Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
migi, ja sam amortizere reparirao...kostalo me oko 60 eura kod mene u Makedoniji.
Neko mi je nekad rekao da mogu da stanu od Lade (!?) ali nikad nisam probao takve stvari...
Neko je pomenuo ratkapne? :)
Evo jedne od mojih, glanc novih 4 komada...kako sam ih pronasao...i sam neznam.

Triumph kog sam usput slikao kad sam isao da gledam amerikance:

2jfm5w2.jpg

I jedan za Kvertu ;)

168xx1s.jpg

Poslednja izmena:
NOVE RATKE?? neke aftermarket ili stare pa hromirane?

@Migi: baš si se potrudio, ali moj "tristać" bi bio nešto sasvim suprotno od tvog. Ti si ga baš natjunirao:spojleri usisnici....QL je, ali ja bih nešto mnooooogo jednostavnije, nešto po ugledu na muscule cars. Znači-odlični paintjob u jednoj nijansi, dobar hrom i da ima prerađeno vešanje. Sa motorom neam pojma šta bih radio još uvek.

ne znam koliko da ponudim čoveku za tristaća....

Poslednja izmena od moderatora:

@Migi: baš si se potrudio, ali moj "tristać" bi bio nešto sasvim suprotno od tvog. Ti si ga baš natjunirao:spojleri usisnici....QL je, ali ja bih nešto mnooooogo jednostavnije, nešto po ugledu na muscule cars. Znači-odlični paintjob u jednoj nijansi, dobar hrom i da ima prerađeno vešanje. Sa motorom neam pojma šta bih radio još uvek.

Ako mene pitas oko ratkapni, to su nove ratkapne, nasao sam ih u jednoj prodavnici, stajale su pune prasine...model iz 1972 ima iste takve.
dao mi ih covek za 5 evra 5 komada :) samo da mu uzmem to, kako je on rekao - smece...
Ideja oko motora nemam, ja sam u filmu restavracija i vracanje originalnog izgleda...
Neki stavljaju 2.0 FIAT-ov DOHC iz 132 zajedno sa tim menjacem...ali i menjac ide dole, pa gubi tristac autenticnost.
U Makedoniji je hromiranje 1 evro po decimetru kvadratnom. Ja cu da radim branike, masku hladnjaka i maske farova, i ona maska gde stoji kilometraza, a prostire se i do suvozaca.

hahaha, moram da pogledam po nekim tako matorim prodavnicama za ratke! :D
5e-džaba!
hromiranje je 1e po cm2 znaaaaači spremi 2hiljade! wow, 2much
i ja sam za restauraciju, ali pošto bi ovo bio moj prvi projekat a tristać je bio toliko rasprostranjen da nije ništa da kažem superatraktivno, odlučio sam se za badlook ;)
znači profy metalic boja i spušten do zemlje. Enterijer ostaje isti kao i motor za početak!

meni su auta hobi i volim kad lepo izgleda al to kosta zivaca vremena ai para

ponudi za tristca tom covjeku 300 evra tu negdje je realna cjena

Poslednja izmena od moderatora:
krećem od 20000 dinara pa gde stignemo, heh, najametnije.
@Stefan K.-mislim da to sa papirima nije problem, ako je vlasnik mrtav i tako to. Moj otac kupio motor 15icu staru ko zna koliko i nije imala papire i valjda beše da je uz 2 svedoka rešio to. Ne sećam se kako beše, pitaću ga

Evo sta je jedan nas covek radio sa Tristacem.Kompletno restauriran i napravljen u Gang'sta fazonu...

hahaha, moram da pogledam po nekim tako matorim prodavnicama za ratke! :D
5e-džaba!
hromiranje je 1e po cm2 znaaaaači spremi 2hiljade! wow, 2much
i ja sam za restauraciju, ali pošto bi ovo bio moj prvi projekat a tristać je bio toliko rasprostranjen da nije ništa da kažem superatraktivno, odlučio sam se za badlook ;)
znači profy metalic boja i spušten do zemlje. Enterijer ostaje isti kao i motor za početak!

Malo si pogresio...
1 eur = 1dm kvadratni...znaci da 10X10 centimetra povrsine kosta 1 eur.
Po mojim procenama, za sve ono koje ce da hromiram...oko 300 eura.

Da, ja sam takodje čuo da je cena hromiranja baš za Tristaćev branik 300 evra.
Mada, znajte da to hromiranje neće izdržati ni pet godina, jako je loše, kod nas ne daju garanciju ako to što se hromira stoji napolju. ;)

ovaj ficko i jugisha ko da su pravljeni za zvezde granda

molim dezurnog moda da brishe ove linkove ili da ih sibne u pdf natprirodne pojave i misterije kod mastera i oxija

ipak ova tema to ne zasluzuje

hehe, nisam ja pogrešio-gore si napisao 1e=1cm ;)
Čudi me da to hromiranje ne pije vodu, ipak je to proces elektrolize, pranja u kiselinama, rastvorima, nanošenje bakarnog sloja......to bi jednostavno "moralo" da valja!!! Možda ga nikluju??? cCc, lopuže!
...a što se tiče ovog gangsterskog, video sam ga 1000 puta do sad.
Moj bi sa njim jedino slično imao kvalitetnu boju ;) i "razmak" od zemlje do šasije.

Ne nikluju ga, nego je jako loša pripremna obrada. Plus je pitanje, ovi ovde u Bg-u ni ne rade pripremnu obradu Lim za podlogu mora biti dobar toliko koliko ne možeš klasičnim peskiranjem da ga očistiš.
Niko to ne radi, pa čak i u inostranstvu. ;)

Ev jedan prilog od mene! Ford gt40 1966god. ccc 100,000 evra....
Al et to nije ono sto me zanima,bas gledam ove Tristaće,simpa vozila,ja u svom zivotu vidjeo samo jedan i to kod rodjaka truhnuo mu u dvoristu dok ga nije sutnuo na otpad uvijek mi se svidjalo...Ali eto kao da ih nema vise nikako,sad samo gledam po slikama,a sad me zanima za koliko bi se mogao naci fico,ne sad da je u posljednjoj fazi raspada vec onako srednje ocuvan,po koja rupa na njemu :)! Gledam na netu sve je to 1000-2000 eura,pa mi nesto to stvarno strasno zvuci za ficu ili onu malu peglicu,pa da je polagano sredjujem onako amaterski s rodjakom :)! Jer primjetio sam skup je ovo sport :) Veliki pozdrav!

Prilozi

• GT.jpg
    GT.jpg
    84,8 KB · Pregleda: 13

Back