Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sveže ofarban i sredjen...

DSC04513-1.jpg

DSC04514-1.jpg

Ni meni se bas nesto to ne uklapa ... Fiat 130 je sigurno proizveden u vise od 3 primerka (oko 15.000).
Mozda se radi o nekoj posebnoj verziji, ali se to iz ovog clanka ne razume jer su sve napisali samo nisu naveli detaljnije tehnicke karakteristike ...
Postojala je blindirana verzija sa motorom V8 4.0 (standardna je V6 2.8 i 3.2), cak je i Causesku imao jedan. Kao sto postoji verzija Coupé koja je dosta redja nego berlina, ali daleko da je samo u 3 primerka.
Postojao je i jedan prototip SW ...

u principu vise sam zainteresovan za 1303s,jer ta buba i nije bas oldtimer pa bi nju drugacije radio,to je ona sa plasticnom tablom i krivom soferkom pa to ne bi ni bila prava restauracija,ali buba ostaje za kraj njih ima na sve strane,vise bi voleo da nadjem nesto stvarno bolje,pa kad ga radim da ga odradim,imam drugi auto tako da mi ne bi bio problem da ga radim i par godina samo da dobijem ono sto zelim,a to je savrsenog oldtimera...

ja sam ih i poredjao po onome koji cu da trazim za pocetak pa cemo da vidimo,sta,koliko inace ni ja ne bi voleo nesto prepravljeno samo da se kaze da je uradjen,vise bi voleo neki krs koji nije radjen uopste pa bar znas sta je i kako

Moram da se umesam :lol: 1303 je oznaka modela, a ono L, LS, J, S su oznake motora odnosno opreme.
L, to je ona koju sam ja vozio (sada stoji na placu i ceka bolje dane) je 1300ccm motor, oznaka S je za motor od 1600ccm. Konkretno, ova L je retka jer je svega par komada uslo u zemlju a i brzo je taj slabiji motor zamenjen jacim od 1600ccm.
Elem, jos nesto da dodam, 1303 ima zaobljenu soferku, velike brisace i plasticnu kontrolnu tablu. 1302 ima "normalnu" soferku ali joj je hauba i deo krila veoma slican 1303-ki...tabla joj je kao kod "obicnih buba"

1302

i 1303

dobro,nisam bas proveravao ali sve koje sam video sa zaobljenom soferkom su i bile 1303s ,sto je inace i za mene prednist ako ima motor 1.6 jer je verovatno jako troma,nikad ih nisam vozio ali sam se vozio u njima i mislim da ce biti bolje da bude 1.6

moj trenutni auto ima 1.6 16v i 75kw (ne konjskih snaga) pa ne ide nesto,ali sve je to mnigo godina kasnije radjeno,bicu ja zadovoljan sa 1.6,a posto bubu ne smatram oldtimerom koji treba drzati u stock-u verovatno bi dobila dva karburatora.da neko ne pomisli da bi pravio porse od nje,to bi bila prepravka koja se cak i ne vidi,a druga prepravka bi bila sedista u kozu ili bar eko kozu iz higijenskih razloga,ipak su ta sedista nakupila dovoljno grinja za tih 30 godina....

To da ih ima 3 komada mu je verovatno rekao onaj sto je menjao ulje u menjacu ...
Mnogobrojni vlasnici zive u ubedjenju da poseduju svetsko cudo , tu izgleda ni internet ne pomaze ... a nije ni cudo kada iver-klada Alvirovici i ostali sedmorazredni novinari auto-naturscici i dan danas seju sarlatanstvo i svojim neznanjem truju narod . Nista novo , tako je vec decenijama . Najgore je sto ce ovakvih stvari biti i dalje ...
Zato postoji ona tema-zalopojka o nekadasnem legendarnom auto(avto) magazinu , jer se ovakve price tamo nisu mogle naci.

FIAT 130 proizvedeno ~ 15.000 komada:

DSCF0429.JPG

433456241_66dc27a801-1.jpg

433456251_2c29491805-1.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIAT 130 COUPE proizvedeno ~ 4.300 komada :

Fiat-130-Coupe-RRH-100R-001.jpg

fiat%20130%20kermagoret%20005.JPG

photos%20divers%20de%20voiture%20mai%202006%206.JPG

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A oni koji se zaista broje na prste su :

FIAT 130 Familiare/Panoramica/Combi :

Fiat130combi.jpg

130turijn.jpg
130turijn2.jpg

introzzi1.jpg
introzzi2.jpg

FIAT 130 MAREMMA :

maremma1.jpg
maremma2.jpg

maremmagroot.jpg

maremmaturijn.jpg

FIAT 130 OPERA :

opera-1.jpg

opera1.jpg

opera2.jpg

Jos par verzija :

http://www.coup.nl/fiat130/fiatspecials.html

Neka nam se g. Svetozar Filipovic javi i objasni po cemu se to njegov Fiat 130 razlikue od ostalih 15.000 Fiata 130 ?
Ako nas ubedi - sledi izvinjenje !

Poslednja izmena:
Da ... i moguce da je to bas taj iz KG ...
Kod nas ih nema mnogo , ali ih zato u svetu ima dosta ...
Najbolje ocuvan na ovim prostorima je jedan svetlo plavi metalik sa CG tablama , a bio je i jedan u srednjem stanju teget sa ugradjenim dieselom od 132 .

Poslednja izmena:
U tom filmu se pojavljuje 130...suviše je malo automobila u filmu, da bi pogrešio... Kad smo već kod njega, Kupe mi je mnogo lepši i ređi je auto od berline... Berlina je imala prevaziđen dizajn čak i za to vreme...

citao sam i ja o tom fiatu 130 al u drugim novinama i mislim da ih ima samo 3 komada koji su blindirani.dakle u tim novinama vlasnik navodi da postoje samo 3 primerka koji su blindirani,sad dal je u pravu nemam pojma

Ha ha Kverta,a bas si se trudio da nam dokazes da nije u pravu,ipak svaka cast na podatcima :worth:
Ako se radi o blindiranom V 8 onda bi i mogao (na silu) da bude neka zanimljivost , ali ako je obican sestak u njemu , to sto je blindiran mu ne daje neki ekskluzivitet ... napravili bi oni jos tih blindiranih da su imali potraznju .
U svakom slucaju sam iskoristio priliku da jos jednom napisem sta mislim o nasim novinarima ... !
Sto se tice foto-price o verzijama Fiata 130 - bilo mi je zadovoljstvo ...

Back