Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne nikluju ga, nego je jako loša pripremna obrada. Plus je pitanje, ovi ovde u Bg-u ni ne rade pripremnu obradu Lim za podlogu mora biti dobar toliko koliko ne možeš klasičnim peskiranjem da ga očistiš.
Niko to ne radi, pa čak i u inostranstvu. ;)

Ja sam dogovorio da sam radim pripremu, bas zbog kvalitete :)
Mislim, jasno je da povrsina mora biti glatka, da ima originalnu liniju, da nema ulublenja ili izbocina...i planiram da sve to sredim sam (uz pomoc prijatelja) pa da tako dam na hromiranje.
Majstor s kime sam dogovarao hromiranje garantuje kvalitetu, a sad sam u pregovorima i oko limarije, pa da radi za koji mesec.
Neznam kako su cene kod vas, pricali smo za sumu od oko 2000 eura, peskaranje, varenje, zastita karoserije i lakiranje. U to bi uslo i hromiranje branika, maski farova, i jos neke sitnice.
Nosim mu samo skoljku, potpuno golu, bez nista na njoj.

momci svaka cast za celu temu,citao sam je tri dana ali svaki minut je bio vredan toga...
dugo mi je san da i ja uzmem nekog oldtimera ali jos nisam odlucio ni koji,ali bice pre ili kasnije...
odusevljen sam sto vidim da nisam jedini mladji ovde zainteresovan za te automobile

Los Fica se dobija za dz, eventualno castis pice u kafani, kakvih bre 500-600-2000 evra, to su nebuloze.
Na netu ja gledao,cak yugu i stojadina cijene.....

Loš Fića je realno 200-300 evra.

Nabavi kontraša - to je lepo za restauraciju...

E da vidjeo sam tog kontrasa bas na krstarici,podforum vozila,prodaje neki covjek. :)! Pa dobro meni bi odgovarala i mala Pegla,samo malo auto jer ovo bi bio prvi pothvat restauracije :)!Al nista u fazonu "napucani" samo vratiti ga na prvobitni izgled :) :bye:

p.S. Moj drug je prosle godine kupio auto Saab za 75 eura,truhnuo u zito pored rijeke,covjek ga parkirao i nije ga palio 15 godina. Ev ovakav samo sto je bio krs,te ga restauriro,crvena boja. Ne voza ga po kisi,napravio mu posebnu garazu,kaze da mu ne bude tijesno!cc

Prilozi

• SAAB~96~002.jpg
    SAAB~96~002.jpg
    29,2 KB · Pregleda: 18
moram da ispucam ove poruke pa da budem u real time inace cu kasniti dosta,nisam rekao da mi kao ni vama uopste nisu jasni ljudi koji cuvaju neke automobile,traze neke cifre za njih koje nemaju veze sa stvarnoscu a ne planiraju sa tim automobilima nista.
istina je da u nemackoj na primer postoje i vw bube od 20000e ali su starije od 60 godina,imaju smesno malu kilometrazu i totalno su fabricke do najsitnijih detalja

i samo da kazem da su moji favoriti ajkula,taunus tc1 kupe,granada kupe (bilo koj od ona dva modela o kojima ste pricali ali njih nesto nisam vidjao uopste,rekord c kupe i vw buba 1303s...

pa ako je neko nesto skoro video i ako ima neku cenu nek prijavi,ne kupujem jos ali treba biti informisan.

i iz price o crnoj ajkuli nisam ukapirao koliko je para trazio...pa ako neko zna nek kaze

i samo da kazem da su moji favoriti ajkula,taunus tc1 kupe,granada kupe (bilo koj od ona dva modela o kojima ste pricali ali njih nesto nisam vidjao uopste,rekord c kupe i vw buba 1303s...

pa ako je neko nesto skoro video i ako ima neku cenu nek prijavi,ne kupujem jos ali treba biti informisan.

i iz price o crnoj ajkuli nisam ukapirao koliko je para trazio...pa ako neko zna nek kaze

Mislim da ima jedna 1303j na prodaju.Do skoro sam bio ponosni vlasnik iste prešla 120000 km.Prodao sam drugaru jer mi je trebala lova za veći auto.Pitaću ga da li hoće da je proda.

u principu vise sam zainteresovan za 1303s,jer ta buba i nije bas oldtimer pa bi nju drugacije radio,to je ona sa plasticnom tablom i krivom soferkom pa to ne bi ni bila prava restauracija,ali buba ostaje za kraj njih ima na sve strane,vise bi voleo da nadjem nesto stvarno bolje,pa kad ga radim da ga odradim,imam drugi auto tako da mi ne bi bio problem da ga radim i par godina samo da dobijem ono sto zelim,a to je savrsenog oldtimera...

ja sam ih i poredjao po onome koji cu da trazim za pocetak pa cemo da vidimo,sta,koliko inace ni ja ne bi voleo nesto prepravljeno samo da se kaze da je uradjen,vise bi voleo neki krs koji nije radjen uopste pa bar znas sta je i kako

ja primetio u poslednje vreme se pojavljuju po Nišu, sijaju se!!! :D
kaže moj ćale-sedelo u šupu 30godine dok im stoJadinka nije propala pa sad se vratili na "*********"
ehehe :D
jaaaaaao, kad smo kod toga, sinoć je jedan (ne puno lepši od onog kog sam uslikao) proleteo pored mene, ali Fiatov 1500 sa onom hromiranom laisnom ispod vrata.

Pa to...prvobitni izgled...to i jeste restauracija...ono s onim tristaćem je čisto unakazivanje, po mom mišljenju...

Delimicno se slazem ali tristac i jos dosta automobila koji se ovde spominju nemaju nikakvu vrednost kao oldtimeri i klasici, tako da je vracanje u fabricko stanje samo licni izbor vlasnika.
Meni je crni tristac extra, sredjen sa ukusom i iz nekog licnog tripa sto svakako treba ceniti.
Da je tako nesto uradio sa nekim iole ozbiljnijim oldtimerom, onda bi se to moglo nazvati skrnavljenje na2.

ja primetio u poslednje vreme se pojavljuju po Nišu, sijaju se!!! :D
kaže moj ćale-sedelo u šupu 30godine dok im stoJadinka nije propala pa sad se vratili na "*********"
ehehe :D
jaaaaaao, kad smo kod toga, sinoć je jedan (ne puno lepši od onog kog sam uslikao) proleteo pored mene, ali Fiatov 1500 sa onom hromiranom laisnom ispod vrata.
Imali su i Zastave 1300/1500 te lajsne (od dva dela je) do 1975 mislim.
Moj od 1969 ima takve...ali mi fali onaj mali deo na krilu...i jos uvek trazim...

Delimicno se slazem ali tristac i jos dosta automobila koji se ovde spominju nemaju nikakvu vrednost kao oldtimeri i klasici, tako da je vracanje u fabricko stanje samo licni izbor vlasnika.
Meni je crni tristac extra, sredjen sa ukusom i iz nekog licnog tripa sto svakako treba ceniti.
Da je tako nesto uradio sa nekim iole ozbiljnijim oldtimerom, onda bi se to moglo nazvati skrnavljenje na2.
Mozda i nemaju trzisnu vrednost, ali imaju emotivnu, ui zato ih ljudi restavriraju. :)
Slazem se da svako ima ukus, ali meni izrada bilo kog oldtajmera u takvom fazonu kao crni 1300 je skrnavljenje...

Imali su i Zastave 1300/1500 te lajsne (od dva dela je) do 1975 mislim.
Moj od 1969 ima takve...ali mi fali onaj mali deo na krilu...i jos uvek trazim...

Mozda i nemaju trzisnu vrednost, ali imaju emotivnu, ui zato ih ljudi restavriraju. :)
Slazem se da svako ima ukus, ali meni izrada bilo kog oldtajmera u takvom fazonu kao crni 1300 je skrnavljenje...

A sto je skrnavljenje?Pa samo sto je stavio te felne,ostalo je sve u fabrickom stanju,manje vise,dobro i spustio ga je.Mislim nema neonke,neke stopke ili farove,sve fabricko...

Crveno sivi tristać je malo bezveze urađen, dok je crni stvarno dobar
Plavo crni jugo se ne vidi baš najbolje, a onaj fića je jednom rečju upropašćen

Evo nekih oldtajmera koje sam ja uslik'o po gradu:

Land rover

moskvič

audi

A sto je skrnavljenje?Pa samo sto je stavio te felne,ostalo je sve u fabrickom stanju,manje vise,dobro i spustio ga je.Mislim nema neonke,neke stopke ili farove,sve fabricko...

Po meni, samo spustanje je skrnavljenje. I, moderne felne.
Ali, kao sto rekoh, svako ima svoj ukus, a moj je da klasik ostane klasik.
Postujem svakog ko radi sa automobilima, ima ideja, i spasava stare aute, da ne bude zabune...
Ipak, ja se drzim originalnog izgleda i motorizacije auta.
Eventualno, da se radi nesto custom, ali sa delovima u duhu vremena.

Back