OHRID

• Začetnik teme Začetnik teme 45321
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kao što je neko rekao ovakav incident je mogao da se desi bilo gde. A verujem da ti srpski državljani nisu ni malo bili anđelčići i šta je radio jedan otac troje dece (kako je neko naveo) u tuči u kafiću? U svakom slučaju mi je žao dečka koji je nastradao.

Pre desetak dana sam provela tri dana na Ohridu, reči koje sam stalno ponavljala tamo je da sam iznenađena njihovom ljubaznošću, počev od čoveka koji nam se sam obratio da nam pomogne da pronađemo ulicu, preko žene koja nam je takođe pomagala da se snađemo, gazdarice koja nam je obajsnila gde je najbliža prodavnica, koji restoran ima niže cene ribe, ko gostuje uveče u antičkom teatru pa do konobara u restoranu koji nas je stalno obilazio da vidi da li nam nešto treba. Čovek na Sv. Naumu nas je odvezao čamcem gde smo želeli, slikao, upoznavao sa jezerom i Crnim Drimom koji se uliva u njega i ispratio do restorana na malom ostrvu. Stvarno sve reči pohvale

Mene zanima da li su plaze ok,da li je jezero cisto,usluga...cuo sam dosta oprecna misljenja ali mi se bas ide na letovanje
hvala
pozdrav
28082010694.jpg

Ovo je prosle godine u avgustu na Ohridskom jezeru,na divoj plazici u blizini sela Trpejca,dosli smo camcem a slikano je sa jedne crkvice iznad uvale.Mozes videti cistotu jezera,voda je fantasticna!
Ohridsko jezero je jedno od retko cistih i bistrih jezera gde je zadovoljstvo kupanja isto kao na moru,samo sto nije slano!
Plaze ima razlicite,sa kamencicima,sljunkom do pescane plaze kod Sv.Nauma(kod kampa).

Poslednja izmena:
Ohrid je predivan, zaljubila sam se na prvi pogled. Ima sve, razne znamenitosti, crkve, prelep stari grad koji obavezno treba obići, ljubazne stanovnike, divne restorane pored jezera, šetalište pored vode, za decu parkić, i naravno predivan Sv. Naum nešto dalje od samog Ohrida. Plaže su recimo kao na Adi, šljunak, voda nešto hladnija ali čista. Meni to nije smetalo jer smo na Ohrid uvek išli na putu do Grčke, pa mi nije bilo do kupanja. U svakom slučaju za preporuku

Sve zavisi kad putuješ. Najlepše je u julu ili avgustu doći na jezero. Oduševićeš se. Preprošle godine sretnemo komšije u Ohridu, raspamećene, na povratku sa Tasosa svratili da vide Ohrid, Pitam ih za impresije, kažu ne znaju što su uopšte išli na Tasos. Pre neki dan, na sastanku kućnog saveta, pitam: Komšija, gde ćete na letovanje ove godine? Kaže: Zna se, na Ohrid. Šta reći? Pogledajte moju foto turu na Putovanjima info: Ohrid, malo Albanije...

ja idem krajem avgusta i vracam se sredinom septembra, tako da izgleda da je bolje da krenem ranije, jer posle moze da bude i lose vreme pa da ne vidim nista od ohrida....
raspitah se i ja malo kod komsija, komsinica sa ohrida, kaze ako ces u kupovinu kupuj po skoplju ima sve isto zlato, biseri, samo mnogo jeftinije nego na ohridu, znate li nesto o tome?

ja idem krajem avgusta i vracam se sredinom septembra, tako da izgleda da je bolje da krenem ranije, jer posle moze da bude i lose vreme pa da ne vidim nista od ohrida....
raspitah se i ja malo kod komsija, komsinica sa ohrida, kaze ako ces u kupovinu kupuj po skoplju ima sve isto zlato, biseri, samo mnogo jeftinije nego na ohridu, znate li nesto o tome?

Ne verujem.
U Ohridu imaš brdo juvelirnica i u takvom moru prodavnica sigurno da im se ne isplati držati neke visoke cene.

Devojka i ja definitivno zelimo na Ohrid ove godine. Jedina je dilema preko koga.

Vecina ljudi preporucuje privatan smestaj, ali posto idemo prvi put, izbegao bih to, nekako mi je suvise nepouzdano.

Da li mozete da preporucite neku agenciju koja radi dobre ture za Ohrid?

Bas intezivno razmisljam o Ohridu ove godine, tamo oko 1. avgusta, jedno 10-ak dana.... najverovatnije privatni smestaj, al problem nam je prevoz... da li ima redovnoh polazaka za Ohrid?

Bas intezivno razmisljam o Ohridu ove godine, tamo oko 1. avgusta, jedno 10-ak dana.... najverovatnije privatni smestaj, al problem nam je prevoz... da li ima redovnoh polazaka za Ohrid?

Imaš sa glavne autobuske stanice Beograd oko 21:30 dva autobusa u isto vreme.Jedan ide preko Bitolja a drugi preko Kičeva.Preporuka je da uzmeš onaj što ide preko Kičeva.

Zbog kraceg putovanja? Cula sam da na stanici cekaju ljudi (mestani) koji iznajmljuju sobe...?

Kraći je put...od Skoplja ka Kičevu je mnogo bolji nego preko Prilepa i Bitolja i stigne se za oko 3 sata pre.
Prošle godine sam vadio kartu za Kičevo jer je autoprevoznik bio iz Kičeva ali vas voze do Ohrida.Cenu računaju kao da idete samo do Kičeva.To je neki dogovor Laste sa ovima iz Kičeva.
A na autobuskoj u Ohridu je prava navala sa ponudama soba.Ja ih sve obilazim i ulazim u taksi koji me vodi do Peštana i tamo mi je ekstra.

Pre par godina smo mm i ja odlucili da odemo negde za vikend i ujedno isto tamo "negde" proslavimo moj rodjendan. Pozvala sam autobusku u Bg-u da vidim ima li buseva za Ohrid ili negde u CG. Posto je to vec bila sreda a mi smo hteli u cetvrtak da krenemo, bilo je samo par mesta za Ohrid ...to smo i rezervisali . Kao i uvek zamalo da zakasnimo i na bus za Bg ( jurili ga ,malo kolima :) ) stigli smo na stanicu u Bg pola sata pre polaska busa i na salteru nam gospodja kaze da rezervisana karta mora da se kupi sat vremena pre polaska pa je ona prodala nase karte :/...i tako smo ostali bez karte ....ali nismo hteli da se vracamo kuci nikako nego smo moljakali konduktere da nas puste u bus , da cemo stajati ako treba ...kondukter iz jednog busa nije hteo ni da cuje a ovaj iz drugog kao ajde ali stvarno cete morati da stojite ako neko u Nisu ili nekoj drugoj stanici dodje sa rezervisanom kartom . Tako smo se mi ukrcali i srecom sedeli do Ohrida . Smestaj nismo rezervisali , malo smo prosetali gradom , i na svakom koraku se moze naci, nije nikakav problem . Na kraju smo usli u neku agenciju Turist -informacije ili tako nesto , u blizini autobuske i oni su nas odvezli do coveka koji je tada tek poceo da iznajmljuje sobe . Placali smo oko 30e sobu sa kupatilom , kuca je na samoj obali 3 minuta od setalista.Smestaj nam je bio fantastican sve novo , kupatilo sa djakuzijem ...i u sobi je moglo da bude jos dvoje ljudi za istu cenu . Sam Ohrid nas je odusevio , voda je jako cista ( negde sam cula da je prozirnost do 27 m ) , ljudi ljubazi , ima sta za videti za svakoga , i provod i kulturni spomenici , crkve ...
Moj predlog za sve one koji se dvoume je da uopste ne razmisljaju , i sto se smestaja tice mozete naci od kamp naselja do extra luxsuznih hotela tamo na licu mesta , zasto bi placali uslugu agencije

Poslednja izmena:
Mi smo smeštaj našli preko Antonija na http://www.visit-ohrid.com/, Sjajan momak. Preporučiće vam ono što je za vas najbolje. Jeste da smo plaćali studio 30 evrića dnevno u top sezoni, ali smo bili u centru, u prelepom studiu, koji je bio potpuno nov, u novoj zgradi sa liftom i parkingom, odlično opremljenim i da ne gnjavim više. U isto vreme naša ćerka je bila smeštena sa dečkom u isto tako preslatkom studiu, doduše par stotina metara dalje od centra. I oni su bili prezadovoljni smeštajem. Oba smeštaja nam je ponudio Antonio, ali smo mu rekli šta tačno želimo i do koje sume smo spremni da platimo. Za Ohrid vam ne treba agencija. Mnoogo jeftinije ćete proči u sopstvenoj režiji, Imate direktnu autobusku liniju Beograd-Ohrid, Tamo je taksi mnogo jeftiniji nego u Beogradu, u centru grada je pristanište odakle isplovljavaju brodovi i možete ići s njima do Svetog Nauma za male pare (sem manastira i izvora Drima, koje ne smete propustiti, imate i prelepu peščanu plažu, samo treba ostaviti isprave -pasoše, na ulasku), a ima i lokalnog prevoza. Ručak u restoranima za četiri osobe nas je koštao oko dvadesetak evra. Tamo se možete kupati do mile volje u prečistoj vodi jezera, ludovati po mnogobrojnim kafićima na plaži, diskotekama i restoranima, ima mnogo kulturno-istorijskog sadržaja, a bogami i isšopingovali smo se za male pare. Za svakog po nešto. I da ne zaboravim. U vreme kad smo mi letovali tamo (2009-e), tamo su nastupali: Željko Joksimović, Van Gog, Dr Igi, pok. Ksenija Pajčin, Sajke, Karolina itd. Što se bezbednosti tiče, jedne večeri smo zalutali u kvart gde ima i dosta Albanaca (kad se krene ka Strugi, videćete po jednoj ili dve džamije) i imali srće da vidimo albansku svadbu kroz izlog restorana. Kad su videli da gledamo kako se vesele, par njih je istrčalo napolje i zvali nas da uđemo i da im se pridružimo u veselju. Iako su znali da smo iz Srbije bili su jako ljubazni prema nama i baš su navaljivali da uđemo, makar da nas počaste nečim. Toliko o (ne)bezbednosti. Samo se opustite i uživajte u odmoru.

Back