Pobesnela sam na onoj drugoj temi, zbog muškaraca koji smatraju da je žena odvratna i zadrigla ako ima par kilograma više... ali malo više zbog žena koje mahom zastupaju isto gledište...
Mislim, stalno viđam žene koje se godinama bore sa nekakvim dijetama, puštaju da im hrana kontroliše život, smaraju svoje najbliže time... U isto vreme potpuno napuštaju sve druge aspekte kako fizičke, tako i mentalne.
Tako, umesto da pronađu kroj koji će bolje pristajati njihovim širokim kukovima, one sanjaju o dečačkoj vitkosti istih, sve noseći ofucane trenerke i šljampave majice, u boljem slučaju preširoke indijske haljine, jer će, zaboga, lepu garderobu nositi kad im linija bude prikladna;
umesto da ponosno isprave leđa i uvuku stomak (i time vizuelno izgube 5kg) one se pogrbe i kao misle da niko ne primećuje;
umesto da istaknu svoje prelepe oči, sjajnu kosu, mala stopala, one sve to zanemaruju do tačke potpune zapuštenosti i zarozanosti - kome je to bitno kad iz farmerki viri malo salceta?
umesto da se posvete duhovnoj izgradnji, da postanu prijatno društvo (svako to može, ili da bude duhovita, ili da lepo peva, igra, diskutije o svetskoj književnosti ili aktuelnoj političkoj situaciji), žene stalno kukaju, prepričavaju svoje obroke i razmenjuju recepte, kukaju na svoje debelo dupe, ponašaju se krajnje zavidljivo i zajedljivo (u pogledu težine, o tome govorim ovde)
umesto da postanu svesen svojih vrednosti, da porade na svom šarmu, one se postavljaju potpuno inferiorno: "Jao, kako sam srećna što me neko hoće, biću mu do groba zahvalna što me trpi ovako debelu" a ima i "Jao kako sam nesrećna, niko me neće... pa normalno kad sam ovako debela.. bolje i da ne pokušavam"
Mogu ovako do u nedogled. Moja poenta je j____a vas i ona i svaka druga dijeta!!!
Ja prva padam u očajanje zbog svojin (doslovno) par kilograma viška... Ne pravim se sad da sam bolja ili pametnija, a verovatno sve imate podjednako "težak" problem kao ja. Ali da li se i na trenutak zapitate šta bre to radite !?! 120 strana!!! JA sam se ozbiljno naljutila na sebe kad sam shvatila da polako počinjem da bivam opsednuta, da ništa ne pojedem a da ne pročitam energetsku vrednost (i pojedem istu količinu, bez obzira na ono što piše, smešno, a?)
I uputiću vam istu molbu kao WASP-u na drugoj temi: proguglajte, potražite plus sized models.. rade za Gotijea, Galijana...