ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa pocela sam da izbacujem nezdravu,masnu hranu i slatkise...Pa sam jela samo voce....Pa sam onda jela samo pred spavanje,znaci 1 obrok i to neku glupost tipa cornflakes i nesto od voca
Onda sam tako smanjivala,zapravo navikavala zeludac na manje kolicine hrane...Onda sam jela samo suve stvari....tipa neke keksice,ali po 2-3 i mozda malo tvrdo kuvanog pirinca...
I stalno sam bila na nogama i trenirala i onda sam tako naviknuta na male kolicine hrane bila na detoxikaciji,zapravo samo cajevi i tako po 3 dana,pa kasnije i po 5 i 7 dana...
Bas sam pisala na jednoj tenu kako se jedna zena izlecila(izlecilo se njih vise zapravo,ali nju poznajem) od raka tako sto je bila na caju i sokovima od povrca,nekih 30 dana valjda,mada je to preterano,samo u slucaju teske bolesti...

Izvini što postavljam ovako intimno pitanje - imaš li ti menstruaciju? :roll:

Nema problema...Imam,hvala bogu...
Nikome ne bih preporucila da ide na tako stroge dijete,jer se onda poremeti normalan rad creva i zeludac vise nije u stanju da prihvati namirnice koje ste jeli pre tih dijeta...
Ovo sto citate u casopisima,kako je smrsala ta i ta,to je velika glupost...Kakvih 5 obroka,te nece da pojedu ni 2 jabuke,a kamoli 5 obroka...Znaci ne moze da se smrsa(toooliko) osim ukoliko drasticno ne redukujete ishranu..
Opet da se ponovim..Drugo je smrsati sa 100 na 80,nego sa 60 na 50,jer je u prvom slucaju visak evidentan i organizmu ne treba toliko rezervi...

Nema problema...Imam,hvala bogu...
Nikome ne bih preporucila da ide na tako stroge dijete,jer se onda poremeti normalan rad creva i zeludac vise nije u stanju da prihvati namirnice koje ste jeli pre tih dijeta...
Ovo sto citate u casopisima,kako je smrsala ta i ta,to je velika glupost...Kakvih 5 obroka,te nece da pojedu ni 2 jabuke,a kamoli 5 obroka...Znaci ne moze da se smrsa(toooliko) osim ukoliko drasticno ne redukujete ishranu..
Opet da se ponovim..Drugo je smrsati sa 100 na 80,nego sa 60 na 50,jer je u prvom slucaju visak evidentan i organizmu ne treba toliko rezervi...

Pa kako ti onda misliš da je zdravo da imaš samo jedan obrok pred spavanje? Šta radiš ujutru? Od čega ti funkcioniše organizam preko dana? Kako ti ne padaju šećer ili pritisak?

Tako je bebo..ljudi kad navale za sto ne kapiraju..da pola shto pojedu nema nista u sebi hranljivo..narocito na nacin na koji je spremljeno..a od toga sto vredi organizam koristi mali procenat.

Tako je bebo..ljudi kad navale za sto ne kapiraju..da pola shto pojedu nema nista u sebi hranljivo..narocito na nacin na koji je spremljeno..a od toga sto vredi organizam koristi mali procenat.

Da si pročitao njene prethodne postove ne bi ovako pričao!
Nego Bebo, znam i ja da organizmu treba malo, samo pitanje koliko će ti taj organizam trajati! :)

@Roze_beba
Bez ljutnje - zastranila si potpuno, citam i prosto ne verujem! Cuvaj se anorexije, ona ide iz glave, ovakvim nacinom ishrane ces se upropastiti potpuno! Od cega da ti se ujutru nahrani mozak da bi normalno funkcionisao??? Sta dajes tvom telu od vitamina i svega potrebnog - 2 keksa? Mozda treba da potrazis strucnu pomoc.

Da, ovo gladovanje sto spominjes - to je Brojsova dijeta - tzv. operacija bez skalpela, drzi se 40 dana i piju se male kolicine odredjenih sokova od povrca i posebne kombinacije cajeva, u zavisnosti od bolesti.Inace se praktikuje kod najtezih bolesti - raka, leukemije i sl.Kod nekih drugih, manjih oboljenja drzi se duplo manje - 20 dana. Ovo su DRASTICNE metode, nekome su pomogle, a nekome ne i drze se kod NAJTEZIH BOLESTI. A sto se tice gladovanja, to mozes 1 dan nedeljno i pomoci ces organizmu da se procisti.A tu je i glina za detoksikaciju i jos mnogo toga...eh, raspricah se, ali bas si me podstakla.

Ljudi da li ste culi za podvezivanje zeludca..znaci ljudi normalno zive sa par obroka koji nisu tezi od 100-200grama!!!Ne plasite je bez razloga..bitan je kvalitet namirnica koje se unose.

Ljudi da li ste culi za podvezivanje zeludca..znaci ljudi normalno zive sa par obroka koji nisu tezi od 100-200grama!!!Ne plasite je bez razloga..bitan je kvalitet namirnica koje se unose.

Na podvezivanje želudca idu ljudi koji imaju prekomernu težinu i zalihe i zalihe sala a ne mlade devojke koje svoju liniju mogu da koriguju fizičkom aktivnošću i odgovarajućom ishranom!!!!

manje invazivna metoda je balončić koji se sondom ubaci u stomak
i onda se naduva ili ispuni fiziološkim rastvorom
i onda ti je zapremina stomaka manja.

kad smršaš samo ga izduvaju i izvade.
al nije mi jasno, stomak ti postane veliki.. kako se onda ne ugojiš.
inače, znam osobe koje su to radile
gladan si, telo ti traži, al nema mesta u stomaku =(
te su osobe jaaaako nervozne.

Na podvezivanje želudca idu ljudi koji imaju prekomernu težinu i zalihe i zalihe sala a ne mlade devojke koje svoju liniju mogu da koriguju fizičkom aktivnošću i odgovarajućom ishranom!!!!

:DPa ja to svima pricam odavno..samo potenciram kolicinu kvalitetne hrane koja je dovoljna za savrseno funkcionisanje organizma..znaci banana ima 200gr..jabuka 100..kapiras da je to sasvim dovoljno..za taj pun zeludac i ti ljudi nemaju problema.

:DPa ja to svima pricam odavno..samo potenciram kolicinu kvalitetne hrane koja je dovoljna za savrseno funkcionisanje organizma..znaci banana ima 200gr..jabuka 100..kapiras da je to sasvim dovoljno..za taj pun zeludac i ti ljudi nemaju problema.

Slažem se sa tobom! Ali to nema veze sa onim gore napisanim, ni što sam ja rekla niti Rože beba...

Ali, ako je organizmu potrebno dnevno 1700 kcal, ti moras da mu uneses toliko da bi normalno funkcionisao i moras da uneses i masti i proteine i ugljene hidrate, ne mozes da izbacis npr. ugljene hidrate iz ishrane, jer neka tkiva kao sto je mozak mogu da stvaraju energiju iskljucivo iz ugljenih hidrata.

Pussycat...Mozda se nisam dobro izrazila...Znaci kako je sve teklo...Izbacila sam przeno,masno,slatko...Jela sam voce,povrce i zitarice i puno tecnosti...Onda sam smanjila kolicine i imala samo jedan obrok...Ne kazem da tako treba,ali ja pricam moj slucaj...Kada sam rekla neku "glupost",mislila sam na integralni pirinac,integralni keks,kornfleks ili neku vocku,zato sto to ljudi obicno svrstavaju u grickalice ili medjuobroke,zato sto je to opsta slika ljudi u danasnje vreme...
Kazu:"Pa moj deda je jeo proju,sa sirom i pecenje(sve na masti naravno)pa je bio misicav i zategnut"
Jeste,ali oni su jeli meso samo kada se "kolje" svinja,a tu proju sa sirom pojedu ujutru,pa onda kopaju ceo dan na polju i onda normalno da su mrsavi...Ljudi se sada toliko malo trose,da realno svi unose mnooogo vise kalorija nego sto je potrebno...
Ne,ne..bolje je da se svi prezderavaju i da jedu cips i smoki ili da se hrane makrobioticki,a da preteruju sa kolicinom,pa onda da uzimaju tablete za mrsavljenje,drze dijete i idu na liposukciju...
Ja mislim da svako treba da prepozna meru za sopstveni organizam...

Ni u jednom trenutku nisam rekla da je zdravo...
Zacudila bi se kada bi znala koliko malo treba organizmu da bi funkcionisao...

Slažem se sa tobom! Ali to nema veze sa onim gore napisanim, ni što sam ja rekla niti Rože beba...

Ja sam se samo nadovezao na ovaj bebin post..koliko ljudi preteruju za stolom..dijete nikada nisam drzao..samo promenio hranu koju sam jeo..bas kako u gornjem bebinom postu pise i malo mucnuo glavom..

Pussycat...Mozda se nisam dobro izrazila...Znaci kako je sve teklo...Izbacila sam przeno,masno,slatko...Jela sam voce,povrce i zitarice i puno tecnosti...Onda sam smanjila kolicine i imala samo jedan obrok...Ne kazem da tako treba,ali ja pricam moj slucaj...Kada sam rekla neku "glupost",mislila sam na integralni pirinac,integralni keks,kornfleks ili neku vocku,zato sto to ljudi obicno svrstavaju u grickalice ili medjuobroke,zato sto je to opsta slika ljudi u danasnje vreme...
Kazu:"Pa moj deda je jeo proju,sa sirom i pecenje(sve na masti naravno)pa je bio misicav i zategnut"
Jeste,ali oni su jeli meso samo kada se "kolje" svinja,a tu proju sa sirom pojedu ujutru,pa onda kopaju ceo dan na polju i onda normalno da su mrsavi...Ljudi se sada toliko malo trose,da realno svi unose mnooogo vise kalorija nego sto je potrebno...
Ne,ne..bolje je da se svi prezderavaju i da jedu cips i smoki ili da se hrane makrobioticki,a da preteruju sa kolicinom,pa onda da uzimaju tablete za mrsavljenje,drze dijete i idu na liposukciju...
Ja mislim da svako treba da prepozna meru za sopstveni organizam...

SLAZEM SE U POTPUNOSTI! Ipak,ljudima je najteze da pronadju meru jer je sve to u glavi.Ima onih koji se smiruju hranom,koji su navikli da jedu puno bez razloga,ili hranu povezuju sa necim lepim pa unoseci hranu provociraju i taj osecaj.Postoji divna izreka "Jedi da bi ziveo a ne zivi da bi jeo".

Pa upravo tako...Koliko bolesti se povezuje sa povecanim BMI (body mass index) i koliko je stetna przena,puno usoljena itd. hrana,ali ljudi se i dalje goje i goje i vidim u onom delta city-ju,kada navale na mec i na KFC...A sta rade arterijama sa tom masnocom,ne pitaju...Sve to mora da prodje kroz vas organizam...Kako li su ljudi ziveli bez KFC-a pitam se???
Ima toliko ljudi koji se hrane sa nepreradjenom hranom(rezim ishrane RAW FOOD) i nista im ne fali...Znaci voce,povrce,zitarice,semenje,kostunjavi plodovi...Sve "zivo" kako bi se reklo...
A tek da ne spominjem koliko ima slucajeva da hranom "lece" nezadovoljstvo (EMOTIONAL EATING)..
Jedno je jesti zdravo,a drugo je biti bolestan (ANOREXIA<BULIMIA) to su psihicke bolesti,gde devojke sebe zele namerno da uniste...I tako kaznjavaju sebe ili zele da imaju potpunu kontrolu nad sobom...

Bebo ti si mi potpuno kontradiktorna!
Prvo si navela da to kako se ti hraniš ne smatraš da je zdravo, ali je tvoj izbor... A sad ovde pričaš da je jedno jesti zdravo a drugo je anoreksija itd.
Ja ne smatram da ću umreti ako jednom mesečno pojedem sladoled iz Mc-a... Smatram da čovek mora biti umeren u svemu, mada je to tako relativan pojam... Jer kako bi znali šta je umerenost u izgladnjivanju? :)

Poslednji post nema veze sa prethodnim,zato sto sam pisala uopsteno...To je moje misljenje,a kako se ja hranim to je iskljucivo moja stvar i nikome nisam rekla (ej moras da jedes 1 dnevno),to sam i napomenula...Smatram da je rezim sa SIROVOM hranom super i ima dosta ljudi koji se tako hrane i to je zdravo,kao i povremena detoxikacija...Inace,da se nadovezem na ovaj post u vezi sa 1 obrokom dnevno.Ja mislim da je Glorija u pitanju,ili neki casopis poput tog,gde je Elizabet Harli izjavila da je smrsala,tako sto je jela samo 1 dnevno....

Da,da Brankicce...Ali treba prvo postaviti skalu,da bi mogli da definisemo sta je umerena,a sta preterano/premalo...Nekome je "umereno" da pojede supu,salatu,glavno jelo i dezert,dok drugi biraju 2 od ponudjenih...

Poslednji post nema veze sa prethodnim,zato sto sam pisala uopsteno...To je moje misljenje,a kako se ja hranim to je iskljucivo moja stvar i nikome nisam rekla (ej moras da jedes 1 dnevno),to sam i napomenula...Smatram da je rezim sa SIROVOM hranom super i ima dosta ljudi koji se tako hrane i to je zdravo,kao i povremena detoxikacija...Inace,da se nadovezem na ovaj post u vezi sa 1 obrokom dnevno.Ja mislim da je Glorija u pitanju,ili neki casopis poput tog,gde je Elizabet Harli izjavila da je smrsala,tako sto je jela samo 1 dnevno....

Joj meni ta detoksikacija i ta čuda zvuče tako snobovski! Mislim, u poslednjih 5 godina se priča intenzivno o tome, sad ispade da nismo ni mogli da živimo bez detoksikacije! Ako se zdravo hranim i koliko toliko zdravo živim detoksikacija mi neće biti potrebna, zar ne?
Iz svega ovoga vidim samo dobar marketing i ništa više!
A za Gloriju i Elizabet Harli itd :shock: nemam šta da ti kažem... Znači ako upražnjava E.H. mora da je dobro?! Bolji rezultat bi imala ako ne bi jela NI JEDOM dnevno... o čemu uopšte pričamo??? Uostalom, ako si želela da smršaš, zašto nisi pričala sa nutricionistom? On bi sigurno imao šta da ti kaže u vezi jedenja jednom dnevno! I sad sam se iznervirala! Odoh!

Back