno oticao stomak,da li je morao da ide na punkciju ili je krenuo na hemio t.

A što se tiče ishrane kod obolelih od raka treba izbegavati hranu bogatu ugljenim hidratima (slatkiši,...)

Poslednja izmena od moderatora:
Mene zanima da li neko zna nesto o tumoru mozga,tacnije o meningeomu atipicnom.
Zanimaju me iskustva ljudi,pre i posle operacije.Kakva su iskustva nakon operacije,i kakvih sve tretmana ima u lecenju istog.Hvala.

Mogu da ti dam odredjene savete i iskustva ako mi das bolje podatke o bolesti.Ocigledno je osoba koja ima ovaj tumor operisana te je patohistoloska dijagnoza ova za koju pitas.Trebaju mi podaci ko je operisan,koliko ima godina,pozicija tumora(slobodno pisi podatke iz otpusne liste i na latinskom),eventualno gde je operisan i ko je to radio.Prognoze u principu i nisu tako lose.

Nije operisana,radi se o mojoj majci,dijagnozu smo dobili na osnovu magnetne.Danas imamo zakazano kod neurohirurga jos jednog....pa cemo videti.
Nemam kod sebe papire ali vrlo rado veceras pisem.Hvala na pomoci.

E kad sam znala da ce obrisati ime inekcija !!!
A lepo je receno da je POMOCNO sredstvo koje iz nekog razloga dize imunitet i pomaze u NEKIM oblicima karcinoma .
Ne bih branila da na poslu nemam kolegu kome su pre 2 godine konstatovali karcinom prostate . Sav medicinski protokol uredno je prosao i prolazi ali isto tako koristi te inekcije ( sto nije ni malo jeftino ) i odavno vise nije ni nadut , ni iscrpljen , ni sa crnim podocnjacima , ni ''bledo zelenog tena'' i vracen na posao ( doduse drugi , laksi)
Ako je i od biljke , ali strogo kontrolisane , dosta je !

E kad sam znala da ce obrisati ime inekcija !!!
A lepo je receno da je POMOCNO sredstvo koje iz nekog razloga dize imunitet i pomaze u NEKIM oblicima karcinoma .
Ne bih branila da na poslu nemam kolegu kome su pre 2 godine konstatovali karcinom prostate . Sav medicinski protokol uredno je prosao i prolazi ali isto tako koristi te inekcije ( sto nije ni malo jeftino ) i odavno vise nije ni nadut , ni iscrpljen , ni sa crnim podocnjacima , ni ''bledo zelenog tena'' i vracen na posao ( doduse drugi , laksi)
Ako je i od biljke , ali strogo kontrolisane , dosta je !

Ukoliko nekoga zanima ime inekcije moze ga dobiti putem privatne poruke.

Brzo ce tih dva dana proleteti, dva puta spavas i eto ga... znas kako se ja kajem sto nisam vise uzivala ne razmisljajuci, tokom tih dana kada se bacala kockica sta je i kako je, a niko pouzdano ne zna. Probaj da ne mislis uopste, jer ne mozes promeniti mislima sta god da je. Bice tu i u ponedeljak. Nadam se da razumes sta zelim reci... ja kad zapetljam :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back