ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
naataasaa:
zdravahranarecepti.blogspot.com/2007/05/recepti-za-un-dijetu.html - 132k -

Tu su recepti, pa sad...
I danas sam pokušavala da nagovorim sebe da počnem, ali izgleda da će to biti neki drugi dan

Lazine, kako je?

Kazhu struchnjaci da je dijeta "drushtvena", tako da
gotovo da ne mozhe da uspe, ako je se pridrzhavash sama.
Nadji neku zhrtvu u kutji ili na poslu.. ;)

Ja sam morala tako. ;)

Ako sam dobro shvatila, sve ste mlade, znaci i lepe i zgodne cak i sa kojim kilogramom vise. Ozbiljno vam kazem, ni svesne niste sta znaci mladost.Samo promenite navike, uvedite disciplinu i kontrolu u vasu ishranu. Ne morate stalno nesto grickati. Doruckujte, rucajte i eventualno popodne nesto prezalogajite, a izmedju tih obroka jedite voce u neogranicenim kolicinama. I, naravno, pijte mnogo vode. Nemojte da vam se sve vrti oko hrane, da vam to bude glavna tema, jer vreme brzo prolazi i odu lepe godine. I morate biti strpljive. Dijete nisu zdrave. Ni tako brzo gubljenje kilograma nije zdravo, a ni opustena koza koja visi ne izgleda lepo. Dvadeset kg za mesec-dva, pa to nije normalno!!?!! sto se brze izgube, brze se i vrate.
Ja imam malo vise godina od vas i uspela sam za oko tri meseca da skinem 10 kg, kontrolom ishrane. Potrebno je i malo vise kretanja. To mozda jeste sporo, ali je sigurno zdravije. Prvih nekoliko dana mi je bilo tesko da se odreknem kasnih i obilnih vecera, bez nekih vidljivih rezultata, ali sama sam sebi govorila: sutra ces jesti. Koje je to zadovoljstvo, kad se probudis ujutro i pomislis da nisi vecerao. Koji uspeh! I tako, evo, tri meseca.
Najvaznije je da znate da nicega ne morate da se odreknete, ni pecenja, ni testenine, ni slanine, ni torte, ni pizze, ni bureka... samo, u za to odredjeno vreme i u normalnim kolicinama. Ja bas obozavam hranu, obozavam da jedem, jela sam i kad nisam gladna, jer, eto ja to volim, pa kad vec ima i koliko god ima... ja nisam znala kad je dosta. Malo sam jela i iz nezadovoljstva i iz dosade (duga, hladna ziiiima...) Razmislite i pokusajte. Ja se osecam predobro i jako sam zadovoljna i zivot mi je lepsi. Ne pada mi na pamet da se ikada vise vratim starim navikama. A i zasto bih? Navijam za vas!

Ma ne moram ja da skidam 10,20 kg,volela bih 3-4-5,mada mi svi kazu da sam mrsava,imam 40 i nesto,MRZIM da se merim.NE JEDEM hleb,nista sto sadrzi brasno,krompir,slatko,i jos puno toga.JEDEM voce u velikim kolicinama,povrce,meso,pijem caj,vodu i nes bez secera i mleka.Vezbam,naravno.Problem mi je sto mi se nakon godinu dana pridrzavanja te ishrane sada ponekad dogadja da u toku jednog dana jedem bukvalno svasta :oops: ,valjda sam se uzelela,ali volela bih da prestanem sa tim,jer se uzasno osecam posle toga.

Bugy, kako ti je lepo ''tetka'' Parka rekla....tebi treba psiholog, a ne dijeta. Jbt, imaš 40 i nešto kila! Pa plače mi se kad čitam tvoje postove. Molim te pročitaj temu anoreksija i bulimja, pročitaj šta sam tamo napisala, nemoj da se zezaš!
I sad polako ali sigurno zakoračuješ u bulimiju. Srce mi se stegne kad pročitam šta si pisala....uf, uvek se setim onih šugavih, užasnih 6 godina sivila kad neko ovako počne da piše. Molim te, evo najiskrenije te molim- preispitaj se dobro....preispitaj svoju duhovnost, svoju psihu i molim te idi kod stručnjaka koji će te naučiti kako da se odnosiš prema hrani.
Pozdrav!

ljudi evo ja da se pohvalim.ovu dijetu sam drazala pre nesto vise od 2 godine.i izgubila 12 kila za mesec i po dana.mislim da je ova dijeta najbolja koja postoji,jer se organizam tako brzo navikne na normalne kolicine hrane(ja inace imam obicaj da jedem nenormalno).i nista mi se nije vratilo!!!! sad dolazi zima,pa se opet vracam cisto da se ne bi ugojila,a i da skinem ove 2-3 kile,i da stesem butkice. probajte ovu dijetu,rezultati su sigurni!!!

Moj najveci problem je sto ne jedem redovno,tj. retko kada imam tri obroka...ponekad samo jedan ali obilan :roll: ,ostale cesto zamnejujem na zalost kafom i cigaretama :mad:
UN dijeta,ili ja bi to nazvala rezimom ishrane,prosto te tera da jedes redovno.Ako za dorucak oko 9h pojedem dve vocke,normalno da cu biti gladna vec oko 12-13h,i opet oko 18-19h....znaci prosto te tera da jedes tri puta dnevno, i nema sanse da izdrzis do kasno da veceras...sto je poenta.Znaci bukvalno sam uspostavila normalan rezim ishrane,vremenski i kvalitativno,jer tek posle UNdijete,ja sa krompirom ne jedem hleb i uopste ga sada jako malo jedem,jer volim sve priloge uz meso (meso,nas uobicajen rucak jel?!) Sto se mene tice najbolji deo je sto sveze povrce moze da se jede u neogranicenim kolicinama. I da...ja nisam bila bas,bas rigorozna mrzelo me da cedim supu i jela sam je vise od jedne solje,kako je propisano inace,makarone sam jela sa puterom ali ja imam srece da ne skidam nesto mnogo kg,povremeno se udebeljucim,kao sada,pa onda malo uspostavim UN rezim ishrane.Vodeni dan nisam uopste pratila,a pravilo je da on ide jednom mesecno.Takodje je bitno ,da ne bi doslo do vracanja kg-ma,da se jos naredna tri meseca doruckuje voce.
U svakom slucaju,toplo preporucujem ovaj rezim ishrane !

I meni se bas svidja dieta.
Nikada u zivotu nisam jela toliko voca jer ga ne volim, a sada nema dana bez voca :) doduse na silu, ali sta cu.
Ja je drzim vec tri nedelje, skinula sam 2 kg i nastavljam. Ja nemam mnogo viska, jos 4 kg bi skinula do moje idealne kilaze.
Lako se podnosi, nije teska i takodje je preporucujem.

Ma dajte ljudi kakve djete,da li ste normalni?
Samo trenirajte i treningom uz normalnu ishranu cete se lako resiti svakog nedostatka,
pogotovo sto se posle nekog vremena bukvalno navucete na treninge i ne mozete bez njih.

ae mala pali.
šta si došla da pametuješ?
javi se za deset godina, ili posle prve trudnoće..
ili kada počneš da radiš i ne stigneš da jedeš po "pravilu"

pajamaca:
ae mala pali.

A koliko godina ja to imam kad treba da se javim za 10?
Nije problem kad neko ne vodi racuna o ishrani i zapusti se,
vec kad zbog toga postane uzasno isfrustriran pa napada one koji nemaju isti problem!

Miss coco:
Ma dajte ljudi kakve djete,da li ste normalni?
Samo trenirajte i treningom uz normalnu ishranu cete se lako resiti svakog nedostatka,
pogotovo sto se posle nekog vremena bukvalno navucete na treninge i ne mozete bez njih.

Sta je devojka tako strasno rekla da bi dobila ovakav odgovor,ne razumem ?! :cry:

"ae mala pali.

Back