Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
naiso sam na slike konzula pa uporedite

Prilozi

• 93-main.jpg
    93-main.jpg
    9,4 KB · Pregleda: 21
  • 97-thumb.jpg
    97-thumb.jpg
    1,2 KB · Pregleda: 111
  • 98-thumb.jpg
    98-thumb.jpg
    1,2 KB · Pregleda: 112
ja ipak misli da je to ford konzul lici na granadu mk1
Pretpostavljam da si mislio na razliku izmedju Consula i Granade ?

Razlike su minimalne :

Osim razlike u nekim motorima postoje i neke razlike u branicima maskama hladnjaka itd...

Granada Grilles
Between the birth of the Mk1 Granada in 1972 and the introduction of the Mk2 in 1977 the Ford Granada Mk1 Had many variations in style and design as do most cars. One changes that is highly visible is the front grille.
To my knowledge there is 5 Different Grille types. Starting with the most Basic car there is the Consul Grille only fitted to the Consul Cars. The Basic Granada Grille then follows in the ranks, this had a shinny finish on series 1 cars. A variation of this grille was fitted to Consul GT's and series 2 Granada's. This grille was of the same construction and shape but it had a black finish with a single shinny edging strip.

The Ghia Grille was fist seen in 1974 with the introduction of the Granada Ghia. The Series 1 Granada Ghia had a Silver coloured Grille with a chrome surround. This was changed to a Satin Black finish with the development to series 2.

MK1ConsulGille.jpg

The Consul Grille

MK1GranadaGrilleS1.jpg

Black Granada Grille Series 2 and Consul GT's

MK1GranadaGrilleS2.jpg

Shinny Granada Grille Series 1

MK1GranadaGhiaGrilleS1.jpg

Series 1 Granada Ghia Grill

MK1GranadaGhiaGrilleS2.jpg

Series 2 Granada Ghia Grill

Maska na mom bivsem Consulu nazalost nije bila ona prva vec treca Granadina(valjda) (najruznija),
Bivsi vlasnik je zamenio - bila mu lepsa ... :confused:

Consul, MK1 Series 1 and MK1 Series 2
The consul was the most basic car in the rang and was fazed out around the time of the introduction to the new series 2 MK1 Granada's. The Consul was defined by its plain Grille with 2 Wide vents. The Consul had plain Hub caps where as the Granada's of the time where fitted with full stainless steel wheel trims. The Consul was fitted with Chrome bumpers with out the standard addition of black rubber protection that can be seen on all the Granada's, also missing from the consuls was the black and aluminum strip that runs the length of the car. Of course a Heated rear window, bumper over riders, vinyl roof and cloth trim where all optional extras.
Series 1 and 2 Granada's have just as many differences. Alloy wheels where not seen on a Granada until the series 2 was seen, so the only sporty option was pressed sports steel wheels. Series 1 Granada's even the range toping Ghia Models did not come as standard with refinements like door mirrors and Hazard warning lights until later. Other Series 2 refinements included a one peace dash binnacle instead of the earlier separate round clocks, also the upholstery trim pattern was changed from a plain trim to one that had a ribbed pattern. The Ghia Grille was changed from a Silver finish to a Satin Black and The Ford wording on the front of the car was moved form the leading edge of the bonnet to the Grille.

MK1DashSeries1.jpg

Series 1 Dash

MK1DashSeries2.jpg

Series 2 Dash

MK1Consul.jpg

Consul Hub Caps, Grille, and Bumpers

Mk1FordWordingS1.jpg

Consul GT Note the Ford Wording on the Leading edge of the bonnet

Skinuto sa sajta :

http://www.granadazone.com/

Mada ja ne bi ove informacije uzeo zdravo za gotovo ... ima tu jos kombinacija Consul/Granada

Takodje nisam imao lajsne sa strane !

Poslednja izmena:
Zanimljivo ali ne mogu da nadjem sliku Consula sa lajsnom sa strane , da li je moguce da Consuli zaista nisu imali tu lajsnu ... ?

Ovde nema :

Takodje nema ni lajsni koje uokviruju zadnji deo ...

Poslednja izmena:
Aj kad ste već kod Granada "HD"...
Meni su kupei oduvek bili lepši...

Ali samo ona starija verzija, sa odignutim bokovima...
picture.aspx

Ona kasnija sa ravnim bokovima mi je nikakva...
800px-Ford_Granada_Coupe_1973_in_Vienna.jpg

Inače, koliko je meni poznato, ime Consul je ukinuto 1975 godine i ostaje samo Granada...
U takvom automobilu je 1974 godine poginula Silvana Armenulić---

Poslednja izmena:
Ta Granada sa izbačenim bokovima je 1.7 V4, a ova druga je 2.3 V6. Samo ne znam kada su oni prešli na malo drugačiji oblik karoserije. Kad smo već tu, danas za 100 din kupih 2.0 i dve Ghia značkice od Granade Mk1. :p
Tog Caprija treba kupiti za 300 evra, pošto vidim da je neudaran, mada mu fale lajsne na prednjoj i zadnjoj šoferci, kao i natpisi pozadi.

Ja mislim da nije greška, jer se Special upravo i prepoznavao spolja po duplim farovima, dok je običan 124 imao veliki pojedinačni okrugli far kao Lada Standard

197020Kia20Fiat20124-1.jpg

Međutim, pogledajte pažljivo one isturene male crne delove na braniku. Na gornjoj slici su oni mali (Fiat 124), dok ih je Seat 124 imao baš kao i Lada

seat_124-1.jpg

Sad upadam s neba pa u rebra :) ali hocu samo da vam pruzim par podataka...

Na gornjoj slici je Fiat 124 za Korejsko trziste, proizvodjen u KIA fabrici 1970. godine. Cak sam i vido korejsku reklamu na Youtube cini mi se. Da, pravljen je u Spaniji kao Seat 124, pa u Turskoj kao Murat 124, pa na kraju su Rusi kupili licencu.

Sto se tice detalja (na braniku, a bogami i drugih kao npr. prednja maska, prednji bedz, brave, ...) zavise od godista kao i od fabrike u kojoj su sklapani.

Ja imam Fiat 124 sklopljen 1969. godine u Zastavinoj fabrici i prosle nedelje sam ga izvuko iz garaze u kojoj je stajao duze vreme. `89 mu je radjena limarija, a `91 il `92 smo prestali da ga vozimo i od tada nije presao ni 5 km. Jos uvek mu stoji tablica sa petokrakom. :D Zadnjih par godina nije ni paljen, motor nije hteo da upali. Samo smo okretali radilicu da klipovi koliko toliko podmazu cilindre.

I kazem, prosle nedelje je konacno sredjen i sad ceka na registraciju. Radjene su mu kocnice, jer su bile blokirane. Promenjeni paknovi, cilindri ocisceni, stavljena nova creva (ima diskove i napred i pozadi). Zamenjena sajla za rucnu kocnicu, napravio mi covek po meri posto nismo mogli da nadjemo u radnji. Promenjen rezervoar posto je stari skapao od stajanja, stavljen od Lade Ziguli. Promenjena pumpa za benzin, membrane stradale od stajanja. Namesten filter za gorivo, ispred pumpe za benzin. Promenjena pumpa za vodu, stradao lager i semering (srecom naso polovno, skinuto od istog modela, veoma tesko se nalazi). Promenjene platine i svecice. Stavljen nov akumulator. Ociscen karburator, posto su dizne bile zapekle od stajanja. Stradale membrane na karburatoru, ali nisu zamenjene posto ne mogu da pronadjem ni polovne, ni nove. :dash: Sredjen njegov originalni prohromski auspuh iz `69. godine. :super: Sve me iskostalo 200 evrica. Karoserija nije losa, pokazao malo na pragu kod suvozaca, ostalo je OK. Unutrasnjost posle glancanja i mackanja ko nova (sve originalno, sedista crna imitacija koze).

Sad lepo radi, mada malo otezano pali na hladno (zbog onih membrana na karburatoru). Al i to nije problem, upalim ga na caku iz prve... Kad zagreje, pali ko mina, bez gasa.

Za sad je to to... Planiram kasnije da ga farbam u neku metalik boju i da mu stavim trokrake ili petokrake alu felne. Ali otom - potom.

Pozz :bye:

Bravo za trud! Od kada je tvoj?

Od `69.!!! :D U porodicnom vlasnistvu. Preso nesto preko 78.000 km! Kupio ga deda, cuvao, mazio i pazio (deda je bio shofer, vozio autobus, pa znao kako da se ponasa prema automobilima)... Kad smo kupili druga kola `91. otiso u penziju, do sad.

Inace radjen je i ranije, cale ga sredjivao povremeno. Radjen mu dovod goriva od rezervoara do pumpe, radjena elektricna instalacija... Ugradio mu svetlo za rikverc, posto nema fabricko. Moralo je nesto i od Lade da se stavi posto nema original Fiatovih delova. Recimo jedan far je Ladin, al se ne uklapa bas najbolje. Drugacije se pricvrscuje, pa je malo izmrdao, bije u stranu. Kad mu je radjena limarija isto od Lade stavljana krila i prednja maska. Ali vecina delova oko motora ne odgovara od Lade. Inace on je 1200 ccm, 60 konja. Karburator mu je jednogrli, dok je kod Lade dvogrlni. Pumpe su takodje drugacije kod Lade, za motor nisam potpuno siguran. Prva Ziguli je imala takodje 1200 ccm, ali mislim da nije potpuno isti ko Fiatov.

Hvale mi neke sitnice za njega, pa ako neko ima ili zna gde mogu da nadjem neka mi javi. Recimo, plastika za poziciono svetlo - zmigavac u beloj boji, ispod fara. Ladino se ne uklapa, narandzasto je, jer je kod Lade to samo zmigavac. Antenu mu je neko skinuo poodavnacke, pa bi i to trebalo da se nadje. Bedz na prednjoj masci mi takodje fali... Ukrasna kruzna lajsna u srebrnoj boji koja ide u sredini volana, a lezi na sirenu... Ako mi jos nesto padne na pamet napisacu.

Cini mi se da je neko reko da je vido takav model negde uraso u travi, pa nek pomaga... :)

Kada sam ja hteo da ga kupim trazio je 400, ali to je bilo taman kada ga je stavio pod drvo. Motor mu je bio ispravan, kocioni ok (sad vec verovatno propao) prednji amorti ok, menjac (rucica menjaca) mu nije valjala - puko plasticni drzac. Unutra i nije tako los. Ja sam hteo da ga kupim preko druga, jer dobro poznaje gazdu, mogu ponovo da se iscimam ali samo ako ozbiljno razmisljas o njemu.

Kupio bi ga i ja ali cekam bolja vremena (da naletim na pravi auto i da se ima para)...

P.S zadnji polumeseci mu nisu originalni vec su doradjivani.

Kada sam ja hteo da ga kupim trazio je 400, ali to je bilo taman kada ga je stavio pod drvo. Motor mu je bio ispravan, kocioni ok (sad vec verovatno propao) prednji amorti ok, menjac (rucica menjaca) mu nije valjala - puko plasticni drzac. Unutra i nije tako los. Ja sam hteo da ga kupim preko druga, jer dobro poznaje gazdu, mogu ponovo da se iscimam ali samo ako ozbiljno razmisljas o njemu.

Kupio bi ga i ja ali cekam bolja vremena (da naletim na pravi auto i da se ima para)...

P.S zadnji polumeseci mu nisu originalni vec su doradjivani.
bash se vidi da su "ujedeni" :)

Buba 1303L (1300ccm motor), nemica, original, 1973 godiste, limarija propala totalno-mora obavezno da se radi, pod mestimicno los, motor je BIO ispravan pre tri godine ali od tada nije upaljen, unutrasnjost -sedista ocajna, ostalo dosta dobro. Dok je isla, isla je kao mina :D...Elem, vas predlog, sredjivati (I GDE) ili prodavati (ZA KOJE PARE)....napominjem da ja nemam vremena od posla ni do pumpe da odem da naspem gorivo a ne da je ja sam sredjujem, znaci morao bih da platim majstoru da sve sam dovede u red....
'vaka je:P http://img372.imageshack.us/my.php?image=1303llv9.jpg
Hvala

Buba 1303L (1300ccm motor), nemica, original, 1973 godiste, limarija propala totalno-mora obavezno da se radi, pod mestimicno los, motor je BIO ispravan pre tri godine ali od tada nije upaljen, unutrasnjost -sedista ocajna, ostalo dosta dobro. Dok je isla, isla je kao mina :D...Elem, vas predlog, sredjivati (I GDE) ili prodavati (ZA KOJE PARE)....napominjem da ja nemam vremena od posla ni do pumpe da odem da naspem gorivo a ne da je ja sam sredjujem, znaci morao bih da platim majstoru da sve sam dovede u red....
'vaka je:P http://img372.imageshack.us/my.php?image=1303llv9.jpg
Hvala
Nekada sam ih voleo... Planirao da bude crvena, sa crnim tačkama i gomilom niklovanih detalja...Nekada... Im'o sam dve, napatio sam se oko delova, kvarova... Sada ih mrzim...

Nismo se razumeli. forum je klub ljubitelja buba Beograd. O nekom pravom sredivanju kod majstora nema govora.Nesto solidno moze kod Mikice,nije lose ,nije neposten al malo neodgovoran Limarija i farbanje 700-1200 zavisi koliko je truo,motor oko 400-500 e ako je mrtav.Za procenu i prodaju javi se Gibanici u pomenutom klubu . Nadam se da sam bio od neke pomoci pozzzzzzzzzz p.s Mikica je na staroj karaburmi kod veterinarske stani:ok:ce

Kakav klub ljubitelja buba... Prod'o ja to prijatelju...za 150 evra... Bila je pečena kao ostava za alat u vinogradu moga tasta... Tako da se nisam pogađao... Bila kanta brate... Tolika da me je bilo sramota da okačim sliku ovde... Spasio sam se bede...
Bokser je zakon dok traje...kad krenu kvarovi, postaje zaieban motor... Tako sam ja na svakih 50 km čistio svećice...šutirao kitovana krila i zarđao branik... Uzgred - sreća u nesreći je to što je trošila mnogo ulja, pa sam redovno povećavao gustinu ulja time što sam dolevao... Tol'ko je trošila ulje da nije stizalo da se pomeša sa gorivom i razredi...:lol: nego sam sipao i sipao...:lol:

Poslednja izmena:

Back