one question for you, who live with yankees!!

68Mustang428CJ:
Daleko od cega? I zbog cega i po cemu znas kakvi su Ameri? Nisam znao da ih toliko ima u Norveskoj.
Ma previshe su pobozni,imaju neka specijalna shvatanja oko politichkih stvari.A shto se tiche daljine,pa daleko od Srbije,ne mozesh da kad ti padne na pamet samo sednesh na avion i dodjesh,mislim mozesh ali veliki je to put a i koshta ko svetog Petra kajgana.Lichno voleo bih da posetim USD,ali ne bih ziveo tamo.Ne svidja mi se to da morash da chuvash pare u vishe banaka jer ako jedna banka propadne nece ti sve pare otici u djavola.Takodje sam chuo da je zdravstvo jako skupo,ne daj boze da se razbolish neshto ozbiljno a samo shto si kupio kola i kucu.

Master_Chief:
Ma previshe su pobozni,imaju neka specijalna shvatanja oko politichkih stvari.A shto se tiche daljine,pa daleko od Srbije,ne mozesh da kad ti padne na pamet samo sednesh na avion i dodjesh,mislim mozesh ali veliki je to put a i koshta ko svetog Petra kajgana.Lichno voleo bih da posetim USD,ali ne bih ziveo tamo.Ne svidja mi se to da morash da chuvash pare u vishe banaka jer ako jedna banka propadne nece ti sve pare otici u djavola.Takodje sam chuo da je zdravstvo jako skupo,ne daj boze da se razbolish neshto ozbiljno a samo shto si kupio kola i kucu.

Ko ti je rekao ovo za banke "da moras da cuvas pare u vise banaka jer ako jedna banka propadne nece ti sve pare otici u dodjavola"....to nije istina pod broj jedan da ljudi to ovde rade - ljudi imaju credit cards iz razlicitih banaka ali to pare koje stekujes...ako stekujes imas jednu banku ili sef...plus jos nikada nisam cula da je neka banka propala u USA....pa nije ovo Srbija bre pa da te Dafina i Jezda opljackaju...
Zdravstvo jeste jako skupo AKO nemas osiguranje...i ako imas osiguranje recimo zibar je jako skup...
Avion uosptye nije skup ako radis ovde - mozes da nadjes i za 650-700 doalra povratnu, a ako imas i najbedniju platu to mozes da zaradis za oko 8 radnih dana....pa ti vidi...
Nemoj pogresno da me razumes...nisam ja neki veliki Americki patriota - samo ti govorim onako kako jeste, ljudi ponekad imaju pogresne slike...a jako je puno takvih koji su tako pricali kao ti i kada su jednom dosli ovde nije im padalo na pamet da se vrate uSrbiju...
Osim ako i uSrbiji zivis odlicno i mozes sebi da priustis nov auto i mozes da odes kad god ti padne na pamet do radnje da kupis ili neki deo namestaja ili neku tehniku za kucu ...tada bi i ja ostala u Srbiji i dosla ovde samo u posetu..
Sta kazes na sve to? :)

Master_Chief:

Za pocetak, ne gledaj Amerikance prema politici, gledaj ih kao ljude.

To za banku nije istina.

A to sto je Amerika udaljena od Srbije ... kakvu ulogu to igra? Ja nisam otisao u Ameriku da bi uvek mislio o Srbiji. Zivim u Americi i nista vise nemam sa Srbijom, Srbija je za mene proslost. Pa necu valjda da biram lokaciju gde cu ziveti samo zato da bi bio blizu Srbiji? U Evropu se nikad nebi vratio, bez obzira na drzavu.

68Mustang428CJ:
Za mene je Evropa previse "mala". Ulice su male, zgrade su male ... nekako sve je sabijemo previse. Meni je lakse voziti mog F-150 pickupa u centru Chicaga nego voziti neki mini auto po regularnim ulicama po Srbiji.

slazem se sa tabobom,ovde u Evropi je jaka guzva,parking mesta su mala i kao shto reche ulice su uske pa ti zato i treba manje auto,mada takva se i proizvode ovde,a opet i manje troshe :D Kod vas auta mnogo troshe ali zato je gorivo da kazem za dzabaka...
;)

Pa nije bas toliko jeftino. Trenutno je $2.80 po galonu sto izadje oko 75 centi po litri. A onda pogledas koliko trose i na kraju ispadne da i ja i onaj ko zivi u Evropi trose jednako za gorivo.

Ovo je jedan od mojih vozila (sluzi mi samo za zimu, za fino vreme imam drugi auto). Kako bi ovako nesto vozio u Evropi?

F1501-1.jpg

68Mustang428CJ:
Pa nije bas toliko jeftino. Trenutno je $2.80 po galonu sto izadje oko 75 centi po litri. A onda pogledas koliko trose i na kraju ispadne da i ja i onaj ko zivi u Evropi trose jednako za gorivo.

Pa ne bih se bas slozila da izadje isto kao i u Evropi...ipak je ovde jeftinije kad uporedis sa svim ostalim troskovima i kad samo stavis na papir koliko mozes da predjes sa jednim rezervoarom...mnooooogo vise nego u evropi...

68Mustang428CJ:

Ovo je jedan od mojih vozila (sluzi mi samo za zimu, za fino vreme imam drugi auto). Kako bi ovako nesto vozio u Evropi?

F1501-1.jpg
sa mukom :lol: o parkiranju i da ne prichamo,kao u Beogradu,katastrofa,mada evo ovde gde ja zivim u Norveskoj ima dosta takvih,ima jedan Dodge tako slichan kao taj tvoj,i ima dve bele pruge po duzini,mnogo lepo izgleda a i mocno,ko zna mozda i kupim sebi jedan za nekoliko godina kad zavrsim skolu i zaposlim se.Ovde su jako popularni ti pick-upi americhki.

To je verovatno Dodge Ram. Dosta popularan, ali ni blizu kao Ford koji ja vozim (Ford godisnje proda skoro milion pickupa).

Ja sam moj dobio novog pre 2 godine, sada ima samo 4,600 milja (oko 7,300 km) na satu. Koristim ga samo zimi kad mi treba 4x4, kad mi treba prikolica, a od leta ce mi trebati i vuca (cale planira camac kupiti; ipak zivimo pored jezera). Ima V8 motor i trosi poprilicno, ali ja sipam pun rezervar (27 galona = skoro 100 litara) $50 i moze mi sedmicu i po dana trajati.

68Mustang428CJ:
To je verovatno Dodge Ram. Dosta popularan, ali ni blizu kao Ford koji ja vozim (Ford godisnje proda skoro milion pickupa).

Ja sam moj dobio novog pre 2 godine, sada ima samo 4,600 milja (oko 7,300 km) na satu. Koristim ga samo zimi kad mi treba 4x4, kad mi treba prikolica, a od leta ce mi trebati i vuca (cale planira camac kupiti; ipak zivimo pored jezera). Ima V8 motor i trosi poprilicno, ali ja sipam pun rezervar (27 galona = skoro 100 litara) $50 i moze mi sedmicu i po dana trajati.
pih sitnica :D ja vozim Renault Kangoo,motor valjda nekih 1.8 turbodizel,ima 100 konja,staje nekih 45-50 litara u rezervoar,sve to ode za 4-5 dana.Mada ubija ga gradska voznja.Kupljen u septembru a vec preshao 13500 KM.:o

nina_lion:
Pa ima ih dosta koji neznaju nista o zivotu pa idu da se "pronadju".

E da li sam vam rekla da kada sam stigla u USA da su me pitali da li je moja zemlja ostrvo blizu Japana..To je jedino bilo gore od Nemice koja me je u avionu pitala da li znam sta je komp... :shock:

Moja najbolja drugarica kada je bila u USA (razmena studenata) njene hot sisters (ako se ne varam) su je pitali da li je i kod nas nebo plavo odnosno trava zelena, imamo li ptice?Nnaravno pokazali su joj i microwave!
Misli li su da smo stvarno CHOBANI!

Zanemeo sam!

Back