Molim za savet.Moja dioptrija je +3 ,+0.25 cilindra na 90stepeni na oba oka.Kompjuter pokazuje vecu dioptriju i cilindar 0.5.Medjutim meni lekar propisuje naocare samo sa dioptrijom +3,bez cilindra.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Molim za savet.Moja dioptrija je +3 ,+0.25 cilindra na 90stepeni na oba oka.Kompjuter pokazuje vecu dioptriju i cilindar 0.5.Medjutim meni lekar propisuje naocare samo sa dioptrijom +3,bez cilindra.
Ne znam šta o tome misle stručnjaci (oftalmolozi), ali sa stanovišta estetike, ipak, bolje izgleda kada neko,
ko ima veliku dioptriju, nosi sočiva.
Htela sam samo da pitam da li se radi o dr. Mancic koja je radila u bolnici na Zvezdari? Ako je ona u pitanju onda ni ja ne znam gde cu ici!!!!ja naocare nosim oko 13 godina i isto nikad nisam imao nikakvih problema, doduse jesam prvi put al to je normalno zbog privikavanja...inace naocare su me malo smorile, sa socivima imas puno vidno polje, neosecas ih jos samo da magljenja nije bilo, bilo bi odlicno
anyway ja sam sociva uzeo kod neke Doktorke koja se preziva Papic i ima ordinaciju ispod skupstine... platio sam ih 70e u to vreme, cak mi je i menjala jedno socivo posto sam se zalio na to magljenje, ali nista...
inace tu doktorku Papic mi je preporucila dr. Mancic inace ocni lekar koji na zalost vise ne radi.. nemam ideju gde cu da idem na kontrolu...
Dioptrije sociva i naocara se razlikuju .Cilindri komplikuju odredjivanje dioptrije i zaista morate naci odlicnog oftamologa .
[QUOTE
a dr za sociva vec 3 puta pokusava i nikako da mi napravi dobra sociva...
Ja bih pitala sledece, nije tema, ali me interesuje - imam malu dioptriju -0.5 i -0.75. Imam tu dioptriju godinama, ali ne nosim naocare redovno. Imam naviku da nosim naocare neko vreme, a onda neko vreme budem bez njih. Primetila sam da kada dugo vremena nosim naocare, nakon sto ih skinem osecam kao da su mi se oci olenjile. Zbog toga mi je prijatnije da ih skidam - stavljam. Dioptriju sam proverila kod nekoliko lekara, pa mislim da nije pogresna. Sta mislite sad, da li da nastavim ovako, ili da nateram sebe da ne skidam naocare upste?![]()