ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa torte. Do sada sam jela neke bezvezne a ovog puta sam uzela neku maragarinušu sa po kile čokolade i pojela dva parčeta i već dva dana ne mogu da dodjem sebi. :) A zašto ne smeju da se jedu jagode? Ja sam čula da za doručak mogu da se pojedu dve šake sitnog voća.

Debela Berta:
E i ja sam počela dijetu sa početka priče i odlično mi ide, i ako se ne pridržavam doslovno npr. ne ručkam supicu. A za 10 dana sam izgubila 3kg. Fora je da ti se organizam navikne na manje količine hrane. U ponedeljak mi je bila godišnjica mraka i preždrala sam se kao prase. I mnogo sam se loše osećala.
supa je najbitniji sastojak tog dana!
pij supu!!!
(staviš 2 dl u dzezvu, prokuva dodaš pola kockice...)

e zabolela me sisa kad sam pojela ratluk. ono treba da dobijem
ali kako sam ga zagrizla a vec sam ga jela u toku dana ono se javi. valjda svise secera
znaci to je neka veza. zao mi je sto kukam ali reko mozda koristi.

jesu kao i uvek.mada trebaju stare plombe da se menjaju a ja dok me ne zaboli pa tad kod zubara.plasim se svih lekara,zubara prava sam kukavica.a jel moze da se jedu semenke u mesnoj dijeti?

sarchy:
To i mene zanima,kao i jel sme svo suhomesnato i povrce neograniceno?I sta posle prestanka dijete-kako tece prelazni period?Ako neko zna nek' help !:--)
Teorijski, moze neograniceno, ali ide sporije, naravno; optimalno je negde oko 1000 cal na dan, mada brojanje kalorija se ne racuna u ovoj dijeti.
Al ovo je vazno - posle dijete - postupno povecavati unos ugljenih hidrata, i naci neku granicu koja znaci odrzavanje. Ja sad vise nisam na toj dijeti, ali vodim racuna o unosu ugljenih hidrata, preslo mi je i u naviku i bitno je da tako dobro funkcionise. I najvise volim kada na nekom proizvodu ima ona tabela o procentu uh, masti i proteina, mada otprilike znam iz tablica vecinu vrednosti.

pa znate šta...
kaže neograničeno...
pa ko bi mogao pojesti više od jedne,ajde dve šnicle i činiju slate?
ili više od tri jajeta?(u omletu)
i još sve to po tri puta dnevno?
koliko šunke,kobaje?
ja možda prva dva dana i mogu da pojedem npr taj omlet...(mada mi uvek ostane)
ali više od 2 jajeta ili jednog parčeta mesa,doduše sa obilnijom salatom,(2 paradajza,krastavac...)
uz to pijem litar crnog čaja i bar litar 1/2 vode...
pa nema šanse bre da jedem više od toga!
i ne mogu da večeram...
popijem kafu
ovog puta zahvaljujuću pepeljugici sa mlekom:p
meni ova dijeta prija, zaista se prečistim,em smršam em stvarno,koža mi se ulepša!
kosa...ma zaista sinem!
danas za ručak pravim "salatu" od pršute, dva jajeta, nekoliko kiselih krastavčića, i sa majonezom
(thomy-nema šećera, ili domaća varijanta) i on side jedan paradajz,onako samo malo posoljen...
to tako zasiti da nemam potrebu za klopom kasnije:p
inače kod ove dijete (kao i kod svake)i jeste da se stimuliše želudac da jede malo,a da stalno radi...
dakle nij eloše gricnuti neki (1) šnit šunke npr..između obroka...
i da ove winter fresh bombone su sjajne za dah...
a i za zanimaciju kada dođe do želje za hranom...

a sta od ugljenih hidrata podrazumeva 20 gr dnevno?meni je danas 19 dan mesne dijete.planiram mesec dana a ako mi se svidi i duze.samo sporo mi je nesto,nije kao prosli put.mozda sto sam bila teza.

Samo u prolazu da se javim,smrshala 8 kg,pochela "onu dijetu"mozda mesec dana,pa mi dosadilo u krug sve isto,u medjuvremenu sam izgubila malo apetit,i sada kada bash hocu nesto da jedem onda udrobim razani hleb u supu,onu iz kesice,i bash sam se fino stanjila,i da,popijem dnevno limunadu od 5_6 limuna....Idemo dalje pozz

pajamaca:
e , j akrenula u merkator po lososa:lol:
a kako ga spremaš?
(modifikovano za našu situaciju?)
mislila sam na zaledjeni file lososa vec isecen na tanke parcice, vakumiran
pa onda je manje vise stvar serviranja, ili samo urolam parce po parce i poprskam limunovim sokom,
ili skuvam jaja, isecem na pola, belanca ostanu u obliku camcica, a u zumanca dodam kiselu pavlaku ili krem sir, lepo to homogenizujem i dodam sitno iscepkan losos, pa onda tom masom napunim belanca, uz malo zacina, cisto estetski ;)
ili opet barena jaja izrendam na sitno, kisele krasavcice takodje ( prethodno ocedjene), pa tu masu stavim preko lososa i onda urolam; ova masa dobro dodje kako kontrast jakom i veoma slanom lososu
(izvini sto pisem ovako nesredjeno, probudila sam se malopre, sad cu jednu duplu kaficu)

pa da i ja sam kupila taj dimljeni/smrznuti
paaa to sa pavlakom i neije loše,ali ja ne smem pavlaku...
ok ostaje uvek varijanta sa kaprom,maslinama
mada i omlet sa lososom nije loš:p
ok...samo što ovako sirovog, a bez tosta sa puterom....žvaćem ja njega,žvaće on mene:lol:

20g uh znaci da dnevno maximalno mozes da unesec tu kolicinu, znaci uzmes dijetetske tablice, pojedes npr 150g mesa, to je 0g ug, onda krastavac npr 200g, to je nekih 3,5 g, i tako saberes sve u toku dana sto ne treba da predje 20g. A sve to lepo ima u knjizi Atkinsova dijeta, ima je po knjizarama, lakse ces se snalaziti sa dijetom uz knjigu.

Back