Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala svima na cestitkama za auto!

Po nekoj mojoj informaciji u Srbiji ih nezvanicno ima 3.

Jedan sivi je u Beogradu i mozete ga videti u filmu "Crna macka beli macor",drugi se nalazi u Kikindi ili Zrenjaninu ali o njemu ne znam nista i ovaj moj je treci.Moj je u najjadnijem stanju...

Inace Renault Caravelle i Renault Floride su braca,tj ovaj Floride je navodno bio model za preko bare.Nisam jos stigao da proucim istorijat ali sada konacno imam razlog :super:

Srecno ... :ok:

Vidjao sam belog , crvenog i plavog , ali je moguce (kao sto cesto biva) da je to jedan isti ... :D

Caravelle i Floride su braca - nevezano za eksport ...

Na ovoj slici se moze uporediti razlika :

dddft5.jpg

Poslednja izmena:
Odavno su za mene rekli da sam zayeban igrac :lol:
????
Gde si našao te slike? Ti slikao, ili...?
Rekoh da sam pričao s likom...? "trenutno nije na prodaju", plus što sam išao bolje pogledati...tuga, čemer, jad.

Necu ulaziti u to da su u top 26 umesto W100 koji je bio ubedljivo najbolji auto na planeti usli SSK i 300 SL iskljucivo zato sto je odnos ljudi koji kao wallpaper drze Gullwing i 600 otprilike 9790:1. Reci cu samo da je auto veka simbol stednje na svakom koraku (najjeftinije resenje ogibljenja je gibanj, al ajde da umesto dva stavimo jedan popreko pa cemo i tu ustedeti itd itd ;) ).
Potpuno se slažem.

Ne kažem ja da ni jedan Citroen ne valja, samo kažem da je i ta marka imala promašaje. Inače 2cv i Ajula su super... Pa B2, pa Traksion avant... A Ami je zaista faca!
Ali GS je stvarno ugly... i Visa, i BX i CX.... Totalni promašaj dizajna (CX i GS su pokušali da zamene ajkulu... jadno.... visa i AX su trebali da budu novi spačeci... malo morgen). P.S. Da vidim kad bi taj vaš GS mogao da ore njivu i vuče teret, kao što je Olimpija radila posle rata u nedostatku komercijalnih vozila!
LOL!
A da vidimo kako Olimpija vuče teret u odosu na Mercedes SK 2626! :P Eto ti poređenja.
Dalje, GS mi nije nikad bio lijep, ali kao auto je super, i nekako je simpatičan. Kao i svaki Citro, ima dušu. A CX mi je među 10 najlepših auta na svetu, pogotovo prva serija, ili druga Presidentiale...

Ако је тако онда Лада рулз.:worth:
Мислим, не разумем фазон да се одређује који је ауто добар по томе колико лубеница/диња/бундева/паприка/гајби јабука може да се нагура у њега а да он и даље иде. То је као кад је мене полуписмени шљакер на ауто отпаду убеђивао да је Југо 45 супер јер су он и његов кум из неке вукојебине возили пун ауто лубеница за Бањалуку а ауто је ишао, "још сам и ја држ'о у крилу на сувзачко сједиште 2 гајбе...". Зна се за шта је аутомобил прављен, а ако се већ креће по сељачком систему "кол'ко може да стане а да се не распадне" и "чик Милисаве јел' може тај твој да повуче тракторску приколицу" - онда су Лада и Волга закон.
Da... Da vidiš u mog rođe golfa, ide a ne troši... Beži bre.
911s [SK];11068599:
Svaka vozila se razmatraju u odnosu na ostala vozila istog perioda. Iako su sledeca vozila bila dobra u vreme kad su se pojavila, 2CV je jos 50-ih bio prevazidjen, Buba je 70-ih bila smesna, a Reno 4 80-ih kao serpa.
A ako cemo da ih poredimo kao Opelman, onda je GS neuporedivo udobniji i avantgardniji od te Olimpije, onda mozemo o tome kako Olimpija ima bolju limariju, a svi oni koji tako razmatraju nemaju nijedno bajato (ispravno) vozilo.
DA! (mada je reš uvijek bio šerpa) :)
Za direktora DMB-a, IMV-a, Centrocoop-a i ostalih oour-a... Toliko mi taj auto liči na Titoistički period...
:roll:
Nikako. Za njih je bio 200D, Argenta i slično. Ovo su eventualno imali gastarbajteri i to an stranim tablama.
Волво "а ла Бата Животиња" - 'бем ли га како се зове:
Već sam zaboravio sliku, ali trebalo bi da je 260.
Meni je Kadet C-C baš štosan. :)
Мечка Турчибалд:

P3120245-1.jpg

Мечка Турчибалд 2:

P3120379-1.jpg
Zašto "Turčibald", zaboga!?
Нека Фордаљка - опет сам заборавио која а мрзи ме да отварам слику:

P3120364-1.jpg
Men' se čini da je Granada.
Ако их власник не преузме у одређеном року или ако их се одрекне у међувремену иду у Железик на млевење.
I...? 4k dindži je globa? Može se vlasniku ući u trag preko tablica (ako ima...ili već nekako) pa refundirati i dati još koju kintu... To je jedia opcija ili...?

nem pojma,ja imam lose iskustvo sa otpadima sekundarnih sirovina, tu u komsiluku neko im bacio ladu 2105,komplet auto, u voznom stanju, kontao sam da skinem neke sitnice iz enterijera, plastikice, ovo-ono sto bi meni trebalo, znaci nista od metala sto bi im vredelo za reciklazu... naravno bi platio za to... ma ni govora, odjebali me samo tako... :confused::(

911s [SK];11145302:
Taunus TC3 actualy. :)
Joj. Znao sam... Gledam je li Taunus (ovo TC3 ću zamenariti... to dođe nešto kao Mk.3, je li? :) ) ali reko', više vuče na Granadu... Hvala na ispravci.
Sad bi trebalo motriti na ove reciklazne centre, tu moze kojesta da se poskida sa auta.
Tu je uvjek bilo svega i svačega... al':
nem pojma,ja imam lose iskustvo sa otpadima sekundarnih sirovina, tu u komsiluku neko im bacio ladu 2105,komplet auto, u voznom stanju, kontao sam da skinem neke sitnice iz enterijera, plastikice, ovo-ono sto bi meni trebalo, znaci nista od metala sto bi im vredelo za reciklazu... naravno bi platio za to... ma ni govora, odjebali me samo tako... :confused::(
Konji. Gumenu šipku i preko leđa...

U petak je drugar vozio neku Z128 tamo, ja sam najnormalnije usetao sa srafcigerom i nakupio pune dzepove znacki i izvadio dve sijalice iz farova posto sam vece pre toga ortaku dao rezervnu.Znaci samo se ponasas kao da si pitao nekoga da to uradis i niko nece obracati paznju na tebe.

Voleo bih da stupim u kontakt sa svim ljudima koji imaju i voze ovaj predivni automobil radi razmene iskustava i rezervnih delova? Isto tako bih razgovarao sa svim ljudima koji imaju retke, očuvane i kvalitetne oldtajmere kao npr. Saab 99,9000; Citroen Gs, Sunbeam-e, Talbote, Chervolette, Fordove itd. Pozdrav :D

Imam simcu 1100 iz 1971

Dovraga i ja i moji Opeli... Preselo mi... Moj komšija me napada da mi proda razvaljenu asconu 1979. a i raskinuo sam sa onom što ima Opela... Dođavola ja s mojom Riselshajmskom munjom!

911s [SK];11172611:
Dash je u suštini šalt tabla, od vrata od vrata, a sam cajger je speedometer.
Eventualno Odometer. A tabla zna biti i Dash Board/Dash-board/Dashboard.

Ako mu pomaže... (:

Superbird... Da, u ovoj zemlji (zemljama, tj.) samo bezobrazluk pali...
...ali bolje išta nego ništa...

I, nisi mi odgovorio otkud ti slike one 111-ke što sam kačio!

Pozdrav

Red je da vas pozdravim jer sam privi put na forumu.
Inace sam zaljubljenik u oldtajmere.imao sam ajkulu 1969.A prevagnuo kupovina motora falila mi neka kinta i prodao zetu pod uslovom da ga zajedno restauiramo, poceli al vec jedno vreme stoji nestizemo.
Pao na teme kad sam ga kupovao,doso do lika i video stanje *** za to godiste nije bilo lose.kaze covek stajao nekih 4.5godina iza kuce al bi trebao upalit.Sipali gorivo i stavio akumulator i za neverovati posle treceg pokusaja upalio,poceo da prede malo bucnije jer od stajanja otpao auspuh.Cim se ugrejao covek pridje i podigne hidrauliku.:p.Podigo na najvisi nivo bez greske i funkcionise bez problema.Oma platio.

Koliko si je platio, i koje je to godine bilo?

Skoro smo jednom liku izvlačili iz šume CX-a... Došli mi fino kamionom da to povučemo, i eko se seti, hajde da probamo upaliti... Bar kapi benge i... vruuuuumm... Skoro pa je sam izašao...

Platio 600evrica.Al pre tri godine.
Sad stoji u garazi rasturen.Prednja hauba je od aluminijuma a krov od plastike.Uvek sam bio fasciniran za ajkulu. I jedini auto koji se moglo voziti na tri tocka, doduse bez jednog zadnjeg.Ako se brobusi zadnja hidroulika dize i drzi balans i nivelise ceo auto. i tada skidas zadnji blatobran kuci i menjas tocak.Da nema sanse prevrnuti na putu jer zadnji tockovi su uvuceni.Ova je presla citavih 90hkm(smesno).Motor perfektan.
limarija je u dosta losem stanju, zadnji gepek je kompletno obnovljen, i sad muku mucimo oko tih limova sta drze kedere oko vrata jer su skroz zardjali.
Sad je crne boje u planu je da bude trula visnja metalik (maltene crna) a krov beo.

Back