Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ala ste se raspisale danas. Juce sam pocela sa brzim hodanjem , kada me uhvati nervoza, a smanjujem i kolicineeee cigareta. Dobih upalu misica, ali ....ipak smiruje.

Bikilix, oni ocigledno hoce da zagines u Novome Sadu. Zaobidji kafice, a nadji tamburase- pa kada ti saopste dobru vest .... znas sta ti je ciniti. I nemoj stalno, sama, da se napipavas. Sta ce ti to? Mora da bude drugacije- pa seceno je.

Svima pozdrav

E Likilee,u pravu si za sve!Tamburaši .............pa onda lijepo sa tim nalazom koji će i tekako biti dobar, pravac u Bg. i svima fino :rtfm:! Tako i ja,što se više pipam po neoperisanoj više izmišljam neke horore,pa me juče smiriše na kontroli,jer ja ne vjerujem nikome :think:, nego samo svome hirurgu-onkologu !
Bikiliiiiiii ne daj se,sad će i četvrtak...........vjeruj mi da ni nama nije svejedno,iščekujemo zajedno sa tobom!
Pusa svima:kiss:

Ala ste se raspisale danas. Juce sam pocela sa brzim hodanjem , kada me uhvati nervoza, a smanjujem i kolicineeee cigareta. Dobih upalu misica, ali ....ipak smiruje.

Bikilix, oni ocigledno hoce da zagines u Novome Sadu. Zaobidji kafice, a nadji tamburase- pa kada ti saopste dobru vest .... znas sta ti je ciniti. I nemoj stalno, sama, da se napipavas. Sta ce ti to? Mora da bude drugacije- pa seceno je.

Svima pozdrav
Пре неко вече и ја, као, кренула у рекереациу брзим ходањем. Одредила сам маршуту од 5 км. Синоћ седим с друштвом кад стиже смс, мој друг иначе колега за пливање.:D Каже зимска сезона почела, могли би да кренемо три пута недељно! Супер!! Тако да ћу и ове зиме да пливам. Пливање је стварно савршен спорт. :ok:

Ma ne pipam ja stalno,nisam u tom fazonu... Veceras mi dolaze skolski drugovi,iz osnovne skole,dogovaramo se za 23.12.pravimo zurku,posle imam sa firmom u restoranu jezero na adi,ta je 27.12.,ma i ne mislim o bolestini,verujte mi,sve vas ljubim i pozdravljam:heart:

Bikilix, ako je tako - u tom slucaju nebrigamo.
Vazno da si se dobro organizovala.

Sofija , uvek sam bila ljuta na prestonicu. Sve vam je na raspolaganju,
a mi nesretnici , jedini izbor - setnja grbavim sorovima , vec nam je
problem i dolazak u Bgd., vozom odes za 1,5h, a nazad 3,5 h ., Neki
120 km. Pruga rdjava i to vec 20 godina, a ja volim voznju vozom.

Bazen.... misaona ...., a bilo bi super. U svakom slucaju, ako si vec
u prilici - nemoj propustati , koristi sve maksimalno .

Vratila se iz setnje - milim da sam prosla oko 5 km., ovoga puta isao
i moj drug, ali on sporo ide pa sam se skoro umorila. Korisnija brza
setnja.
Pozdrav

Sofija , sutra cu te stici, samo krenem ranije. Pila sam andol, topao tus i Hepatrombin gel i sasvim podnosljivo.

Vesna, usijes neku lopticu sa najlonom -gazom u dva komada , da imas dmah da presvuces i plivaj... ma mora
da postoji nesto sto se prilepi,a nece da se odlepi u vodi. Moramo se raspitati , nisi ti jedina na svetu koja voli da
pliva, a ima taj problem.

Primecujem da se ovde nesto promenili, ali nemam pojma sta... nesto je drugacije ...

Pozdrav od mene

Ludaci, bolje da su odstranili i drugu - pa sada ne bi morala smisljati svasta nesto. Pa jel?

Poslednja izmena:
Колико год нисам заговорник радикалне терапије за остале органе, толико за дојку јесам.
Моја тетка је својевремено имала фиброаденом. Он је бениган али има потенцијал малигне пролиферације. Наравно оперисана је, уклоњен је тај фиброаденом и после две године малигнитет, на истом месту. Значи десило се оно најгоре. Лобарни карцином дојке, 4. степен, метастазе у лимфним жлездама. И онда др Инић, радикално скине дојку, намести јој силиконску на истој операцији. Зрачење, хемио...све је процедуре прошла. Др Инић јој је одмах рекао, након операције: ''Ви сте сад здрава жена''. И тетка је то тако прихватила. Хвала Богу, ево већ 5 година је све како треба. Апсолутно се ни са чим не оптерећује- пуши, пије, сунча се, иде на аеробик, једе месо...
Она има ћеркицу од 9 година, родила је са 42 године. Малецка је тад имала 4...а муж јој 13 година старији. То је је био основни мотив, знам. :)
Хтедох рећи, да су јој одмах скинули дојку тај фиброаденом не би имао простора да направи проблем.
Моја добра другарица га сад има. Ја је наговарам на радикалну операцију. И онако нема груди, зезам је, таман да јој мало повећају ''душу''.
Али се уопште не шалим.

Poslednja izmena:
E Sofi nadam se da će tako biti i u mom slučaju!Tj. i meni je odmah rađena subcutana mastec.sa implan.,čiste limfne žlijezde - 0/19,i čisto je bilo i okolno tkivo,ali sam i triple neg.,mada ne razumijem zašto je to kao agresivnije nego kada neko ima recep. u tijelu, da li samo zato što se može kontrolisati lijekom,ne kontam:think:!Znam da moram čekati 5 god.da mi neko kaže da sam pobjednik, tome i težim svaki dan,svaki tren i nadam se da ću se posle toga ostvariti i kao roditelj jer mi je to glavni cilj i misao vodilja DO POBJEDE!!!!:D
Pozdravčić svima!:heart:

Gaga tvoj jedini cilj, za sada, je da zivis i ozdravis. Sve ostalo..... zaboravi. Dans je takvo vreme, da zivimo samo
za danas, a sutra... kako bude. Pa jeste. Sta god da planiras ..... izjalovi se i treba tu lekciju savladati - sto pre.
Pronaci najbolje dr., koji rade timski, mislim da je to najvaznije, ziveti mirnije, postaviti sebi ostvarljive prioritete, uzivati u onome sto imamo , ne trositi se ne gluposti, a trosimo se na svasta. Znam da nas teraju na to, a opet .... oduprimo se tome. Bices ti dobro , bicete svi dobro .

Sofija, jeli moguce otvoriti novu temu negde .. sa kakvim se problemima suocavaju onkoloski bolesnici i gde mogu potraziti pomoc. Kakva sve prava u ovj drzavi imaju onkoloski bolesnici - gde se to moze procitati? Mislim, nekako to posloziti na jedno mesto. Znam da su teske sve bolesti, ali nekako , sve drugo je uigrano, ali kod onkoloskih, e tada si zaista pogubljen. Mozda i ima, ali ja nisam uspela pronaci.Mom komsiji je vec drugi put odlozena hemio terapija - ima Ca debelog creva. Sta sad to trba da znaci? Sr.Mitrovica nema citostatika, a koliko cujem ni Kamenica. Nema bas nekih informacija u javnosti!?

Odoh u setnju, ali bice manje od 8 km., ispalo nesto neplanski pa se citamo.

Poslednja izmena:
Колико год нисам заговорник радикалне терапије за остале органе, толико за дојку јесам.
Моја тетка је својевремено имала фиброаденом. Он је бениган али има потенцијал малигне пролиферације. Наравно оперисана је, уклоњен је тај фиброаденом и после две године малигнитет, на истом месту. Значи десило се оно најгоре. Лобарни карцином дојке, 4. степен, метастазе у лимфним жлездама. И онда др Инић, радикално скине дојку, намести јој силиконску на истој операцији. Зрачење, хемио...све је процедуре прошла. Др Инић јој је одмах рекао, након операције: ''Ви сте сад здрава жена''. И тетка је то тако прихватила. Хвала Богу, ево већ 5 година је све како треба. Апсолутно се ни са чим не оптерећује- пуши, пије, сунча се, иде на аеробик, једе месо...
Она има ћеркицу од 9 година, родила је са 42 године. Малецка је тад имала 4...а муж јој 13 година старији. То је је био основни мотив, знам. :)
Хтедох рећи, да су јој одмах скинули дојку тај фиброаденом не би имао простора да направи проблем.
Моја добра другарица га сад има. Ја је наговарам на радикалну операцију. И онако нема груди, зезам је, таман да јој мало повећају ''душу''.
Али се уопште не шалим.
To mene i plasi sa ovom mojom dojkom.Na bezanijskoj kosi gde sam ja operisana ni jednoj zeni nije odmah uradjena plastika,ja imam bas velike grudi i to mi je bio horor,ali mnogi su mi rekli da je sigurnija varijanta radikalno..Danas sam bila kod mog onkologa,ne veruje covek da je recidiv,ovaj mastitis po njemu je vise upaljena koza koju moram da mazem saljicevom kremom,slaze se sa mnom da uradim magnetnu i ako nesto ne bude u redu odmah da dodjem kod njega pa da zakazemo konzilijum,ako je ok kontrola u martu,ja mislim da je ovo drugo pre kod mene...al do cetvrtka...ma trudicu se da ne razmisljam previse o tome jer nema svrhe,sta bude bice.Pozz

Moj tata u petak treba da ide na konzilijum na VMA, pa da od ponedeljka krene sa terapijom. U pitanju su neki lekovi koji se ne mogu nigde nabaviti, a na VMA ih ima. Sad su krenuli sa pricom da je vec odavno trebalo da krene sa terapijom, a tek prosle nedelje su stigli rezultati patologije! Uzas, sta drugo reci!
Srecom, svi ostali nalazi su dobri, jeste malo malokrvan, ali to cemo nekako sanirati.

Pile.njega jos cekaju teske stvari-sve te terapije...Bitno je da se psihicki osnazi i pripremi na sve to.Moja cimerka iz bolnice prolazi sada kroz FAC terapiju,ja joj sve ispricala sta ce i kako biti,pa sve to lepo i prodje i kaze da joj to mnogo znaci-kad joj je tesko zna da ce ovo proci za 2 dana,ono za 5...Cujemo se cesto i vidim da joj uliva hrabrost taj kontakt i ako ja bas i nisam neki primer jer jos nisam"djavola isterala"SRECNO!:ok:

Gaga tvoj jedini cilj, za sada, je da zivis i ozdravis. Sve ostalo..... zaboravi. Dans je takvo vreme, da zivimo samo
za danas, a sutra... kako bude. Pa jeste. Sta god da planiras ..... izjalovi se i treba tu lekciju savladati - sto pre.
Pronaci najbolje dr., koji rade timski, mislim da je to najvaznije, ziveti mirnije, postaviti sebi ostvarljive prioritete, uzivati u onome sto imamo , ne trositi se ne gluposti, a trosimo se na svasta. Znam da nas teraju na to, a opet .... oduprimo se tome. Bices ti dobro , bicete svi dobro .

Sofija, jeli moguce otvoriti novu temu negde .. sa kakvim se problemima suocavaju onkoloski bolesnici i gde mogu potraziti pomoc. Kakva sve prava u ovj drzavi imaju onkoloski bolesnici - gde se to moze procitati? Mislim, nekako to posloziti na jedno mesto. Znam da su teske sve bolesti, ali nekako , sve drugo je uigrano, ali kod onkoloskih, e tada si zaista pogubljen. Mozda i ima, ali ja nisam uspela pronaci.Mom komsiji je vec drugi put odlozena hemio terapija - ima Ca debelog creva. Sta sad to trba da znaci? Sr.Mitrovica nema citostatika, a koliko cujem ni Kamenica. Nema bas nekih informacija u javnosti!?

Odoh u setnju, ali bice manje od 8 km., ispalo nesto neplanski pa se citamo.
LikiLee,tako si u pravu za sve i vjeruj mi da sada tako i radim,ne razmišaljam puno unaprijed,nego polako i trezvano,opušteno!Sav stres i negativne ljude sam odbacila od sebe i uživam u svemu lijepom što je prije pored mene samo prolazilo!Ironija je to,ali valjda nikad nije kasno dozvati se pameti! I kao što je Lujza Hej napisala u svojoj knjizi "Moć je u vama":Mnogi ljudi koji su prošli kroz teške bolesti kažu da je to najdivnija stvar koja im se dogodila jer im je dala priliku da drugačije žive svoj život."Ja sam se pronašla u ovoj rečenici!

Udri brigu na veselje - treba da je parola svima u zivotu.
Ovakvi Forumi treba ljudima da su dnevno stivo, pa da se prizovu
pameti.
Meni ste vi svi sa Foruma nesto najlepse - sto sam u zivotu procitala,
a procitala sam. I jako vas postujem - to zasluzujete, zaista .
I pobedicete, verujem .... i setala sam, ali malo manje , pocela kisa,
a ja nisam ponela kisobran .... pozdrav svima

Da, Lausevic, nasao se na pogresnom mestu u pogresno vreme i
daj Boze da nadje snage da to prevazidje. Mislim, da bi i ja isto ucinila
na njegovom mestu, a znam kako je COVEKU tesko nositi se sa tim.
Mnogima nije, a svasta su radili i rade i ....

Poslednja izmena:
LikiLee,tako si u pravu za sve i vjeruj mi da sada tako i radim,ne razmišaljam puno unaprijed,nego polako i trezvano,opušteno!Sav stres i negativne ljude sam odbacila od sebe i uživam u svemu lijepom što je prije pored mene samo prolazilo!Ironija je to,ali valjda nikad nije kasno dozvati se pameti! I kao što je Lujza Hej napisala u svojoj knjizi "Moć je u vama":Mnogi ljudi koji su prošli kroz teške bolesti kažu da je to najdivnija stvar koja im se dogodila jer im je dala priliku da drugačije žive svoj život."Ja sam se pronašla u ovoj rečenici!
Delim misljenje sa tobom,i meni je trebalo ovako nesto da se desi da bi pocela normalnije da zivim i da promenim sve lose i negativne stvari u zivotu,skoro sve,a kvalitetnije i smirenije zivim nego ranije,nalazim vreme za sve sto do pre godinu dana nisam mogla,druzim se sa ljudima koji su mi dragi,pozitivni,otkacila sam pola onih laznih prijatelja koji su me samo smarali al nisam imala srca ranije za takve poteze,sad me boli uvo,nek misli ko sta hoce,zabole me...Pozz tebi

Vazno je Gago i Biki da je svaka od vas shvatila svoje prioritete u zivotu. Nazalost, pa ste to naucile tezim putem, prezivele ste bolest, ali vazno je da ste tu bitku dobile i da znate kako na dalje treba raditi i ponasati se.
Pile pretpostavljam da tata treba da prima 5-FU. Njega stvarno nema nigde, pa ne znam onda kako VMA moze da ga ima. Ako i tu zafali, mozete ga naci u Makedoniji. Cena je smesno niska 1.5 evra za jednu ampulu od 250mg i 2 evra za ampulu od 500mg. U Bugarskoj ga takodje ima, ali je cena 6 evra po ampuli. Da smo se ranije cule, mogla sam ti poslati ampule koje su meni ostale od oca. Imala sam 8 komada od 500mg.. Posle tatine smrti dali smo ih bolnici. onkologiji.

Tako je Likita,kao i uvek i ovaj put si u pravu..:klap:
Juce sam se podsetila kroz sta sam sve prosle godine u ovo vreme prolazila,bila sam kod onkologa a ordinacija je u istom hodniku gde je i sala u kojoj sam primala hemo,6 dugih meseci:sad2:
Ma ja sam sad srecna zena bre:brus:
U cetvrtak sta god rekli prezivecu jer ce i to nekada proci kao sto je i prosla godina:whistling:
Pozdravljam te Likitice:zag:

Poslednja izmena:
Meni su uvijek bitne stvari u životu išle na teži način,ali sam se grčevito borila da ih dobijem,bila sam poslušna i smjerna u svemu,odbacivala lijepe trenutke za nekad kasnije,recimo dok nešto odradim ili položim težak ispit pa ću onda da uživam.I valjda se to vremenom nakupljalo u meni i morala sam negdje da puknem da bih skontala da sam ipak ja sebi i svojima najbitnija, a da je sve drugo daleko iza mene!A sada sam otišla u drugu krajnost i ne dam na sebe i ne dam da mi drugi totalno ne bitni likovi upravljaju životom,a vjerujte da je bilo kandidata!
Kako si ti likita posle svega?Veliki :bye:

Tako je bikilix!!! Sve će se ovo jednom zvati juče! Ono što smo preživjele treba da nam bude podsjetnik koliko smo jake i hrabre žene, i koliko smo snagom svoje volje sada dobro.........ja to tako gledam!

Devojke,drago mi je da ste hrabre i kolko vidim sportski nastrojene.Ja sam vec 10 god hodacica.po sat vremena.Sad mi je nekad tesko kad hodam,jer sam to navikla sa mamom.
Al je super sport.Razveselim se ovde na forumu,zaista.
Gledam skoro MOje Novo ja.SVe zene zdrave ko drenovi,[osim sto nemaju zubice],i izmisljaju mi tu te male grudi,te pevaljkesatvljaju silikone u sto cuda.Kad znam kroz sta neko prodje pred operaciju i posle toga,dodje mi da sav taj polubesan svet zgromim.Iskreno.
Bar smo srecne sto nismo takve.

Joj Jelena nije to polubesan svet nego POLUSVET. Samo kada bi bilo manje devojaka i zena koje se ugledaju na njih. Meni su sve iste i nikakve....a mislim ,
da i muska populacija slicno misli , ali TV Pink cudo cini. Meni taj kanal nije aktivan . Moje komsike vise jedva da razlikujem, a jedna cezne za silikonima, posle treceg deteta, rodila ga..... valjda sam je odgovorila,pokusala sam. Pa da treba da ih imas - imala bi. Pa jel? Ne prilici sve svakome.
Jeli se neko cuo sa Lilihip? Valjda je dobro.
Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back