ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
StoRmyGirl:
Ma ja sam oduvek imala nekakav "trip" da imam visak kilograma, pa cak i kao dete, dok sam se bavila baletom. Dozvolila sam sebi da sa 14 godina narusim sebi krvnu sliku zbog sadistickog izgladnjivanja. Sad kad mi je dijeta potrebna, sve ono sto sam sebi cinila kao klinka me sputava.
Nisam nikada bila presla u gojaznost, niti u fazu "viska kilograma", samo ne podnosim najbolje zimu, tj. ono sto napravim od sebe tokom nje. :)

al si ovo lepo uvila, svaka čast:lol:

Moj rekord je mesec dana, u toku kojeg skinem 5 kg, koliko mi i treba, jer uvek idem 5 kg gore dole. Samo, primetila sam da mi je svaki sledeći put sve teze, valjda mi je organizam oguglao na dugogodisnje terorisanje. I ja sam pocela sa dijetama jos u osnovnoj skoli, i ceo zivot sam u fazama "kad sam na dijeti" i "kad nisam na dijeti" - sto znaci ubijanje od hrane do mile volje dok vaga ne pokaze +5, pa onda dijeta, i tako u krug. Doduse, i sa tih +5 izgledam O.K., samo sto ja vise volim da budem mrsavija. Moj problem je sto ja ne jedem da bih zivela, nego zivim da bih jela, jer obozavam hranu i uzivam u njoj, naravno ne u kuvanom povrcu ;) nego u svemu onom sto goji i sto je nezdravo 8-). A kad nesto volim, onda ne umem da nadjem meru!

Inace, imam dilemu, pa molim forumasice za savet.
Idem u celodnevnu (8am - 9pm) posetu velikom potencijalnom klijentu i bice pregovori i tako.. a tada mi je treci dan!!! i kako kada odemo na rucak a oni naruce neku tesku mesinu i vino i sve ostalo da kazem - ja bih pizzu samo sa kecapom.. a kada bude vecera - ja bih samo 2 tanka parceta torte.. ima da me gledaju belo..
a poseta nikako ne moze da se pomeri za mesni dan, i o tome sam cak razmisljala - joj sta mi uradi ova dijeta, propascu..

Devojke,bila sam na ovoj dijeti 3 nedelje oslabila 3 kg...Prestala sam jer sam pocela da se osecam strasno malksalo....To se obicno desavalo tokom vocnog dana...On mi je bio najgori...

Eto da i ja podelim svoje iskustvo sa vama ,,,Zelim vam puno srece!!!!!

ja resila da prekinem sada na pocetku i pocnem opet posle te posete, a ako ne dobijemo posao ima da im trazim odstetu sto nisam twigi :)
a i muz me je zvao da zajedno pravimo veceru - ne kuvani grasak, naravno - pa nisam mogla da ga odbijem...

@ultrared
Nisam nikada bila presla u gojaznost, niti u fazu "viska kilograma", samo ne podnosim najbolje zimu, tj. ono sto napravim od sebe tokom nje.

Jeste smesno, ali neumem bolje, a morala sam da opravdam ono svoje "izgladnjivanje" u istom postu. :)

Pobesnela sam na onoj drugoj temi, zbog muškaraca koji smatraju da je žena odvratna i zadrigla ako ima par kilograma više... ali malo više zbog žena koje mahom zastupaju isto gledište...
Mislim, stalno viđam žene koje se godinama bore sa nekakvim dijetama, puštaju da im hrana kontroliše život, smaraju svoje najbliže time... U isto vreme potpuno napuštaju sve druge aspekte kako fizičke, tako i mentalne.
Tako, umesto da pronađu kroj koji će bolje pristajati njihovim širokim kukovima, one sanjaju o dečačkoj vitkosti istih, sve noseći ofucane trenerke i šljampave majice, u boljem slučaju preširoke indijske haljine, jer će, zaboga, lepu garderobu nositi kad im linija bude prikladna;
umesto da ponosno isprave leđa i uvuku stomak (i time vizuelno izgube 5kg) one se pogrbe i kao misle da niko ne primećuje;
umesto da istaknu svoje prelepe oči, sjajnu kosu, mala stopala, one sve to zanemaruju do tačke potpune zapuštenosti i zarozanosti - kome je to bitno kad iz farmerki viri malo salceta?
umesto da se posvete duhovnoj izgradnji, da postanu prijatno društvo (svako to može, ili da bude duhovita, ili da lepo peva, igra, diskutije o svetskoj književnosti ili aktuelnoj političkoj situaciji), žene stalno kukaju, prepričavaju svoje obroke i razmenjuju recepte, kukaju na svoje debelo dupe, ponašaju se krajnje zavidljivo i zajedljivo (u pogledu težine, o tome govorim ovde)
umesto da postanu svesen svojih vrednosti, da porade na svom šarmu, one se postavljaju potpuno inferiorno: "Jao, kako sam srećna što me neko hoće, biću mu do groba zahvalna što me trpi ovako debelu" a ima i "Jao kako sam nesrećna, niko me neće... pa normalno kad sam ovako debela.. bolje i da ne pokušavam"

Mogu ovako do u nedogled. Moja poenta je j____a vas i ona i svaka druga dijeta!!!
Ja prva padam u očajanje zbog svojin (doslovno) par kilograma viška... Ne pravim se sad da sam bolja ili pametnija, a verovatno sve imate podjednako "težak" problem kao ja. Ali da li se i na trenutak zapitate šta bre to radite !?! 120 strana!!! JA sam se ozbiljno naljutila na sebe kad sam shvatila da polako počinjem da bivam opsednuta, da ništa ne pojedem a da ne pročitam energetsku vrednost (i pojedem istu količinu, bez obzira na ono što piše, smešno, a?)
I uputiću vam istu molbu kao WASP-u na drugoj temi: proguglajte, potražite plus sized models.. rade za Gotijea, Galijana...

Ja mislim da je mene neko popreko pogledao, onako znate urokljivo, .... i nikako da smršam, sunce mu žareno, sve mogućnosti i uslove imam da smršam, al nikako, i svu opremu za tu svrhu, ali ćorak.

Ej, parka, mani ti njih i njihova gledišta, ja svima njima želim neku od Karleuša u krevetu, a i sav ostali deo dana i noći, kao idug i srećan život do smrti

hanibal, bih ja otvorila temu, al sam do sad već splasnula, plus što ne bih da se ponavljam, a i imam tremu od otvaranja novih tema =P
Bez zezanja... mogla sam ja ovo da pohranim i u dnevnik, al ne dade mi egzibicionizam... eto, već me neko vreme smaraju razne ženke (ma smaram i samu sebe) sa kukanjem.. moralo je nekad da izbije. Al zaista mislim da je ovo važan problem.

klaro, nisam ja ljuta na muškarce, kad dođe do konkretne situacije oni ne prave pitanje i žive sa "debljinom" svoje lepše polovine. Ljuta sam na žene koje ne mogu, a i ne puštaju druge da žive sa tim...

pa samo iskopiraj ovaj post kao pocetni za temu ;) bas je pun besa
slazem se sa tobom iako sam cesto na ovoj temi,ali ne mogu protiv sveta, on diktira trendove
nego daj link za te gaultier linije za rasne zenske:wink:

Na kojoj je to temi, sunac mu žareno

ma oni su ti ko zečevi, svega se boje, lepe žene, jake žene, nezavisne žene, a tek kad vide veliku ženu, precepe se skroz i nikako im ne valja, lepa žena hoće lepe i skupe stvari, za veliku ženu sve je skuplje(katalog je živ primer za to) + hrana za održavanje veličine, a tek sa nezavisnima - ko će bre da sruši te sve njihove ustave, zakone i amandmane

a tek sto se boje "nadrkane" zene!
one koja ume da ih kritikuje.strava.oprostice nam sto kilograma sala,ali nece tanusan i britak jezik.nikada.
dakle, jedite sve sto vam dodje pod ruku i trepcite i hvalite svog dupeglavca za sve sto i jeste i nije.uzivacete.
Struja daje savete kojih se ni u ludilu ne pridrzava.:)

Tek sto sam i sama bila protivnik dijeta!
Pocela sam zbog njegove sestre koja se iz jedne "bucke", posle 2 meseca pretvorila u barbiku. I nije samo zbog toga.. kad god bismo otisli kod njega, samo se pricalo o kilogramima, skidanju istih i trenutnim tezinama. Nije da mi je smetalo, nego sam bljuvala vatru danima posle!
Prestala sam da odlazim sa svojim dragim kod njegovih na neko duze vreme. Bila sam spremna da vise nikad ne odem, ali... Bilo bi isuvise detinjasto, zar ne!?
Jao ti pogledi!!! Bezosecajni komentari kako sam dobila na tezini, kao da mi i samoj nije muka od svega... Pocela sam i da se unapred plasim trudnoce, njenih posledica, tog ogromnog stomaka. Upravo ono o cemu Parka prica, toliko sam daleko otisla u tome, da sam pocela da se osecam inferiorno.

Ma.. bilo mi je tesko da objasnim momku kako dozivljavam njegove. Nisam uspela nista da promenim dok nisam bukvalno pocela da sevam i grmim. Pocela sam o sebi bila da razmisljam kao o pakovanju mesa. A ti ljudi.. sta znam, ni danas nemaju nekih tema za razgovor, ali bar sam nekako uticala na to da prestanu sa kg-pricama.

Back