Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ajde da se i ja ovde upišem, prvo svima vama koje se lečite želim da se što
pre to završi na zadovoljsto vas i vaših najmilijih.....

...a htela bi nešto da pitam....na UZ štitne žlezde su mi otkrivena dva "tumora",
svaki sa po jedne strane, jedan je 7x4mm, drugi 8x6mm....ustvari ja ne bih ni
znala da je to to dok mi danas Endokrinolog nije to rekala......naravno pošto
imam Hipotireozu, dobila sam Letrox prva doza 25 mikrograma.....i savet da
što pre odem kod Onkologa......kako sam taj uput već pre neki dan dobila od
svoje lekarke (ginekolog)...srećom već imam zakazan prvi pregled 13-og ovog
meseca......
....na moje pitanje kako se to leči i da li će morati da se operiše, dobila sam
odgovor da ona nije merodavna da o tome priča, i da će mi na Onkoligiji sve
reći....i da zavisi od ne znam čega......da će navodno prvo probati da to leče
lekovima.......a da je zadnja varijanta operacija.......ne znam da li sam uplašena
još uvek sam u šoku......kakva su vaša iskustva, ako ste se susretale sa tim,
da li stvarno postoji mogućnost da se izleči samo medikamentoznom terapijom,
ili ne........ustvari ne znam ni šta bi vas još pitala, a sve me interesuje....:(

Kod postojanja tumora na stitnoj zlezdi danas se najcesce odlucuju za operaciju,mada,kada su mali dolazi u obzir pracenje,pa ako rastu-operacija...cesto se skida cela zlezda i pije se terapija koja nadoknadjuje njenu funkciju.Dve zene sa kojima sam bliska zive tako i potpuno su o.k.Ipak da ne nagadjamo...

A moji zivci su na probi..kako je fino pocelo,a sad mi se aparat stalno kvari i moje zracenje napreduje puzevim koracima.:confused:Ja sam sasvim dobro,samo sam zelela da se sve zavrsi do polovine meseca,pa da stignem da skoknem do Grcke bar nedelju dana...mozda i bude,videcemo!:cool:

Ja se nadam da se to može rešiti lekovima kako bi se izbegla operacija, ali ako
to bude ono što se mora, i nikakva alternativna rešenja ne dolaze u obzir onda
nema tu mnogo razmišljanja.....mene ipak muči više samo to čekanje do konačne
dijagnoze.....:dash:

Vesna, samo budi tako pozitivna kakva jesi, prosto ti se divim, ja sam već na prvom
saznanju da to postoji, i da može biti to čega se svi ipak plašimo, već kljoknula, i
evo treba mi već tri dana da se sastavim i ubedim se da možda da ne bude ništa,
da može da bude greška, da i ako jeste to od čega sam prestravljena..ipak je na
vreme...mada opet, da li je na vreme.......i šta će mi reći kad konačno dođe taj
famozni dan D:confused::eek::(

Sta god da bude, boris se i ne odustajes. Jos jedna borba u zivotu koju cemo dobiti.
Treba biti realan i prihvatiti jednako obe mogucnosti, dobru-losu... svejedno, kljokanja nema velikog. Citam Vesnine postove i razmisljam da sve moze i mora da se izgura. I da ako bude lose, moje telo ne dam tamo nekoj bolesti... ono je moje i ja cu ga braniti. Zbog sebe, zbog dece, zbog zivota... stavljen nam je jedan teret na ledja i dok ga malo iznosam izvucicu veliku pouku, da nista nije vazno kao to sto smo tu, zdravi i pravi uz svoje drage i voljene.
Sve dodje i prodje... i ovo ce, obecala sam samoj sebi.
Ne dam da me pojede zver, pojescu ja nju.

Evo upravo sam obavila jedan razgovor, i pre i posle njega sam čini mi se sve više
svesna, koliko sam dana i godina svoga života potrošila na raznorazne sikiracije,
oko nečega na šta nisam mogla da utičem...još više sam od toga pojela sama
sebe iznutra zbog raznoraznih nepravdi koje su mi nanošene, a nisam se bunila,
samo sam to sve nosila u sebi......zarad ne znam ti kakvog mira, a taj navodni
mir..se odrazio na moje zdravlje...i sigurno to nije od sad, to je nešto što se
gomilalo godinama.....
Naravno da se neću predati, neću dozvoliti da me slomi jedna bolest, kad me
toliko toga nije slomilo, a moglo je...nekog bi sigurno mnogo ranije sva ta
nevolja pojela...ja se nisam dala......a neću ni sad. Ne znam koga bi stavila
na prvo mesto, a da me niko ne okrivi opet....ipak mislim da ovog puta moram
biti ja sebi prva, ako se izborim za svoj život, onda ću biti dobra i sebi i svojoj
deci i njihovoj budućoj deci.........ako ne, onda sam izgubila najveću bitku u
životu...a to je bitka za zdravlje.......
Ja se i dalje nadam da ovo što sada pišem za nekoliko dana, neće imati nekog
značaja za mene, i da će se pokazati da nije onako strašno kako ja mislim da
jeste......a opet ma šta da bude, moj cilj je da jednog dana budem na venčanju
moje unukice, koja će se ako Bog da roditi za nepuna četiri meseca i ja ću biti
najserćnija na svetu da je držim u svom naručju.
Videćemo, šta god bilo.......moj cilj, a i svake od nas i jeste i mora da bude
život........hrabre smo mi, možemo mi to...:zag::zag::zag:

Ne znam koga bi stavilana prvo mesto, a da me niko ne okrivi opet....ipak mislim da ovog puta moram
biti ja sebi prva
, onda ću biti dobra i sebi i svojoj
deci i njihovoj budućoj deci........

Kakav god rezultat bio od sad pa nadalje , prati podvuceno crveno ......niko te nece kriviti , bice mozda malo zacudjeni u pocetku ali ce te vremenom vise ceniti i postovati :D ....i cak sta vise biti i oni sretni zbog promene

Hvala na podršci...ja mislim da je vreme da malo budem sebi prva:rumenko:

Slazem se sa time,ali..nekako je to u praksi tesko izvodljivo:think:Odredjena raspodela "snaga"postoji godinama,tesko se menja.Ako ste vucna sila porodice(kao najveci broj zena),a kljiknete-kljoknuce svi sa vama.Ako ste jake-brzo ce situacija postati normalna i niko nece ni biti svestan da prolazite nesto veliko,i ako se to teorijski jasno zna.Vise vam zelim da vase boljke budu lako resene,da budu bezazlene i brzo prebrodjene.

Slazem se sa time,ali..nekako je to u praksi tesko izvodljivo:think:Odredjena raspodela "snaga"postoji godinama,tesko se menja.Ako ste vucna sila porodice(kao najveci broj zena),a kljiknete-kljoknuce svi sa vama.Ako ste jake-brzo ce situacija postati normalna i niko nece ni biti svestan da prolazite nesto veliko,i ako se to teorijski jasno zna.Vise vam zelim da vase boljke budu lako resene,da budu bezazlene i brzo prebrodjene.

...hvala, ja mislim da to svaka svakoj treba da želimo....nekako mi je to
potpuno normalno....
...Vesna mnogo sreće, hrabra ženo...:zag:

Niko Vesna nije postao pametan preko noci i preokrenuo gomilu obaveza , poslova , duznosti ....''raspodelu'' koje do odredjenog trenutka mislimo da SAMO MI i niko vise nije u stanju da odradi
Jednostavno dodje trenutak ( moj dan ''D'' je bio pre desetak godina) koji te podseti da zaista nije ama bas sve toliko vazno i da nismo nezamenljive i da zivot ide dalje , sa nama ili bez nas .
Ja sam izabrala tada da cu ziveti, vratiti se u normalu i kako god naci nacin da sve prevazidjem i pobedim i jako sam ponosna na to jer sam se svojom voljom izborila da postanem cak medicinski fenomen.
Iskreno , jedino ko mi je tad bio vazan je bilo moje dete koje je tad imalo oko 12 godina i koja je preko noci sazrela i preuzela moju ulogu
Dali mi je tada bila vazna prasina , neispeglani peskiri , kuhinjske krpe , posteljina ......telefoni , poslovi , sastanci . novac...... ??!!??...Kako da ne ! Bila prikovana za krevet .
Novac je jako vazan jer zdravlje kosta ..ali nema tih para koje ti mogu platiti donetu casu vode da popijes lek ako nisi naucio svoje bliznje da kad dodje do ''preraspodele'' oni i dalje funkcionisu i da se bar osnova u kuci odradjuje
Da bi duze trajala i sebi i njima , morala sam uzeti vreme za sebe a priroda me ionako povremeno podseti kad preteram u radu i podseti na prosle dane . Samo treba slusati svoj organizam i okrenuti se sebi u tom trenutku.
''Izborila '' sam se za svoje vreme , zelje i mnogi bi se menjali za moje mesto sada ;)...nazalost , na tezak nacin sam to naucila ali shvatila da nikad nije kasno i sto je najvaznije i moja najbliza okolina je zadovoljna jer sam i ja :super:

Postovani dame,
Obracam Vam se za pomoc i savet vezan za nastavak lecenja moje mame, kojoj psihicki stadijum izdrzavanja prijema hemioterapija slabi iz dana u dan, verovatno prouzrokovan neljubaznoscu lekara koji joj propisuju terapije a verobvali ili ne ni ne pogledaju makar krvnu sliku kakva joj je ili da je barem pitaju moze li da izdrzi svu silu tih otrova u obliku citostatika, ali i vec otezalom finansijskom situacijom kod nas u kuci! Zato Vas molim da razmotrite moju molbu, i pomognete mi da razlucim koje korake mi valja sada preduzeti!
Mama (62 g.) je nazalost u kasnom periodu otkrila grudvu ispod levog pazuha, i onda smo krenuli u ispitivanja i ustanovili kancer, pa je mama primila 3 neadjuvantne hemioterapije po FAC protokolu, nakon toga imala kompletnu masektomiju leve dojke i tkiva ali i 13 limfnih zlezda, od kojih je na 7 metastaziralo, pa je primila jos 4 AC hemioterapije, a sada joj se preporucuje jos 4 docetaxola, ali njena psihicka stabilnost nije u punoj snazi da bi primila jos neku hemioterapiju, jer je veliki pritisak na nju vrsen da izdrzi, kako hemioterapije tako i redovno dva vadjenja krvi iz vene izmedju svake hemioterapije. Na venama nema vise ni mesta da prime mozda cak ni jedan jedini ubod i moje misljenje kao njenog deteta jer sam svaki tren uz nju da ce primanje jos nekog citostatika totalno joj srusiti imuno sistem. Od trena saznanja smo svi presli na zdravu ishranu po receptima Georgija Nazarova i uspeli da mama svih sedam hemioterapija primi na 21 – 23 dana, bez ijedne injekcije za podizanje imuno sistema i belih krvnih zrnaca, telesna masa joj je spala svega za 9 meseci - 6 kilograma, kosa joj je opala, ali nokti su joj u veoma solidnom stanju, krsta i kicma je ne bole, mada jakih problema oseca u kolenima (na koja se zalila i pre kancera), u ustima nema afti i ostecenja, kao ni na kozi, jer smo sve vreme koristili prirodne lekove i zdravu hranu, pa su se na kraju i lekari cudili da li je sve to moguce!
Moje pitanje je da li nakon svega ovoga moja mama moze sacekati par meseci zbog revitalizacije njenog imuno sistema ali i psihicke volje, pa tek onda pred kraj devetog meseca primiti prvu od propisane jos 4 hemioterapije ili uopste i ne uzeti docetaxol i cemu taj Docetaxol uopste sluzi i kakve posledice ostavlja, i naravno kakve su sanse moje mame i imate li neki savet kojim bih trebao da se rukovodim :
• Ca mammae lat.sin. (DLK, T3N1bM0) – C50.5
• Status post biopsiam Tu (15.12.2009)
• St.post CHT neoadj.cum FAC No III.
• St.post mastectomiam radicalis lat.sin.sec.Madden(19.04.2010)
• St.post CHT adj.cum AC No IV.
• PH (10726/09-biopsija Tu): Infiltratio carcinomatosa texti fibrosi et adiposi (subcutis)
• Ca ductalae inv. hg. III, ng.II, L1, V1, PN1, pT=40 mm,
• Meta in lgl – 7/13 gr. III
• Postmenopauza. ER =3, PR = 0, HER-2 =0

Unapred zahvalna STALNA

Uh.znam kroz koje muke prolazite...Obzirom da mama sve to tesko podnosi mozda malo konsultujete i psihologa?Ja sam,kad mi je bilo jako tesko,trazila od svog onkologa pauzu,odobrio je(a i da nije ja bih na svoju ruku pauzirala jer tacno osecas kad ti telo vrisne"Dosta,unistavate me!")No,svakako neka isprima,posle neke pauze sve propisano-ipak ima dosta pozitivnih zlezdi!
Ja sam primala Taxol(valjda mu je to to)i u pocetku deluje lakse,nema tegoba kao kod FACa,ali kod 4.su naglo krenule promene,strasna promuklost,tesko kretanje,nemogucnost spavanja zbog stalnih proboda u donjem delu tela...ipak isprimah 6.
Pisem ovo kao pacijent(jos uvek jer sam na zracenju)ali i kao lekar-mnogo sam iscitala ovih meseci-ne preterujete sa raznim "specijalnim"rezimima ishrane!Neka ishrana bude klasicna zdrava hrana koja vazi kao preporuka i za sasvim zdrave ljude.Sva preterivanja samo ce jos vise oslabiti mamino telo,a dusu dovesti u stanje da misli"nikada vise normalnog zivota"To nije tako!Veliki deo lecenja sam odlazila i na posao,izlazila sa drugaricama,u kuci se normalno proslavljali rodjendani!Kad se setim 1.maja...dusa mi u nosu,sva otecena,noge jedva pomeram,sapucem...ali sam sa porodicom i jos dve druge isla na izlet...vise sam leskarila,ali sam bila srecna sto ne lezim kod kuce,gledam u plafon i mislim:"E..sad bih ja bila na izletu,1.maj je..."Srecno!

Poslednja izmena:
Hvala ti najlepse i ne podrsci i na razumevanju. Moja porodica se bas podredila mojoj majci i to bez ikakvog pritiska vec se suprug jednostavno slozio da svi konzumiramo zdravu hranu kako se mama ne bi osetila izopstenom od drustva i zajednice i na tome mu veoma veliko hvala, a niti pita zasto ovoliko za taj i taj lek ili zasto ovo ili zasto ono, i premda smo dosli do siromastva HVALA DO NEBA I MOJEM LJUBODRAGU!
Mozda sam preterala sa recima zahvalnosti ali mora covek da izbaci iz sebe ono sto zeli reci!
Ja bih najradije da mama odmori jedno mesec dana, da joj se malo vene i organizam revitalizuju a onda ako bude htela pa neka i primi ali da prvo uradi tumor markere, da vidim o sta smo postigli do sada u lecenju! Moram reci da je mojoj mami vidno sve ovo uticalo na mozak i pamacenje, ali i na uobicajeno ponasanje, pa me zanima jesu li brojne uvrede koje mogu biti iizgovorene samo posledica etskih otrova koji ubijaju sem kancera i zdrave delove organizma i sta mislite o organskom Germanijumu 132! juce je vadila krv nakon sedme hemioterapije i krvna slika joj je nakon desetog dana od hemioterapije odlocna! Sve reference su u granicama sem belih krvnih zrnaca kojih ima 2,6, ali za pet - sest dana bice preko 3,4-5, cak sam joj hemoglobin iznela na 117! Za one uvrede sam mislila na neki privatan nacin, na ime ja imam rodjenu sestru koja zivi sa svojm porodicom u istom gradu ali za mamino zdravlje ne haje nista, niti se brinula za oca koji je na zalost sada pokojan! Mama sa njom bas zbog te njene bezozirnosti nije govorila tri godine, a sada se nicega ne seca, i sestra joj je glavni savetnik sta JA TREBA DA URADIM I MOJ SUPRUG DA ISFINANSIRA, dok ona sa prodicom ide na more, izlete, kupuu haljine kompjutere itd! Malo sam besna A?????? Ja radim a ona je faca, ali dobro dace Bog samo da mami bude dobro i da ona ozdravi a ova sebicna gospoja od moje sestre moze da me coki - znate vec gde!
Oprostite sto se ranije nisam javila i dala znak da sam procitala komentar, ali stvarno para ni u tragovima a suprug je zapoceo jos jedan poslic kkako bi smo preziveli ou nemastinu i u glavnom ga radimo nocu!

Preterujes,veruj mi!To sto ces sebe i svoju porodicu staviti u ulogu velike zrtve nece popraviti mamine sanse.Pa-ni ona to ne bi smela da dozvoli!Ja imam troje dece i neki veliki luxuz nisam mogla(ali ni htela) da pravim.Glavni trosak su bile dve perike.Radila sam kad god sam mogla.Sa obicnom ishranom takodje sam imala dobre rezultate,a od raznoraznih "cudotvornih"dodataka-nista(dobila sam u startu kutiju Ekomera i popila je).Ekstrat od borovnice-da popila sam 3 flase.Sve ostalo-najnormalnije!I ja sam dobijala razne savete,telefone itd-te ovaj leci sve,te onaj...ja u to ne verujem(otkud toliko slavnih i bogatih umire od raka ako ima cudotvornih stvarcica).
Majka ce se osecati kao veliki bolesnik sto vise"specijanih"tretmana ima.Dogovori se sa sestrom oko tretmana,podelite troskove,izbi sebi iz glave da mozes i imas pravo da svoju porodicu upropastis radi "cudotvornih"kojestarija!Mozda tebi ovo deluje surovo-ali ja sam ovo primenila na sebi,a volim sebe ohoho...

d020.gif
Narode-GOTOVO je moje lecenje.tacno 9 meseci posle napipavanja cvorica!Danas je palo poslednje zracenje,i to je to!Zadovoljna sam kako sam sve to prosla,bilo je teskih dana,ali 90%vremena bila sam u dobroj formi i raspolozenju.Od ponedeljka cascavam sebe potapanjem u egejsko more!!!(cuvacu se od sunca,znam!)
o020.gif

Hvala svima na podrsci:heart::heart::heart:

d020.gif
Narode-GOTOVO je moje lecenje.tacno 9 meseci posle napipavanja cvorica!Danas je palo poslednje zracenje,i to je to!Zadovoljna sam kako sam sve to prosla,bilo je teskih dana,ali 90%vremena bila sam u dobroj formi i raspolozenju.Od ponedeljka cascavam sebe potapanjem u egejsko more!!!(cuvacu se od sunca,znam!)
o020.gif

....Vesna svaka čast, neka je sretno, sve si junački izdržala...drago mi je
zbog tebe...sad uživaj:heart::super:

d020.gif
o020.gif

...samo napred Vesna!:klap:

Dragi moji...prosla operacija.
Ceka se nalaz. Danas je sesti dan od op i odlicno sam. Juce sam stigla kuci i sad samo na brzinu da se javim. Izgleda da ce sve biti ok jer je dr ipak ostavio matericu i jajnik ipo :mrgreen: Sa detaljima sutra kad budem sela opet za kom.
Vesna svaka cast :zag:

Ceka se nalaz. Danas je sesti dan od op i odlicno sam. Juce sam stigla kuci i sad samo na brzinu da se javim. Izgleda da ce sve biti ok jer je dr ipak ostavio matericu i jajnik ipo :mrgreen: Sa detaljima sutra kad budem sela opet za kom.

..super znači ipak je najgore poršlo...i čekam i nadamo se najboljim nalazima...:zag:

drago mi je sto se dobro osecas
bice sve dobro, sigurna sam

d020.gif
o020.gif

bravo Vesna, sada uzivaj....

Joiv-rekla sam ti-99%endometrioza!Prebrinula si i uzivaj!:D
Ja se vratila sa mog mini-odmora,kratko ali mnogo slatko!Cudesan je zivot-u petak se zracis,a u ponedeljak kvasis d.pe u moru.:cool:A sada,povratak u onu staru svakodnevnicu koje nije bilo 9 meseci.

Joiv-rekla sam ti-99%endometrioza!Prebrinula si i uzivaj!:D
Ja se vratila sa mog mini-odmora,kratko ali mnogo slatko!Cudesan je zivot-u petak se zracis,a u ponedeljak kvasis d.pe u moru.:cool:A sada,povratak u onu staru svakodnevnicu koje nije bilo 9 meseci.

Virtuelni dr :lol:
Jos ja kazem doktori su odmah otpisali endometriozu... a stvarno odmah su mi rekli kada sam pitala da li je to rekli da nije jer end. je drugacijeg oblika, drugacije se pruza, drugacijeg sastava i jos sto sta... i sad eto ispade ona. Mada razumem ja nijh i zubarku sam ubedjivala da mi je petica u stvari petica jer sam cetvorku izvadila pre par god. i secam se, a ona ne veruje kaze petice nemaju tri kanala tj. ona nikad nije primetila sa tri kanala.
Tako da kod mene sve naopako pocev od radjanja dece.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back