ОФТАЛМОЛОГИЈА

pozzz i ja imam jedno pitanje: Da li mozete da mi date savet , tj preporucite neka kvalitetna kontakna sociva.
Tacnije imao sam neka koje mi je doktor preporucio,tj i prodao , bila su domace proizvodnje(nije pisala firma niti kako se zovu). To su bila meka sociva,,ali su meni toliko smetala,zuljala,bile me pospane oci,kad sam gledao tv titl bi nekako "voden" tj nekako kao da mi suze oci,a ustvari nisu,.... vec su bile suve....

Naravno isao sam na kontrole ali ona ,tj doktorka mi je stalno govorila da treba da se naviknem....
Naravno prestao sam da ih nosm,i sada imam naocare.

p.s Da li su takva sva sociva,ili su neka kvalitetnija komfornija u odnosu na ova domaca

Uf al sam se raspisao..

Iz ličnog iskustva mogu da ti preporučim Focus, firmu iz Indonezije čija sočiva koristim već godinama i sasvim sam zadovoljan. Isto su meka, ali ako ih pravilno staviš, nemaš nikakvih problema sa nošenjem. I ja sam prva dva-tri meseca znao da ih nepravilno stavim pa bi me pekla, ali to je bilo samo prva dva-tri meseca. Dešava se, doduše, kada većinu dana provedem za kompom (a zna se da čovek manje trepće dok je za kompom, pa se sočiva manje vlaže), da se malo osuše, ali posle noći u rastvoru sve bude OK. Nije strašno ni ako spavaš s njima ili preskočiš skidanje neku noć, tj. ne skineš ih.

Pošto sam samo njih i koristio, ne bih mogao da ih uporedim sa nekim domaćim. Znam samo da su ova sasvim dobra (bar meni) i zato nikad nisam ni tražio neka druga.

Silikonska su takva da su slicna mekanima ali su od silikona ja mislim meksa od mekanih propustaju veliku kolicinu kiseonika kao polutvrda platio sam ih 8.880 traju jednu godinu ja sam nosio polutvrda gas propusna 2 meseca i nisam mogao da se naviknem tada su poceli problemi suzenje crvenilo jednostavno ih nisam mogao podnosili i usto su sa cilindrom ja imam osetljive oci pa sam trazio po internetu mekana tj silikonska dobio sam leda soft i ja imam 13 godina

Ma nije bitno koliko imaš godina, ali je pohvalno što i tako mlad hoćeš da komuniciraš i da se informišeš (i nas malo starije :per:).
I ja sam polutvrda sočiva trpela oko 2 meseca, i imam jako osetljive oči. Zbog toga me je strah da ponovo uzimam sočiva, tim više što se torična navodno teško postavljaju i malo su deblja od standardnih. Kada sam zadnji put pitala cena im je bila oko 200 eura i postojala su samo mesečna, pa mi je bilo malo preskupo za eksperimentisanje.

Potrebna mi je pomoć oftamologa.
Prije pet dana ujela me je pčela za očni kapak. Dva dana nisam imao nikakvih problema samo mali otok. Poslije dva dana me je jako zasvrbilo pa sam malo protrljao, a onda su nastali veliki problemi. Oko je strasno jako pokrvavilo, nastali su bolovi pri svakom pokretu ili pogledu bilo gdje. Isao sam doktoru, ali opšte prakse jer u mjestu nemamo ljekara specijalistu. Propisao mi je mast "Hloramfenikol" 2x1 i kapi "Dexamethason-neomycin" 3x1. To upotrebljavam, ali mi je veoma malo poboljsanje, evo tri dana i dalje skoro isto, kao da mi je oko puno prasine ili pljeve, nesto me stalno grebe i boli. Oko je i dalje jako krvavo. Ako ima neki oftamolog na forumu da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan.
Hvala.
rmd44.

Oprostite ako nisam na pravom mjestu napisao ovu poruku, ali ja ne znam gdje drugo da je napisem, ne vidim nigdje drugo mjesto predviđeno za to ili se ja ne snalazim.

Back