OHRID

• Začetnik teme Začetnik teme 45321
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Original postavio kon_s*oneri
e ovako ja sam bio na ohridu( grad ohrid) proslog leta sa drustvom...NISAM PRETERANO odusevljen.Imao sam mnogo veca ocekivanja,konkretno kada je provod u pitanju.Mislim da je nocni zivot u bugarskoj mnogo bolji.Na Ohridu su ti svi kafici u starom gradu( gde treste srpski narodnjaci),retko koji kafic pusta neku stranu muziku i pored toga svi rade samo do 1 posle ponoci( sem vikendom kada svoje radno vreme produzavaju do 2).Ali tu su 2 kafica ,takodje u starom gradu,koja rade svakog dana do jutarnjih casova-koji ti postanu dosadni posle par veceri .I u njima je velika guzva.Imaju par diskoteka koje su van starog grada ali one nisu vredne pomene.**** su jeftinija nego kod nas,koliko se secam
Ohrid je prepun Srpskih turista.Ja sam tamo bio krajem jula 2006-te i tada je vec bilo krcato.Nije mnogo veliki.Mozes da ga obidjes pesaceci za par sati ceo(ono sto se ima videti,a to je sam centar grada i stari grad)
Nasli smo stan blizu autobuske stanice za 5E,po nocenju,ali toliko je svuda,uglavnom i bilo.Neko rece da te salicu sa svih strana za sobe,sto je vrlo tacno.Taxi prevoz je jeftin.Imaju mnogo kombija i mini buseva koji voze za 20-30 denara do plaze(zavisno od destinacije) 1E=60 denara.Sve plaze su malo udaljene od grada i ljudi uglavnom idu mini busevima do destinacija.Hoteli imaju svoje plaze( uglavnom kamenite),gde je ulaz uglavnom besplatan a lezaljke kostaju od 50-100 denara
Vecinsko stanovnistvo grada ohrida je makedonskog porekla,sto ne bi bas moglo da se kaze za Strugu koja je 15-ak km udaljena od ohrida,gde je 50% siptara( sto bitno utice na higijenu grada)
devojke njihove su debele nulee-ko kaze da su lepe,lazesve su odevene na foru grand-show i malecne nekako
Nisu preterano ljubazni kao domacini,pogotovo u nocnim klubovima

Sad si me iznerviro bash .:)

Makedonke su ODVRATNE. Male, nabijene i skoro svaka [99 %] ima spusteno dupe. Zene volim da gledam......to mi je u krvi. Srpkinje su ubedljivo NAJLEPSE u Evropi. Toliko sam putovao i video. Pozz

Ah, jedna Makedonka Elizabeta sa Ohrida mi je davno zauzela deo srca...
JOŠ me ne popušta.

P.S. Sva sreća da ova moja Norvežanka ne zna srpski ( nisam lud ni da je učim ), inače bi čitali o meni u crnoj hronici....

http://www.casopishorizont.com/ohrid.html

Ohrid

U temelje drevnoga grada su utkane kosti ilirskih Dasareta, antičkih Grka, legionara Starog Rima, pripadnika staroslovenskih plemena, hordi Otomanskog carstva i ko zna kojih sve naroda koji su protutnjali ovim delom Balkana...

Ljudi su od pamtiveka dolazili na obale velikog jezera u prostranoj kotlini na jugu Makedonije, podizali naseobine, trgovali, radovali se životu, ratovali i nestajali u pukotinama istorije. U temelje drevnoga grada su utkane kosti ilirskih Dasareta, antičkih Grka, legionara Starog Rima, pripadnika staroslovenskih plemena, hordi Otomanskog carstva i ko zna kojih sve naroda koji su protutnjali ovim delom Balkana. Na malom prostoru su se, kao malo gde u svetu, smenjivale civilizacije, a grad je propadao i ponovo rastao, sve dok nije prošlo doba vojevanja. Ali gungula i graja ni danas nisu utihnuli na obalama jajolikog jezera. Samo što došljaci više ne nose mačeve i koplja, već vaučere i kofere, a pripadaju najvećem osvajačkom plemenu moderne civilizacije – turistima.

http://www.casopishorizont.com/ohrid.html

Prilozi

• EGZOTIKA NA SVAKOM KORAKU.jpg
    EGZOTIKA NA SVAKOM KORAKU.jpg
    15,4 KB · Pregleda: 15
  • jezero kao laguna.jpg
    jezero kao laguna.jpg
    14,3 KB · Pregleda: 17
Evo i ja da vam se pridruzim....u Ohridu letujem (tada sa roditeljima)od 1979 i mogu vam reci da i u onoj staroj Jugi mi smo se oduvek odlucivali za Ohrid.Bio sam naravno i ove godine po 14-i put i dok sam ziv tamo cu letovati....citao sam neke vase poruke gde kazete da su ne ljubazni :confused: :confused: :confused: nema sanse .Takvu ljubaznost necete nigde sresti...vremene se menjaju ali ne i Ohridjani.Od 14 letovanja u zadnjih devet smestaj uzimam u Pestanima (13 kilometara od Ohrida prema sv.Naumu) koji je predivan.Cena smestaja je od 200 do 300 denara.Nece se svideti tamo (mozda) mladjima zato sto nema atraktivnih kafica i diskoteka,ali zato mozete uzivati u predivnim restoranima i odlicnom hotelu Desaret.Preporucio bih vam da obavezno obidjete plazu u Trpejcima i Ljubanistu kao i predivan sv.Naum.Imate i kamp naselje Gradiste gde se zivi 300 na sat (odlican provod i preporuka za mlade).Za put od Beograda do Ohrida bih vam preporucuio uvek da koristite od Skoplja preko Tetova (odlican put i mnogo brze se stigne).Toliko za sada od mene.Pozdrav ;)

Jerotije, ti za ona što go napiša za makedonkite će dobieš edna po nos. A slednitot pat koga će sakašda vleyeš ili pominuvaš niz Makedonija, ušte na Tabanovci nema da ti dozvoli kordon od Makedonki

Back