Ogrubela deca na ulici

Romi imaju svoj Nacionalni savet i još neke nevladine organizacije koje služe ličnoj afirmaciji
pojedinih Cigana,a ne i stvarnom radu...Ministar Ljajić je u prošlom mandatu ponešto i uradio
(to mu je inače i struka!),ali se izgleda i on smorio...Naprednjaci u NS koji su preuzeli vlast,
ne vidim da bilo šta preduzimaju...Prozivaćemo ih,a i Cigane, funkcionere koje znam ću pitati
da li treba i dalje da Cigančići žongliraju pred semaforom...Opet to eskalira jer im se ,izgleda,
još više pogoršavaju životni uslovi...
kupovina političkih poena preko romske populacije,
licemerje koje izaziva kontraproduktivne efekte.

mozes ti da govoris sta hoces ja rekoh ko je probisvet..onaj koji nije dobijao batine taj se lati pistolja tatinog i ubije nekog jer se usro u gace kad ga popreko pogleda..a ovi sto laju po ulici su bezazleni

Ja se nisam u pisanju bavio njima, već onim što sam video, odnosno onima drugima.

I zasto nisi uskocio coveku u pomoc?

Zato što mi je ispod časti da se kačim sa klincima od 8-9 godina.

Ti se svima ostalima obraćaš u negativnom kontekstu.... A šta si ti uradio pozitivno u tom smislu? Baš na tom primeru koji si dao ? Nešto...bilo šta?
Ne verujem .... :aha:

Kraj tvog teksta trebalo je bude : Šta učiniti, kako sprečiti...itd...itd...onda bi bilo OK.

Apsolutno, da. I, šta sad? Nisam ništa uradio, jer me bole pevac za sve ljude oko mene. Samo sam napisao ovo, da sutra kad isti ti klinci nekoga ubiju znate šta su činili pre ubistva.

Kraj tvog teksta neka bude kako ti hoćeš. Kraj mog teksta neće zavisiti od tebe. Ende.

Ako se to odnosi na mene-pogrešno,nemam društvenu funkciju,a i nisam u stranci nekoj...
Samo imam dosta prijatelja...
Ali na račun funkcionera -Cigana 100%! ! !
Na račun vodećih stranaka -I VIŠE! ! !

Bravo komšija. Ja se neću odreći svojih prijatelja Cigana radi nekih degena od političara.

Aha, sve te stvari samo ti viđaš oko sebe, drugi ne ?

Kakve stvari samo ti viđaš oko sebe? Ne kontam. Otvori temu o tome šta sve samo ti viđaš oko sebe, na ovom pdf-u, pa ćemo diskutovati na njoj. I govori u svoje ime. U moje ime mogu samo ja govoriti. Istina, ako se drzneš da govoriš u moje ime - onda i ja mogu da prdim u tvoje ime.
farting_smiley.gif

ma pusti sad generalizacije, emancipaciju kao uzrok propasti civilizacije, porodice i institucije braka.. nego se vrati na temu.
spomenuo si da ovoj deci nedostaje autoritet.
e sad, slažem se ali do onog dela u kojem ti i ja imamo očigledno različito shvatanje tog pojma.
ovoj deci nedostaje pre svega ljubav i okrilje porodice, a u okviru zdravih porodičnih odnosa onda imaš sve i autoritet zasnovan na poštovanju, razumevanju i uvažavanju , i vaspitne mere nagrade- kazne (ne drastične, naravno ) i uopšte sve što jednu ćeliju društva čini zdravom i funkcionalnom.
autoritet koji podrazumeva isključivo princip "batine koja je iz raja izašla" apsloutno ne bi od ove dece napravio ljude. naprotiv, sasvim je izvesno da je neke od njih batina i napravila takvima kakvi jesu.
gde odakle ti da je izvesno da su batine dovele do toga?dakle ja kazem da se osvrcem na decu iz svog okruzenja s kojom sam odrastao..i niko ponavljam niko iz tzv problematicnih porodica nije nikad napravio ozbiljnije sranje..a recimo skupi se nas 10-15 raznih slojeva i idemo po gradu pravimo sranja..najgori su bili oni mazeni i pazeni razmazeni..koji su morali u 3 sata na rucak obavezno da im cale ne sere..koji su u skoli vazili za primer..iz dobrih imucnih porodica..prvi su uvek bili da se propusi..pije..razbija..pravi sranje..pomeraju granice ka losem..i najbitnije nisu postali casni ljudi..za razliku od onih koji su morali posle skole da rade i da se snalaze..dok su isli u vojsku oni mazeni puni ljubavi su eskivirali i dobijali automobile koje su lupali..smesno mi sto ne znate za te slucajeve ili se pravite blesavi glumeci da smo dostigli pozitivan nivo svesti gde se sve zavrsava kao u bajci..a bas smo dno dotakli jer niko ne iebe zivu silu bezobrazno i samozivo

gde odakle ti da je izvesno da su batine dovele do toga?dakle ja kazem da se osvrcem na decu iz svog okruzenja s kojom sam odrastao..i niko ponavljam niko iz tzv problematicnih porodica nije nikad napravio ozbiljnije sranje..a recimo skupi se nas 10-15 raznih slojeva i idemo po gradu pravimo sranja..najgori su bili oni mazeni i pazeni razmazeni..koji su morali u 3 sata na rucak obavezno da im cale ne sere..koji su u skoli vazili za primer..iz dobrih imucnih porodica..prvi su uvek bili da se propusi..pije..razbija..pravi sranje..pomeraju granice ka losem..i najbitnije nisu postali casni ljudi..za razliku od onih koji su morali posle skole da rade i da se snalaze..dok su isli u vojsku oni mazeni puni ljubavi su eskivirali i dobijali automobile koje su lupali..smesno mi sto ne znate za te slucajeve ili se pravite blesavi glumeci da smo dostigli pozitivan nivo svesti gde se sve zavrsava kao u bajci..a bas smo dno dotakli jer niko ne iebe zivu silu bezobrazno i samozivo

bojim se da ne mislimo na isto.
ovde je bilo reči o deci koja su na ulici, znači stoposto zanemarena ili zlostavljana od strane svoje primarne porodice.
to o čemu ti pričaš je jedna sasvim druga tema i delom se slažem sa napisanim.

to je ista tema jer ti ne znas da li su oni zlostavljani od strane porodice..marko milosevic je iz imucne porodice koja nam je krojila zivote..a vadio je na coveka motornu testeru i ko zna koliko ljudi ima na dusi..mislis da su ga tukli dovoljno?ne bi reko da su ikad digli ruku na njega..njegova sestra marija je nosila pistolj sa sobom..samo zato sto su razmazena derista koja nisu imali cvrstu ruku..dakle da su ih usput normalno vaspitali ne bi doslo do price kako su batine neophodne..kad se vec za to hvatate..a realno kad se zapuste poput pomenutih..treba ih tuci ko volove da ne bi ugrozavali ljude oko sebe

Neverovatno topao februarski dan. Nepodnošljivo vreme. Umesto da bude hladno, i sa snegom, vani užasna vrućina. I još je bio dan, negde popodne, jule, kad sam u Zmaj Jovinoj ulici ugledao jednog s uma sišlog čoveka, koga viđam par puta mesečno kako polako korača ulicom i peva na sav glas. Ljudi vide da je prolupao, ne diraju ga, samo mu se smeju, rugaju ili ga snimaju. Ali juče, svojim glasnim pevanjem na sebe je navukao neka tri Cigančića, od kojih najstariji nema više od devet godina. Kako je išao i pevao, tako su oni trčali iza njega, provocirali ga, vređali, pljuvali, šutirali... I u jednom momentu taj najstariji iz jakne je izvadio kratku palicu i tresnuo ga po leđima toliko jako da je ovaj jauknuo i zastao, a onda se okretao oko sebe da vidi šta ga je snašlo. Cigančići su se povukli na bezbednu razdaljinu i vikali mu, naočigled zabezeknutih prolaznika: „Majmune! Puši ga! Majmune!“ Deca, ogrubela od boravka na ulici, budući razbojnici i kriminalci, nastavili su da ga prate i vređaju. Ako je lud - ne treba niko da ga bije. O ovome danas možete čitati na ovoj temi. Ali, kako stvari stoje, ne daj bože, mogli biste uskoro pročitati u crnoj hronici kako su tri klinca prebila neku staricu i otela joj sav novac. Pamet u glavu i bavite se uzrocima a ne posledicama. Ili, pak, ne treba da vas bude briga šta se događa oko vas? Ma šta vas se tiče...

a sta si ti radio dok si sve to posmatrao?

da li osobe koje posmatraju nisu isto toliki ako ne i vetji monstrumi od ovih sto cine tako strashna dela?

a?

A šta biste vi uradili u toj situaciji?
Izdrali se? Očitali lekciju o humanosti Cigančićima? Izvukli svoju palicu?
Ili biste prethodno svim prolaznicima koji su se smejali bolesnom čoveku objasnili kako nije lepo da mu se rugaju?

pomogla bih coveku a svi ti sto se smeju bolesnom coveku njima ce Bog da vrati na ovaj ili onaj nacin a mozda bi nekog od tih majmuna sto se smeju pochela da peche ta otupelost

ciganima bih na isti nachin vratila kako su i odrasli sve i jednom po 20 deka

kakav je ovo idiotizam kako sta i na koji nacin i dok se tako mislish prodje voz kroz kuruze i pade necija glava

iebote

sad sam bre besna

Ili biste prethodno svim prolaznicima koji su se smejali bolesnom čoveku objasnili kako nije lepo da mu se rugaju?

Bilo sta - ne znam kako bi reagovala u afektu(verovatno impulsivno i eksplodirala, meni tipicno :roll: i klince povijala...) - jasno je, da kad sam vec prisutna da moram nesto da uradim - sramota bi me bilo od same sebe da mirno stojim i gledam ...:roll:

Poslednja izmena:
pomogla bih coveku a svi ti sto se smeju bolesnom coveku njima ce Bog da vrati na ovaj ili onaj nacin a mozda bi nekog od tih majmuna sto se smeju pochela da peche ta otupelost

ciganima bih na isti nachin vratila kako su i odrasli sve i jednom po 20 deka

kakav je ovo idiotizam kako sta i na koji nacin i dok se tako mislish prodje voz kroz kuruze i pade necija glava

iebote

sad sam bre besna
nemoj se nerviras vidi

Ovo je daleko ozbiljniji problem!
Siromašni postaju ultrasiromašni i taj sloj bede sve više liči na onaj u Boliviji
i indijskom potkontinentu gde su prisutni feudalno-liberalno kapitalistički
odnosi...
Veoma jak socijalni program je potreban da bi se to iskorenilo...Velika je to
sramota svih političara od završetka građanskih ratova i raspada SFRJ naovamo...
Hitno su potrebne snažne socijalne mere koje bi imali finansirati najbogatiji i to
kao neizostavnu obavezu! ! ! Oporezovanjem trošenja na luksuz (bilo gde u svetu ! ! !)
po stopi od 100%( i ulaganje u nepotrebne nekretnine po ,ipak nižoj stopi) bi se
skupila solidna sredstva,a i destimulisalo idiotsko troškarenje...

verujem da te zanima i da te muči osećanje nemoći da promeniš bilo šta od svega lošeg, izopačenog i nezdravog što vidiš oko sebe, otud distanciranje.

Tu i tamo. Ne muči me toliko koliko se gadim od svega. Distanciranje obavezno.

a sta si ti radio dok si sve to posmatrao?

da li osobe koje posmatraju nisu isto toliki ako ne i vetji monstrumi od ovih sto cine tako strashna dela?

a?

Ja sam draškao obe loptice u gaćama i snimao situaciju, da bih po dolasku na forum napisao tekst.

Ne znam za druge koji posmatraju, ali ja sam najveći i najgori monstrum. I, šta sad?

b!

Tačno tako koleginice. Ništa ne bi uradili. Uzgred, estetika nema nikakve veze sa međuljudskim odnosima.

Zacarani krug
Taj ludak sto peva i on kad je bio mali sigurno je jurio, pljuvao, vredjao straije ludake, a ti cigancici kad ostare i njih ce juriti i pljuvati nove generacije mladih mangupcica i sve tako u krug.

Nije sigurno. Deluje mi kao dobar čova, samo je pukao od situacije u državi. Nego, sugrađanine, jesi li ga ikad video u Zmaj Jovinoj ulici? Znaš li o kome govorim?

Ja sam draškao obe loptice u gaćama i snimao situaciju, da bih po dolasku na forum napisao tekst.

Ne znam za druge koji posmatraju, ali ja sam najveći i najgori monstrum. I, šta sad?

b!

naravno da si cheshkao mooda

to mi je jasno

Tu i tamo. Ne muči me toliko koliko se gadim od svega. Distanciranje obavezno.

b!

Tačno tako koleginice. Ništa ne bi uradili. Uzgred, estetika nema nikakve veze sa međuljudskim odnosima.

Nije sigurno. Deluje mi kao dobar čova, samo je pukao od situacije u državi. Nego, sugrađanine, jesi li ga ikad video u Zmaj Jovinoj ulici? Znaš li o kome govorim?
Banovina ti odmah preko mosta,a visi i posle boldovanog...:mrgreen::hahaha::rotf::hahaha1:
Sve ostalo ok.

Back