ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Piše se Xenical, a zove se i Orlistat, sastav ne znam, ali ga i lekari prepisuju u određenim slučajevima. Koliko znam, trebalo bi da topi masno tkivo i ubrzava metabolizam... Ne zamenjuje dijetu, ali pomaže da lakše "krene", i deluje. Ima ga u apotekama, možeš pitati farmaceuta, pogotovo ako uzimaš neke lekove, a naziv sam napisala ako hoćeš da potražiš na netu. Srećno.:)

Пила сам Ксеникал прошлог лета и смршала мало а потрошила пууууно! Не убрзава метаболизам. Једино што ради је то да везује масноће за себе (било добре било лоше) и само их избаци у виду врло чудне столице! Када се пију ове капсуле важно је носити улошке иначе... И опуштено спавање је ризично. У сваком случају гојимо се од слаткиша и теста а не од масти.
Овог лета сам држала протеинску дијету и смршала 20 килограма за три месеца. Од септембра нисам вратила ни грам. Једем све али умерено.

Ja sam od tog herba fasta sa prvom kutijom dobila 1 kg.,onda sam pocela da placem, pa sam uz njega pocela i dijeticu i tek onda sam imala efekta.Popila sam 5 kutija, skinula 8 kg.[ja imam dosta viska[sve ostalo od dve trudnoce]]e onda je pocelo da mi se vrti u glavi,pa sam prestala da pijem.Normalno preko zime sam vratila 6 i tako sve u krug....opet do leta skinem tih 6 i sta sada ...cekam da mi se vrati tih 6.Mada mozda neko moze da mi da neku delotvornu dijetu,pa mi pomogne da do sledeceg leta izgubim jedno 15kg:)

Ni jedna dijeta ne deluje trajno, ako se ne poštuje sledeće pravilo: mora se držati,bez prekida, majmanje 3 meseca, je toliko treba da se metabolizam privikne na novi način ishrane, i mora se skinuti 2-3 kg više, jer se nešto malo ipak vrati, i mora se posle dijete, još 3 meseca jako paziti na ishranu, isto zbog metabolizma. U tom slučaju se tek može računati da je došlo do trajnih rezultata.
I, naravno, kasnije se ne treb vraćati starim navikama, koje su nas i dovele do povećane težine.:)

Piše se Xenical, a zove se i Orlistat, sastav ne znam, ali ga i lekari prepisuju u određenim slučajevima. Koliko znam, trebalo bi da topi masno tkivo i ubrzava metabolizam... Ne zamenjuje dijetu, ali pomaže da lakše "krene", i deluje. Ima ga u apotekama, možeš pitati farmaceuta, pogotovo ako uzimaš neke lekove, a naziv sam napisala ako hoćeš da potražiš na netu. Srećno.:)

hvala ti,,,dole u prizemlju zgrade je apoteka,,,provericu o cemu se radi....kad mi je drugarica rekla da je bila bozen za mrsavljenje, pa posle mesec dana vidi rezultata tope se kg, skinula 25,,,,,ajde dobro.....na brzaka ih vratila...izgleda kao orman...neverovatno nesto..hvala jos jednom:)

Пила сам Ксеникал прошлог лета и смршала мало а потрошила пууууно! Не убрзава метаболизам. Једино што ради је то да везује масноће за себе (било добре било лоше) и само их избаци у виду врло чудне столице! Када се пију ове капсуле важно је носити улошке иначе... И опуштено спавање је ризично. У сваком случају гојимо се од слаткиша и теста а не од масти.
Овог лета сам држала протеинску дијету и смршала 20 килограма за три месеца. Од септембра нисам вратила ни грам. Једем све али умерено.

pa to mu dodje neki laksativ onda i to rigorozan,,,,,sad ste me vas dve zbunile...ako ubrzava metabolizam, umanjuje tromost debelog creva, ali da ne izaziva rusvaj to je ok.,,,svejedno cu se raspitati za Ksenikal.

Izgleda da je ta proteinska dijeta naj delotvornija,to je ona sto se drzi 90 dana,jedan dan je proteinski,drugi ugljeni hidrati i tako nesto...5 dana se vrti u krug?Naj veci problem je sto ja tu dijetu samo gledam,ali nikako da se odlucim za nju....Uvek gledam da probam nesto krace,a skines puno,ha,ha,ha...Ali posle ovih reci Taote...potsetila si me na ono sto vec znam,ali sam lenja da to stvarno i krenem...mislim da cu pokusati...moram jer ovako vise ne ide ,a i sada ce zima ,a na leto opet treba ici na more...Sto se tice tog ksenikala[kosta preko 3000 din,i mislim da je to previse...]moja kuma je sa njim ponekad skinula po koju kilu ali je pila samo po jednu kapsulu dnevno[posle obroka,koji je sadrzao masnoce] s tim da je i korigovala ishranu ,ali je odustala jer se sve opet vrati ....komsinica je probala ali se jadna bojala da izadje iz kuce jer nije znala sta ce joj se desiti ako se zasmeje....posto nekontrolisano izlazi iz tebe ako se napnes kojim slucajem.Mislim da taj ksenikal i nije neki bezazleni lek,sad ne mogu da se setim ali mislim da je to lek za gojazne osobe sa hormonskim poremecajem ili tako nesto[nemoj te me drzati za rec]Mislim da svaka dijeta ili proizvod nije za svakog od istog ishoda.

pa to mu dodje neki laksativ onda i to rigorozan,,,,,sad ste me vas dve zbunile...ako ubrzava metabolizam, umanjuje tromost debelog creva, ali da ne izaziva rusvaj to je ok.,,,svejedno cu se raspitati za Ksenikal.
Ако не једеш масно џабе ти Ксеникал. Он избацује само оне масноће из желуца и то изгледа грозно. Не смеш ни да прднеш ако ниси на ВЦ шољи.
Највећи је проблем што он не препознаје добре и лоше масти и избацује се све а то није здраво.

Izgleda da je ta proteinska dijeta naj delotvornija,to je ona sto se drzi 90 dana,jedan dan je proteinski,drugi ugljeni hidrati i tako nesto...5 dana se vrti u krug?Naj veci problem je sto ja tu dijetu samo gledam,ali nikako da se odlucim za nju...
Држала сам ту дијету и заиста смршала, али ми било јако компликовано сво то спремање, нарочито од када радим далеко од куће.

Дијета са којом сам смршала овог лета је протеинска или аткинсонова, како је неки зову. Врло је једноставна и делотворнија од других. Резултати су видљиви већ после десетак дана, а дијету можеш да нађеш на нету или да ти је пошаљем сутра на пп.

Ако не једеш масно џабе ти Ксеникал. Он избацује само оне масноће из желуца и то изгледа грозно. Не смеш ни да прднеш ако ниси на ВЦ шољи.
Највећи је проблем што он не препознаје добре и лоше масти и избацује се све а то није здраво.

dobro sto si mi to rekla, ja bas ne jedem nista masno....samo bi mi ova muka falila...ali cu ipak sutra pitati apotekarku sta je to lek ili sta vec i koje ima efekte ili nus pojave

Ko ne jede masno, ili se, kao ja, ne goji od masnog (već od testa i šećera), treba jedino da koristi neko sredstvo za bržu eliminaciju već postojećeg masnog tkiva - ima i takvih stvari - ali, to nije neophodno, i služi samo da se ubrzaju rezultati dijete.
Ako se neko goji od ugljenih hidrata, onda mu je bolji npr "Novodiab" ili tablete cimeta, ali i one ne služe za mršavljenje, već samo onemogućuju tu preosetljivost na ugljene hidrate - koja tera naš organizam da ih deponuje kao masno tkivo, i čini da se osećamo više gladni nego što objektivno jesmo.
Ima preparata koji su korisni, i neškodljivi, ali uopšte nisu neophodni, i može se sasvim lepo i zdravo mršaviti i bez njih.

Hvala ti Marina.bgd vec sam citala o toj dijeti.Probacu....a koliko si ti smrsala od nje?

20 килограма за непуна 3 месеца! Тешко ми је било првих ндељу дана док ме није прошла криза. Касније више нисам имала апетит. Обавезно треба да узимаш витамине. Ја сам купила све оне Биофарове шумеће и то ме је и одржало.

Hvala Marina,predprosle godine sam tu dijetu drzala 24dana smrsala sam 5 kg.s tim da nisam pila vitamine i pocelo je da mi se vrti u glavi zato sam i prestala.Od sutra cu ponovo poceti,ali cu se pridrzavati tvojih saveta[pa bar do nove godine]Javicu se povremeno,mozda me ovo natera da istrajem[da se ne brukam...]

Zdravo svima, na dijetama sam ceo svoj život volim da jedem sve a najviše slatkiše tako da jedno vreme jedem pa kad primetim da sam se ugojila ja na dijetu, pa tako u krug. Ali moj najveći problem je to što imama lenja creva pa se naduvam i to mi usporava metabolizam. Uspela sam da već godinama imam doručak zdrav a to je jogurt, voće i slično. Ali ništa takođe sam probala sa raznim čajevima i sirupima da regulišem ali ništa. Sada sam otkrila nešto što mi je pomoglo a to su kuglice koje se prave na ovaj način: 200 gr. čaja od sene samleti i 300 gr. suvih smokvi samleti u mašini za meso pa sve to lepo umestiti i od toga praviti kuglice i držati u fržideru. Ja ih lično koristim kada sam kući i to 3 puta nedeljno i to uveče verujte mi deluju. Koristim ih već 2 meseca i smršala sam 2 kg. i to sa istom ishranom sa kojom sam znala mesečno da nabacim i 4 kg. E sada sam rešila da skinem i ovih 5 ali na brzaka i da ujedno očistim organizam. Tako sam kupila Nera sirup koji pijem i danas mi je je sedmi dan izgubila sam 4 kg. On se pije 10 dana, a pritom se ništa ne jede samo se pije sirup i voda, kada sam ga kupila bilo mi je nemoguće da ću izdržati 10 dana da ne jedn ništa ali evo zaista je tako, 7 dan i ništa nisam jela, normalno radim, nisam gladna, nema vrtoglavica kao kod gladovanja, kada osetim glad popijem čašu napitka i to mi je dovoljno. Jedino što se jede mojim očima, ha ha, da fali mi da žvaćem prosto sanjam hranu ali izdržaću, posle doga ću jedno vreme jesti čorbice njih ionako volim ali ću se truditi da zadržim neki normalan režim ishrane a i kuglice su spas pa ko želi može da proba. Jedino što moramo da shvatimo da nema opuštanja inače propast ja lično tolerišem 6 kg. viška i to ide gore dole nego da se nakupi 10 i više jer je to posle jako teško skinuti a još teže održati. Takođe sam probala i atkinskonovu dijetu i užasna je, kupus od koje sam pala u nesvst, a i dijetu od 90 dana s tim što kada bi bio dan testa ja bih se ubila od kolača uveče i to bi sve pokvarila. Nekako imam svoj režimi to mi odgovara jedini plus u celoj stvari je to što volim lagan doručak.

Ma kakve dijete kakvi bakarci,bez izlgadnjivanja sa 2l vode i sat vremena trcanja ili plivanja nema nista...Ali izgladnjivanje u pravom smislu te reci...

Има, драга Ана.

Са обе дијете које сам држала, уопште нисам била гладна и уопште нисам вежбала.

Не кажем да је похвално невежбати, али и то твоје изгладњивање није здраво уопште.

Back