ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tasicka:
Ne želim da branim Dr-a, i ne sumnjam da je distributer gore pomenutih proizvoda, ali znam par osoba koje su oslabile fantastično i osećale se isto tako upotrebom HL proizvoda.
Sa druge strane,mislim da bi svakako oslabili i da su uzimali obično mleko umesto šejka...
E, sad tu imaš i neke silne tablete na biljnoj bazi koje pijes pre obroka...vlakna koja ti potpomažu varenje i samim tim stimulišu metabolizam.
Disciplina rešava sve, bilo da je HL ili 4321 ili 1234 u pitanju.....

Moram da kazem da se slazem sa tobom..
Nije nam svima organizam isti,i ne moze svakom odgovarati ovo ili ono..
Ali umerenost je kljuc svega..i biti disciplinovan..
I davati organizmu sve sto je potrebno..
Kao izbaci hleb i to je to..Mislim da nije,jer i taj hleb,bar u normalnim kolicinama,oko 50gr po obroku je normalna stvar..

Herbalife je inace petoklasna firma koja se silnim marketinskim impulsom progurala cak do drugoklasne firme. A novac za taj silni marketing je stekla prodajuci maglu sto je kako vidimo dabome isplatljivo ;)

Ako su im preparati vec na prirodnoj i biljnoj bazi u cemu je onda njihov doprinos veci u odnosu na svezu, prirodnu i zdravu ishranu koju unosimo u sebe? Da cujem? ;)

Hvala na svim komentarima ma koliko bili negativni. Prvo i prvo, jesam doktor, i cinjenica da kao takav preporucujem odredjeni nacin ishrane ne umanjuje moju vrednost kao doktora. Druga stvar, veliki broj doktora preporucuje razlicite nacine ishrane, a izvestan broj njih i Herbalife preparate, sto se moze proveriti i na netu, medju tim doktorima koji rade za Herbalife je i jedan od jako bitnih za medicinu, nobelovac za 1998 godinu. Slazem se sa svima koji kazu da ovi preparati nemaju nikakvu prednost u odnosu na zdravu prirodnu hranu. Takodje, slazem se da ovi preparati kao takvi manje vrede ako se ne promeni i nacin i nivo fizicke aktivnosti. Ali, ja sam hteo da ukazem na prednosti u odnosu na svakakve NO NAME preparate koji se pojavljuju svaki dan po raznim casopisima i forumima, od onih koji izazivaju ceste stolice, preko onih koji vezuju ili sagorevaju masti ili ubijaju apetit i dovode do naglog gubitka kilograma. Izmedju ostalog i pomenuti 4321 koristi marketinski trik imitiranja poznate firme, pr Herbalife-a koja koristi foru 3-2-1 vec desetak godina, slicna fora je i HerbaFast...
Ja sam mislio da se na ovom forumu raspravlja o razlicitim dijetama i nacinima regulacije telesne tezine na pravilan nacin. Idealan nacin je da covek od pocetka svog zivota kontrolise unos razlnovrsne i zdrave hrane, kao i da uvek ima odredjeni nivo fizicke aktivnosti i naravno da zivi i radi u zdravoj sredini sa sto manje stresa. Jediono tada, i ako ima dobru genetskuosnovu, nece imati potrebe da cita ove forume i razmislja o dijetama.
Jedna bitna stvar koju niko ne pominje da dijeta ne znaci gladovanje i nacin skidanja kilograma, dijeta podrazumeva nacin ishrane, ne za mesec dana, ne za dva meseca, nego za ceo zivot. Vecina nas ne shvata da je zdrav, prirodna hrana praktiucno nestala u svetu, pa i u Srbiji. Voce i povrce koje koristimo u ishrani se obavezno prska zastitnim sredstvima i sredstvima za poboljsanje rasta, a u odredjenim okolnostima i svakakvim drugim hemikalijama, zemljiste se obogacuje vestackim djubrivima, meso koje unosimo je od stoke hranjene koncentratom. Vazduh koji disemo je zagadjen, voda mora da se preciscava, zivimo izlozeni svakakvim stetnim materijama i zracenjima za koja nismo nikada culi. Sada u razvijenim zemljama postoji razvijen sistem organske hrane, koja je tri puta i vise skuplja od obicne, jer je dobijena bez hemikalija. Najnovije preporuke svetskih zdravstvenih strucnjaka kazu da je postalo obavezno da u odredjenim periodima zivota unosimo razlicite suplemente, vitamine, minerale i sl, jer ih vise ne dobijamo dovoljno putem hrane ili vode.
Mali osvrt na kompaniju, bez ikakve namere da ih branim ili reklamiram kao distributer, ja sam iznosio svoje rezultate, i nisam delio brojeve telefona (za sada :lol: ). Ja sam pre pocetka upotrebe proverio Herbalife i kod nasih strucnjaka i na netu. Kompanija koja obrce 3 milijarde dolara godisnje, ima laboratorije na UCLA-u, nobelovce koje rade za nju, sponzorise klub za koji igra David Beckham, i direktor je bivsi direktor Walt Disney korporacije, ima akcije na Njujorskoj berzi....ako je to petoklasna kompanija svcaka cast, voleo bih da radim za nju....
Potrebno je naci svoj nacin ishrane koji ce vas dovesti u red i sto se tice kilogramai sto se tice zdravlja, ja sam ovde nasao tu kombinaciju, zahvaljujuci kombinaciji preparata koja se moze individualizovati, i pristupa osobe koja mi ih je preporucila, ja sam promenio i nacin ishrane, vratio svoj energetski nivo i poceo da se bavim rekreativno sportom, i naravno, nisam vratio kilograme.
Pozdrav

E,bas je simpa ovaj doktor :)
Inache i ja sam cula za te proizvode koji su skuplji od obicnih,tipa jaja od kokosaka koje su hranjene na otvorenom,i onako grickale travu,bez ikakve vestacke hrane,koncentratima i sl,je recimo duplo skuplje od obicnog,ili ulje..suncokret koji je rastao za zemlji koja nije djubrena,i to su super fore,ali mi nismo jos uvek stigli na taj nivo,to je prisutno u evropskim zemljama..
Doktore,a jesi ti doktor opste prakse ili neki specijalista?
I sta bi ovako kao doktor preporucio za izbacivanje viska tecnosti iz organizma a da to nije HL?

So mislim da koristim u normalnim kolicinama.Ne jedem stvari gde ima puno soli kao sto su suhomesnati proizvodi,grickalice,i sl.Tako da..znate li sta je stvarno dobro,sem cajeva,muka mi je vise od njih ali stvarno.Preko kukuruzne svile,persuna,breze..
Ako znate nesto sem toga javite..

Pre svega, moras mi reci zato zelis da izgubis vise tecnosti nego sto trenutno gubis, da li se radi o problemu celulita, gojaznosti, otoka nogu, i slicno. Postoje razliciti nacini da eliminises tecnost iz organizma, ali sve zavisi da li realno postoji potreba za gubljenjem tecnosti, da li je organizam zdrav ili ne, tj koji je uzrok nagomilavanja tecnosti. Cajevi koje si navela ukazuju na neki problem sa bubrezima, pesak, kamen ili neka hronicna urinarna infekcija, posto se u te svrhe najcesce prepisuju. Kalijumova so ima svoje prednosti nad Natrijumovom soli koju svi koristimo, ali ...pitanje je da li je to tebi potrebno ili ne, tj da li imas manjak kalijuma u organizmu
Pozdrav

Pa isla sam kod nutricioniste par meseci,i ona ima neki aparat za merenje masnoce,vode,misicne mase u organizmu,i meni je uvek bio problem voda,i morala sam svo vreme da pijem te cajeve.Ono,zdrava sam:) Recimo skidam masnocu ali na to mesto se ubacuje vode,i nema nikakvih rezultata.Da li sam sad bila malo jasnija?Nemam problema sa bubrezima,i tome sl.I koliko je pametno koristiti kalijumovu so?

mora da si bila kod maje:)

a da piješ malo peršunovog čaja?
to pomaže. a ima i guam neki muljavi preparat koji se sipa u litar vode,
pa piškiiiš all day long.

kalijumova so? nemam pojma.
izbaci so.
skroz. pogotovu vegetu, to je katastrofa od hemije.

Kalijumova so ima znacajne prednosti u odnosu na natrijumovu so koju svi koristimo. Pre svega, uzimanjem kalijumove soli smanjujes dnevni unos natrijumove soli, ali ono sto moras da shvatis je da najveci unos natrijumovih soli tokom dana nije so iz slanika, nego so koja je u sastavu hrane koju jedemo, od supica, mesa, suhomesnatih poroizvoda, do svih slanih a i slatkih specijaliteta. Unosenjem kalijumovih soli umesto natrijumovih, uoceno je da se bolje regulise krvni pritisak i to kod hipertonicara i kod zdravih ljudi. Efekat je uslovljen neunosenjem natrijuma koji je jedan od jako bitnih faktora za regulaciju volumena vode u telu, i efektima samog kalijuma, koji je unutarcelijski faktor ravnoteze za natrijum. Tako da unos kalijumove soli ima prednosti, ne toliko u eliminaciji vode, nego u kontriranju natrijumu. Naravno, ne sme se preterivati, pa misliti da sad tu so mozes da koristis koliko hoces, i ona kao i svaka so vezuje vodu....
Pozdrav

pajamaca:
mora da si bila kod maje:)

a da piješ malo peršunovog čaja?
to pomaže. a ima i guam neki muljavi preparat koji se sipa u litar vode,
pa piškiiiš all day long.

kalijumova so? nemam pojma.
izbaci so.
skroz. pogotovu vegetu, to je katastrofa od hemije.
Da,kod maje..
I mnogo sam se razocarala u nju..
Jeste da mi je pomogla,ali ona prodaje one zamenske obroke,i kad sam je pitala sta je to ona je rekla surutka u prahu,preradjena,zbog lepseg ukusa.
A kad sam potrazila na netu sta je,bio je proizvod rosmana(lanac prodavnica po nemackoj,tipa dm),a taj napitak,koji nema ni s od suruke,vec je nesto popit cedevite,samo sa ukusom cokolade,i to tamo kosta 2ipo evra,a ona je istu tu kutiju prodavala po 25.Pa jel ima to smisla?
Pajamaca,rekoh da mi je muka od svih tih cajeva,pijem ih godinu dana saprekidima.
A sta je to sto se sipa u litar vode?
Ne moze biti gore od onih cajeva sigurno :)

A vegetu mozemo sami da napravimo.Ali da li je hemija i ona kupovna,recimo zacin c,imaju i neke sa povecanim sadrzajem povrca..
Kako izdrzavate na ovoj vrucini?
Klima je stvarno spas za ovako visoke temperature..
Danas je bas ubistvo..Doci ce do 45 temp..I to se meri van grada,u kucicama na 2m visine..
Jel se bavite nekim fizickim aktivnostima uvece?fitnes,i sl?
Interesuje me..da li recimo za kilazu ima isti efekat sat vremena istog treninga kad je vruce i puno vise se oznojis,ili isti taj trening kad se ne oznojis toliko puno jer je temp.umerena.

naći ću suta jednu tabelu koju mi je dala moj endokrinolog.
zanimljivo. malo činjenica.
nego..maja je hohštapler.
pisali smo ovde o njoj.
i o njenim "proteinskim napitcima od surutke"
no dobro, mora da se plati svaka škola.
ko će bre da trči sada po ovom kijametu? si luda?

pajamaca:
naći ću suta jednu tabelu koju mi je dala moj endokrinolog.
zanimljivo. malo činjenica.
nego..maja je hohštapler.
pisali smo ovde o njoj.
i o njenim "proteinskim napitcima od surutke"
no dobro, mora da se plati svaka škola.
ko će bre da trči sada po ovom kijametu? si luda?
Ja sam je malo kasno "platila"..Nije joj fora,sa takvim ponasanjem nece ona jos dugo,i vise ce posla imati neki nutricionista u poliklinici..
Ali dobro..Ima ljudi koji ne znaju..Valjda ce saznati na vreme,a ne kao ja posle 8 meseci..
I najvise sto me je nerviralo odem kod nje,onda se jedva pokrece,kuka kako je umorna,a sta radi,radno vreme joj 6 sati,i seta se s fotelje na fotelju..Jedino sto mogu shopinzi da je zamore,jer sam je uvek vidjala sa punim kesama iz kneza..od kojih i cijih para?A,nece ta propevati..
A koju tabletu pajamaco?
A ja vezbam i po ovim vrucinama..sta cu,mora se..
Mada u teretani ima klima pa je podnosljivije..
Malo trcanje na traci,vezbice..

Ta Maja je katastrofa.Bila sam kod nje jednom i susret je bio uzas jedan.Gospodja je bila uvredjena jer sam je "izribala" zbog kasnjenja.Platim taxi da bih stigla kod gospodje na vreme, a nje nema skoro pola sata.Ustanem i krenem kad eto ti nje, bez izvinjenja, bez pardona.Eeeee, tu ti moje srce ne izdrza...:P Naravno bila je nadrndana prema meni sve vreme jer sam joj dirnula sujetu....Inace - bacene pare.

Ćao, društvo! ja bih želela da vam se pridružim. imam nekih 4 - 5 kg viška, i to već jedno dve godine. ugojila sam se naglo, ali već mesecima se kontrolišem u nekoj razumnoj meri (ne jedem fornete, smoki, sladoled,... - bar ne svaki dan, već ponekad) i prestala da se gojim, ali zato nikako ni da smršam. da bude još gore, formirao mi se celulit na telu, koji sam u manjoj meri imala i ranije, ali sada je još gori, vidi se i kad stojim, bez stiskanja kože. radim nezgodno radno vreme, primorana sam da u toku dana jedem šta ulovim, a tek uveče kad dođem kući, mogu da jedem nešto kuvano. ako neko želi da mi da neki savet, pruži podršku ili možda bude moj par za držanje dijete, ja sam unapred zahvalna! :)

znate kako sam ja smrsala 5 kila..?ujutro prespavam:) rucam normalno pa poslije rucka jedem voce ili salatu i u 6 ipo 2 parceta hleba i neke sunke nesto i to je to..:)meni uspjeva:0i ponekad pojedem jednu krem bananicu;)

Dok sam sve ovo citala pocela sam da se crvenim od srama.Izgleda da sam ja ubedljivo najdeblja na ovom forumu!Sa mojih 78 kg i visinom od 166 cm prema vam sam kao bumbar.Nisam previse opterecena ali bi naravno kao i svaka zena volela da smrsam i da se utegnem u "uske pantalone".

E lazine, ti i ja mrtvu trku vodimo. Imam isto kilograma, ali sam 3 cm viša. A bilo je mnogo gore, samo sam za godinu dana skinula 14. Idem dalje, ali se saplićem i posustajem, pa se onda prisetim da baš neću zauvek da odustanem

Ja ti bas nesto ni nezelim takvu vrstu patnje.Vidis li kako su nervozne ove mrsavice po ulici,cast iznimkam,malo kulture i lepog ponasanja nebi im hvalilo.To je zato sto su uvek na nekoj dijeti.Zeljne su,brate,da se dobro najedu.

Ja sam sa ovom dijetom skinula 15kg. Ali tih 15 kg sam nabacila u trudnoci ,pa sam ih mozda zato skinula brzom brzinom,za 2 meseca !!!
Visoka sam 169 i sad imam 60kg ! Sto je najvaznije vec dva meseca uopste nisam na dijeti i jedem sasvim normalno ,a ni kilogram mi se nije vratio!!! Cak nekad znam uvece da smazem i po red-dva cokolade! ;)

Back