OHRID

• Začetnik teme Začetnik teme 45321
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ohrid je krajnje povoljan za odmor...
mi plaćali ceo apartman( 10 minuta pešaka od centra grada) 1000 denara dnevno...što dođe oko 16 eura...a ima sve, kupatilo, kuhinju, ogromnu terasu, TV sa kablovskom, veliki krevet...ma sve:D

ja sam se uvek pitala za to, kao i za cenove stanova... kaze mi neko ima 3soban stan u bg-u kod vuka za 300 e. stalno sam mislila da lazu (u to vreme ja placam 170 e garsonjeru na cvetq)... dok moj brat nije otiso i nasao stan otprilike tako tj 300 e 3soban stan kod vuka. tu se vise o sreci radi, valjda
bar se nadam
ako nije to, onda sam glupa il nesposobna...

na zalast, pitanje o bezbednosti je prvo pitanje kad se krene u bilo koji kraj bivse nam drzave
drago mi je da je tamo sve ok

Bio sam pre 2god., mislim da skoro nemaju siptara, sad od Skoplja do Ohrida je sasvim druga prica, mada, ides auto-putem, sta te briga. Putarine su im na svkih 2-3km, da neverujes!!:worth:

Važi, sad znam kako ću te prepoznati :bye:

Nismo se sreli.

Inače ovde je vreme super, malko duva vetar pa ko lako izgori mora da se pazi.
Što se tiče puta solidan je od recimo gostivara ka ohridu. Do gostivara je autoput(ili bar liči na to) samo ubijaju putarine, svakih par km što reče neko naplatna rampa. Mislim nemam problem ni 200 denara da kešnem od jednom samo nemojte da stajem svako malo pa 20-30 denara kako gde.

hmmm, pa vi rekoste da je ohrid bezbedan za srbe
http://www.mondo.rs/s180883/ex-YU/Beogradjanin_ubijen_u_diskoteci_na_Ohridu.html
i prošle godine se desio sličan slučaj

Lepo ti napisao i onda šta....
Da li si pročitao vest?
Dve grupe srba, i onda izbaci iz teksta Ohrid i ubaci recimo Tivat, Budvu, Bar, Zakintos ili Atinu i eto nije bezbedno za srbe nigde. Tj kad se potuku srbi onda nije bezbedno. Ovoga očigledno nisu napali lokalni djilkoši ili albanci ili nešto slično Ovo bi se dogodilo i u centru Beograda da je tu bilo.

v.

Da li si pročitao vest?
Dve grupe srba, i onda izbaci iz teksta Ohrid i ubaci recimo Tivat, Budvu, Bar, Zakintos ili Atinu i eto nije bezbedno za srbe nigde. Tj kad se potuku srbi onda nije bezbedno. Ovoga očigledno nisu napali lokalni djilkoši ili albanci ili nešto slično Ovo bi se dogodilo i u centru Beograda da je tu bilo.

v.

Bravo :ok:

Da li si pročitao vest?

v.

a kako onda jos nisu uhapsili napadace?
zar srbi turisti imaju jatake u makedoniji?
i otkud ti, leba ti, da su se srbi potukli? jesi li to negde procitao ili samo lupas?

.....
- Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je povod masovne tuče koja je izbila rano jutros u noćnom klubu u Ohridu i u kojoj je stradao jedan srpski državljanin a drugi povređen, bila svađa oko devojke. Policija je, kako se navodi u saopštenju, pozvala na informativni razgovor 30-tak osoba, među kojima je i vlasnik kluba "Havana" koji je bio povređen u tuči, a u potrazi je za jednim srpskim držvljaninom koji je bio umešan u tuču, kao i za nekoliko makedonskih državljana za koje postoje sumnje da su bili uključeni u incidenat. U saopštenju MUP-a se navodi da je na osnovu operativnih saznanja i dosadašnjeg toka istrage utvrđeno da je u noćnom klubu "Havana" prvo nastala svađa između nekoliko srpskih držvljanina koji su bili na odmoru u Ohridu, koja se produžila i van kluba, a kojoj se priključio vlasnik kluba koji je među srpskim državljaninima prepoznao svog prijatelja. Sada preminuli Dejan N. i povređeni Goran P, kako se navodi u saopštenju, počeli su da beže, ali ih je u blizini pošte u Ohridu sustigla jedna grupa. Na tom mestu je bilo pronađeno i telo stradalog Dejana N. koje se sada nalazi na obdukciji i rezultati o uzorku smrti očekuju se za nekoliko dana. Prema izjavi portparola MUP-a Iva Kotevskog, na telu stradalog ima više povreda u predelu glave, ali lekari koji vrše odbukciji u ovom trenutku ne mogu potvrditi da li su one bile kobne. Telo Dejana N. bilo je doneto u bolnicu za ortopediju i traumatologiju "Sveti Erazmo" u Ohridu oko tri sata po ponoći, kada su lekari samo kontstatovali smrt, dok je Goranu P. pružena lekarska pomoć i posle konstatovanja lakših povreda on je pušten iz bolnice. U istrazi ovog incident uključeni su istražni sudija, zamenik javnog tužioca i veštaci iz jedinice MUP-a u Ohridu, a naredbom istražnog sudije oduzeti su kompjuteri iz lokala za proveru zaspisa bezbednosnih kamera u noćnom klubu. Otpravnik poslova ambasade Srbije u Skoplju Dušanka Divjak-Tomić je izjavila Tanjugu da je Dejan Novaković( 34) iz Beograda, stradao u tuči u kojoj je jutros, oko tri sata, učestvovalo više lica. Autopsijom, koja je u toku, treba da se utvrdi uzrok njegove smrti. U tuči je lakše je povređen i Goran Perić (35), takođe iz Beograda

i otkud ti, leba ti, da su se srbi potukli? jesi li to negde procitao ili samo lupas?

"Policija je saopštila da je svađa u klubu počela iz banalnih razloga, posle čega je izbila tuča između nekoliko srpskih državljana. Mediji javljaju da je uzrok tuče bila jedna devojka."

Ovo je citat sa linka vesti koju si ti okačio pa ako te je mrzelo da čitaš dalje od naslova to je moram priznati tvoj problem.

Drugi citat iz vesti koju si ti okačio a nisi pročitao je:
"Prema saopštenju policijske uprave u Ohridu, 30 lica, koja su učestvovala u tuči ili su bili očevidci sukoba koji je bio fatalan za srpskog turistu, privedeno je na informativni razgovor."

Dakle 30 lica je saslušano a pošto nisam baš najjači sa pravne strane ne zameri ako ti kažem da policija nema baš osnova nekoga da uhapsi pogotovu za ubistvo ako nema osnovanu sumnju da je neko to uradio.
A pošto u vesti koju si ti okačio piše i ovo:
"Potom su ga napali drugi učesnici tuče, a onda su se umešali i lokalni stanovnici, čime je tuča postala opšta."
Nije baš jednostavno utvrditi ko je koga tu udario i sl. je u opštoj tuči ako si učestvovao u nekoj udara ko koga stigne.
Tako da si bio dovoljno voljan da pročitaš vest shvatio bi da su se potukli srbi medjusobno ali se tuča proširila i onda su i neki drugi koji očigledno nisu srbi upali u istu.
Svakako je žalosno što je jedan mladi čovek zbog gluposti izgubio život i to niko ovde ne može da porekne ali da kriviš nekoga generalno zbog nečije smrti je malo neumesno.
Inače ja sam 21. došao iz Ohrida i ako ćemo iskreno niko ama baš niko me nije drugačije pogledao zbog toga što govorim srpski čak su prema meni na nekim mestima bili i ljubazniji od onih koji su govorili makedonski. Da ne bude zabune ja govorim i makedonski ali ga baš iz tog razloga ne koristim kad sam u makedoniji jer osećam da me više poštuju i da su ljubazniji prema meni kad govorim srpski.

v.

Poslednja izmena:
da, potukli se srbi, dok su makedonci i ostali gledali i navijali
tako verovatno i u cro srbi sami sebi razbijaju stakla na kolima...u frankfurtu obracun srpskih bandi...u sarajevu srbi sami sebe izboli nozem...ma srbi su krivi za sve nevolje ovog sveta
a svi ostali su andjelcici

- Posvađali su se oko devojke. U jednoj grupi bili su Srbi i stanovnici Ohrida, a u drugoj Makedonci.(citaj albanci) Nekoliko minuta su se prepirali, a onda je nastalo rasulo - priča jedan od konobara diskoteke.

On kaže da su udarci pljuštali na sve strane.

- U jednom trenutku nije se znalo ko koga udara. Odzvanjao je zvuk polomljenog stakla i vrisci. Čini mi se kao da je trajalo čitavu večnost, a jurnjava se nastavila ispred lokala - kaže konobar.

blic:
Sedmoro osumnjičenih su makedonski državljani, koji su već privedeni, a jedan je srpski državljanin, koji je u bekstvu.
@pirat_w
znaci, ipak lupetas...
dakle i u mk je rizicno
strasno...neartikulisana rulja je gazila mladica, oca troje dece
stoka odvratna

Poslednja izmena od moderatora:
A Crnicrnja ti si bio u diskoteci.... Izvini što sam posumnjao u tebe nisam znao da si bio svedok.
Opet ti kažem ja sam pročitao vest koju si ti postavio a ti nisi, ja sam video šta piše a ti si počeo da izmišljaš ono što ti misliš da je istina.

"Portparol policije Ivo Kotevski izjavio je da je od osam osumnjičenih sedam Makedonaca, koji su privedeni i jedan Srbin, koji je u bekstvu."

A ovo je vest koju sam ja pročitao. Dakle policija je uradila svoje u uhapsila odgovorne. A o bezbednosti srba možemo da raspravljamo, pretpostavljam da ti ne letuješ u CG, HR, Grčkoj, Turskoj, Rgiptu i gotovo u svim atraktivnim destinacijama gradjana Srbije pošto ako pročitaš vesti iz zadnjih 5 godina u skoro svakoj je poginuo ili je ubijen neki gradjanin Srbije. Mislim svako malo čujemo kako na nekoj ekskurziji neki klinci popili batine od lokalaca a isto tako i da je neki klinac teško povredjen ili najcrnje ubijen. Da u HR nas gledaju popreko kad čuju ekavicu ali u Makedoniji nije taj slučaj. Ovo je očigledno klasična kafanska tuča nažalost nastradao je čovek iz Beograda. Isto tako je mogao i on da ubije makedonca. Šta bi ti onda komentarisao....

v.

ja mislim da je takva situacija mogla da se desi u bilo kom gradu bivse Jugoslavije....poklopile su se kockice da je nastradao Srbin a ne Slovenac ili Crnogorac ili Hrvat...tuzno je...ali mislim da je to bio samo jos jedan nesrecan sticaj okolnosti :(

hm, posle ovoga trebalo bi razmisliti da ubuduce u gr putujem avionom....sigurnije je

Ne da je sigurnije nego je i bezbednije. Ma šta bezbednije, ovo je vrhunac bezbednosti. Evo nekih lepih iskustava samo iz ove godine.

"Juče ujutru, nešto poslije tri sata, u Pefkohoriju, turističkom mjestu na poluostrvu Halkidiki, nedaleko od Soluna u Grčkoj, brutalno su pretučena dvojica srpskih turista. Beograđanin Marko Filipović (28) i Nišlija Miloš Stojanović (28), koji je bio u društvu djevojke, vraćali su se iz diskoteke kada su napadnuti u centru mjesta na očigled više desetina prolaznika, piše Politika. Marku Filipoviću iz Beograda polomljena rebra, a Milošu Stojanoviću iz Niša, koji je zadobio lakše ozlede, demoliran novi automobil u Pefkohoriju na poluostrvu Halkidiki ."

"Desetak turista iz Srbije, među kojima je i dvogodišnje dete, koji letuju u grčkom mestu Agia Trijada zadržano je na lečenju u solunskoj bolnici zbog sumnje da su najverovatnije zaraženi salmonelom, dok je još oko 15 gostiju iz istog letovališta zadobilo stomačne tegobe, saznaje „Blic“. "

I ovo su vesti od ove godine ako treba naćiću ti i one vesti o bezbednosti u Grčkoj kad odu naši maturanti na maturske ekskurzije.

v.

Back