OrangeC
Iskusan
- Poruka
- 6.365
Ja trebam da operisem levo oko posto mi seta malo a isao sam na konsultacije i doktori nece da rizikuju
Шета ?
Прави стручњаци за офтамологију су врло резервисани због више параметара који морају бити испуњени за ЛАСИК операцију. Нисам стручан, али рожњача мора да има минималну безбедну дебљину, мери се ширина неког другог дела ока који се обавезно мери у мраку, да би аблација дала добре резултате, специјалним тестом се мери природна влажност ока јер у противном ако је она природно ниска око после операције остаје трајно суво.
Многима се неколико месеци после ЛАСИК операције вид трајно погоршао, поготово лоше виде у сумрак и кад је облачно време. Најновији ПРК апарати , су много безбеднији , јер се ту не прави ФЛАПС као код ЛАСИК-а, али се у око укапава хемикалија која је тосична и чија се дугорочна дејства не знају, да не би дошло до замућења
Многи су попустили агресивном рекламирању приватних клиника , која не проводе сва прописана испитивања, да би имали што више пацијената и да би што пре отплатили апарате и тако себи трајно упропастили вид